Merhaba hocam. Benim Hikayem şöyle; evlenmeden 1 ay önce başladığım d kontrol hapini evliligimin 5. Ayında bebek istegiyle bıraktım ve üstünden 23 ay geçti hamile kalamadim. Birsürü Dr a gittim bende bişey çıkmadı eşimin sperm sayısı düşük çıktı hep ona bağladılar ben rahim filmi istedim en son o çekildi ve çekilirken inanılmaz acı çektim sonuç sol tupum tıkalı çıktı. Geçen ay ankarada hulusi bülent zeyneloğlu na gittim. ( Dr adı vermem uygunmu bilmiyorum) hocam tüm tahlillerimize baktı ve esimden yeni tahlil istedi sonuç iyi çıkarsa aşılama deniycem dedi ve sonuç iyi çıktı asilamam yapıldı ama tutmadi. Sonra rahim filmime baktı solda çok ciddi bi sıkıntı görünüyo dedi laparoskopi olmadan tüp yapmayalım dedi ve ben laparoskopi oldum bi anda. Dr um eşime bende bi sıkıntı olmadığını söylemiş bu sefer bosunami ameliyat oldum acaba dedim. Sonra pataloji sonucu geldi ufak kistlerim varmış onlar temizlenmiş ve Tuplerim açık çıkmış. Benim size sorum tuplerde açıkça o ciddi olmayan kistler hamilelige engel olmuş olabilirmi? Dr um 6 ay içinde gebelik olmazsa tüp e geccez dedi. Sizce eksik kalan yapılması gereken başka bişey varmi. Son olarak pataloji sonucumu size yollamak istiyorum. Yorumlarsaniz sevinirim. Sizce bu kistler engelse suan alındığına göre kendiliginden hamile kalabilirmiyim. Çok teşekkür ederim...
makroskopi: A: sol duvar endometriyozis kayıtlı, 1×0,5×0,2 cm boyutlarinda krem renkli fibroadipo dOkudur. Tümü 1p1k takibe alındı.
B: sol morgagni kisti kayıtlı 1×0,5×0,3 cm boyutlarinda Kistik seffaf dokudur. Tümü 1p1k takibe alındı.
C: sağ morgagni kisti kayıtlı 1×0,7×0,3 cm boyutlarında krem renkli şeffaf dokudur. Tümü 1p1k takibe alındı.
TANI: endometriozis, sol duvar endometriyozis kayıtlı materyal.
Paratubal kistler, sağ ve sol morgagni kisti kayıtlı materyaller.
Karın içi biyopsiler.
makroskopi: A: sol duvar endometriyozis kayıtlı, 1×0,5×0,2 cm boyutlarinda krem renkli fibroadipo dOkudur. Tümü 1p1k takibe alındı.
B: sol morgagni kisti kayıtlı 1×0,5×0,3 cm boyutlarinda Kistik seffaf dokudur. Tümü 1p1k takibe alındı.
C: sağ morgagni kisti kayıtlı 1×0,7×0,3 cm boyutlarında krem renkli şeffaf dokudur. Tümü 1p1k takibe alındı.
TANI: endometriozis, sol duvar endometriyozis kayıtlı materyal.
Paratubal kistler, sağ ve sol morgagni kisti kayıtlı materyaller.
Karın içi biyopsiler.