• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardımcı olun lütfen...

shinox

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2011
2.115
972
163
Merhabalar kızlar eski konularımı bilen bilir.son durumumuz özet geçeyim: eşimle barıştık ama darp raporunu aldım ve şikayetçi oldum ayrı olduğumuz dönemde.şimdi mahkeme görülüyor.eşimin sabıkası çıktığı için hapis cezası alabilirmiş.ben şikayeti geri alacağım.ve mahkeme beni de dinlemek için ertelendi.eşimin şu anda işi iyi ve en önemlisi Allah nazarlardan korusun eskidi gibi değil.şimfi hapis cezası alır mı?hukuk bilgisi olanlardan yardım bekliyorum...

inşallah geçer bütün sıkıntılarınız ve bir daha yaşanmaz .........şikayetinizi geri alın sanmıyorum bişey olacağını

Şikayet geri cekilirse bişey olmaz sanmiyorum
Teşekkürler...ama kamu davasına dönüp dava şikayeti geri alsam da sürüyormuş ve sabıkası olduğu için hapis alabilirmiş.şaştım...

Kamu davası siz şikayetçi olduğunuzda zaten açılmıştır. Ona siz bişey yapamazsiniz geri ceksenizde cekmesenizde o dava acilir. Atıyorum polis memurudur dava bitene kadar silahı alınır vs. Ama hapis cezası alır mı o konuda fikrim yok

Haberlerde izlemistim. Esi sikayetini geri almış ancak darp raporundan dolayi kamu davasi acilmis. 3.5 milyar para cezasini odemezse hapis yatacakmis. Engelli bir vatandas hatta..gecen hafta izlemistim, belki bulabilirsiniz haberi..

Kamu davası açılır , önceki suçları ağır değil ise para cezası yada denetimli serbestlik olarak sonuçlanabilir.İnşallah dilediğiniz gibi sonuçlanır.Çok,geçmiş olsun...

Kamu davası siz şikayetçi olduğunuzda zaten açılmıştır. Ona siz bişey yapamazsiniz geri ceksenizde cekmesenizde o dava acilir. Atıyorum polis memurudur dava bitene kadar silahı alınır vs. Ama hapis cezası alır mı o konuda fikrim yok
Evet kamu davası olarak görülür ve genelde para cezası veriliyor fakat ödemeyi yapamazsa kamu yararına çalıştırılırmış.fakat beni endişe de bırakan geçmişte sabıka çıkmasından dolayı bu olayda hapis cezası alması.hakim mahkemeyi ertelemiş beni de dinleyecek.hapis cezası alırsa herşey mahvolur...

Evet kamu davası olarak görülür ve genelde para cezası veriliyor fakat ödemeyi yapamazsa kamu yararına çalıştırılırmış.fakat beni endişe de bırakan geçmişte sabıka çıkmasından dolayı bu olayda hapis cezası alması.hakim mahkemeyi ertelemiş beni de dinleyecek.hapis cezası alırsa herşey mahvolur...

Sabıkalı ve kamuda çalışıyor bu konuda bilgim yok. Ama diğer hususta sabikaliysa tabiki göz önünde bulundurulur

Merhabalar kızlar eski konularımı bilen bilir.son durumumuz özet geçeyim: eşimle barıştık ama darp raporunu aldım ve şikayetçi oldum ayrı olduğumuz dönemde.şimdi mahkeme görülüyor.eşimin sabıkası çıktığı için hapis cezası alabilirmiş.ben şikayeti geri alacağım.ve mahkeme beni de dinlemek için ertelendi.eşimin şu anda işi iyi ve en önemlisi Allah nazarlardan korusun eskisi gibi değil.şimdi hapis cezası alır mı?hukuk bilgisi olanlardan yardım bekliyorum...

Eşe karşı işlenen kasten yaralama suçu şikayete tabi değildir. Dolayısıyla siz şikayetten vazgeçseniz dahi mahkumiyet hükmü kurulur. Mahkumiyet hükmü ise hakimin seçimine bağlı olarak (seçimlik ceza) hapis ya da adli para cezasıdır. Hapis cezası verildiği takdirde bu ceza ertelenebilir ya da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilebilir. Bu iki ihtimal için eşinizin sabıkasının ne olduğu/silme koşullarının gerçekleşmediği vs gibi hususlar bilmek gerekir. Ayrıca duruşmadaki tutum ve davranışları da indirim sebebidir (1/6 oranında). Eşe karşı işlendiği için bu suç hapis cezası alt sınırını 6 ay olarak düşünebilirsiniz.
Eşinizin bu suçu işlenişinde haksız tahrik altında bulunduğu mahkemece sabit görülürse (yani siz haksız bir davranış sergilediyseniz) 1/4 ila 3/4 arasında bir indirim daha uygulanır.
Adli para cezasına hükmedilirse ise toplam hapis cezası miktarını gün olarak günlük 20 ila 100 tl arasında olacak şekilde öder. Yani örneğin haksız tahrik yok, alt sınırdan (6 ay) hüküm kuruldu, takdiri indirim sebebi uygulandı, ceza 5 ay olarak belirlendi, hakim adli para cezası uygulanmasına karar verirse 150x20"den 3000 tl ödersiniz.
Bunların hepsinden önemlisi, tüm indirim ve lehe hükümlerin uygulanması için hakimin

Eşe karşı işlenen kasten yaralama suçu şikayete tabi değildir. Dolayısıyla siz şikayetten vazgeçseniz dahi mahkumiyet hükmü kurulur. Mahkumiyet hükmü ise hakimin seçimine bağlı olarak (seçimlik ceza) hapis ya da adli para cezasıdır. Hapis cezası verildiği takdirde bu ceza ertelenebilir ya da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilebilir. Bu iki ihtimal için eşinizin sabıkasının ne olduğu/silme koşullarının gerçekleşmediği vs gibi hususlar bilmek gerekir. Ayrıca duruşmadaki tutum ve davranışları da indirim sebebidir (1/6 oranında). Eşe karşı işlendiği için bu suç hapis cezası alt sınırını 6 ay olarak düşünebilirsiniz.
Eşinizin bu suçu işlenişinde haksız tahrik altında bulunduğu mahkemece sabit görülürse (yani siz haksız bir davranış sergilediyseniz) 1/4 ila 3/4 arasında bir indirim daha uygulanır.
Adli para cezasına hükmedilirse ise toplam hapis cezası miktarını gün olarak günlük 20 ila 100 tl arasında olacak şekilde öder. Yani örneğin haksız tahrik yok, alt sınırdan (6 ay) hüküm kuruldu, takdiri indirim sebebi uygulandı, ceza 5 ay olarak belirlendi, hakim adli para cezası uygulanmasına karar verirse 150x20"den 3000 tl ödersiniz.
Bunların hepsinden önemlisi, tüm indirim ve lehe hükümlerin uygulanması için hakimin
Çok çok teşekkürler...
Fakat hakim eşimi sabıkanız var dediğinde,eşim ne olduğunu bilmiyor. hakim ise diğer duruşmada sana sabıkanı dosyalandırırım demiş.yani eşimde sabıkayı neden aldığını bilmiyor fakat iki yıl önce sabıka kesinleşmiş.naylon fatura olabilir.bir dönem ortaklı bir iş yaptı.
Ben nasıl davranmalıyım mahkemede?ve şiddet olayında tahrik yoktu.sizce eşimle barıştık şikayeti geri aldım demem yeterli mi?

Çok çok teşekkürler...
Fakat hakim eşimi sabıkanız var dediğinde,eşim ne olduğunu bilmiyor. hakim ise diğer duruşmada sana sabıkanı dosyalandırırım demiş.yani eşimde sabıkayı neden aldığını bilmiyor fakat iki yıl önce sabıka kesinleşmiş.naylon fatura olabilir.bir dönem ortaklı bir iş yaptı.
ben nasıl davranmalıyım mahkemede?ve şiddet olayında tahrik yoktu.sizce eşimle barıştık şikayeti geri aldım demem yeterli mi?

Olay nasıl ve ne sebeple gerçekleşti? Yaralama fiilini nasıl işledi eşiniz?

Merhabalar kızlar eski konularımı bilen bilir.son durumumuz özet geçeyim: eşimle barıştık ama darp raporunu aldım ve şikayetçi oldum ayrı olduğumuz dönemde.şimdi mahkeme görülüyor.eşimin sabıkası çıktığı için hapis cezası alabilirmiş.ben şikayeti geri alacağım.ve mahkeme beni de dinlemek için ertelendi.eşimin şu anda işi iyi ve en önemlisi Allah nazarlardan korusun eskisi gibi değil.şimdi hapis cezası alır mı?hukuk bilgisi olanlardan yardım bekliyorum...

Canim evet var darp raporu alindiginda sikayeti geri cekme gbi bir durum yok artik. Bende bi anlik sinirden almistim darp raporu. Hatta cok pismanim yalan soylemistim. Esimi ifadeye cagirdilar sonra mahkeme. Hakim 4 ay hapis verdi esimin sacma sapan nedenlerden hep ustune kalmjs 2 dosyasi vardi bu da 3 olunca hakim temyiz ettir dedi. Temyiz ettirdik daha ses seda yok... mahkemeyi bekliceksin. Birde ben mahkemede ben sucluyum esimi tahrik ettim dedim ben darp raporuna bakarim dedi bilgin olsun

kamu davası açılmıştır. siz çekseniz de fark etmeyecek yani. avukatıniza sorun, bi ceza alması olası ama hapis mi biz bilemeyiz ki

shinox
o şikayeti geri alırken bence şunu da araştır:
eğer seni tekrar döverse, çocukları döverse ve sen tekrar şikayetçi olmak zorunda kalırsan güvenilirliğin kalır mı? mahkeme seni dinler mi?
çünkü o dilekçeyi geri alabilmek için bir şey söylemen gerekiyor, kendini yalanlayacaksın...

Canim evet var darp raporu alindiginda sikayeti geri cekme gbi bir durum yok artik. Bende bi anlik sinirden almistim darp raporu. Hatta cok pismanim yalan soylemistim. Esimi ifadeye cagirdilar sonra mahkeme. Hakim 4 ay hapis verdi esimin sacma sapan nedenlerden hep ustune kalmjs 2 dosyasi vardi bu da 3 olunca hakim temyiz ettir dedi. Temyiz ettirdik daha ses seda yok... mahkemeyi bekliceksin. Birde ben mahkemede ben sucluyum esimi tahrik ettim dedim ben darp raporuna bakarim dedi bilgin olsun
Eşim sabıkasının neden olduğunu bilmiyor.ve hakim dısyalarım demiş diğer mahkemede.ben ne desem ki hakime mahkemede?

Eşim sabıkasının neden olduğunu bilmiyor.ve hakim dısyalarım demiş diğer mahkemede.ben ne desem ki hakime mahkemede?

Sen ne soylersen soyle hakim ceza vermek zorunda... ben yalan soyledim esimle cocuk konusunda anlasamadik uzerine gittim oda tokat atti dedim. Hakim once 3 ay verdi sonra dediki kadina siddet artik xok onemseniyor 3 ay olmaz 4 ay dedi. Dosyalarinda varmis ne yapacaksin dedi. Temyiz ettir dedi o da tmmm dedi temyiz ettirdik...

Yaşanmış olay: ŞİKAYET GERİ ALINDIĞINDA DARP SEBEBİYLE EŞE KAMU DAVASI AÇILDI. DAHA ÖNCE CEZASI OLMADIĞI İÇİN 5 YIL BOYUNCA HİÇ BİR OLAYA KARIŞMAMASI KARŞILIĞINDA SERBEST BIRAKILDI. GEÇMİŞTE SABIKASI OLSAYDI TUTUKLANICAKTI. Yani şikayeti geri almış olmanız bişeyi değiştirmez. Darp ve/veya tehdit unsurlarının oluşması halinde kamu davası açılır ve geçmişte meydana gelen sabıka olayı da değerlendirilerek tutuklanıp tutuklanmicağına karar verilir.

Back
X