Aynı durumdayız. Mükemmel bir grammere ancak iğrenç bir listening ve speaking'e sahibim :)
Ancak kursa değilde, sana gerçekten yabancı arkadaşar tavsiye ederim. Benim şu an dünyanın 8 farklı yerinden arkadaşlarım var. Onların sayesinde hem aksan öğreniyorum hemde onların kültürlerini tanıyorum. Skype programını kullanabilirsin :)
Merhaba Kadınlar Kulübü'nün güzel hanımları :)
Aslında benim ki dert değil. Yani büyük bir dert değil. Ama yardıma ihtiyacım var, bu nedenle size danışmak istedim.
Ben özel bir üniversite de 1 yıl ingilizce eğitimi aldım. Hazırlık sınıfında okudum yani. Ama yine de ingilizcem yeterli düzeyde değil. Kelime hazinemi geliştirmem gerekiyor öncelikle. Konuşma da zorluk çekiyorum. Bu nedenle yardıma ihtiyacım var.
İstanbul'da bildiğiniz kaliteli bir kurs var mı acaba? Grammar'im iyidir bu nedenle konuşma kurslarına öncelik veriyorum.
Ayrıca evde kendim nasıl çalışmalıyım? Bildiğiniz internet siteleri var mı bana yardımcı olacak? Aslında kelime çalışıyorum ama nedense aklımda kalmıyor. Sanırım sistemim yanlış.
Bana akıl verecek, önerilerde bulunacak herkese teşekkür ederim şimdiden...
Şekerim , ben şöyle yapmıştım : önce temek kelimeleri öğrenmek için kitap okudum. (basbayağı roman, çoğunlukla popüler kitaplar ). Sonra modern kelimeleri ve kalıpları öğrenmek için magazin dergileri oku. Sonra da CNN, nbc gibi kanalların dizilerini altyazısız izle. En son da haber bülteni izle ve nokta koy :)
İşe yaradı mı :) Çok mutlu oldum şu an.
Valla ben şu anda yurtdışında yaşıyorum, ama ingilizce konuşulmayan bir ülkede :) buranın dilini bilmiyorum o yüzden ingilizce iletişim kuruyorum ve hiç zorlanmıyorum. Geçende buralı bir arkadaş bana ''Türklerin hepsi bu kadar güzel ingilizce konuşur mu ?'' dedi , ben de evet dedim , bizim insanlarımız çok yeteneklidir :)
Kalın roman bazında Sophie Kinsellanın kitapları var , onlar eğlenceli :
Home - Sophie Kinsella
Olmadı , ankaradaysan olgunlarda bolca güzel temiz ingilizce romanlar var. İlgini çeken şeyler olsun , ben aşk romanı okudum bol bol :) Değişik konulardan okursan değişik kelimeler öğrenirsin.
Valla ben şu anda yurtdışında yaşıyorum, ama ingilizce konuşulmayan bir ülkede :) buranın dilini bilmiyorum o yüzden ingilizce iletişim kuruyorum ve hiç zorlanmıyorum. Geçende buralı bir arkadaş bana ''Türklerin hepsi bu kadar güzel ingilizce konuşur mu ?'' dedi , ben de evet dedim , bizim insanlarımız çok yeteneklidir :)
Kalın roman bazında Sophie Kinsellanın kitapları var , onlar eğlenceli :
Home - Sophie Kinsella
Olmadı , ankaradaysan olgunlarda bolca güzel temiz ingilizce romanlar var. İlgini çeken şeyler olsun , ben aşk romanı okudum bol bol :) Değişik konulardan okursan değişik kelimeler öğrenirsin.
Arkadaşım çok güzel bir kitap önermişsin :) Bende bakmıştım bu kitapların türkçesini okuduktan sonra :) Aman allahım onlar ne güzel kitaptır öyle :) Kocaman kocaman yazılar renkli renkli kitaplar hikayeler zaten mükemmel. Birde kısa kısa hikayeler olan bir kitap vardı adını anımsayamadım best sellerda :)
Yaparsın yahu grammer biliyorsan kalan teferruat birde sana tavsiyem supernatural, gossip girl, vampire diaries gibi diziler izle. İnanırmızın 3 aydır izliyorum aksanım o kadar değişti ki! Öyle deyimler öğrendim ki anlatamam. Kitap, arkadaşlar, dizi = mükemmel ingilizce :)
Bak bun bunları bütün yıl yapıp yazın interfly ile tek başıma yurt dışına çıkmayı düşünüyorum :) Yaparsın korkma :)
ingilizce fimler diziler hatta cizgi filmler izle
ve daha önemlisi ana dili ingilizce olan insanlarla sohbet et
gerek sözlü gerek yazili
dil en güzel böyle gelisiyor
ben öyle yapmistim cok ilerlemistim
Merhaba Kadınlar Kulübü'nün güzel hanımları :)
Aslında benim ki dert değil. Yani büyük bir dert değil. Ama yardıma ihtiyacım var, bu nedenle size danışmak istedim.
Ben özel bir üniversite de 1 yıl ingilizce eğitimi aldım. Hazırlık sınıfında okudum yani. Ama yine de ingilizcem yeterli düzeyde değil. Kelime hazinemi geliştirmem gerekiyor öncelikle. Konuşma da zorluk çekiyorum. Bu nedenle yardıma ihtiyacım var.
İstanbul'da bildiğiniz kaliteli bir kurs var mı acaba? Grammar'im iyidir bu nedenle konuşma kurslarına öncelik veriyorum.
Ayrıca evde kendim nasıl çalışmalıyım? Bildiğiniz internet siteleri var mı bana yardımcı olacak? Aslında kelime çalışıyorum ama nedense aklımda kalmıyor. Sanırım sistemim yanlış.
Bana akıl verecek, önerilerde bulunacak herkese teşekkür ederim şimdiden...
Aynı durumdayız. Mükemmel bir grammere ancak iğrenç bir listening ve speaking'e sahibim :)
Ancak kursa değilde, sana gerçekten yabancı arkadaşar tavsiye ederim. Benim şu an dünyanın 8 farklı yerinden arkadaşlarım var. Onların sayesinde hem aksan öğreniyorum hemde onların kültürlerini tanıyorum. Skype programını kullanabilirsin :)
İstanbul'dayım. Ama burda da bulurum ingilizce kitap. Çok sevindim bu işe. Şimdi benim diğer sorunum konuşamamak.. Kurstan başka da alternatifim yok gibi. Skype önermiş bir arkadaşımız ama ben kısa sürede etkili olacak bir çözüm arıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?