• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımcı olursanız sevinirim

• Konu Sahibi Konu Sahibi asgd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
A

asgd

Ziyaretçi
sevgili KK hanımları;herkez derdını ,sıkıntısını paylasıyo benımde sızden yardımınızı ıstedıgım bır konu var.

benim annem vefat etti ve evın tek kızıyım vs. erkek kardesım var cok yaramaz bır cocuk hıperaktıflık ve dıkkat dagınıklıgı var 1.5 yasta yasıtlarından gerılıgı var kardesımle ben ılgılenıyorum suanda 12 yasında ve 4.5 senedır benım hımayem altında herseyıyle ben ılgılenıyorum bana cok duskun bende ona ama artık buyudukce hıc soz dınlemıyo dovmek ıstemıyorum kesınlıkle kıyamıyorumda zaten cokk ınatcı ceza verıyorum olmuyo ne yapmalıyım nasıl yaklasmalıyım ılerısı dahada kotu ergenlıge gırecek ne yapıcagımı bılmıyorum .nasıl kendımı saydırabılırım amacım onu koorkutmak falan degıl hem aramızın cok ıyı olmasını hemde sozumu dınlemesını ıstıyorum ve egıtmek ıstıyorum nolur yardımcı olun neler yapabılırım .

hepınıze sımdıden vakıt ayırıp okudugunuz ve yazacagınız yorumlarınız ıcın çokk teşekkür ederim sevgilera.s.

guzelım dayakla zaten bı yol alamazsın.bu tur sıkıntısı olan cocuklar doktor kontrolunde bellı ılaclar alarak buyuyorlar.ve bellı bır zaman sonra ılaclar kesılıyor.annen rahmetlı olmus ve sen onun annesı sayılırsın artık.sen kac yasındasın bılmıyorum ama baban yokmu yada yakın akrabalarınız yardımcı olsunlar sana. zor bır surec ama duruluyorlar bır sure sonra.ılgısını cekecek seylere bul ona.
benım kuzenım hıperaktıf ve zekası normal cocuklardan cok fazla.cok zor ama yardımla bereber normal hayata uyum saglayabılıyorlar.

ve kardesıne yaklasımın ıcın sana ne desem bılemedım.kutlarım senı bu kadar guzel bı yuregın oldugu ıcın.allah yardımcın olsun hep ve zorlandıgın anlarda annenı dusun onun bı emanetı oldugunu.

canım sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama tek başına bu sorumluluğu almak zordur mutlaka
tek başına başa çıkamayabilirsin
7 yaşında anne kaybı zaten başlı başına bi travma, önce bir uzmandan yardım almanızı öneririm
ikincisi ceza ve dayağa kesinlikle başvurma, kardeşin hassas bir dönemde çünkü
birlikte birşeyler yapın, onun sevdiği şeyler olabilir,sen daha iyi bilirsin
sinemaya gidin, maça gidin vs
önce senle vakit geçirmekten zevk alsın, ondan sonra yaklaşman daha kolay olur
zıtlaşırsan kaybedersin
dersleriyle ilgilenmeye çalış, okulunu öğretmenlerini ziyaret et, bilgi al
kızabilir farkettirmeden yap
arkadaş edinmesini teşvik et
ilk aklıma gelenleri yazdım, soruların olursa yardımcı olmaya çalışırım
kolay gelsin canım

Ne güzel kalbin var senin. Kardeşine ne güzel sahip çıkmışsın.
Ergen psikolojisinden çok iyi anlamam ama bluğ çağı yaklaşıyor kardeşininBu dönemde biraz daha zor olacaktır işin. Onu kaybetmeden ama şımartmadan da yönlendirmen lazım. Ama nasıl yapılır bu bilemiyorum.
Ama aklıma birşey geldi. Babanız yanınız da mı? Bu dönemde babanın sorumluluğu biraz senden alması daha iyi olabilir sanki, baba otoritesi daha farklıdır ne de olsa.

canım, kardeşin okula gidiyordur herhalde. okuldaki rehber öğretmenle konuş. o sana yol gösterir. bu çocukların büyük çoğunluğu özel eğitim görüyor. rehber öğretmen sana mutlaka bunları anlatır ve nereye gideceğini söyler. benimde bir yeğenimde dikkat dağınıklığı var ve geç gelişiyor. yaklaşık 5 yıldan beri rehabilitasyon merkezine gidiyor. ordakiler de ablamla eniştemi nasıl davranacakları hakkında sürekli bilgilendiriyor.
eğer rehber öğretmen yoksa bile öğretmeni yardımcı olacaktır.
bu arada seni çok takdir ettim. nice anneler var çocuklarıyla ilgilenmiiyorken senin burdan yardım istemen çok hoşuma gitti.

hepınıze cokk cok tesekkur ederım bıraz gec bakıyorum mısafır vardı kusura bakmayın .ben 19 yasındayım babamız bırde abımız var abıde askerde kardesım kendısı ıcın özel egıtım veren bı okula gıdıyo zaten cokta faydası oldu .yanı 12 yasıdakı bır cocuk gıbı herseyı anlayamıyo dıger arkadasları onu saf yerıne koyuyolar buda benı cok kızdırıyo ve cok uzuluyorum onun kullanılmasını kesınlıkle ıstemıyorum nasıl ona yardımcı olabılırım onun ıcın cabalıyorum kendımı egıtmeye calısıyorum.annemden sonra o banaa bende ona cok dustuk cevremde oglum dıye adlandırılır o kadar yanı .bensız bır sey yapmaz hep korumacısı benı bılır ve elımden geldıgınce yardımcı olurum herseyıne ve dahasınıda yapmak ıstıyorum .dedıgım gıbı asla ceza ve dayak yanlısı degılım kesınlıkle karsıyım hıcbırseye cozum degıl .benı bazen cok kızdırıyo benı dınlesın ıstıyorum o yuzden bırde dedıgım gıbı ergenlıge gırıcek o donem benı cok korkutuyo .kımseye bır zararı yok neselı komık hıcbır ozuru yok cok sukur bırde cok annecı bır cocuktufusfusunde dedıgı gıbı o zaten baslı basına bı travma ılk zamanlar cok zorlandık atlattık cok sukur hepınıze ayrı ayrı tesekkur ederım

ayrıca uzun bır sure yardım aldık ama bır sure sonra cocuk gıtmek ıstemeıd ve kestık

canım, abin askerden gelince sana yardımcı olur. kardeşinin ergenliğinde yanında olur yani.
dilerim kolay atlatırsınız o dönemleri.

canım, abin askerden gelince sana yardımcı olur. kardeşinin ergenliğinde yanında olur yani.
dilerim kolay atlatırsınız o dönemleri.

umarım :( ınsallah ablacım ınsallah cok tesekkurler ılgılendıgın ıcına.s.

Canım bende bununla mücadele etmiş bir anneyim.
Öncelikle hiperaktive bir rahatsızlık,yaramaz çocukla kesinlikle karıştırlmaması gerekiyor.
Hiperaktiv bir çocuğu 40 dakikalık bir derste sınıfta tutamazsınız.Mutlaka sorun çıkarır onun elinde değildir çünkü o,
Evde,sokakta sürekli bir hareket hali,sürekli dikaktini uzun süre bir şeye odaklayamama sorunu yaşar.
Ve siz tek başınıza hiperaktiv bir çocuğa eğitim veremezsiniz.
Ekip halinde çalışmanız lazım
Aile,okul ve doktoru üçgeninde çok dikkatli eğitim verilmeli çocuğa
üniversitelerin artık sadece bununla ilgilenen bölümleri var,
Oralarda cüzi rakamlara seanslara katılabilir,doktorlardan yardım alabilirsiniz.

evet bunları bılıyorum yasıyoruzda zaten.kardesımde o sekılde egıtım goruyo .malesef aıle duzenımız cok bozuldu bunları yansıtmamaya calısıyorum herkez onun ıcın cırpınıyo ama babamın bıle zaman zaman umudını kestıgı oluyo .ben bunu yamak ıstemıyorum egıtımle herseyın duzelıcegı savunuyorum .cok tesekkur ederım üniversittelerde verılen egıtımler hakkıında bılgım yoktu arastırıcam tekrar tesekkur ederım

Allah yardimcin olsun yüregi güzel arkadasim...:1hug:

Yükün cok agir olsada inaniyorumki sen bunun üstesinden geleceksin insallah...:Saruboceq:

Allah yardımcın olsun canım.. Üniversite hastaneleri birçok konuda çok iyidir. Sakın tedavisini aksatmayın..

Allah yar ve yardımcın olsun güzelim.çocuğunda aynı sıkıntıları yaşayan bir iş arkadaşımız var doktor ,okul ve aile birlikte hareket ediyorlar özel tedavi uygulanıyor,üniversite hastanesinde özel seminerlere gidiyorlarmış baya yol kat etmişler.baban da umudunu kaybetmesin sevgi ve sabır çok önemli.yüreğindeki sevgi hiç bitmesin,kardeşin senin gibi ablası olduğu için çok şanslı.sevgiler

çok teşekkür ederim .haklısınız elımden gelenı yapmaya calısıyorum unıversıte hastanalerındende yardım alıcam en kısa zamanda

Back
X