Tecrübeli annelerin de hakkını yememek lazım..Tıp eğitimi almis bir insana degil bizim gibi sari cizmeli mehmet ağaların sozune mi itimat edeceksiniz? Hem de 50 gunlük bir bebecik soz konusuyken...
Doktorunuz uygun gorduyse kullanin.
Kullanmalisiniz.
Cok gorduk o "tecrubeli anneleri"!Tecrübeli annelerin de hakkını yememek lazım..
Amin canmm sağol..deniz suyu kullaniyorum burun tıkanıklığı için..tabiki doktorun dedini uygulayin zira bebis cok kucuk hirilti balgama cevirmistir. Ve o balgamin disari cikmasi lazim bebek oldugu icinde cikaramaz allah korusun cigerlere iner. Biraz buyuk olsa burnunu otri bebeyle temizleyin derdim ama kucuk bilemicem kullanilirmi. Gogsune papatya yagi surun ve ustune hafif isitilmis havluda koyun yumsatir gogsunu. İyi gelir ben hep oyle yaptim oglumda oda 6aylikken yakalandi. Az daha bronsit oluyodu. Ama gece gunduz demedim. İlik havlu papatya yagi ayaklarini muhakkak sicak tutuyodum. Burnuna su sıkıp otri bebeyle temizliyodum bu yontem cigere inmesini onluyodu. Doktorumuz tavsiye etmisti otri bebeyi allah razi olsun ondan oglumun cogu ust solunum yolu hastaligini onun sayesine ilacsiz atlattik. Cunke ceke ceke cigere inmedi. Allah bebeginizi size bagislasin isallah. Butun yavrularimizi bizlere bagislasin rabbim.
Verin antibiyotigi cigerlerine inerse Allah korusun daha beter olur. Bogaz iltihabi bakilmazsa oksuruge cevirir. Oksuruk bakilmazsa bronsite cevirir. Bronsit bakilmazsa zaturreye cevirir bunu unutmayin..Slm kizlar...50 günlük bi bebeğim var çok kötü öksürüyor hiriltili nefes aliyor bugün doktora götürdüm sulcid diye antibiyotik verdi bende antibiyotik kullanmak istemiyorum ne yapmam lazim kullanayim mi çocuğuna bu antibiyotiği kullanan var mi nasil geçecek bu öksürük her öksürdüğünde yüreğim parçalaniyor..
50 günlük bebeğimin ilaçlarin yan etkisine maruz birakmak istemedim çocuğum için endişeleniyorum ki bunu soruyorum çocuğumu benden fazla mi düşünüyorsunuz sadece burda daha önce antibiyotik kullanmiş annelerden fikir istedim bi kaç çocuk büyütmüş anneler var tecrübelerini dinlemek istedim..Allah aşkına ne kadar kolay tıp eğitimi alıp çocuğunuzu muayene etmiş doktor yerine herhangi bir insana güvenebiliyorsunuz bu sağlık konularında... Aklım almıyor ya. Buradakiler verme derse vermeyecek misiniz? Doktoru gerekli görmüş ki vermiş bu ilacı. 50 günlük değil, 5 günlük, daha 23 haftada doğmuş 500 gramlık bebekler bile antibiyotik alıyor gerekince. Yaşa değil, gerekliliğe bakar bu işler. Çocuğunuza bir iyilik yapın ve sokaktan geçen insanlar yerine işin ehlinin lafıyla hareket edin. Yaptığınız şey kelimenin tam anlamıyla cahillik. Kusura bakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?