Yardıma ihtiyacım var hanımlar, bir bakar mısınız?

shiningg

Guru
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2011
2.768
3.626
448
Merhaba Kadınlar Kulübü'nün güzel hanımları :)

Aslında benim ki dert değil. Yani büyük bir dert değil. Ama yardıma ihtiyacım var, bu nedenle size danışmak istedim.

Ben özel bir üniversite de 1 yıl ingilizce eğitimi aldım. Hazırlık sınıfında okudum yani. Ama yine de ingilizcem yeterli düzeyde değil. Kelime hazinemi geliştirmem gerekiyor öncelikle. Konuşma da zorluk çekiyorum. Bu nedenle yardıma ihtiyacım var.

İstanbul'da bildiğiniz kaliteli bir kurs var mı acaba? Grammar'im iyidir bu nedenle konuşma kurslarına öncelik veriyorum.

Ayrıca evde kendim nasıl çalışmalıyım? Bildiğiniz internet siteleri var mı bana yardımcı olacak? Aslında kelime çalışıyorum ama nedense aklımda kalmıyor. Sanırım sistemim yanlış.

Bana akıl verecek, önerilerde bulunacak herkese teşekkür ederim şimdiden...

Aynı durumdayız. Mükemmel bir grammere ancak iğrenç bir listening ve speaking'e sahibim :)

Ancak kursa değilde, sana gerçekten yabancı arkadaşar tavsiye ederim. Benim şu an dünyanın 8 farklı yerinden arkadaşlarım var. Onların sayesinde hem aksan öğreniyorum hemde onların kültürlerini tanıyorum. Skype programını kullanabilirsin :)

Aynı durumdayız. Mükemmel bir grammere ancak iğrenç bir listening ve speaking'e sahibim :)

Ancak kursa değilde, sana gerçekten yabancı arkadaşar tavsiye ederim. Benim şu an dünyanın 8 farklı yerinden arkadaşlarım var. Onların sayesinde hem aksan öğreniyorum hemde onların kültürlerini tanıyorum. Skype programını kullanabilirsin :)

Yalnız olmadığımı biliyordum.. Tavsiyeni dinleyeceğim canım. Çok sağol :)

Aslında benim ki dert değil. Yani büyük bir dert değil. Ama yardıma ihtiyacım var, bu nedenle size danışmak istedim.

Ben özel bir üniversite de 1 yıl ingilizce eğitimi aldım. Hazırlık sınıfında okudum yani. Ama yine de ingilizcem yeterli düzeyde değil. Kelime hazinemi geliştirmem gerekiyor öncelikle. Konuşma da zorluk çekiyorum. Bu nedenle yardıma ihtiyacım var.

İstanbul'da bildiğiniz kaliteli bir kurs var mı acaba? Grammar'im iyidir bu nedenle konuşma kurslarına öncelik veriyorum.

Ayrıca evde kendim nasıl çalışmalıyım? Bildiğiniz internet siteleri var mı bana yardımcı olacak? Aslında kelime çalışıyorum ama nedense aklımda kalmıyor. Sanırım sistemim yanlış.

Şekerim , ben şöyle yapmıştım : önce temek kelimeleri öğrenmek için kitap okudum. (basbayağı roman, çoğunlukla popüler kitaplar ). Sonra modern kelimeleri ve kalıpları öğrenmek için magazin dergileri oku. Sonra da CNN, nbc gibi kanalların dizilerini altyazısız izle. En son da haber bülteni izle ve nokta koy :)

Şekerim , ben şöyle yapmıştım : önce temek kelimeleri öğrenmek için kitap okudum. (basbayağı roman, çoğunlukla popüler kitaplar ). Sonra modern kelimeleri ve kalıpları öğrenmek için magazin dergileri oku. Sonra da CNN, nbc gibi kanalların dizilerini altyazısız izle. En son da haber bülteni izle ve nokta koy :)

İşe yaradı mı :) Çok mutlu oldum şu an.

İşe yaradı mı :) Çok mutlu oldum şu an.

Valla ben şu anda yurtdışında yaşıyorum, ama ingilizce konuşulmayan bir ülkede :) buranın dilini bilmiyorum o yüzden ingilizce iletişim kuruyorum ve hiç zorlanmıyorum. Geçende buralı bir arkadaş bana ''Türklerin hepsi bu kadar güzel ingilizce konuşur mu ?'' dedi , ben de evet dedim , bizim insanlarımız çok yeteneklidir :)

Kalın roman bazında Sophie Kinsellanın kitapları var , onlar eğlenceli :

Home - Sophie Kinsella

Olmadı , ankaradaysan olgunlarda bolca güzel temiz ingilizce romanlar var. İlgini çeken şeyler olsun , ben aşk romanı okudum bol bol :) Değişik konulardan okursan değişik kelimeler öğrenirsin.

Valla ben şu anda yurtdışında yaşıyorum, ama ingilizce konuşulmayan bir ülkede :) buranın dilini bilmiyorum o yüzden ingilizce iletişim kuruyorum ve hiç zorlanmıyorum. Geçende buralı bir arkadaş bana ''Türklerin hepsi bu kadar güzel ingilizce konuşur mu ?'' dedi , ben de evet dedim , bizim insanlarımız çok yeteneklidir :)

Home - Sophie Kinsella

Olmadı , ankaradaysan olgunlarda bolca güzel temiz ingilizce romanlar var. İlgini çeken şeyler olsun , ben aşk romanı okudum bol bol :) Değişik konulardan okursan değişik kelimeler öğrenirsin.

İstanbul'dayım. Ama burda da bulurum ingilizce kitap. Çok sevindim bu işe. Şimdi benim diğer sorunum konuşamamak.. Kurstan başka da alternatifim yok gibi. Skype önermiş bir arkadaşımız ama ben kısa sürede etkili olacak bir çözüm arıyorum.

Home - Sophie Kinsella

Arkadaşım çok güzel bir kitap önermişsin :) Bende bakmıştım bu kitapların türkçesini okuduktan sonra :) Aman allahım onlar ne güzel kitaptır öyle :) Kocaman kocaman yazılar renkli renkli kitaplar hikayeler zaten mükemmel. Birde kısa kısa hikayeler olan bir kitap vardı adını anımsayamadım best sellerda :)

Yaparsın yahu grammer biliyorsan kalan teferruat birde sana tavsiyem supernatural, gossip girl, vampire diaries gibi diziler izle. İnanırmızın 3 aydır izliyorum aksanım o kadar değişti ki! Öyle deyimler öğrendim ki anlatamam. Kitap, arkadaşlar, dizi = mükemmel ingilizce :)

Bak bun bunları bütün yıl yapıp yazın interfly ile tek başıma yurt dışına çıkmayı düşünüyorum :) Yaparsın korkma :)

Arkadaşım çok güzel bir kitap önermişsin :) Bende bakmıştım bu kitapların türkçesini okuduktan sonra :) Aman allahım onlar ne güzel kitaptır öyle :) Kocaman kocaman yazılar renkli renkli kitaplar hikayeler zaten mükemmel. Birde kısa kısa hikayeler olan bir kitap vardı adını anımsayamadım best sellerda :)

Yaparsın yahu grammer biliyorsan kalan teferruat birde sana tavsiyem supernatural, gossip girl, vampire diaries gibi diziler izle. İnanırmızın 3 aydır izliyorum aksanım o kadar değişti ki! Öyle deyimler öğrendim ki anlatamam. Kitap, arkadaşlar, dizi = mükemmel ingilizce :)

Bak bun bunları bütün yıl yapıp yazın interfly ile tek başıma yurt dışına çıkmayı düşünüyorum :) Yaparsın korkma :)

Dizi izlemeye pek vaktim olmuyor aslında ama çok etkili olacağından eminim. Hemen başlıcam izlemeye. :) Grammar'im çok iyi. Bende yurt dışı istiyorum aslında ama şu aralar imkanım yok. Dediklerinizi yapıcam ve düzgün bir seviyeye getireceğim ingilizcemi. Teşekkürler :)

Son düzenleme:
ingilizce fimler diziler hatta cizgi filmler izle
ve daha önemlisi ana dili ingilizce olan insanlarla sohbet et
gerek sözlü gerek yazili
dil en güzel böyle gelisiyor
ben öyle yapmistim cok ilerlemistim

ingilizce fimler diziler hatta cizgi filmler izle
ve daha önemlisi ana dili ingilizce olan insanlarla sohbet et
gerek sözlü gerek yazili
dil en güzel böyle gelisiyor
ben öyle yapmistim cok ilerlemistim

Teşekkür ederim, önerilerinizi dikkate alacağım.:)

Aynı sorundan muzdaribiz...
Grammer desen 10 numara, essey desen yazarım ama iş anlamaya, konuşmaya gelince sanki hiç eğitim almamış gibi donup kalıyordum.
Geçen yıl translation derslerim vardı, tek cümle anlamayan ben en yüksek notları alıp hocaların göz bebeği olmaya başladım.
Herkes diyor, nasıl yaptın ne kadar zor nasıl çalışıyorsun diye.
Ben de anlam veremiyordum bu başarıya çünkü benim seviyem gerçekten çok kötüydü.
Sonra uzunca süre düşündüm acaba neydi beni bu kadar geliştiren?
Aklıma geldi ki son 2 yıldır aralıksız yabancı dizi izliyorum.
Günde en az 3, 4 bölüm olmak üzere yaklaşık 13 dizi birden takip ediyorum şuan.
İster istemez öğrenmiş, kelime haznemi genişletmiş ve artık bir şeyi ifade ederken 'türkçe' düşünmekten çıkmışım.

Size de şiddetle tavsiye edeceğim şey budur, ben bile hala inanamıyorum nasıl olduğunu.
Hatta şöyle söyleyeyim, öyle bir ilerlemişim ki ingilizce anketler, makaleler okuyup arkadaşlarıma anlatmaya başladım.
Hem de hepsi sadece dizilerimi izleyerek olmuş:52:

Son düzenleme:
kesinlikle yabanca dizi
anadolu lisesi çıkışlıyım
ünide hazırlık okumadım
baktım ne var ne yok unutmuşum ingilizceye dair
hemen açtım cnbs e
izledim de izledim yaz boyu
ha vakit dersen zaten günde 1 bölüm izlesen yarım saat falan sürüyor bizimkiler gibi 1,30 saat değil

aman sakın tavsiye etmem, bu yüzden bir yabancıyla evliyim şimdi, kelime haznem, anlamam ve konuşmam güzel ama grammar bitti :1:

İstanbul'dayım. Ama burda da bulurum ingilizce kitap. Çok sevindim bu işe. Şimdi benim diğer sorunum konuşamamak.. Kurstan başka da alternatifim yok gibi. Skype önermiş bir arkadaşımız ama ben kısa sürede etkili olacak bir çözüm arıyorum.

Tandem edin o zaman, üniversite kampüsünde veya istanbulda eminim tandem/ konuşma amaçlı yabancı arkadaş siteleri vardır. Yüz yüze konuşmak en iyisi bence, skype ı geç :) haftada bir gezseniz bile dilin açılır.

bende skype programından ingilizcemi geliştiriyorum, hem muhabbet arkadaşlık oluyor hemde çok güzel bi pratik..canım oturup kelime ezberlemeyle öğrenilmez asla...sistemin ve tekniğin çok yanlış..ingilizce konuşarak ve partik yaparak öğrenilir... benim eşim orta dereceli arapça bliyordu, şimdi skype de arkadaş bula bula ana dili gibi konuşur oldu...

dizi ve film izlemek, kitap okumak, şarkı sözlerini anlamaya çalışmak vs bunlar hep yardımcı olabilecek şeyler tabii.. busuu.com diye bir site var, dil öğrenme sitesi. gramer,writing,listening,speaking kısımları var. bir süre sonra ücretli oluyor ama o durumda bile kullanabileceğiniz olayı siteye üye o dili bilen yerli ya da yabancı insanlarla konuşabiliyor olmanız. serserisi iti kopuğu da çok bulunmaz :) aslında en iyisi gidilebiliyorsa yurtdışına çıkmak, o olmasa da ingilizce konuşan biriyle gezip tozmak, muhabbet etmek bence. catherinele arkadaş olduktan sonra konuşmayı bırak ingilizce düşünmeye başladım şahsen :) ingilizce bilen bir arkadaşınızdan birlikteyken ingilizce konuşmanızı rica edebilirsiniz. ankarada olsanız ingilizce arkadaşlık edeyim derdim ama işte.. reel ortamda konuşamayacaksanız da sanal ortamdan konuşmaya çalışabilirsiniz. isterseniz bu konuda da yardımcı olabilirim. anadilim gibi değil ama işte hem siz gelişirsiniz hem ben :)

Amerikada yasiyorum ingilizcem konusmam cok iyi, Beni ekle skype dan yardim edeyim sana.

Back
X