yardımcı olur musunuz

nurasko

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2025
7
1
1
27
arkadaşlar merhaba bebeğim 1 yaşına giriyor, 1 haftadır poposu kızarıp kabarıyor ben 4 aydır falan ne bez markası değiştim ne de ıslak mendil böyle bir şey olmuyodu sonra başka bir ıslak mendil aldım ve minik pişikler oluşuyodu bunu fark edince eski kullandığımı aldım ama yine de düzelmedi hatta mendille silmeyi bırakıp sadece su ile yıkadım yine de aynı kızarıp kabarıyor ne yapmam lazım

terliyor veya uzun süre bezi bırakıyor olabilir misiniz? bu arada ben pişik olunca fito krem kullanıyorum günde iki kez. 2-3 günde toparlıyor

normal yemek yemeye başlayınca da pişik oluyor bebişler. özellikle yemek çok baharatlıysa

Bebekler buyuyupte normal gidaya gecince cisli bezlerini 3-4 saatten fazla popolarinda birakmamak lazim, kakali bezide zaten aninda altindan almak gerekiyor.

Bunun disinda muhtemelen sizle ayni seyleri yemege baslamis olmali yasi geregi, eger kakasinda kan bulmuyorsaniz sadece kullandiginiz baharatlari biraz daha az kullanmaya gayret edin ve hatta mumkunse bebek icin ayri kapta pisirip sadece kimyon, kekik gibi tadi cok baskin olmayan baharatlari azicik ekleyin.

Pisik genelde idrardan kaynakli olusur, idrardaki asit duzeyi arttikca pisik olusumuda artar, ozetle bezi 3-4 saatten uzun takili birakmayin, bez degisimi sirasindada bebegi temizledikten sonra birkac dk altini acik birakip iyice kuruladiginizdan emin olup pisik icin kullandiginiz kremi oyle surun, islak cilde pisik kremi sürmekte pisige sebep olur, cocugun poposu mutlaka birkac dk acik kalip havalansin.

Gecmis olsun

Farklı Birşey yedi mi

Diş çıkarma ve antibiyotik kullanımı bizim ilk sebeplerimiz. Zeytinyağı çok işe yarıyor. Küçük bir kaseye zeytinyağı koyup peçeteyle alıp kızarık yerlere sürüyorum. Bol bol sürmeye gerek yok. Hemen etki gösteriyor.

hmm olabilir ben alerjen diye düşünmüştüm mantıklı

sık sık değişiyorum aslında, dediğiniz gibi belki de yedikleri yapıyordur daha çok dikkat edicem

Pişik kremini mi değiştirseniz. Ben weleda kullanıyorum genel olarak yorumları çok iyi.

Eklentiler

• IMG_3138.webp
    11,6 KB · Görüntüleme: 2
Mandalina portakal mevsimi geldi eğer onları yediyse ondan olmuş olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…