Yardimci olur musunuz

Nesene

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
1.184
1.004
83
37
Merhaba Arkadaşlar. Kafamı kurcalayan bir sıkıntim var paylaşmak istiyorum. Benim bebeğim 7 aylık şuan. Ücretsiz izne ayrıldım. Biz süre daha ben bakıcam. Biz tayin sebebi ile ailelerden uzak bir yerde yaşıyoruz. Göreve başladığımda bebeğimi kime emanet edicem. Bu kafamı çok kurcalıyor. Eşimin annesi ev hamını ben bakayım gelip diyor ama onlar gelirse kayinvaliden kayinpederim hep bizimle mi kalıcak bu bebek büyüyene kadar diyorum. Aynı şekilde annem gelirse de öle. Düzenimin bozulması beni tedirgin ediyor.Guvenilir Bakıcı nasil bulunur onu da bilmiyorum. Sizler bu konuyu nasıl çözdünüz. Yardımcı olur musunuz

Merhaba Arkadaşlar. Kafamı kurcalayan bir sıkıntim var paylaşmak istiyorum. Benim bebeğim 7 aylık şuan. Ücretsiz izne ayrıldım. Biz süre daha ben bakıcam. Biz tayin sebebi ile ailelerden uzak bir yerde yaşıyoruz. Göreve başladığımda bebeğimi kime emanet edicem. Bu kafamı çok kurcalıyor. Eşimin annesi ev hamını ben bakayım gelip diyor ama onlar gelirse kayinvaliden kayinpederim hep bizimle mi kalıcak bu bebek büyüyene kadar diyorum. Aynı şekilde annem gelirse de öle. Düzenimin bozulması beni tedirgin ediyor.Guvenilir Bakıcı nasil bulunur onu da bilmiyorum. Sizler bu konuyu nasıl çözdünüz. Yardımcı olur musunuz
Ücretsiz izne ayrılabilirsiniz, çocuk gelişimi okumuş birini bulabilirsiniz, kız kardeşiniz ya da görümceniz varsa onlardan biri gelebilir.

arkadaşımın bebeğine kayınvalidesi bakıyor, kendi evleri 2 saat uzak.
Kayınvalidesi ve kayınpederi haftasonları bile gitmiyorlar evlerine 2 yıldır açıkçası çok zorlanıyor arkadaşım ama mecbur çünkü pandemi sebebiyle bakıcı bulamamışlardı şimdi de gidin diyemiyorlar.

Ben olsaydım bakıcı bulmaya çalışırdım. İşe başlamadan arayın bence, siz evde olur gözlemlersiniz hem denemek için daha sağlıklı bir süreç

arkadaşımın bebeğine kayınvalidesi bakıyor, kendi evleri 2 saat uzak.
Kayınvalidesi ve kayınpederi haftasonları bile gitmiyorlar evlerine 2 yıldır açıkçası çok zorlanıyor arkadaşım ama mecbur çünkü pandemi sebebiyle bakıcı bulamamışlardı şimdi de gidin diyemiyorlar.

Ben olsaydım bakıcı bulmaya çalışırdım. İşe başlamadan arayın bence, siz evde olur gözlemlersiniz hem denemek için daha sağlıklı bir süreç
Ben de bundan tedirgin oluyorum. Sürekli ailemin veya kayinvalidemin olması düzenimi bozabilir.

Tanıdığım vardı böyle.kv ve kp çocuk bebekken bakmak için gelmişler çocuk 5 yaşında vardi hala evdelerdi. Misafirlige gitmiştik kv sanki ev sahibi gibiydi.cocugun annesi gibiydi. Sorduk okula başlayana kadar kalacaklarmış o ara ikinci çocuk olursa ona da bakacaklarmis. Resmen misafir gibi yaşıyordu gelin o evde.

Tanıdığım vardı böyle.kv ve kp çocuk bebekken bakmak için gelmişler çocuk 5 yaşında vardi hala evdelerdi. Misafirlige gitmiştik kv sanki ev sahibi gibiydi.cocugun annesi gibiydi. Sorduk okula başlayana kadar kalacaklarmış o ara ikinci çocuk olursa ona da bakacaklarmis. Resmen misafir gibi yaşıyordu gelin o evde.
Ben de sıkıntı olsun istemiyorum. Düzenim bozulsun istemiyorum. Kayinvaliden çok istekli bakmak icin annem de ama bu sefer toplu kalma fikri aklıma yatmıyor. En iyisi bakıcı sanırım.

Öncelikle komşularınız iyi ise onlara bi haber verin. Benim bazı arkadaşlarımın komşuları ihtiyaçları olmasa bile komşu çocuğu diye bakıyorlar hem çocuklarıyla oynuyor, hem sıcak soğuk vs derdi olmuyor hem de fazladan kazanç geliyor. Komşulardan çıkmasa dahi etrafa bu şekilde bi haber salınmış olur.

arkadasım ıse baslamadan bakıcıyla anlastı 2 hafta bırlıkte sureclerı oldu bakıcı anne cocuk ılıskısını cocugun alıskanlıklarını evın duzenını pekıstırdı
ıse basladıgında rahat basladı bu sebeple cunku bırbırlerıne alısmıslardı

kreslere anaokullarına gıdıp evde bebek bakımıyla ılgılenebılecek bırını arıyorum yardımcı olabılır mısınız dıye sorarak buldu
mudur 2-3 cv verdı ve arkadasım da onları degerlendırdı

Aynı şehirlerde olsaydınız, anneniz ya da kayınvalideniz kendi evlerine götürüp orda bakarlardı, misafir gibi size gelirlerdi, çevremde öyle oluyor.

ucretsiz izniniz bitmeden yakin arkadas es dosta haber salın, bakici arıyorum diye.
sonra siz ise baslamadan 2 ay once bakici bulun, kadınla beraber bakin, icinize siner, cocukta kadına iyice alisir o arada..
sonra ise başlayın. tüm arkadaslarim öyle yapti..

arkadasım ıse baslamadan bakıcıyla anlastı 2 hafta bırlıkte sureclerı oldu bakıcı anne cocuk ılıskısını cocugun alıskanlıklarını evın duzenını pekıstırdı
ıse basladıgında rahat basladı bu sebeple cunku bırbırlerıne alısmıslardı

kreslere anaokullarına gıdıp evde bebek bakımıyla ılgılenebılecek bırını arıyorum yardımcı olabılır mısınız dıye sorarak buldu
mudur 2-3 cv verdı ve arkadasım da onları degerlendırdı
Çok mantıklı teşekkür ederim.

ucretsiz izniniz bitmeden yakin arkadas es dosta haber salın, bakici arıyorum diye.
sonra siz ise baslamadan 2 ay once bakici bulun, kadınla beraber bakin, icinize siner, cocukta kadına iyice alisir o arada..
sonra ise başlayın. tüm arkadaslarim öyle yapti..
Çok saolun çok mantıklı. Teşekkür ederim.

Bakın şimdi birşey dicem ama şaka değil gerçek muhtara sorun. O muhitteki en güvenilir temiz insanları bilir bana bir yakınım böyle fikir vermişti hakikaten de bebeğime öyle bir abla bulmuştum muhtar sayesinde 😃

Size yakın bir yerde hatta aynı apartman bile olabilir ev kiralama şansınız var mı? Bakıcıya vereceğiniz parayı kiraya verirsiniz anneniz yada ksyınvalideniz gelir bakar. Ben olsam öyle yapardm,aynı evde yaşayamam.

Back
X