Yardım....

normal ve erken 34 haftalık doğdu ama Küvez de kalmadı
Olduğu yerde sallanma bi kelimeyi defalarca tekrar etme aynı soruyu binlerce kez sorma var mı? Gözlerinde kayma yani şaşılık var mı? Ağzından salya akma durumu? TV izlerken kitlenip kalma?? Yürüme el kol motor gelişiminde bi gerilik?

Bu davranışlar normal değil demi
Çocuk psikoloğuna götürsem daha mı iyi olur acaba şuan nöroloji takibindeyiz

Nöroloji + psikiyatri takibi daha yararlı olacaktır sizin için.
Psikolog tan önce bir çocuk psikiyatristi görse çok daha sağlıklı olur.

Olduğu yerde sallanma bi kelimeyi defalarca tekrar etme aynı soruyu binlerce kez sorma var mı? Gözlerinde kayma yani şaşılık var mı? Ağzından salya akma durumu? TV izlerken kitlenip kalma?? Yürüme el kol motor gelişiminde bi gerilik?
Olduğu yerde sallanma Yok henüz konuşamıyor ama kendini ifade etmeye çalışıyor gözlerinde bir sorun yok ağzından salya da akmaz tv izlemiyor hiç bir şeye dakikalarca odaklanmaz yaşından önce yürüdü motor gelişimi gayet iyi bizim en büyük sorunumuz kalabalık ve market

Allah yardımcınız olsun...
Aslında benimde içimi kemiren şey bu otizim şüphesi
4-5 çocuk bir arada oynarken benim kızım kendi halinde daha da küçükken bile o kadar hızlı hareket ediyordu ki biz yetişemiyorduk hızına dediğiniz gibi kapının önünde ayakkabıları yan yana koyma huyu da var 4 yaşında abisi var ondan tamamen bağımsız çok nadir oynar siz otizimi görmüşsünüz kızımın hareketleri benziyor mu
Canım seni korkutmak istemem ama bana çok normal gelmedi davranışları.göz Kontağı nasıldı bebekliğinde yada şimdi.

Olduğu yerde sallanma Yok henüz konuşamıyor ama kendini ifade etmeye çalışıyor gözlerinde bir sorun yok ağzından salya da akmaz tv izlemiyor hiç bir şeye dakikalarca odaklanmaz yaşından önce yürüdü motor gelişimi gayet iyi bizim en büyük sorunumuz kalabalık ve market
Oh iyi o CANım yeğenim erken Doğum ve Doğum sırasında oksijensiz kalmış. Şuan sp hastası. Malesef sana saydığım şeyleri yaşıyor. Eğer ev ortamı yalnız ve sessizse kalabalığa karşı tutumu ondandır. Çok inceleme çocucuğu hiperaktif olan çocuklar genelde geç konuşuyor zaten buda bir zeka belirtisi

Bu dediklerin yoksa kalabalık ortamları her çocuk sevmez.

Daha dün kalabalığa götürdüm sesiz sakin odaya geçince tamamen sustu sakinleşti artık muslukları vana dan kapatıyoruz kapıları kilitliyorduk açmasın unutsun diye birde döküntü hiç bişe olmıcak kendi dökse bile hemen toplar bu hareketleri beni endişelendiriyor
Döküntü toplaması iyiymis.Benm de 2yas cocuklarim var cok takinca dediklerini daha fazlasini istiyorlar

çok takıntılı olması hiperaktifin bir parçası olabilir mi
Canım kızım çok çok hareketli bi çocuktu.ama hiç doktora götürmedik yani götürseydik hiperaktif dermiydi bilmiyorum.ama hafızamı yokluyorum o yaşta öyle takıntı diyebileceğim birşey yaşamadım.ama cidden çok hareketliydi.genelde kız bebekler sakin olur ama şimdi 14 aylık oğlum var kızıma göre çok çok daha sakin.somut bikaç örnek ver mesela

Canım kızım çok çok hareketli bi çocuktu.ama hiç doktora götürmedik yani götürseydik hiperaktif dermiydi bilmiyorum.ama hafızamı yokluyorum o yaşta öyle takıntı diyebileceğim birşey yaşamadım.ama cidden çok hareketliydi.genelde kız bebekler sakin olur ama şimdi 14 aylık oğlum var kızıma göre çok çok daha sakin.somut bikaç örnek ver mesela
Anlattığım gibi bi ara çekmece idi sonra kapı oldu şimdi ise musluklar devamlı açıp kapatıyor ama öyle böyle değil aklına geldiği zaman geri alamıyoruz musluğun başını bekliyordu resmen

Anlattığım gibi bi ara çekmece idi sonra kapı oldu şimdi ise musluklar devamlı açıp kapatıyor ama öyle böyle değil aklına geldiği zaman geri alamıyoruz musluğun başını bekliyordu resmen
Yok canım normal ya merak ediyo keşfediyor.bak öbürlerinden sıkılmış demekki şimdi yaz geldi bide suyla filan oynamak hoşuna gidiyordur.zaten iki yaşta çocuklar daha inat daha hırçın olur.yapma dedikçe yapar.mesela benim kızımda 1-2 yaşlarında kalabalık ortamlara girmezdi çok ağlardı.bigün bayramda misafirliğe gitmiştik daha 1 yaşında bile değildi eve sokamadık.sırayla kapıda gezdirmiştik.bi seferde 2 yaşında filandı komşular güne çağırmıştı yine eve sokamamıştım kapıdan dönmüştük.

Benimde oglumda da var bazi takintilar masaya yemek dokuldugu zaman sildirir kapilari kapatir cekmeceleri kapatir hali toplanmissa duzeltir normal gibi geldi bana ama iciniz rahat etsin yinede goturun dr a

Allah yardimciniz olsun cocuklar ile.ilgili konu okudugumda etkileniyorum. Insallah birseyi yoktur. Kontrollerini aksatmayin.

Herhalde cocuk doktoruyla degil norologla devam ediyorsunuzdur tedaviye? Ayrıca bir pedagoga da götürün lutfen. 8 yaşındaki yegenimdr absans epilepsi var ve bunun dışında anlattiklariniza benzer davranış bozuklukları var. Duzenli olarak psikologa gidiyorlar. En azindan boyle durumlarda ne yapmaniz ve nasil davranmaniz gerektiğini ogrenirsiniz, cok önemli. Cok gecmis olsun

Allah yardımcınız olsun...
Aslında benimde içimi kemiren şey bu otizim şüphesi
4-5 çocuk bir arada oynarken benim kızım kendi halinde daha da küçükken bile o kadar hızlı hareket ediyordu ki biz yetişemiyorduk hızına dediğiniz gibi kapının önünde ayakkabıları yan yana koyma huyu da var 4 yaşında abisi var ondan tamamen bağımsız çok nadir oynar siz otizimi görmüşsünüz kızımın hareketleri benziyor mu
Evet Otistik çocuk gördüm ama hiperaktif hiç görmedim. O yüzden belki bunlar hiperaktif bir çocuğun yapabileceği davranışlardır. Sadece nöbet geçirdiği için parçaları birleştirince böyle bir tahmin yürüttüm. Evet havale olsaydı bişey olmaz ama bebeklikte nöbet iyi değildir. Bence doktorunu beklemeyin başka bir doktora götürün hemen aklınızda kalmasın ve şunu söyleyebilirim Prof. yada Doç.e götürün. Uzman doktorun göremediği çok şeyi erkenden görüyorlar.

Evet Otistik çocuk gördüm ama hiperaktif hiç görmedim. O yüzden belki bunlar hiperaktif bir çocuğun yapabileceği davranışlardır. Sadece nöbet geçirdiği için parçaları birleştirince böyle bir tahmin yürüttüm. Evet havale olsaydı bişey olmaz ama bebeklikte nöbet iyi değildir. Bence doktorunu beklemeyin başka bir doktora götürün hemen aklınızda kalmasın ve şunu söyleyebilirim Prof. yada Doç.e götürün. Uzman doktorun göremediği çok şeyi erkenden görüyorlar.
Bugun doktoruyla konuştum ve muhakkak görmesi gerektiğini söyledi bu hafta içerisinde bakıcak ona göre yönlendircek beni

Güncelleyip sonucu yazın olur mu merak ettim ben de. Size dua edicem hamileyim, hamilelerin duası kabul olurmuş. Allahım hayırlı haberler versin inşallah.
Çok teşekkür ederim canım Allah hayırlı doğum nasip etsin sanada

Back
X