Yardimci olabilecek varsa sevinirim .

Paramore1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2020
75
79
3
28
Kızlar merhaba. Kist yırtılması yaşadığım için doktora gittim muayne oldum hamile kalmak gibi bir isteğim de olduğu için doktor hormonlarıma da baktı. Hormonların yüksek olduğunu çocuğumun zor olacağını söyledi. 23 yaşındayım estradiol 389,2
Fsh 10,58 çıkmış .Adet zamanın da tekrar gideceğim yine bakılacak. Bu durumu yasayan var mı hamile kaldınız mı nasi bi tedavi gördünüz diye bir konu açmıştım şu 2 gündür o kadar üzgünüm ki sürekli kafamda kuruyorum acaba çocuğum hiç mi olmaz acaba söyle mi acaba böyle mi ? Doktor yapabilirse hemen yapsın çocuk demiş anneme ( annem hastanede çalışıyor doktor tanıdık) Eşime durumu anlattim ve ciddi ciddi artık çocuk istemedigini söyledi anlam veremedim çocuktan soğudum ben çocuk yapmak istemiyorum dedi . Bana da destek olmuyor niye surat asıyosun ölü gibi dolasiyosun falan diyor azarlayarak . Hiç kimse destek değil yüzümü güldürmeye çalışan kimse yok . Kendimi yalnız hissediyorum . Açtığım konuya da hiç cevap gelmedi . Kafam allak bullak ağlamaktan gözlerim sızlıyor artık . 😔 Ne yapcam ben korkuyorum 😞

Kızlar merhaba. Kist yırtılması yaşadığım için doktora gittim muayne oldum hamile kalmak gibi bir isteğim de olduğu için doktor hormonlarıma da baktı. Hormonların yüksek olduğunu çocuğumun zor olacağını söyledi. 23 yaşındayım estradiol 389,2
Fsh 10,58 çıkmış .Adet zamanın da tekrar gideceğim yine bakılacak. Bu durumu yasayan var mı hamile kaldınız mı nasi bi tedavi gördünüz diye bir konu açmıştım şu 2 gündür o kadar üzgünüm ki sürekli kafamda kuruyorum acaba çocuğum hiç mi olmaz acaba söyle mi acaba böyle mi ? Doktor yapabilirse hemen yapsın çocuk demiş anneme ( annem hastanede çalışıyor doktor tanıdık) Eşime durumu anlattim ve ciddi ciddi artık çocuk istemedigini söyledi anlam veremedim çocuktan soğudum ben çocuk yapmak istemiyorum dedi . Bana da destek olmuyor niye surat asıyosun ölü gibi dolasiyosun falan diyor azarlayarak . Hiç kimse destek değil yüzümü güldürmeye çalışan kimse yok . Kendimi yalnız hissediyorum . Açtığım konuya da hiç cevap gelmedi . Kafam allak bullak ağlamaktan gözlerim sızlıyor artık . 😔 Ne yapcam ben korkuyorum 😞
Amh degerinize baktirin kesin sonucu amh degeri veriyor.bende aylarca fsh baktirdim zaman kaybettim en saglikli sonuc amh.

FSH değerinize adetli değilken mi baktı doktor.

Bakın bu platformda 0.01 amh ile gebe kalan hatta iki çocuk doğuran kadınlar var.
Yaşınıza göre fsh yüksek ama benim 36 yaşında 12 FSH 1 AMH değerimdi hamile kaldım 37 yaşında doğum yaptım.
Bir daha da değerlerime baktırmadım.
Su an 8+4 hamileyim 38 yaşındayım.

Evet adetli değildim adet zamanı tekrar gel dedi bu şekilde çıkmaması lazimmis hormonlarım yaşlanmış öyle diyor .
Doktor diplomasını yırtsın çöpe atsın.
FSH adetli değilken bakılmaz.
Yüksek çıkar.
Adetin ikinci yada üçüncü günü bakılır.
Siz adetliyken baktırın.
Asıl değerinizi görürsünüz.
Valla adetli değilken FSH 10 ise süper sizin değer düşük çıkar sakın stres yapma.

Doktor diplomasını yırtsın çöpe atsın.
FSH adetli değilken bakılmaz.
Yüksek çıkar.
Adetin ikinci yada üçüncü günü bakılır.
Siz adetliyken baktırın.
Asıl değerinizi görürsünüz.
Valla adetli değilken FSH 10 ise süper sizin değer düşük çıkar sakın stres yapma.
Umarım öyle olur çok korkuttular beni . Bir de kimseden destek göremeyince iyice bunalıma girdim

Bakın bu platformda 0.01 amh ile gebe kalan hatta iki çocuk doğuran kadınlar var.
Yaşınıza göre fsh yüksek ama benim 36 yaşında 12 FSH 1 AMH değerimdi hamile kaldım 37 yaşında doğum yaptım.
Bir daha da değerlerime baktırmadım.
Su an 8+4 hamileyim 38 yaşındayım.
Allah anneli babalı büyütsün inşallah . Teşekkür ederim yorum için umut oluyor banada

Umarım öyle olur çok korkuttular beni . Bir de kimseden destek göremeyince iyice bunalıma girdim
Yok yok sakın stres yapma.
Adetin ikinci gunu git baktır.
FSH, e2, prolaktin, lh hepsi iyi çıkacak bak gör.
O nasıl bı doktor ya bilmiyor mu FSH adetin ilk 3 günü bakılır.
Ben çok uğraştım bu konularla inanın bence hiç bir şeyiniz yok.
Sizin fsh taş çatlasın 6 çıkar.
6 da süper bı değerdir.
Yazın tekrar test yaptırdığınız da değerlerinizi.

Yok yok sakın stres yapma.
Adetin ikinci gunu git baktır.
FSH, e2, prolaktin, lh hepsi iyi çıkacak bak gör.
O nasıl bı doktor ya bilmiyor mu FSH adetin ilk 3 günü bakılır.
Ben çok uğraştım bu konularla inanın bence hiç bir şeyiniz yok.
Sizin fsh taş çatlasın 6 çıkar.
6 da süper bı değerdir.
Yazın tekrar test yaptırdığınız da değerlerinizi.
Mutlaka yazicam 😶 çok teşekkür ederim azıcık içim rahatladı

Fsh ve estradiol adetin 2./3. gunlerinde bakiliyor fsh en fazla 8 civari estradiol ise 50nin alti cikmasi beklenir

Benimde bir kere adetli degilken hormonlarima bakilmisti estradiol 330 cikmisti gayet normal yani ilk aydan hamilede kaldim kist olmasina ragmen adet donemimde duzenli
suan yumurtlama donemindesin buyuk ihtimal ondan yuksek cikmistir

Ama kist cikolata kistiyse biraz zorlayabilir o yuzden oyle demis olabilir onunda bitkisel yontemleri var denersin cocugun olmaz diye bisey yok 3 ay sonra olur 6 ay sonra olur ama olur illaki canini sikma gecmis olsun💜

ben bu hormon degerlerini bilmem ama yillar once cok yeni evli iken endokrinolijiye gitmistim, cocuk yapmaktan apayri bir sikayetle, doktor durduk yere bana senin degerlerin cok kotu, cocugun da olmaz dedi. artik tahlilde ne vardi ne yoktu bilmiyorum. olay da acıbadem hastanesinde geçiyor. neyse ben bunu hic kafama takmadim. korunmayi bıraktığınız ay hamile kaldim. belki kafama taksam o doktor soyle demisti diye dusunsem ben de demotive olacak gamile kalamayacaktım. demem o ki doktorlarin her soyledigi olmuyor, cok takmayin kafanizi.

cocugunu cok seven bir aile olarak valla esinize de hak veriyorum. cok zor cocuk buyutmek. cok fedakarlik. iliskiyi tamamen degistiriyor, cok stres yüklüyor.

Mutlaka yazicam 😶 çok teşekkür ederim azıcık içim rahatladı
Ay git o doktoru şikayet et hastanedeye bence.
FSH değerine adet değilken bakıp bir insanı böyle strese sokamaz.
Ben yıllarca gittim geldim kadın doğuma hormonlarima bakildı.
Hep adetin 2. 3.cagirildim. ve sorduğumda başka zaman bakilmaz mı diye doktorlar neden bakılmadıgı anlattılar. Size yazdığımı.

Back
X