Yardimci olabilecek varsa sevinirim .

ben bu hormon degerlerini bilmem ama yillar once cok yeni evli iken endokrinolijiye gitmistim, cocuk yapmaktan apayri bir sikayetle, doktor durduk yere bana senin degerlerin cok kotu, cocugun da olmaz dedi. artik tahlilde ne vardi ne yoktu bilmiyorum. olay da acıbadem hastanesinde geçiyor. neyse ben bunu hic kafama takmadim. korunmayi bıraktığınız ay hamile kaldim. belki kafama taksam o doktor soyle demisti diye dusunsem ben de demotive olacak gamile kalamayacaktım. demem o ki doktorlarin her soyledigi olmuyor, cok takmayin kafanizi.

cocugunu cok seven bir aile olarak valla esinize de hak veriyorum. cok zor cocuk buyutmek. cok fedakarlik. iliskiyi tamamen degistiriyor, cok stres yüklüyor.
Bu zamana kadar istiyordu çocuk ben zamana bırakalım daha yeni evliyiz diyordum o sürekli ısrar ediyordu . Şimdi de ben istedim doktor böyle bişey dedi ve istemiyorum diyor anlamsız geldi bir anda vazgecmesi

Ay git o doktoru şikayet et hastanedeye bence.
FSH değerine adet değilken bakıp bir insanı böyle strese sokamaz.
Ben yıllarca gittim geldim kadın doğuma hormonlarima bakildı.
Hep adetin 2. 3.cagirildim. ve sorduğumda başka zaman bakilmaz mı diye doktorlar neden bakılmadıgı anlattılar. Size yazdığımı.
Tanıdık olduğu için şikayet edemem ama adetliyken baktigin da herşey normal çıkarsa cevabını veririm onun boşu boşuna mi ağlıyorum gece gündüz 😡

Fsh ve estradiol adetin 2./3. gunlerinde bakiliyor fsh en fazla 8 civari estradiol ise 50nin alti cikmasi beklenir

Benimde bir kere adetli degilken hormonlarima bakilmisti estradiol 330 cikmisti gayet normal yani ilk aydan hamilede kaldim kist olmasina ragmen adet donemimde duzenli
suan yumurtlama donemindesin buyuk ihtimal ondan yuksek cikmistir

Ama kist cikolata kistiyse biraz zorlayabilir o yuzden oyle demis olabilir onunda bitkisel yontemleri var denersin cocugun olmaz diye bisey yok 3 ay sonra olur 6 ay sonra olur ama olur illaki canini sikma gecmis olsun💜
Teşekkür ederim yorumun için çok tatlısın 😊 Adet zamanı hortlayan kistlerden zararlı bişey değil çok şükür .

Tanıdık olduğu için şikayet edemem ama adetliyken baktigin da herşey normal çıkarsa cevabını veririm onun boşu boşuna mi ağlıyorum gece gündüz 😡
Adetliyken test yapmadan ağlama 😆
Ki bak test yap gör değerlerin iyi çıkacak güleceksin.
Valla beni böyle yanlis işlem yaparak üzecek doktorun ben tanıdıkmış vs vs anlamam.
O üzüntüden stresten sizin vücudunuza neler oluyor.

Ayrıca eşine kızmaya hakkın yok.
Bir erkek bizim istedigimiz zaman çocuk isteyecek diye bı kural yok.
Onlarında baba olmak isteyip istememe hakları var aynı bizim gibi.
Benim kuzen evlendi çocuk yapmadı. Ayrıldı.
Hayatına insanlar girdi vs vs çocuk asla istemedi.
Sonra tekrar evlendi ve çocuk yapmak istedi. 40 kusur yaşında.
Ki aşırı donanımlı entellektuel bı insan.
İstemedi istemesi birden fikri değişti.

Biz çocuk istedik ama durumumuz yaşımız yapmak için müsait.
Siz çok gençsiniz.
Hele biraz hayatınızı güzel güzel yaşayın.

Adetliyken test yapmadan ağlama 😆
Ki bak test yap gör değerlerin iyi çıkacak güleceksin.
Valla beni böyle yanlis işlem yaparak üzecek doktorun ben tanıdıkmış vs vs anlamam.
O üzüntüden stresten sizin vücudunuza neler oluyor.

Ayrıca eşine kızmaya hakkın yok.
Bir erkek bizim istedigimiz zaman çocuk isteyecek diye bı kural yok.
Onlarında baba olmak isteyip istememe hakları var aynı bizim gibi.
Benim kuzen evlendi çocuk yapmadı. Ayrıldı.
Hayatına insanlar girdi vs vs çocuk asla istemedi.
Sonra tekrar evlendi ve çocuk yapmak istedi. 40 kusur yaşında.
Ki aşırı donanımlı entellektuel bı insan.
İstemedi istemesi birden fikri değişti.

Biz çocuk istedik ama durumumuz yaşımız yapmak için müsait.
Siz çok gençsiniz.
Hele biraz hayatınızı güzel güzel yaşayın.
Eşime su yüzden kızdım ; doktor yapabiliyorsa hemen çocuk yapsın dedi eşime anlattım ve hep çocuk isteyen adam bir anda ben çocuk istemiyorum dedi . Önceden istiyordu birde bu aralar cinsel hayatımız azaldı benden uzak 15 20 günde bir cinsellik yaşıyoruz. Bide çocuktan vazgeçince ister istemez başka şeyler düşünmeye başladım

İlk önce geçmiş olsun 🙏🏻 İçinizi ferah tutun lütfen değerler değişiklik gösterebilir , adetliyken 3 günü testlerini tekrar verdiğiniz taktirde değişeceğine emin olun ❣️ İnsanlar çok geç yaşlarda ve ne durumlarda hamile kalabiliyorlar dert etmeyin teknoloji çok değişti artık sizin için şuan en kötüsü strest yaşınız küçük tedavi olunsa dahi zamana karlı yarışmıyorsunuz ... eşinize gelince belki oda psikolojik olarak çok etkilenmiş olabilir tavrı doğru değil tabi ama oda çok istemiş olmayınca yorulmuş olabilir yada ailesinden baskı olabilir çocuk adına onuda düşünmeye çalışın ve bunu geçici bir dönem olduğunu düşünün lütfen .. çünkü ilişkinizin soğuması daha kötü sonuçlara yol açabilir varsa bir problem zaten tedavinizi olursunuz ama eşinizi de kontrol ettirmekten geri kalmayın inşallah kucağınız boş kalmaz 🍀

Hiic uzme kendini bak benim de 2 sene olacak olmuyor üstelik sorunda yok. Demek ki zamanı var. Allah kaderine yazdı ise doğru zamanda gelir bulur zaten seni. Yengem gcenlerde doktora gidiyor ve çocuğun var mi diye soruyor. Evet diyor hemde 3 tane 1 tane de torunum var, kadın inanmiyor senin cocugunun 1 tane bile olması imkansiz. Eskiler tabi ultrason mu bilmiş ki haberleri olsun. Bir dünya örnek var uzme kendini ağlama stresten uzak olman lazım.

Evet maalesef en çok o yıprattı beni bugün de yanimda olamayan biri daha ne zaman yanımda olacak .
böyle bir adama zaten çocuk yapılmaz ki, adam çocuk da istemiyormuş zaten :/ daha yaşınız çok küçük çocuk için de ve bence evlilik için de.Eşinizin tavrı gerçekten çook düşündürücü.Çocuk istemek zorunda değil onu anlıyorum ama moralin bozukken sağlıkla ilgili bir konuda böyle davranması çok kötü.Hakkında hayırlısı olsun.

böyle bir adama zaten çocuk yapılmaz ki, adam çocuk da istemiyormuş zaten :/ daha yaşınız çok küçük çocuk için de ve bence evlilik için de.Eşinizin tavrı gerçekten çook düşündürücü.Çocuk istemek zorunda değil onu anlıyorum ama moralin bozukken sağlıkla ilgili bir konuda böyle davranması çok kötü.Hakkında hayırlısı olsun.
Hayırlısı 😐

Ay git o doktoru şikayet et hastanedeye bence.
FSH değerine adet değilken bakıp bir insanı böyle strese sokamaz.
Ben yıllarca gittim geldim kadın doğuma hormonlarima bakildı.
Hep adetin 2. 3.cagirildim. ve sorduğumda başka zaman bakilmaz mı diye doktorlar neden bakılmadıgı anlattılar. Size yazdığımı.
Bu kadar emin konusmayin isterseniz bu degerlerin belirli fazlari var adetliyken, degilken, yaşa göre vb durumlarda kac olabilecegi degisken degerler bunlar o yuzden adetli olmadigi vakittede bakilabiliyor tek sorun bu araligin hangi fazda oldugunu ve o aralikta bu degerlerin kac oldugunu biliyor olmasi onemli, adetliyken bakiliyor genelde cunku cocuk ile ilgili o fazda iken daha net bilgi veriyor ve doktorlar bunu daha net biliyor. Ben farkli bir durumdan bu degerlerime baktiracakken endokrin uzmani uzun uzun aciklamisti durumu her zaman bakilabilir yeter ki doktor onu okumayi bilsin demisti. İnternettede arastirirken gorursunuz bu degerler icin kesin sonuc aralik deger yazmazlar cunku bakilacagi zamana ve baska kriterlere gore degisiklik gosterir..

Doktor diplomasını yırtsın çöpe atsın.
FSH adetli değilken bakılmaz.
Yüksek çıkar.
Adetin ikinci yada üçüncü günü bakılır.
Siz adetliyken baktırın.
Asıl değerinizi görürsünüz.
Valla adetli değilken FSH 10 ise süper sizin değer düşük çıkar sakın stres yapma.

Fazlari ve deger araligini kanitlayarak anlatmak istedim fotograftaki ilk uc faz bizim bir aylik döngümüzün belirli zamanlari ve olabilecek degerler
BAA45AA3-42D4-4D02-8F2D-671F418F5D84.webp

İlk önce geçmiş olsun 🙏🏻 İçinizi ferah tutun lütfen değerler değişiklik gösterebilir , adetliyken 3 günü testlerini tekrar verdiğiniz taktirde değişeceğine emin olun ❣ İnsanlar çok geç yaşlarda ve ne durumlarda hamile kalabiliyorlar dert etmeyin teknoloji çok değişti artık sizin için şuan en kötüsü strest yaşınız küçük tedavi olunsa dahi zamana karlı yarışmıyorsunuz ... eşinize gelince belki oda psikolojik olarak çok etkilenmiş olabilir tavrı doğru değil tabi ama oda çok istemiş olmayınca yorulmuş olabilir yada ailesinden baskı olabilir çocuk adına onuda düşünmeye çalışın ve bunu geçici bir dönem olduğunu düşünün lütfen .. çünkü ilişkinizin soğuması daha kötü sonuçlara yol açabilir varsa bir problem zaten tedavinizi olursunuz ama eşinizi de kontrol ettirmekten geri kalmayın inşallah kucağınız boş kalmaz 🍀
Teşekkür ederim yorumunuz için ☺ umarım sonuçlar güzel çıkar. Eşimle ilgili ne dusenecegimi inanın bilmiyor o an ki davranışı konuşma tarzi altında ona gore haklı bi sebep varsa bile çok yanlış. Hayırlısı bakalim ne diyelim

Esinin sana verdigi tepki bu mu yani? Bence sen once bu adamdan cocuk yapilir mi? Yapilsa neler olur ilerde onu da dusun derim...
Düşünmeye başladım. Çok farklı konularda var aramız da belki birgün uzunca anlatırım bir başlık altında. Suanlik hayırlısı demekten başka bişey gelmiyor elimden 😑

Hiic uzme kendini bak benim de 2 sene olacak olmuyor üstelik sorunda yok. Demek ki zamanı var. Allah kaderine yazdı ise doğru zamanda gelir bulur zaten seni. Yengem gcenlerde doktora gidiyor ve çocuğun var mi diye soruyor. Evet diyor hemde 3 tane 1 tane de torunum var, kadın inanmiyor senin cocugunun 1 tane bile olması imkansiz. Eskiler tabi ultrason mu bilmiş ki haberleri olsun. Bir dünya örnek var uzme kendini ağlama stresten uzak olman lazım.
Teşekkür ederim desteğiniz için 🙂 keşke yakınımda ki insanlar da bu kadar destek olabilseler . Sagolun ☺

Eşime su yüzden kızdım ; doktor yapabiliyorsa hemen çocuk yapsın dedi eşime anlattım ve hep çocuk isteyen adam bir anda ben çocuk istemiyorum dedi . Önceden istiyordu birde bu aralar cinsel hayatımız azaldı benden uzak 15 20 günde bir cinsellik yaşıyoruz. Bide çocuktan vazgeçince ister istemez başka şeyler düşünmeye başladım
Tabi bu durumda çok haklısın.

Bu kadar emin konusmayin isterseniz bu degerlerin belirli fazlari var adetliyken, degilken, yaşa göre vb durumlarda kac olabilecegi degisken degerler bunlar o yuzden adetli olmadigi vakittede bakilabiliyor tek sorun bu araligin hangi fazda oldugunu ve o aralikta bu degerlerin kac oldugunu biliyor olmasi onemli, adetliyken bakiliyor genelde cunku cocuk ile ilgili o fazda iken daha net bilgi veriyor ve doktorlar bunu daha net biliyor. Ben farkli bir durumdan bu degerlerime baktiracakken endokrin uzmani uzun uzun aciklamisti durumu her zaman bakilabilir yeter ki doktor onu okumayi bilsin demisti. İnternettede arastirirken gorursunuz bu degerler icin kesin sonuc aralik deger yazmazlar cunku bakilacagi zamana ve baska kriterlere gore degisiklik gosterir..
Ya lütfen rica edicem bıktırdınız ya vallahi billahi bıktırdınız.
Ben İstanbul'da gitmedigim doktor kalmadı özelinden devlet Hastanesi'ne profundan pratisyenine hepsi kadın doğumcu bu bilgiyi verdi.
Sizin Endokrin uzmanı kadın doğum hormon bilgisi verdi. Şöyle de böyle de diye.
İstanbuldaysanız gibin Süleymaniye kadın doğum, Zeynep Kamil kadogum Hastanesi'ne sorun bakalım doktorlar ne dicek hormon testi için ne zaman gel dicek.
FSH bakılmaz adet dışı.
Adet dışı bakılan hormon amh dir. Adetli adetsiz değeri değişmez.
Bunu da öğrenin.
Bu nedir ya yorum yazıyoruz yok öyle de yok böyle de.
Çok istiyorsanız alıntılamayın yazın fikrinizi.
Ben kadın doğum doktoru bilgisi veriyorum farkındamısınız???? Endokrin doktorunun değil.

Su kadinlarin kadınlara yaptığını yeminle erkekler yapmaz.
Hemen bi tu kaka yanlış aaaa yanlış acaba kimin ki yanlış.
Benim bildiğim doktorlar alanlari dışında yorum dahi yapmaz.

Rica edicem. Yorumlarımın altına değilde alıntılamadan yorum yazarsınız.

Konu sahibi sakın sakın moralini bozma adetliyken yapılan test doğrudur.
Yıllarca ameliyat oldum, tedavi gördüm, tüp bebek denedim.
Hepsi de kadin dogum doktorunda oldu. Başka bi doktorda olmadı.

Arkadaş bu ne bilgi. Hematoloji yeşil alanlıyım. Dahiliyenin bir üst bölümü dahiliye yorum yapmazken hematoloji bölümüne ki birbiri ile bağlantılı.
Başka uzmanlık alanları alan dışı bilgi vericek.

Ya lütfen rica edicem bıktırdınız ya vallahi billahi bıktırdınız.
Ben İstanbul'da gitmedigim doktor kalmadı özelinden devlet Hastanesi'ne profundan pratisyenine hepsi kadın doğumcu bu bilgiyi verdi.
Sizin Endokrin uzmanı kadın doğum hormon bilgisi verdi. Şöyle de böyle de diye.
İstanbuldaysanız gibin Süleymaniye kadın doğum, Zeynep Kamil kadogum Hastanesi'ne sorun bakalım doktorlar ne dicek hormon testi için ne zaman gel dicek.
FSH bakılmaz adet dışı.
Adet dışı bakılan hormon amh dir. Adetli adetsiz değeri değişmez.
Bunu da öğrenin.
Bu nedir ya yorum yazıyoruz yok öyle de yok böyle de.
Çok istiyorsanız alıntılamayın yazın fikrinizi.
Ben kadın doğum doktoru bilgisi veriyorum farkındamısınız???? Endokrin doktorunun değil.

Su kadinlarin kadınlara yaptığını yeminle erkekler yapmaz.
Hemen bi tu kaka yanlış aaaa yanlış acaba kimin ki yanlış.
Benim bildiğim doktorlar alanlari dışında yorum dahi yapmaz.

Rica edicem. Yorumlarımın altına değilde alıntılamadan yorum yazarsınız.

Konu sahibi sakın sakın moralini bozma adetliyken yapılan test doğrudur.
Yıllarca ameliyat oldum, tedavi gördüm, tüp bebek denedim.
Hepsi de kadin dogum doktorunda oldu. Başka bi doktorda olmadı.

Arkadaş bu ne bilgi. Hematoloji yeşil alanlıyım. Dahiliyenin bir üst bölümü dahiliye yorum yapmazken hematoloji bölümüne ki birbiri ile bağlantılı.
Başka uzmanlık alanları alan dışı bilgi vericek.

Bu sinir neden anlamadim ki? Ben diplomasini yirtsin demenize uzuldugum icin kanitlayarak bir seyi acikladim sizde bu kadar net olmayin diye kaldi ki size bir hakaretim saygisizligim olmadi biktirma durumu nedir kadinlara karsi bi dusmanligim mi var anlayamadim bence biraz sakin olun mesajimda yazdiklarimida iyi okuyun adetliyken yapilan fazda yumurtalarla alakali daha net bilgi verilir dedim ve evet yineliyorum her zaman bakilir ama cocuk isteyenlere adetin belirli gunleri bakiliyor daha net bilgi olsun diye ama diger fazlarda da az cok bunun bilgisini alabiliyorlar. Ayrica endokrinin olayi hormonlarla alakali zaten alan disi bir konuda bilgi verilmedi bana kaldi ki kadin doguma hic gitmemisim gibi davraniyorsunuz tup bebek tedavisi goruyorum.

Bu sinir neden anlamadim ki? Ben diplomasini yirtsin demenize uzuldugum icin kanitlayarak bir seyi acikladim sizde bu kadar net olmayin diye kaldi ki size bir hakaretim saygisizligim olmadi biktirma durumu nedir kadinlara karsi bi dusmanligim mi var anlayamadim bence biraz sakin olun mesajimda yazdiklarimida iyi okuyun adetliyken yapilan fazda yumurtalarla alakali daha net bilgi verilir dedim ve evet yineliyorum her zaman bakilir ama cocuk isteyenlere adetin belirli gunleri bakiliyor daha net bilgi olsun diye ama diger fazlarda da az cok bunun bilgisini alabiliyorlar. Ayrica endokrinin olayi hormonlarla alakali zaten alan disi bir konuda bilgi verilmedi bana kaldi ki kadin doguma hic gitmemisim gibi davraniyorsunuz tup bebek tedavisi goruyorum.
Yazdım yazdım sonra sildim size cevap yazmayacağım.

Back
X