Yardimcı olur musunuz...

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kızlar beni rahatlatmaniz açısından bu konuyu açıyorum...okuduğum bi konu kaygılanmama sebep oldu...20 aylık bi oğlum var anne dışında bi sey demiyor baba de dediğimde tam diyemese de demeye calisiyor yumurtaya yummo bi kaç farklı kelime daha çok ısrar edersem o kadar...ama onun dışında göz teması çok iyi,her seslendiğimde bakar,işaret parmağinı kullanir,bi seyleri sıraya dizmek gibi bir huyu yol nadiren oyun amaçli arabalarinı dizer..her dediğimi anlar.yatak odası mutfağı ayırt edebilir..çocuklarla oynar ama bazen oynamak istemez..kaç kovalamaya bayılir..oyuncaklarinı paylaşmak istemiyor son zamanlarda..bana sarılir ama öpmeyi öğretemedim öp dediğimde kendi yanağını yakınlaştırır öpmem için..tüm organlarinı gösterir..insanlardan çekinmez ona gülene güler...vb..ama bu konuşmaması beni kaygılandirıyor sizce bi sıkintı olabilir mi...

Daha küçük ve birkaç kelime söylüyor
Arkadaşımın 4 yaşında henüz konuşmuyor
Teknolojiden (tv,laptop) uzak tutun dedi doktor

Canm daha 2 yasinda bile degil ki evladin 3 yas dolana kadar normal diye biliyorm

Bazı çocuklar geç konuşabiliyorlar. 3 buçuk-4 yaşlarında, sadece birkaç kelime söyleyebilen, ne dediği anlaşılmayan çocuklar biliyorum ancak durum bazen genetik olabiliyor ilerleyen dönemlerde düzeliyor. Bir de yalnız büyüyen ve çok televizyon seyreden çocuklarda geç konuşma olabileceğini duymuştum. Etrafında konuşan birilerinin olması önemli. Çocuklar çevreden öğreniyorlar her şeyi. Sizler onunla konuştukça, onlara kelimeleri söyleyip, söylettikçe tecrübe ediniyor ve öğreniyorlar. Çocuğunuzun durumu bana normal geldi ancak bu durumu çok takıyorsanız uzman görüşü almanız çok iyi olacaktır.

sadece gec konusmasi tek basina degerlendirilmez. bahsettiginiz otizm. degil mi? adiyla seslendiginizde bakiyor mu?

Zeka kartları ve zeka küpü videoları var onlardan kullanmanızı tavsiye ederim. Benim oğlum 24 aylık ve bana anne burda neler oluyor dedi geçen gün gülmekten öldüm :)) kendi duygularını ifade eden cümleler kuruyor artık.

Zeka kartları ve zeka küpü videoları var onlardan kullanmanızı tavsiye ederim. Benim oğlum 24 aylık ve bana anne burda neler oluyor dedi geçen gün gülmekten öldüm :)) kendi duygularını ifade eden cümleler kuruyor artık.
Aman ne güzel maaşallah....valla şu an iyice melonkolik bi ruh haline girmemden başka işe yaramadı verdiğiniz örnek...tebrik eserim sizin ki yapıyir benim ki yapamıyor...

Aman ne güzel maaşallah....valla şu an iyice melonkolik bi ruh haline girmemden başka işe yaramadı verdiğiniz örnek...tebrik eserim sizin ki yapıyir benim ki yapamıyor...
Böyle mukayeseler hiç sağlıklı değil bilin
Her çocuğun gelişimi farklı
Ben çocuğunuzda bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Eğer imkanınız varsa yarım gün kreşe yollayabilirsiniz.
Kendi yaşıtlarıyla iletişimi dil gelişimini güçlendirir ;)

Benim oğlumda pek konuşmazdı az cümle kurardı. o yaşlarda şimdi hiç susmuyor ş,ç,r leri söyleyemiyor sadece

Böyle mukayeseler hiç sağlıklı değil bilin
Her çocuğun gelişimi farklı
Ben çocuğunuzda bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Eğer imkanınız varsa yarım gün kreşe yollayabilirsiniz.
Kendi yaşıtlarıyla iletişimi dil gelişimini güçlendirir :KK66:
İroni yaptım canım..yazan kisi karşılaştırmam icin yazdı ben de onu kırmadim..

Tv pc tablet gibi teknolojik aletlerden uzak tutmaya çalışın, yaşıtları ile bir araya getirin oyun gruplarina katılın. Konuşma terapisti diyecegim ama daha küçük.

Daha konuşması için erken :) birkaç kelime söylemeye çalışıyormuş zaten, siz yine ona masallar okuyun, onunla 'düzgün bir Türkçeyle' konuşun, lütfen bebekçe konuşmayın kelimeyi öyle öğrenir başlarda sonra, o yaşa uygun oyun setleri oluyor zekaya dayalı onlardan alın. Biraz ilgiyle daha hızlı konuşacaktır :)

Tatlım sıkma canını erkek çocukları biraz daha geç konuşuyor.Kuzenimin oğlu 4 ü doldurdu geçen ay ama hala tam olarak söyledikleri anlaşılmıyor.Ben kızımı kreşe gönderdim çok faydası oldu konuşma, yemek yeme vs gibi konularda.

Benim de oğlum iki buçuk yaşında ancak konuşmaya başladı. Ben her dediğini anlıyordum konuşma gereği duymuyordu. Zorlanınca kendini ifade etme konusunda konuşmaya mecbur kaldı

Evet bakıyor...şu an sadece konuşmaması sikinti benim icin..
dert etmeyin.seslendiginizde bakmasa,kendi etrafinda dönse , donen nesneleri oturup seyrtae art ardatekrarlayan davranislar sergilese mesela kapiyi acip kapatmak isigi yakip söndürmek gibi o zaman dusunebilirsiniz ama sadece konusmuyor olmasi hazir olmadigini gosterir. benim oglumda 2.5 yasina kadar baba ve mamadan baska bisey demedi 2.5 yasinda anne dedi 3 yasini doldurduktan sonra konuştu kaldi ki tablet telefon telrvizyonla baglantisi yoktu. surekli parktaydik. oyuncaklarla oyunlarla gecti. her cocuk bir degil hepsi icin hazirbulunusluk zamani var rahat olun. insan illa ki endiseleniyor ama sizin bahsettiginiz durum otizm degil.

Benim kız 3 yaşında kreşe gidene kadar tek tük konuşuyordu. Ne yapsak kar etmedi. Kreşte çözülüverdi, şimdi 5 yaşında, saniye susmuyor.

Sizin ki benim ki diye kıyaslama yapmak bir işinize yaramaz. Diyorum ki o kartlar işe yarıyor bence, belki siz de denemek istersiniz.

Back
X