yardım lütfen .. :(

esintii95

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
73
8
6
İstanbul
Arkadaşlar kendimi bildim bileli çekingenim, bi ortama girdiğimde pek konuşmuyorum genelde dinleyen taraf olmayı tercih ediyorum ama bu durumdan sıkılmaya başladım .. Kız arkadaşlarımla bi araya geldiğimde konuşkanım genelde ama erkek arkadaşımla bir araya geldiğimizde hep o konuşuyor ben dinliyorum sen çok suskunsun hiç konuşmuyorsun diyor bana .. bana yardımcı olur musunuz siz erkek arkadaşınızla buluştuğunuzda neler konuşuyorsunuz bu çekingenliğimi nasıl yenebilirim ? :44::44:

Arkadaşlar kendimi bildim bileli çekingenim, bi ortama girdiğimde pek konuşmuyorum genelde dinleyen taraf olmayı tercih ediyorum ama bu durumdan sıkılmaya başladım .. Kız arkadaşlarımla bi araya geldiğimde konuşkanım genelde ama erkek arkadaşımla bir araya geldiğimizde hep o konuşuyor ben dinliyorum sen çok suskunsun hiç konuşmuyorsun diyor bana .. bana yardımcı olur musunuz siz erkek arkadaşınızla buluştuğunuzda neler konuşuyorsunuz bu çekingenliğimi nasıl yenebilirim ? :44::44:

o durum bende de var
çok kötü herşeyi etkiliyor
arkadaşlarım eşimle beni yemeğe davet ediyor gidemiyorum
ortama girnce aman laf bana gelmesin diye pısırık bir halde bir köşede siniyorum
yobaz yabani falan zannediyorlar
bu benim kabusum
bunu aşmak için arkadaşımdan yardım istedim
beraber havuza yazıldık
bu gün ilk günümüzdü biraz çekindim ama bir bayanla tanıştık
bu benim için büyük bir gelişme
kurslara falan yazıl canım anca böyle yavaş yavaş belki atlatırız
sanırım sosyal fobi dedikleri bu
ben ne yemek yiyebilirim,ne tuvalate gidebilirim ne topluca bir ortama girerim
bunlar sosyal fobi belirtisiymiş :(

Çekinmeniz için bir neden var mi? Ornegin kendinizde gorunusunzde bir eksiklik hissediyor musunuz?

Ya da çok heyecandan mi tutuluyorsunuz?

Birde siklyor musunuz yoksa sadece suskunluk mu;)

Son düzenleme:
Sosyalfobi. Bnde de var. :( erkek arkadsnla zamanla asarsin. Iliskilerimde baslarda bn de hep oyle oluyirum. Ama su an esimle car car susmam. Erkek arkads edinebiliyoruz en azndan. Cogu sosyal fobi hastasi bunu asla yapamiyor. O nedenle birkac adim ondeyiz. Karsi cinsle iliski kuramamak daha buyuk travma yaratir.
Kendini asmaya calis. Cok fazla insan tani. Yaninda kendini rahat hissrttiklerinle sik sik gorus ki o bir ozguven kazandiriyor insana. Kurslara git. Mesela bn ingilizce kursuna gidip 4 tane dunyalar tatlisi kiz arkadas edindim. Cok buyuk bir arti oldu o bnm icin.
Gun icersinde ne kadar aktifsen de sevgilinle o kadar cok konusursun. Bicir bicir yedigini ictigini anlat :)

Bu arada esimle ilk bulusmalarimda konuscagim zaman sesime titreme geliyodu fobiden. O yuzden susuyodum :-)

o durum bende de var
çok kötü herşeyi etkiliyor
arkadaşlarım eşimle beni yemeğe davet ediyor gidemiyorum
ortama girnce aman laf bana gelmesin diye pısırık bir halde bir köşede siniyorum
yobaz yabani falan zannediyorlar
bu benim kabusum
bunu aşmak için arkadaşımdan yardım istedim
beraber havuza yazıldık
bu gün ilk günümüzdü biraz çekindim ama bir bayanla tanıştık
bu benim için büyük bir gelişme
kurslara falan yazıl canım anca böyle yavaş yavaş belki atlatırız
sanırım sosyal fobi dedikleri bu
ben ne yemek yiyebilirim,ne tuvalate gidebilirim ne topluca bir ortama girerim
bunlar sosyal fobi belirtisiymiş :(
çok berbat bir durum :44::44: umarım kısa sürede atlatırız.. evet kurs iyi fikirmiş :)
Çekinmeniz için bir neden var mi? Ornegin kendinizde gorunusunzde bir eksiklik hissediyor musunuz?

Ya da çok heyecandan mi tutuluyorsunuz?

Birde siklyor musunuz yoksa sadece suskunluk mu;)
hayır aksine kendime güvenim tam ama sanırım biraz heyecan yapıyorum .. bi de bütün gün evde oturduğumdan dolayı sanırım konuşacak bir şey olmuyor ben hep susuyorum o öğretmen olduğu için bol bol anlatacak şeyi oluyor :1:

Sosyalfobi. Bnde de var. :( erkek arkadsnla zamanla asarsin. Iliskilerimde baslarda bn de hep oyle oluyirum. Ama su an esimle car car susmam. Erkek arkads edinebiliyoruz en azndan. Cogu sosyal fobi hastasi bunu asla yapamiyor. O nedenle birkac adim ondeyiz. Karsi cinsle iliski kuramamak daha buyuk travma yaratir.
Kendini asmaya calis. Cok fazla insan tani. Yaninda kendini rahat hissrttiklerinle sik sik gorus ki o bir ozguven kazandiriyor insana. Kurslara git. Mesela bn ingilizce kursuna gidip 4 tane dunyalar tatlisi kiz arkadas edindim. Cok buyuk bir arti oldu o bnm icin.
Gun icersinde ne kadar aktifsen de sevgilinle o kadar cok konusursun. Bicir bicir yedigini ictigini anlat :)

önerin için teşekkürler tatlım bi kursa yazılacağım sanırım , zamanla gececek umarım cünkü bu durumdan cok sıkıldım :44:

O bende yok Allah'a çok şükür. Sen bunu erkek arkadaşınla çözsen başka biriyle çözmen yine zaman alacak bir psikologa danış. Sesini de inceltiyorsan vay haline bir arkadaşımda pasif pasif her yerde sesini incelitiyordu yenemedi. Zorlarsan başarırsın konuş sürekli yorum yap istesende istemesende huy haline getir :1:

Ayni bende boyleyimm topluma girdigimde hic bisey konusamam anlatcak bisey bulamiyorum sadece dinlemek istiyorum ve bana dönüp azcik konus dediklerinde ise canim cok sıkılıyo keske konuscak bisey bulsamda konussam diyorum icimden..
Bide konusursamda sesim gidiyo kalinlasiyo gibi oluyo rezillikk.
Ama konu erkek arkadasima gelince bana yeter sus artik diyo .d onun yaninda konusuyorum .d

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

özgüven eksikliğiniz mi var acaba?
eksik mi hissediyorsunuz ..
neden konusmayasınız ki ..
kendinizi ifade edin ..
spor yapın,kitap okuyun ..
sosyalleşin ..

Son düzenleme:
Ayni bende boyleyimm topluma girdigimde hic bisey konusamam anlatcak bisey bulamiyorum sadece dinlemek istiyorum ve bana dönüp azcik konus dediklerinde ise canim cok sıkılıyo keske konuscak bisey bulsamda konussam diyorum icimden..
Bide konusursamda sesim gidiyo kalinlasiyo gibi oluyo rezillikk.
Ama konu erkek arkadasima gelince bana yeter sus artik diyo .d onun yaninda konusuyorum .d

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

yalnız olmadığımı görmek mutluluk verici :72::72:

bendede var. Hatta küçükken okadar sessizmişim ki annem yaz okullarına, kurslara aktivitelere gönderirimiş :1: üniversite dönemimde açıldım baya birde etkili iletişim seminerleri+ iş derken şimdi ortalama düzeydeyim. Hatta yanımda tanıdığım biri varsa ortalamanında üstündeyim :1:

buarada okadar çok çenem düşüktür ki, annem 'pişman oldum seni onca okula, etkinliğe gönderdiğime, sus artık' der :36::52:

çekingen olmanız acaba başka bi nedenden kaynaklanıyo olabilir.yani eskiden erkek arkadaşınızla sourn fln yaşadınız mı yada şu anki erkek arkadaşınızla sorun yaşamış olabilirsiniz?

Bende óyleydm cnm şuanda evlym ama sevglyken surekli o konuşurdu ilk başlarda sonra alışırsn zaten önce telfwmda rahat olmaya çalş gerisi gelr.ama ynede bu ilerde bşka sorunlar yaratr en iyisi bi pskologa gtmen

Ve bu çekingen lik kervanına bnde katıldım çok mutsuzum bu durumdan çok cekingenim özelikle karşımdaki erkk arkdsima fln

Merak etme evlenince acılirsin🤣🤣

Konu 2014 yani amacınız ne nasıl buluyorsunuz milattan önceki konuları?

Mune Mune

Back
X