Yardım!!

_lara

eşimi çok seviyorum!
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2010
229
1
66
Ankara
Arkadaslar bir türlü diyete baslayamıyorum çünkü sabah hiç birşey yiyesim gelmiyo =(
Çok fazla yemisimde gibi. Ancak bikaç saat sonra acıkıyorum. 8 de kalktıysam 10 da acıkıyorum mesela. ne yapabilirim??

Acikmasan da birseyler yemeye calissan Laracim,cunku ne kadar erken yersek metabolizmamiz o kadar erken calismaya basliyor.

Birkaç gün aç kalmanı tavsiye ederim,özellikle bir gün 11 de yemeğini ye,o gün başka hiçbişey yeme,sabahaına acıkmış olacaksın,bunu 1-2 gün tekrarla,
başlarda zaten açlığından kahvaltı yapmış olacak,21 gün sonra da vazgeçemeyeceksin,alışkanlığın olacak,
ben artık kahvaltısız saat 10 u bile bulamam,
mutlu ve kolay zayıflamalar

ben 9.30 da falan uyanıyorum ve aklıma ilk gelen kahvaltı oluyo..1 dilim ekmek biraz peynir domates fln kendini zorlayarak yiyebilirsin..benmde öğle yemeği yemek aklıma gelmezdi kendimi şartlandırdım öğle yemeklerimi düzene oturttum..bi süre kendini zorlayarak yemeye çalışırsan sonra kendi kendine düzenin oturacaktır..

merhaba ....
akşamı az yerseniz gecede atıştırmayıp ;sabah aç uyanırsınız vede birazda kendi zorlamanızla bu işi çözersiniz ....
eger kilo vermek istiyorsanız sakın ögün atlayarak bu işi çözmeye çalışmayın ....sadece akşamı hafif geçirin
kahvaltının önemi büyüktür . özeliklede kahvaltıda ekmek çok önemli dir sizi gün boyu tok tutar

bilmiyorumkismile 1 ögün bile atlarsanız bir sonraki ögünde depo yaparsanız ne yerseniz yiyin hemde ....
önerinize saygı duyyorum a.s.ama . aç kalarak ançak kilo alınır .metobolizma yavaşlar..kaş yapalım derken göz çıkarmayalım .:1hug:

Arkadaşım bende senin gibiyim kalkar kalkmaz hiç bişey yemek istemiyordum yediklerim ağzımda büyüyordu sanki Ben bir saat falan bekliyorum yemek için. . Benim yaptığım en büyük yanlış öğün atlamaktı şimdi biraz düzene koydum ilk günlerdeki gibi zorlanmıyorum Bir kaç gün yemek için zorla kendini zamanla alışıyorsun

Bende sizin önerinize saygı duyuyorum.Ama konuyu yanlış anladığınızı ve yanlış bir değerlendirme yaptığınızı düşünüyorum.Aç kalmanın sağlıksız olduğunun en ateşli savunanlarındanıyım hatta -diyetisyenlerimizden ipuçları- adlı bir topic bile açmıştım,oraya bir göz atın isterseniz,akşam 6 'dan sonra yemek yenmemesine bile karşı olduğum gibi her 2,5 saate bir öğün konulmasını,hatta gece yatmadan önce tarçınlı süt gibi geç sindirilen bir öğünün eklenmesini savunuyorum.

Ancak burda kastettiğim şey 1-2 günlük bir uygulama,böyle kısa bir süre arkadaşımızın o günün sabahına acıkıp kahvaltıya alışabilmesi içindir.O ifade arkadaşımızın özel durumu için birkaç günlük uygulanacak bir tavsiyedir.Yoksa açlıkla kilo verilmez.Açlık burada kilo verme amaçlı değil arkadaşımızın sabah vakti iştah sorununu çözmede birkaç günlük bir katalizör uygulamadır.

Sizin bahsettiğiniz aç kalarak metobolizma yavaşlaması ise -kıtlık sendromu-dur ve bu süre uzun bir zamanı kapsar,metabolizmanın yavaşlaması,leptin hormonunun salgı ayarının değişimi,vücudun kıtlık sinyali vermesi uzun bir süreyi gerektirir.Öyle hemen birkaç öğünde insan hormonları değişmez ,metobolizma yavaşlamaz
Ya da tersine birkaç öğünde metabolizma hızlanmaz.
Metobolizmanın yavaşlaması, uzun zamanlardır devam eden yanlış beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşam stilinin sonucudur.

''1 öğün bile atlarsanız bir sonraki öğünde ne yerseniz yiyin depo yaparsınız''.

ıfadesi bana göre yanlış bir ifadedir;
Birincisi 1 öğün kıtlık sendromunun oluşması ve metobolizmanın yavaşlaması için kısa bir süredir,
ikincisi ise depo yapılıp yapılmama işi, sizin karaciğerdeki mevcut depolarınıza ve yediğiniz şeyin glisemik indeks değerlerine bağlıdır.Yani kan şekerinizi ne kadar yükselten şeyler yediğinizle alakalıdır.Mesela 70 ve üstü glisemik indeks değeri şeyler yerseniz vücut tabiki yükselen kan şekeri değerinizin fazlalığını yağ olarak depolar.Depo işi ne yediğinizle alakalıdır.Ayrıca bir önceki öğününüzle de alakalıdır.Aç kalmadan önceki son öğününüzde geç sindirilen düşük gi değerine sahip maddeler sizi uzun süre sorunsuz olarak tok tutacaktır

Bu ifadeyi şöyle değiştirebiliriz.''Bir öğün atladığınızda ,kan şekeriniz düşer ve açlık sinyalini daha yoğun hissettiğiniz için bir sonraki öğünde daha çok acıkır ve daha çok yersiniz.'' Ama arkadaşımızın durumunda zaten istenilen de o günün sabahına acıkıp, kahvaltı isteğinin oluşması değil midir?

Ayrıca böyle kısa süreli açlıklar,birkaç günlük uygulamalar zarar değil fayda sağlar,sindirim ve boşaltım sistemlerinin dinlenmesi için, otoriteler tarafından benimsenmiş hekim kontrollü kısa süreli açlık ve sadece sıvı gıda alımına dayanan diyetler,d-tox programları mevcuttur.

sevgiyle kalın

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…