Selam sekerim, ben de goruslerimi belirtmek istedim, umarim benim fikirlerimi de okursun.
Simdi, universite yillari gercekten hayatin en guzel yillari oluyor. Kendi yasitlarinla beraber coook guzel vakit gecirecegin bir doneme baslayacaksin. Ikinci olarak yeni insanlarla tanisip onlari tanimak bence cok onemli, farklin goruslerin ve hayata bakis acilarinin varoldugunu bilmek bile insana farkliliklar getiriyor. Mesela ben Ankara'da aile yapisi benimkine benzer insanlarla arkadaslik ederek buyudum. Universitede bir gezi klubune katildim, farkli sehirlere kultur gezilerine giderdik.Inanir misin , otobusteki muhabbete doyamazdim, uyumak istemezdim. Farkli illerde, kucuk sehirlerde, koylerde buyumus diger insanlarla konusmak cok hosuma giderdi. Az konusup cok dinlerdim, bu kadar farkli dunyalarin olmasi buyulerdi beni. Yabanci bir ulkeye erasmusla giden arkadaslarim vardi, onlarin ne kadar eglendiklerini dusunemem bile
Soyle ki, sevgiline fazlaca vakit ayirman, universiteden alman gerkeni almadan, yasitlarinla yeterince sosyallesmeden ve guzel bir universite deneyimi yasayamamanla sonuclanabilir gibi geldi bana. Gencecik 19 yasinda bir kizsin, evlenmek , nisanlanmak, adamin ailesinin icine karismak icin bu acelen niye? Nisanlin aranizdaki yas farkindan dolayi kiskanclik yapabilir, sonucta pekcok yasitinin arasinda olacaksin, bu durumda hayat senin icin guzel olmayabilir gibime geldi birazcik.
Baska soylemek istedigim bir sey, universite bittiginde aradan sadece 4 yil gecmis olmuyor. Simdi bir genc kizsin, o zaman ayaklarinin ustune kalkmaya hazir bir yetiskin olacaksin ve hayata bakis acin cok degismis olacak. Universite gercekten olgunlastigin, goruslerinin degistigi bir yer olacak. 4 yil sonra simdiki dusuncelerini tasimiyor olacaksin, aslina bakarsan farkli bir insan olacaksin, "yetiskin sen" dogmus olacak ve "cocuk sen" gitmis olacak. Yani bugun verdigin evlenme kararindan 4 yil sonra pisman olabilirsin. Fikirler degisir, degisen fikirler duygulari da degistirir, genc kiz halinle yaptigin secim yetiskin haline uygun olmayabilir. Bu sebeplerden evlenme isinde acele etmemen bence hayrina olur.
Son olarak yanlis anlamadiysam, iliskiniz basladiginda sen 17missin, o 25 yasindaymis. 25 yasinda eriskin bir adamin 17 yasindaki liseli bir kizla olmasi bana acikcasi garip geldi, sevgilin hakkinda kafamda cok iyi seyler olusmadi, sen de iyice bu adamdan emin ol derim. 8 yas bence cok buyuk bir yas farki degil ama her iki taraf da eriskinse. Yani 25-33 , 26-34 ...... vs olabilir ama 19-27 ve 17-25 acikcasi bana biraz garip kombinasyonlar olarak gorundu.
Benim fikirlerim boyle, umarim seni uzecek bir sey soylememisimdir...umarim hakkinda en hayirlisi olur.