Yardimcı olur musunuz...

Anne olmak hep endişe etmek ya.Bende kızımın motor gelişimi önde diye deli oluyordum.
Geç konuşması sıkıntı değil bencede.Amcamin bir kızı vardı 7 yaşında ilkokula gidene kadar tek kelime etmedi.Sadece işaret ediyordu. Yapısal bir sorunu yoktu ama konuşmadı .ilkokula başlayınca inanamadık anında bülbül oldu şakıdı .

Kızım 22 aylık tam.
3 kelime kullanıp cümle kurmaya başladı.
Kaka çiş hepsini sölüyor.
Yemeğini kendi yiyor.
Her derdini anlatabiliyor.
Ama arkadaşımın çocuğu 3 yaşında hala bez bağlanıyor ve konuşması yok denecek kadar az.
Bunlar ne benim çocuğumun zeki oldugunu gçsterir nede sizin çocugunuzun geri yada otistik oldugunu.
Çocukların gelişimleri farklıdır.
Belli başlı şeyleri yapıosa sorun yoktur merak etmeyin.
Ben evde sürekli konuşuyorum ne yapsam anlatarak yapıyorum doğdugundan beri.
Kelimeleri hep tam söylüyorum.
Benzetme kullanmadım hiç.
Mesela anahtara , ahtar diyo , evet annecim o anahtar diyorum ısrarla hep.
İki gündür tam sölemeye başladı.
Kısaca gönlünüz rahat olsun

Slm kızlar beni rahatlatmaniz açısından bu konuyu açıyorum...okuduğum bi konu kaygılanmama sebep oldu...20 aylık bi oğlum var anne dışında bi sey demiyor baba de dediğimde tam diyemese de demeye calisiyor yumurtaya yummo bi kaç farklı kelime daha çok ısrar edersem o kadar...ama onun dışında göz teması çok iyi,her seslendiğimde bakar,işaret parmağinı kullanir,bi seyleri sıraya dizmek gibi bir huyu yol nadiren oyun amaçli arabalarinı dizer..her dediğimi anlar.yatak odası mutfağı ayırt edebilir..çocuklarla oynar ama bazen oynamak istemez..kaç kovalamaya bayılir..oyuncaklarinı paylaşmak istemiyor son zamanlarda..bana sarılir ama öpmeyi öğretemedim öp dediğimde kendi yanağını yakınlaştırır öpmem için..tüm organlarinı gösterir..insanlardan çekinmez ona gülene güler...vb..ama bu konuşmaması beni kaygılandirıyor sizce bi sıkintı olabilir mi...
Daha küçük ama hicbiryere gösterdinizmi?bazen dil altı bağları yapışık oluyor çocuk cerrahi ufak bir işlemle acıyor

Benim kızım anaokulunda hiç konuşmadı.. ağlaya ağlaya dr a gittim sağır galiba çocuğum diye.. bak bişiler kurcalıyor çok meraklı çağır gelsin oda olsun konuşmamızda dedi dr.. çağırdım gel annem otur diye , geldi kzım .. dr dedi nasıl sağır ? Yani demek istediğim ağzından anne baba duymadık 6 yaşına kadar ve sağır zannettik.. sonra 1 sene konuşma dr una gitti sırf resim yaptı .. bu arada el hareketleriyle anlatamayacağı şey yoktu.. ikinci tedavi senesi artık 1.sınıftaydı okulda , bir başladı konuşmaya sus mu Yoorr! Anneliğimide sorguladım, başına bişimi geldi diye uykularım kaçtı , kim kotkuttu acaba dedim neler neler.. hiç biri değilmiş.. olabiliyormuş böyle , sakin bir şekilde sabırla beklemeniz lazım demişti dr..

Yapılan araştırmalara göre kadınlar günlük hayatlarında 20.000 kelime kullanırken, erkeklerde bu sayı 7.000 miş. Kadın ve erkeğin sosyalleşme konusunda yetenek farkı bebeklikten başlıyor. Çoğu insanın erkek bu geç konuşur dediğini duyarsınız. Haklılık payı da var :)

Kendinizi boşuna yemeyin. Hiç susmadığı günler geldiğinde bu sessizliği arayacaksınız :))

Ilk olarak cok fevrisiniz. Hanimefendi sizi yonlendirmeye calismis. Bak ben bunlari yaptim ise yaradi demek istemis bence.
Coxugunuzu zorlamayin. Iki cocugum var ikisinin de gelisimsel hizlari baska. Biri bi konuda ileriyse digeri baska bir konuda ileri.
Oncelikle sakin olun. Konuşmaması tek basina otizm belirtisi degildir. Cocugunuzu zorlamayin. Tv tablet varsa azaltin. Kitap okuyun. Tekerleme tarzi seyleri soyleyin. Bol bol sarki soyleyin. Size ornek verecegim ama yine benimki yapamiyor dersiniz diye cekiniyorum acikcasi. Neyse. Her cocuk kendine ozeldir.

Yapılan araştırmalara göre kadınlar günlük hayatlarında 20.000 kelime kullanırken, erkeklerde bu sayı 7.000 miş. Kadın ve erkeğin sosyalleşme konusunda yetenek farkı bebeklikten başlıyor. Çoğu insanın erkek bu geç konuşur dediğini duyarsınız. Haklılık payı da var :)

Kendinizi boşuna yemeyin. Hiç susmadığı günler geldiğinde bu sessizliği arayacaksınız :))
Benim oğlum benden çok konuşuyor :KK70:ama 2 3 yaşlarında pek konuşmazdı sonradan açıldı.

Back
X