Yardıma ihtiyacım var.

hrcmsthsn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2015
1
1
27
Merhaba. 18 yaşındayım, bu sene üniversite sınavlarına girdim. Çok kötü geçti hepsi, dolayısıyla bu sene tercih yapmayacağım. Sorun da tam burada başlıyor. Son iki aydır bu yüzden çok mutsuzum. Kendimi işe yaramaz ve değersiz hissediyorum. Hiç arkadaşım yok, bu yüzden oturup içimi dökebileceğim kimse yok. Geleceğe yönelik bir umudum kalmadı, ölmek istiyorum.
Bu sene pek çok talihsizlik yaşadım, verimli ders çalıştığımı düşünmüyorum. Ailem arkamda, bu sene tercih yapmayacağımı söylediğimde babam anlayışla karşıladı. O konuda hiçbir sıkıntım yok fakat ben kendim çok rahatsızım. Dediğim gibi kendimi işe yaramaz hissediyorum. Bütün sene evde olacağımı düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum. Ne yapacağımı kendim de pek bilmiyorum. YGS'de sınavı yetiştiremedim ve sonuç en kötü denememden daha kötü gelince çok ciddi hayal kırıklığı yaşadım. 2 hafta boyunca evde yattım sadece hiçbir şey yapmadan. Daha sonraları biraz çalıştım gibi oldu fakat yeterli olmadı. En son konuları yetiştiremeyeceğimi anlayınca tamamen bıraktım. Ya hep ya hiç kafasındayım. Tam olmayacağını görünce hiç olmasın dedim.
Ve şu anda kendimi tam bir salak olarak görüyorum. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Hiç dışarı çıkmak istemiyorum, son 4 yıldır kendimi sosyal ortamlardan izole ettim zaten. Bir tane bile arkadaşım yok. Aslında pek şikayetçi değilim gibi ama özeniyorum da. Kendimden utandığım için insanlarla konuşamıyorum ve sosyal medya hesabı açmaktan bile utanıyorum. Herkes benimle dalga geçiyormuş gibi geliyor. Sanki herkes ne kadar ezik olduğumu biliyor gibi. Çok karışık yazdığımın farkındayım ve bunun için özür dilerim. Tavsiye istiyorum sadece. Üniversiteyi bir yıl sonra kazanmanın dünyanın sonu olmadığına kendimi ikna etmek istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Kendini buna ikna etmene gerek yok universiteyi bir sene sonra kazanmak zaten dunyanin sonu degil.
Oncelikle biraz ara ver bi nefes al gez toz eglen sonrasindada sistemli ve programli sekilde calismaya basla gecen sene nasil hatalar yaptigini gordun bu sene ayni hatalari yapmazsin ve basarili olursun:)

Yasin daha cok cok genc biliyomusun en guzel dinemin olmali bu yasin..insan bir daha istesede 18 olamiyor seneye eminim guzel bi yer kazanorsin ama daha once kendini toplaman lazim
Ilk once arkadaslarinla tekrar iletisime gec eger yoksa arkadas edin ama internetten deil tabi..mesela yazon bir kac aylogina bi kursa yazil ilgi alanina gore bi spor olur etkinlik olur once arastir bi ugras bul orda yeni bi ortama girmek yeni arkadaslar tanimak iyi gelicek sana
Biraz alisveris yap dis dunyaya karis herseyden onemlisi kendini sev kendine guven kimse eminim ezik olduginu filan disunmuyo sen oyle okdugunu dusundugun icin cevrenin boyle diyecegini saniyosun once bakis acini degistir emin ol sen kendini seversen herkes seni sever
Hadi kalk simdi seni mutlu eden biseyler yapmaya basla erteleme sakin

Başarılı olmak seni mutlu edebilir. Ki anladığım kadarıyla düşük puan alman senin asıl mutsuzluk kaynağın. Kursa gitmeyecek misin orada da arkadaşların olur ille sosyal çevre diyorsan. Kendine bir sistem yap nasıl çalışacağınla ilgili. Plansız programsız derslere saldırma. Çok ders çalış. Beni ders çalışmam çok mutlu ederdi mesela. Çok fazla ders çalışır, bilimsel ve tekniksel gelişmeleri takip eder, bilgili akıllo insanlarla sohbet etmeye gayret göstrirdim. Tubitak soruları ile uğraşır çözülmemiz matematik sorularını çözmeye uğraşırdım. Ne kadar çabalarsan beyin kapasiten o kadar genişliyor. Bir müddet sonra sen bile inanamyacak duruma gelebilirsin hani derler ya kalem oynatmadan çözdüm soruları diye işte böyle akıldan hesaplamalar yapabilirsin. Satranç oynamanı tavsye ederim ayrıca. 10 hamle sonrasını hesaplarken beyin efor sarf ediyor ve düşüncelerini toplamanda yardmcı egzersiz oluyor. Bol soru çöz. Alışkanlık edin her fırsatta soru çözmeyi ve konuların başından itibaren ilerledikçe çözmeye başla bekleme hiç. Tv izlerken bile soru çözerdim bulmaca gibi geliyordu artık matematik sorusu çözmek sadece zevk alıyordum yani. Kendi çözüm yöntemini bulursun böylelikle bir çok konuda sen de. Düşünsene çok iyi bir puanla sınavdan çıktığını..

ooo önünde uzuunn yıllar var...başta kendin mutlu olacaksınki verimli ol..part time işe girebilirsin hem vakit öldürmek için hemde arkadaş çevresi için..

Aynı durumdayız sınav konusunda.Çok kötü geçti,Bu yıl herkes böyle canım.Üzülme ,seneye tekrar hazırlanacak çok kişi var.Ben bu yıl gitmek istiyorum.Umarım istediklerimiz olur.

Ben de lise sonda üniversite sınavına girdiğimde kazanamamıştım ilk girişte. Ve o kadar üzülmüştüm ki anlatılmaz neyse bir sene daha dershaneye gittim eksiklerimi biliyordum ona yoğunlaşarak çalıştım mesela matematik hiç bakmamıştım o sene ona yoğunlaştım ve sınavı kazandım. Sonra aradan dört sene geçince bu sefer kpss sınavına girdim ve o sınava çalışırken anladımki iyiki o bir sene kalmışım ve çalışmışım dedim. Çünkü kpss de o bilgiler o kadar çok işime yaradı ki. İlk girişte kazandım. O yüzden hiç üzülme hiç bir emeğin boşa gitmez hem kötü geleceği olmayan bir bölümü kazanmaktansa otur bir sene ciddi çalış güzel yer kazan bozma moralini arkadaş her zaman olur sorun etme üniversitedeki ortamları düşün motive ol.

Benim zamanimda universite sinavi tek oturumluydu ve tercihler sinava girmeden once yapiliyordu. Ben ilk girdigimde hic de istemedigim bir bolumu ve universiteyi kazanmistim. Sonra azmettim, hic yilmadim ve tekrar sinava girdim ertesi yil. Cok iyi bir universiteyi kazandim ve sevdigim bolumu. Bolum bitince master yaptim. Master bitince bir sure ara vermek zorunda kaldim. Bir kac yil sonra da doktora yapmak istedigime karar verip doktoraya basladim. Ve suan ogretim uyesiyim. Diyecegim o ki cabuk pes etme. Bu sana bir sinav tecrubesi olmus. Sene kaybini da dusunme. Onemli olan sevdigin bolumde okuman. Hayattan bu kadar cabuk bikma. Bu sadece bir sinavdi. Aslinda hayatin kendisi bir sinav. Ucunda olum yok ki. Bu sene olmadiysa seneye olsun ama yeter ki istedigin universite ve istedigin bolum olsun. Guclu ol, bu kadar cabuk pes etme.

Ben de bir sene daha hazırlanmıştım ve şimdi istediğim bölümdeyim. İyi ki tekrar hazırlanmışım diyorum.
Hem de aynı yıl bir sürü güzel arkadaşlıklar edindim, Allah onlardan da razı olsun.
Bir yıl çok uzun bir zaman değil, artık ne yapmanız gerektiğini de biliyorsunuz. Geçen seneden daha verimli geçecektir, hayırlısı olsun :)

X