düşünmemek için derslere daha iyi kontrol oluyor aslında insan cnm.Kimse yok mu?
düşünmemek için derslere daha iyi kontrol oluyor aslında insan cnm.
Ben henüz lisedeyim son seneme 1 yıl kaldı üniversite hazırlığına başlıyorum yani Allah'ın izniyle.Tesekkur ederim önerileriniz icin.Hic erkek arkadasim olmadi ama gunluk problemleri ders calisarak unutmaya calisiyorum. Ise yariyor, en azindan dusunmeyi engelliyor.
Kacinci sinif oldugunuza, okudugunuz bolume gore degisir ama hedefleriniz varsa ulasmak icin kendinizi biraz zorlayin.
Genelde derse hazirlikli gidiyorum, makale falan okuyorum ders notu elimde yoksa.
En onde oturuyorum, dikkatimin kopmamasi ve hocanin sorularini daha iyi duyabilmek icin.
Cikmis sorulari hizlica tarayarak, konu calismadan once onemli yerleri buluyorum. Detaylarda bogulmamak icin.
Sinava konu eksigi olmadan girmek stresi azaltiyor o yuzden konu elemenizi de onermem.
Tesekkur ederim umuyorum bana da iyi gelir.Ayrılık sana hırs katsin. Mesleğinde başarılı olacağını geleceğini düşün. Ayrılık bazılarına iyi geliyor ben eski eşimden Boşandıktan sonra hukuk fakültesini kazanmıştım. Ve duygusal film izleme,duygusal müzik dinleme. Kendine daha da çok bak ve cok çalış inan hiçbir erkek için zerre üzülmeye degmez
Universiteli sandim, insallah istediginiz universite olur. Allah zihin acikligi versinBen henüz lisedeyim son seneme 1 yıl kaldı üniversite hazırlığına başlıyorum yani Allah'ın izniyle.Tesekkur ederim önerileriniz icin.
İnşallah olur Amin :) Sağolun.Universiteli sandim, insallah istediginiz universite olur. Allah zihin acikligi versin
Durup dururken ağladığım da oluyor zaten acımı hala yaşıyorum malesef :) Umarım başlayışı çok güzel olur mutluluğu geri kazanırım en kısa zamanda.Çalışma hırsımı da tabii.:)Acını yaşa agla sızla arkadaşlarınla paylaş sonra sıyrıl hayata güzel başla :)
(1) Once odadaki mobilyelarin yerini degistirin, mumkunse odayi. Masaninzi oturdugunzu yeri iyice temizleyin, havalandirin, duzenleyin.(Anahtar: Mekan temizligi, yeni baslangiclar)Merhaba benim derdim ders çalışma motivasyonu.Erkek arkadaşımla 1 hafta önce ayrıldık.Ayrılık acısı çekmekten iyice ihmal ettim çalışmamı hem de tatil gibi bir fırsatın içindeyken.Kendimi biraz salmıştım ama seneye önemli sınavlarım var ve benim ders çalışmam gerek.Kendinizi ders çalışmaya nasıl motive ediyorsunuz?Nasıl program yapıyorsunuz?Bu konuda başarılı olan kişiler yardımcı olursa cook sevinirim.Herkese güzel haftasonları..
Mükemmel yazmışsınız kesinlikle deneyeceğim çok teşekkür ederim :).(1) Once odadaki mobilyelarin yerini degistirin, mumkunse odayi. Masaninzi oturdugunzu yeri iyice temizleyin, havalandirin, duzenleyin.(Anahtar: Mekan temizligi, yeni baslangiclar)
(2) Ufak bir yolculuga cikin. Bir arkadas ya da akrabaya, gunubirlik bil eolur.(Anahtar: Dusuncelerin tazelenmesi)
(3)Ealisacak noktalari erkek arkadasinizi hatirlatacak hic bir seyi tutmayin, arkadaslari dahil.(Anahtar: Kaosu minimuma indrgeme)
(4) Kendinize soyle deyin "yepyeni bir evren yaratacagim, bu evrende hayatin en guzel en heyecanli en iyi yonlerini taniyacagim cunku merkezinde BEN varim. ONA BEYNIMDE YER YOK".(Anahtar: Zihin acikligi)
(5) Derslerinizde kucuk parcalara ayirin, her parcaya ne kadar zaman gerekiyor not edin. Bu zamanlama onemli. Eger anlamiyorsaniz birine sorun, zamani kisaltmak icin. (Anahtar : Zaman envanteri, planlama)
(6)Calisip bitirdiginizde kendinize mukafat ayarlayin. Ama bu sekerli/alkolllu mukafat yada zaman alan bir sey olmasin (oyun, net surfing), daha cok sagliginiz iyiye goturen bir sey olmali. Mesela bir arkadas ya uzel da akrabayla bir saat COK HIZLI yurumek ve arkasina cok lezzetli bir meyva yemek gibi. (Anahtar: Mukafat)
(6) Calismalarinizi yarim saatten fazla surdurmeyin, dikkat suresi en fazla 40 dakikadir. YArim saatte bir kalkin, yaninizda yoga mati olsun, once es dakika nefes uzatin (uzun nefes vererek) sonra muzik esliginde stretch. tabi pencereyi acin, temiz hava girsin (Anahtar : Oksijen, Dolasim)
(7) Bir ufak defter alin, Her bitirdiginiz gun, iki satirlik bir ozet yapin. Sunu bitirdim sira sunda deyin. Basarilarinizi sayin. kendinize tesekkur edin ve moral verin (Anahtar: Ozguven)
(8) Besinizine cok dikkat edin. Ogunlerinizi kucuk parcalara bolun, sik sik beslenin, sekeriniz dusmesin. Hamur isi, alkol, seker , tuz, asiri yagi azaltin. Bitkisel caylar icin. Yuksek protein, fibre tuketin. Aci biber zihin acar, az miktarda
alabilirsiniz Aksam altidan sonra hafif beklenin..(Anahtar: Beslenme)
(9)Uykunuza cok dikkat edin. Yataginiz havadar, biraz serin ve cok temiz olmali. Yatmadan once parlak (TV,PC) hic bir sye bakmayin, sicak dus, sikici bir konusu olan hafif bir kitap, stressiz bir telefon sohbeti, bir kahkaha . Yatmadan pencerei acip derin derin nefes verin (nefes verirken agiz o seklinde acik, nefesi karsi tarafa olabildigince uzatiyoruz) (Anahtar: Dinlenme)
KOLAY GELSIN!
Hedefim var evet ve çok haklısınız gönül işlerinden uzak durulması gerekmiş ben bunu cok iyi anladım.Çok teşekkür ederim önerileriniz için inşallah hedefime ulaşabilirim :).Bence sınav dönemi duygusal ilişkiler içine girmemeye çalışarak başlayabilirsin işe :) Cidden çok etkiliyor insanı malesef.
Ben lisede kendime bir hedef koymuştum bu yüzden hırs yapmıştım, zaten bir hedefin olursa ders çalışma isteği de gelir içinden.
Hedefine yaklaştığını hissettikçe daha da çok çalışma isteğin gelir :)
Bence ne kazanmak istediğini düşün kendine bir üniversite ve bölüm hedefle buna göre çalış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?