yardımcı olun lütfen...

Muzurtilki,sen yaşadığım süreçleri eski konumlarımdan biliyorsun.sağol tüm desteğin için...
Bildiğim kadarıyla şikayet geri alınırsa bir daha evden uzaklaştırma kararı çıkaramıyorsun,daha fazla bilgim yok.şikayeti geri almamda,barıştığımızı belirtmem yeterli olmaz mı? yani hakime o olayı tahrik etmeden yaşadığım kanaati uyanırsa ve barıştığımızı belirtirsem bir daha bu olayı yaşadığım da ben ciddiye alınmaz mıyım?diğer yandan eşimin hapis cezası almasıyla herşey mahvolur.

Eşiniz ceza alacak muhtemelen hatta eski sabıkası hagb ise o da ihbar edilecek
Sizin gibi kadınlar yüzünden gerçekten şiddet görüp kurtulmak isteyerek dava acanlar ciddiye alınmıyor
Madem affedecektiniz niye mahkemeleri meşgul ediyorsunuz

Ne kadar kolay konuşuyorsunuz ordan.bizim gibi kadınlar dayağı durdurmak için suç işleyeni şikayet ediyor.ve o evliliğe devam etmek zorunda olduğu için dayağın bitmesi için devletin,polisin eşini caydırılığına sığınıyor.neden şikayeti geri almışım?neden olacak neden???Boşanmam neredeyse imkansız olduğu için!!!

Ama bu iş zırt pırt şikayet edip geri vazgecmekle olmaz
Dayak yiyorsunuz koşa koşa dava ac ee sonra ama benim kocam iyi biri vazgectim cezada almasın
O iş öyle olmuyor işte bir şey yaptıysan arkasında duracaksın
Bu tür şikayet edip vazgecenler yüzünden savcı ve hakimlerde önyargı oluşuyor ve gerçekten ölüm tehlikesi yaşayan kadınlar için bile acaba diye düşünüyorlar

Benim eşim iyi biri felan değil.sadece ben bu evliliği devam ettirmek zorundayım.fakat eşimi caydırıp korkutacağım tek mercih devlet,polis.bu arada ben şikayeti geri almazsam ne olur bilginiz var mı?

Teşekkürler...ama kamu davasına dönüp dava şikayeti geri alsam da sürüyormuş ve sabıkası olduğu için hapis alabilirmiş.şaştım...[/QUOTE
neden şaştınız demek ki sizi ve çocuklarınızı sizden daha çok düşünüyor devlet........

Benim eşim iyi biri felan değil.sadece ben bu evliliği devam ettirmek zorundayım.fakat eşimi caydırıp korkutacağım tek mercih devlet,polis.bu arada ben şikayeti geri almazsam ne olur bilginiz var mı?

şikayet önemli değil
eşiniz ceza alabilir

neden şaştınız demek ki sizi ve çocuklarınızı sizden daha çok düşünüyor devlet........

eski konularını okudunuz mu?
baba evinde de neler yaşadığını...

ben de çok kızdım shinox'a, kendi de biliyor, en çok sakın dönme diyenlerden biriyim, ama babası, abisi kabullenmediler ki çocukları, vereceksin dediler, onlar da neredeyse şiddet uyguluyorlardı, hatta belki uygulamışlardır, gelişmeleri bilmiyorum...
bazen hayat çok zor oluyor...

konu hakkında bilgim yok ki
o yüzden sana araştır diye yazdım
fakat shinox iyi düşün ve sakın ama sakın olmayan birşey söyleme!
yalan söyledim deme, ben tahrik ettim deme!
sakın sakın eşini savunacaksın, herşey mahvolmasın diye bambaşka şeyler söyleme mahkemede!
sonra eşin seni boşayacak olur, herşey, vereceğin ifade dahil aleyhine döner
aman bir avukata danışmadan (eşinin avukatına değil, apayrı bir avukata) ifade değiştirme!!!

Bizde bir mevzuda sikayeti geri cekmistik birsey olmadi gerci savcilaga gitmeden onledik ama degisecegini sanmiyorum.en.fazla ifade alirlar

Konuyu ayrıntılı bilmiyorum ama ben bu tür şikayet edip vazgecmelerden rahatsızim
Çünkü gerçekten önyargı olusturuyorlar
Mahkemelerde bu tarz dosyalar o kadar çok ki
Sonra hakim mahkemede şikayette vazgeciyorum diyen kadınin anlattıklarına güvenip ceza azaltinca ya da hiç vermeyince bunun sonucunda adam yine şiddet uygulayinca devlet bizi koruyamadi diye ortada geziyorlar

genel anlamda ben de katılıyorum sana
genellikle kocalarını korkutmak için yapıyorlar bunu, sonra 2 özre herşey unutuluyor, bu da güvensizlik oluşturuyor haklısın

ama bu konuda durum daha farklı
shinox'un ailesi çocukları istemedi, çocukları vereceksin kendin geleceksin diye tutturdular, bir süre birlikte yaşadılar, biz dedik bak iş bul ailen düzelir, değişir vs ama olmadı
baba evinde de darp edilecek çocuklar diye çok korktu
iş de bulamadı vs vs
kendi annesi bile destek olmadı...
(tabi bunlar shinox'un yazdıkları, yani sadece KK'dan biliyorum)

eşlerde şikayetten vazgeçme ile dava düşmez. Önceki sabıkası da kaç yılından?

Benimde en sinir olduğum ve yaygın olan davalardan bir tanesi. Mahkemede barışıyorlar. Dava düşmüyor da. Amaç mahkemeyi uğraştırmak.

Ceza alıcağını kim söyledi eşin mi böyle şeylerden illede ceza alınmıyor. Adam öldürenler bile serbest bırakılırken ceza alacağını sanmıyorum

Konu sahibinin eşi nitelikli yaralamadan ceza alacak büyük ihtimal
Senin yüzünden ceza aldım diye yine şiddet görecek belki
Ben dayanamıyorum kadınların bu durumuna

Konu sahibinin eşi nitelikli yaralamadan ceza alacak büyük ihtimal
Senin yüzünden ceza aldım diye yine şiddet görecek belki
Ben dayanamıyorum kadınların bu durumuna

aynen ben de...

Siz şikayetinizi geri alsanız bile kamu davası devam eder. Sonuçta eşinizin önceki sabıkasından dolayı hapis cezası alır mı bilemem ama davanın devam edeceğini biliyorum.

önceki sabıkası ile şimdiki şikayetin bir bağlantısı olmaz eğer şartlı tahliye değilse, şartlı tahliye ise eğer daha önce yatmadan çıktığı ceza ile beraber son alacağı ceza (hapiscezası) birleştirilerek ve arttırılarak uygulanır. siz şikayetten vazgeçseniz dahi kamu davası devam eder ve kamu davalarında hapis cezası da öngörülebilir bu savcının iddianemesine bağlı, hapis cezaları paraya çevrilebilir veya kamuda çalışma cezası da alabilir ancak eğer 1 yıldan fazla hapis cezası alır ise ve cezası temyizde de onanır ise memuriyetten atılır, biryıldan fazla kesinleşmiş hapis cezası almak memuriyetten atılmaya sebeptir. Hukukçu değilim de memurum sadece, saygılar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…