yardıma ihtiyacimiz var

senbensema

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2012
628
-13
Kizlar selam . gece gece gelen telle basima agri girdi. Arkadasimin kiz kardeşi 26 yasinda ve bekar, hamileymis. Kimseye soyleyemiyorlar. Beni aradilar ki kürtaj olacakmis 6 haftalık :KK43: çok üzüldüm anlatamam. Kiz kimseye söyleyemiyoruz, abileri babalari duysa mahvederler. Ben büyük sehirdeyim ya buraya geleceklermis abla kardeş burada olsun istiyorlar mis. Devlete mi gidelim diyorlar bilemem dedim karisamam dedim sonuçta basit bisey değil ama arkadasim da çok samimiyiz. Kiz agliyor hüngür hüngür. Kardeşim mahvolur diyor. Allah askina bana akil verin buraya geldiklerinde ne yapayim ben. Netten bir iki özel Dr bulmuşlar. Devletten kiz korkuyormus narkozsuz yapiyorlamis diye. Ben de ne gördüm ne duydum kurtaji hic anlamam, illa genel anestezi diyor. Devlette yaparlar mi bir sor dediler bana ama ben nereye sorayim :KK43: siz yardim edin. Allah korusun kiz diyor Abim mahveder kiz kardeşimi

Zor ya.
Ben hamile olduğum için değil de o canı öldürceğim diye kahrederdim kendimi.
Allah yardim etsin..

Sen karışma ya hem devlet alır mı ki o çocuğu hiç sanmıyorum sebep yokken almaz

alırsa özel alır çocuğun babası olacak adam neredeymiş

Anestezinin de komplikasyonları olduğu için ve zor da olsa dayanılabilecek sınırlarda bi acı olduğu için anestezi tercih edilmiyo genelde devlette. İki yerde de aynı işlem yapılacak. Merdiven altı olmayan temiz bi yerde yaptırdığı sürece sorun olmaz. Acıya dayanıklılığına göre tercihini yapabilir.

Devlete gitmesinler benden tavsiye oraya güven olmaz herşey kayıt altında ya ne bileyim gitmesin bence... Özel bir yere gitsin... Allah yardımcısı olsun. Keşke dikkat etseymiş. Bunun binbir türlü yolu var ya. Yıl oldu 2015 hala yanlışlıkla hamile kalanları anlayamıyorum ben.

Sen karışma ya hem devlet alır mı ki o çocuğu hiç sanmıyorum sebep yokken almaz

alırsa özel alır çocuğun babası olacak adam neredeymiş

Hayır alıyor artık ama kayıt altına alınıyorsa ne bileyim bence özele gitmesi daha mantıklı. Özele giderse de devlet karşılıyor ama gene kişinin bütün bilgileri devlete veriliyor. Artık SGK kapsamına alındı

Kizlar selam . gece gece gelen telle basima agri girdi. Arkadasimin kiz kardeşi 26 yasinda ve bekar, hamileymis. Kimseye soyleyemiyorlar. Beni aradilar ki kürtaj olacakmis 6 haftalık :KK43: çok üzüldüm anlatamam. Kiz kimseye söyleyemiyoruz, abileri babalari duysa mahvederler. Ben büyük sehirdeyim ya buraya geleceklermis abla kardeş burada olsun istiyorlar mis. Devlete mi gidelim diyorlar bilemem dedim karisamam dedim sonuçta basit bisey değil ama arkadasim da çok samimiyiz. Kiz agliyor hüngür hüngür. Kardeşim mahvolur diyor. Allah askina bana akil verin buraya geldiklerinde ne yapayim ben. Netten bir iki özel Dr bulmuşlar. Devletten kiz korkuyormus narkozsuz yapiyorlamis diye. Ben de ne gördüm ne duydum kurtaji hic anlamam, illa genel anestezi diyor. Devlette yaparlar mi bir sor dediler bana ama ben nereye sorayim :KK43: siz yardim edin. Allah korusun kiz diyor Abim mahveder kiz kardeşimi

abisini babasının mahfedeceğini bu duruma gelmeden önce neden düşünmemiş

o cana masuma yazık değil mi:KK43:

Benim de bir fikrim yok :KK43: Sıkıntılı bu işler keşke bunları yaşamamak için hayatına daha dikkatli devam etseydi :KK43: Günah değil mi o bebişe :KK43::emir_bebek:

Sıkıntılı bir durum. Özel hastahane de olsa ailesinin öğrenme şansı var. Ben adet düzensizliği için gitmiştim gebelik testi de yapılmıştı ne olur ne olmaz diye. 3 gün sonra ebe annemi aramış bebek ne durumda diye. Zor bir durum. Keşke bir bebişe kıymaktan daha önemli şeyler olmasa, birkaç dakikalık zevk gibi... Devlet hastahanesine de gitmesini önermem.

Hayır alıyor artık ama kayıt altına alınıyorsa ne bileyim bence özele gitmesi daha mantıklı.

Bilmiyorum tam olarak devlet almaz gibi geldi

gidince araştırsınlar o vakit

neyin ne olduğunu

hiç tasvip etmediğim bir mesele ama herkesin kendi tercihi vebali

bu durumda o bebek doğsa daha çok acı çekecek belli

keşke bu duruma düşülmeden önlemi alınsa.

Devlete gitmesin özele gidip sgksı ile de yaptırmasın gitsin kendi parası ile yaptırsın bir sağlıkçı tavsiyesi.

Bir ara devlet hastaneleri evliyse eşten bekarsa bir ebeveynden imza alıyordu ona gore kürtaj yapıyordu diye biliyorum. Ama şu an tam emin değilim.

Bilmiyorum tam olarak devlet almaz gibi geldi

gidince araştırsınlar o vakit

neyin ne olduğunu

hiç tasvip etmediğim bir mesele ama herkesin kendi tercihi vebali

bu durumda o bebek doğsa daha çok acı çekecek belli

keşke bu duruma düşülmeden önlemi alınsa.

Artık alıyorlar. Haberlerde bile çıktı. Ama bu kişi bekar gizli yapması lazım güvenilir bir dr. bulması lazım bence.

Bakın buda haberi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/saglik/51971/Kurtaj_artik_SGK_kapsaminda.html

Hamileliğimden emin olmak için özel polikliniğe gittik kayınvalidemle.Bir hafta sonra telefon geldi sağlık ocağından bütün bilgileri istediler.Hamileyken gittim sürekli benim kilomu kontrol ettiler sürekli takiptelerdi.Bunu neden yaptıklarını sorduğumda şok oldum.Sağlık bakanlığı evlilik dışı kürtajın önüne geçmek için yapıyormuş.Evlilik dışı hamile kalanların dikkatine ailelerinizin haberi olması an meselesi

Sıkıntılı bir durum. Özel hastahane de olsa ailesinin öğrenme şansı var. Ben adet düzensizliği için gitmiştim gebelik testi de yapılmıştı ne olur ne olmaz diye. 3 gün sonra ebe annemi aramış bebek ne durumda diye. Zor bir durum. Keşke bir bebişe kıymaktan daha önemli şeyler olmasa, birkaç dakikalık zevk gibi... Devlet hastahanesine de gitmesini önermem.

Hamileliğimden emin olmak için özel polikliniğe gittik kayınvalidemle.Bir hafta sonra telefon geldi sağlık ocağından bütün bilgileri istediler.Hamileyken gittim sürekli benim kilomu kontrol ettiler sürekli takiptelerdi.Bunu neden yaptıklarını sorduğumda şok oldum.Sağlık bakanlığı evlilik dışı kürtajın önüne geçmek için yapıyormuş.Evlilik dışı hamile kalanların dikkatine ailelerinizin haberi olması an meselesi

Evet devlete mail atıyorlarmış özel dahi olsa

X