• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardim yardim lutfen yardim

kelebek1207

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2013
59
1
98
Daha once bu konuyu baska yerde actim ama kimse yardimci olmadi. Esimle uzak yerlerde yasiyoruz maalesef isimden dolayi en son bayram tatilinde bir aradaydik yani 40 gun oldu bugun. kasimin ilk haftasi cok az bi kanamam oldu normalde benim baya uzun surer ve baya cok gelirdi ama bu azicikti. Bi suredir halsizligim var annem yanimda kaliyor sik sik hamilemisin bana diye soruyo bi kac gun oncede 1 damla kadar tekrar kanamam oldu. Kizlar daha once cok umitlendim hepsi husran oldu. Ama kafam cok karisti. Hamile olabilirmiyim sizce? Bana test al doktora git demeyin koyde kaliyorum suan icin bunlari yapmam zor. Sizden yardim istiyorum nasil anlayabilirim ???

Daha once bu konuyu baska yerde actim ama kimse yardimci olmadi. Esimle uzak yerlerde yasiyoruz maalesef isimden dolayi en son bayram tatilinde bir aradaydik yani 40 gun oldu bugun. kasimin ilk haftasi cok az bi kanamam oldu normalde benim baya uzun surer ve baya cok gelirdi ama bu azicikti. Bi suredir halsizligim var annem yanimda kaliyor sik sik hamilemisin bana diye soruyo bi kac gun oncede 1 damla kadar tekrar kanamam oldu. Kizlar daha once cok umitlendim hepsi husran oldu. Ama kafam cok karisti. Hamile olabilirmiyim sizce? Bana test al doktora git demeyin koyde kaliyorum suan icin bunlari yapmam zor. Sizden yardim istiyorum nasil anlayabilirim ???
Test yapmadan hamile olup olmadıgınız nasıl bileceksiniz ki,köyde de oturuyorsanız mutlaka bir sağlık ocagı gibi bir kurum vardır oraya giderek tahlil yaptırabilirsiniz.

40 gündür adet olmuyor musunuz peki,yada adetleriniz düzenlemi değil mi eger adetleriniz düzenli değilse yine de bir doktora görünmenizde fayda var bazen bu tür kanamaların sebebi miyom,kist yada psikolojik sebepler olabilir.

Anliyorum ama burda test yaptirmam soz konusu bile degil. Birincisi doktorlara guvenmiyorum ikincisi koydeki durumumda bu konu yanlis anlasilabilir ucuncusu de dedigim gibi cok husrana ugradim korkuyorum.
Adetlerim her zaman duzenli degil yani neye gore saptiklarini hala cozemedim ama hep duzenlidir diyemem yani

Anliyorum ama burda test yaptirmam soz konusu bile degil. Birincisi doktorlara guvenmiyorum ikincisi koydeki durumumda bu konu yanlis anlasilabilir ucuncusu de dedigim gibi cok husrana ugradim korkuyorum.
Adetlerim her zaman duzenli degil yani neye gore saptiklarini hala cozemedim ama hep duzenlidir diyemem yani
Doktorlara neden güvenmiyorsunuz anlamadım doğrusu yine söylüyorum test yapmadan yada yaptırmadan hamile oldugunuzu bilemezsiniz ayrıca köyde doktora gidince dedikodunuzumu yapacaklar doktora neden gittiginizi söylemeyin sizde hem doktorlarda söylemezler sizin köyde şu kişi bize geldi diye merak etmeyin.Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah en kısa zamanda sizde bebek sahibi olursunuz herşeyin hayırlısı iyi akşamlar.:nazar:

Son düzenleme:
En yakın kasaba yada ilçe ne kadr uzaklıkta,gidin yarın bir ilçenin hastanesinin aciline yaptırın hemen testinizi,ayrıca doktorlara güvenmiyorum kelimesi ne kadar anlamsız,onlara güvenmiceksinizde kime güveniceksiniz?Test yapılmadan hamileliği anlamanız mümkün değil,hamileyseniz eğer şuan düşük tehlikeniz olabilir bu kanamalardan dolayı ve siz gebeliğinizi riske atmış olabilirsiniz.Eğer hamile değilseniz ve adetleriniz düzensizse ara kanama denilen bu kanamaları yaşıyorsanız bu da yaşadığınız o hüsranların sebebi olabilir o yüzden size ancak bir test ve bir doktor fayda edebilir kk değil.

Doktorlara guvenmiyorum derken buradaki doktorlara guvenmiyorum demek istedim. Ikincisi evet burada koylulerinde doktorlarin ysninda calisanlarinda cenesi cok dusuk ilce burdan 45 km uzakta gitmem icin ozel araba tutmam lazim onun icin gidemiyorum suan

​Neden özel araba tutacaksınız ki,dolmuş yada belediye otobüsü gitmiyor mu ilçeye.Bizim burada şehirden yada ilçeden köylere giderken saat başı dolmuş ve belediye otobüsü gider.Doktora gitmeden hamile olup olmadıgınızı bilemezsiniz.

Son düzenleme:

Evli olduğuna emin misin :)

benım de aklıma ılk evlı degılsınız gıbı bır ızlenım olustu ama cevap vereyım yıne de..

kesınlıkle doktora gıtmelısınız belkı suan hamılesınız ve bu kanamaları dıkkate almayıp cok ıstedgınız bebegı tehlıkeye atacaksınız.. yada kendı hayatınızı...

hamıle degılsenız ve adetnz 40 gunluk bır sapmaya ugruyorsa zaten doktora gorunmelısını z .. çünkü bu da sağlıklı bır durum değil belkı de hamıle kalamama sebebınız budur....

Gulumseyerk cevap veriyorum evliyim arkadaslar neredeyse 1 bucuk senedir evliyim. Bekar olup bu durumda olsaydimda soylerdim. Ben doguda bi koyde kaliyorum ogretmenlik yapiyorum bu tarafta araba isleri batidaki gibi degil. Bende araba olsa giderdim zaten. Burada ilceye ile sadece haftaici dolmus kalkiyor ondada ben calisiyor oluyorum. Doktor haftada 1 geliyor bu hafta gelirse deneyecegim sansimi. Insallah hamileyimdir ama burada cok zor olacak... allahim bi kolaylik gosterir insallah yaa :(

Evet ya nicin doktorlara guvenmiyosunuz yani sonucta alti ustu gebelik testi yaptiracaksiniz yani allah korusun oyle ölümcül bisey deyilki hem evli oldugunuzu söylüyorsunuz evliyseniz nicin milletin konusacaklarindan tedirgin oluyorsunuz anlamsiz:15:

Koydekilerden cok ogrencilerimin diline dusmek istemiyorum. Birininn bile duymasi butun okulun duymasi demek. Olup olmadigini bile bilmeden birilerinin konusmasini istemiyorum

canım stresten falan gecikmiş olabilir. benimde bu ayy böyle iki üç damla bikaç gün kanamam oldu daha sonra 25 gün geçti ve pazar günü adet oldum bende bu ayy çok ümitlenmiştim ama olmadı inş. seninki bebiştir ve inş. evlisindir. yani köydekilerden de neden bu kdar çekiniyosun anlamış deilim.

Insaalah bebistir yaa bencede :) koyle ilgili durumumu burda olip anlamaniz lazim onun icin evlimisin kismina cok takilmiyorum :) evliyim evet tekrar tekrar yazabilirim bunu :) insallah gecikme degildir. Oyleyse de artik 15 tatile ya nasip diyecegiz ;)

Insaalah bebistir yaa bencede :) koyle ilgili durumumu burda olip anlamaniz lazim onun icin evlimisin kismina cok takilmiyorum :) evliyim evet tekrar tekrar yazabilirim bunu :) insallah gecikme degildir. Oyleyse de artik 15 tatile ya nasip diyecegiz ;)

Sen dedikoduları neden takıyosun ki canım? Evli kadınlar köyde gebelik testi yaptırmıyor mu sağlık ocağına gidip? ORda çalışanlar bu geldi test yaptırdı diye köye mi yayıyorlar. köyün durumunu biraz anlayabiliyorum ama senin önemsemeni anlamıyorum canım boşveeer :) Birgünlük okuldan rapor alıp şehre gidebilirsin durum devam ederse. Çünkü adetin gecikmesi de kötü bir durum bebiş değilse de. Her türlü doktora görünmelisin :(

Ben de eşimden ayrıyım bu arada. Bende de eşim yanımdan gittikten sonra adet gecikmesi oluyor stresten. Ya hamileysem diye :)) Çünkü biz daha istemiyoruz yalnız bir hamilelik istemiyorum..

İnşallah bebiştir canım belli olunca yaz bize.

Bende hamisligimin yalniz gecmesini istemiyorum ama bi bebegimiz olmasini da cok istiyoruz onun icin olmasi da iyi olmamasi da:) kesinlesince tabiki bildiririm burdan.

Back
X