Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Yardım! Nasıl beşik almalıyım karar veremedim

pc_ogretmeni

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
514
60
53
Çorum
Merhaba bayanlar,
Nasipse Temmuzda bebeğim dünyaya gelecek.
Hazırlıklara başladık yavaş yavaş.
Beşik konusunda çok kararsız kaldım. Çünkü bebeğim için ilk aşamada ayrı bi oda düşünmüyorum.
Yatak odamıza sığacak boyutlarda bi beşik almak istiyorum, ancak beşik sallanan mı olmalı, yoksa sallanmaması çok sorun olur mu bilemedim.
Tecrübeli annelerden yardım istiyorum..

İkeada bi beşik beğendim, çok güzel ama sallanmıyor.

$IKEA-HENSVIK-Bebek-Karyolasi-Yatak__63528706_0.webp

Bu da beğendiğim sallanan beşik modeli:

$BADER-4-CEKMECELI-SALLANIR-BESIK-KARYOLA-70x130__79931803_0.webp

Sizce hangisi?
Bu arada fiyat olarak da aralarında epey fark var.
İkeadaki 230TL, Sallanan Beşik 500TL

Son düzenleme:
ben bebeğim içn ayrı oda düşünmüştüm ancak yine de oda takımları ya da stndart beşik alan akrabalrdan öğrendiğim hepsinin ayrı ayrı pişman olduğu.. çünkü her ne kadar karalı bir anne de olunsa bu konuda bebek illa belli bir süre ebeveyn odasında takılı kalıyor.. özellikle anne sütü almaya devam ettiği sürece..

bu yüzden biz herhangi bir şekilde mobilya almadık bebeğimiz için özel.. 3-4 yaşına geldiği zaman kendi seveceği bir takım alırız diye düşündük hatta daha da iyisi okula başlarken..

Biz parkyataklardan aldık.. bir de eşyalarını koymak için bir şifonyerimiz vardı onu bebeğimize göre dizayn ettik..

Park yatağın belli aantajları var.. Mesela çok küçükken yani dönmeyi öğrenene kadar üst yatağında kullanım sonra aşağıya alabiliyorsun.. ayrıca adı üstünde ileride oturmaya başladığında park olarak da kullanabiliyorsun ve yatağını çıkarmana gerek kalmıyor..

üstelik hafif olduğu için odadan odaya taşıybiliyorsun.. benim koridorum dar olduğu için ben biraz küçük olanlardan aldım.. çok da rahat ettim.. genellikle ön ve arka taraaflarında cepler oluyor.. bunlardan epey bi faydalandım ayrıca bebek dönmeye başlayan akdar yani minimum ilk 5 ay saece üst kısmı kullanınca alt kısım güzel bir baza oluyor :)

tavsiye ederim :)

Merhaba oncelikle hayrli dogumlar diliyorum.. Besik konusunda pismanligimi belirtmek istedimki yeni anne olcsklar benim yaptigim hataya dusmesin. Bebek karyolasinin eni kesinlikle genis olmali ben en 70 aldim oglum surekli yatakta donuyor ve sikisiyor. İlk begendigin resimdeki besik cok derin bence derin alma sezeryan olursan bebegi almakta zorlanirsin ikinci resim daha ideal ama onundeki korumalik asansorlu olsun senin icin kullanimi rahat olur ve kesinlikle sallanan al sallamk istemezsen sabitleyebiliyorsun zaten. Benim tavsiyelerim bunlar insallah isine yarar canim hayrli dogmlar

Canım beşiği çook alçak alma ki bebişini yatağa koyup yataktan alırken eğil kalk eğil kalk belin ağrımasın.

Canım beşiği çook alçak alma ki bebişini yatağa koyup yataktan alırken eğil kalk eğil kalk belin ağrımasın.

İkeanın beşiği iki kademeli, ilk başlarda orta kademede kullanılırsa sorun olmaz diye düşünüyorum, bebek ayaklandıktan sonra en alt kademede kullanırım. Sanırım ikeadan alacak gibiyim.. Gözüme çok şirin görünüyor.

Kesinlikle park yatak. Beşik bir arkadaşından almıştım 2. ay attım odadan sağa gitmez sola gitmez ameliyatlıyım çekemem, benim kız özgür ruhlu açar 2 yana kollarını parmaklığa takılır gece ağlar ağlar ağlar, kenara sünger koyunca ben göremem. Park yatak park yatak. Hafif, kenarlar file hem güvenli hem görünür, tatile matile her yere gider aman yatağını arıyor derdi yok ilererde koy içine oynasın zaten yattığı için alışık. Oda yapmayacaksan en güzeli ben de graco var kıza annem bakıyor onda chicco. Chicco yu tavsiye ederim daha başarılı kullanımı. Oyun halısı da oluyor, alt değiştirmesini de sezeryan olursan çok kullanırsın eğilme derdin olmaz.

ben 3 aylık olana kadar mothercare sallanan beşik kullandım. hep yanımdaydı. ancak keşke tekerlekli ve eni biraz daha geniş olanını alsaymışım. çünkü 3 aylık olduğunda kolları yanlara çarpmaya başladı. bence de beşik alçak olmamalı.zira büyüdükçe kaldırması zor oluyor bebişi:) şuan kızım 5 aylık normal sallanan beşikte uyuyor. senin 500tl olana çok benziyor. okula gidene kadar bu beşikte uyur artık... sağlıklı bir doğum geçirmeni dilerim....

Merhabalar,
Alıcaksanız ikeanın beşiğini alın en azından park yataklara gore daha saglıklı dıe dusunuyorum ahsap olması nedenı ıle, park yataklar plastık ve metal malzeme ıceriyor hemde cok buyuk oluyorlar..benım kullandıklarıma ve tavsıye edıceklerıme gelırsek resımlerdekı gıbı bısıler dusunebılırsınız..aynısı olmak zorunda degıl sadece ornek olsun dıye koydum..bu besıklerde gece yataktan kalkmanıza bıle gerek kalmıyor.yattıgınız yerden hemen alıyorsunuz bebeği yada en azından alıcagınız sey yatagınızla aynı yukseklıkte olabılır kullanımları cok kolay..besık gıbı bısı alırsanız hem sallanır hem yatagınız yukseklıgınde olur (gece ıcın) hemde tasına bılır ama sizin ıkı resım arasında secmek gerekırse ikea derim..sımdıden mutluluklar..
$2007-06-22-culla.webp$Cradle%20Harmony.webp

Merhabalar,
Alıcaksanız ikeanın beşiğini alın en azından park yataklara gore daha saglıklı dıe dusunuyorum ahsap olması nedenı ıle, park yataklar plastık ve metal malzeme ıceriyor hemde cok buyuk oluyorlar..benım kullandıklarıma ve tavsıye edıceklerıme gelırsek resımlerdekı gıbı bısıler dusunebılırsınız..aynısı olmak zorunda degıl sadece ornek olsun dıye koydum..bu besıklerde gece yataktan kalkmanıza bıle gerek kalmıyor.yattıgınız yerden hemen alıyorsunuz bebeği yada en azından alıcagınız sey yatagınızla aynı yukseklıkte olabılır kullanımları cok kolay..besık gıbı bısı alırsanız hem sallanır hem yatagınız yukseklıgınde olur (gece ıcın) hemde tasına bılır ama sizin ıkı resım arasında secmek gerekırse ikea derim..sımdıden mutluluklar..
Eki Görüntüle 701633 Eki Görüntüle 701634

ikea nın yatağının bir kenarı da çıkıyor yatağa yapıştırabiliyorsun zaten :)

Ben dört ayda üç beşik değiştirdim malesef ilk üçü bir travel doğduğunda kullandım daha sonra çok gazlı olduğu için Hamak aldık ve sadece bir ay kullanabildi bebeğim en sonunda park yatağa geçtik ve keşke en başından itibaren park Yatak Alsaymisiz diyorum.. ahşap olanları tavsiye etmem bebek altı yedi aylıkken kalkmaya çalışıyor ve kendini bırakıyor kafası çarpma eli sıkışma ihtimali çok yüksek..

Back
X