Selam arkadaşlar..ilk kez konu açıyorum.hatam olursa affola..benim sorunum 20 senedir aralıklarla içtiğim sigarayı bıraktım.çok enteresan hiç özlemiyorum,hiç aramıyorum.ama açılan iştahımı durduramıyorum.geçen sene dukan diyeti ile 16 kilo vermiştim.diyeti bırakınca bir kısmını (3-4 kilo)geri almıştım.şimdi en büyük korkum verdiğim kiloları fazlasıyla almak.lütfen bana yardımcı olun.ne önerirsiniz?hem kilo almamak için hemde sigaraya geri dönmemek için?bugün 4. Günümdeyim.yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum.sabah 1 saat plates 1 saat yoga yaptım.öğlen toplamda 1 saat yürüdüm.başka ne gibi önlemler alabilirim?önerilerinizi bekliyorum.sevgiler..
Sigara bırakma deneyimim yok ama sizi tebrik etmek istedim içtenkikle :).. Umarım bu konudaki tutumunuz kalıcı olur... Yaptıklarınız da yerinde duruyor. Atıştırma ihtiyacı duydukça meyvelere koşun mesela :) Başarınız daim olsun
Sigara bırakma deneyimim yok ama sizi tebrik etmek istedim içtenkikle :).. Umarım bu konudaki tutumunuz kalıcı olur... Yaptıklarınız da yerinde duruyor. Atıştırma ihtiyacı duydukça meyvelere koşun mesela :) Başarınız daim olsun
Tiryaki olarak seni tebrik ederim, darısı benim gibi bırakma cesareti olmayanların başına
Bol bol su içmeye gayret et
Bir kaç kilo oynasa bile sigara kadar zararlı olmaz emin ol
Atıştırmak istedikçe sağlıklı şeyler seç
Sağlıklı diye de yüklenme ama =))
Meyvelerde yüksek oranda şeker var
Bol bol salatalık yiyebilirsin, kalorisi düşük sağlıklı bir atıştırmalık
Beyaz leblebi
10 taneyi geçmeden fındık ya da badem
Aklıma bunlar geldi
Allah kolaylık versin
Son bir haftadır mücadele ediyorum.Tamamen bırakamadım ama azalttım.Önümüzdeki hafta başı bende böyle güzel bir karar alırım inşallah.Aminnnnnn.
Araştırdım günlük içtiğiniz miktara göre kilo alınırmış.Mesela 1-2 paket içip bırakanlar daha çok kilo alırmış.Tabi bağımlılık süresi ve miktar önemli.3-5 kilo oynar tahminimce.Ama bol sıvı tüketip yürüyüş yaparsan atlatırsın inşallah.Alınan kilo nedir ki zehirin yanında.Allahım nolur banada nasip et.
Çook teşekkür ediyorum yorumlarınız için.nasıl bırKtığımı bende anlayamadım.korkudan bıraktım desek daha doğru olur.ben bırakabildiğime göre herkes bırakır.inşallah geri dönmem bu sefer.destekleriniz için sonsuz teşekkürler...
Bende bir haftadir biraktim, tabi istahimda tavan yapti
Ama ben devamli sakiz cigniyorum, böylece agzim meskul oluyo.
hem sigara, hemde Yemek bakimindan baya oyaliyo beni
Tebrik ederim, darisi benim basima. :) kavrulmamis, tuzsuz badem - findik yiyebilirsiniz. Ve yuruyus cok iyi geliyor. Bir ara biraktigimda devamli yurumustum.