yardim lutfennnn onemli

sevgii sabunlari

Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2015
19
6
6
36
bu cumartesi gunu esimin akrabalarini yemege cagiriyorum guvecte tavuk makarna salatasi ve bi iki meze yapicam ve firin sutlac fakat corbaya karar weremedim sizce hangi corbayi yapmaliyim

Tabii ki mercimek :)
Eğer makarna salatanız yoğurtlu değilse ve mezelerde yoğurt yoksa yayla çorbası da olabilir.
Ya da en son tercih tavuk suyuna şehriye çorbası filan olabilir. (Nohutlu, domates, maydonozlu filan)

güveç salçalı olduğu için yoğurtlu çorba tavsiye edebilirim .yoğurtlu çorbalarda çeşit çoktur ama ben genelde misafire bir gün önceden ön hazırlığı olan buğday çorbasını tercih ederim..deneyin pişman olmazsınız.
dövme (yarma) bir gün önceden haşlanır.nohutta 1 gün önceden haşlanır.yemeğe yakın pişirmenizi tavsiye ederim aksi taktirde dövme çorbanın suyunu çekiyor..isteğe bağlı bu çorbaya haşlanmış tavuk yada haşlanmış et çok yakışıyor..
tencereye su konulur kaynayan suya haşlanmış nohut atılır,dövme muhtemelen birbirine yapışmıştır bir tabak içinde çatal yardımıyla birbirinden ayrılır sıcak su kolay ayrılmasını sağlar,dövmeyide suya atın malzemeler kaynayınca bir dolu kaseye bolca yoğurt bırakılır içine 1 yumurta sarısı kırılır iyice çırpılır..Kaynayan suya yoğurtu karıştıra karıştırakatın kaynama işlemi duraklar tekrar kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.5 dk kaynadıktan sonra ezilmiş sarımsak,kuru nane ,kırmızı biber sıvıyağ,tereyağ sos hazırlayın çorbaya dökün 1 dk sosla kaynatın..altını kapattıktan sonra tuz bırakın...

Bu çorba gerçekten çok lezzetli oluyo

dövme çorbası bizim evde çok pişer çok lezzetli bir çorba :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…