• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardımınız lazım. fikriniz ders sorunsalı.

NehirMehir

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2013
370
295
103
28
30 mayısta sınavım var 14 kitap var okumam lazım hepsini. ama ilk sayfaları okuyorum bırakıyorum ne yapabilirim nasıl çalışabilirim?

Ooo cok gec kalmissin sen. En cok hangisi isine yarayacaksa onun ustunde yogunlas..

açık lise :((((((((( baştan sona okumam lazımdı. of of nasıl çalışıcam arkadaşlar çok kredi almam lazım tam

kitap daha iyiymiş öyle diyorlar ondan çıkıyormuş hep.

kitaptan daha iyiymiş ordan çıkıyormuş hep. ya nasıl yapıcam arkadaşlar :(

bi kitaba çalıştım sonra bıraktım ilk sayfaları okuyorum bırakıyorum sıkılıyorum. hepsini bi okusam yinede yetiştirebilirmiyim sizce?

iyi de hepsini okusan da hepsi birbine girecek corba olacak. Sinav olcak sinavda genellikle cikan yerler uzerine yogunlas en onemli yerleri not al ezberle

bilmiyorum ki çıkacak kesin yerleri okuyorum biraz anlıyorum işte. inşallah geçerim sayenizde bu sefer. tam kredi alırım.

14kitabı satır satır okumak zorunda değilsin ki. Kendi calısma taktiğini yalnızca kendin bulabilirsin ama benim çalışma taktiğimi yazayım;
  • Plan yapmakla başla.
  • Yazarak mı yoksa okuyarak mı aklında daha çok kalıyor onu iyi tespit et. ben küçük bir not defterine not alırdım.
  • Konu konu böl. bugün 4 konu 5 konu neyse bitiricem de. ve bitirene kadar ufak molalar hariç başından kalkma. ( Vize ve finallerime böyle çalışırdım 1günde 3 kitap bitirdiğimi hatırlıyorum )
  • Konuyu uç noktalarından yakalamaya çalış, sınav sistemini az çok biliyorsundur. Tanım soruyorlarsa onlara yoğunlaş. kendin anlayabileceğin türden notlar al, kısa olarak. ve sürekli tekrarla.
  • Sınav günü çalışmayın diyenler var ama sınav günü de okuyordum, sınava girmeden 10dk önce bile okuyup ve o sayede birkaç soru daha yapıp geçtiğim dersler oldu.
  • Kendini kasma yapılamayacak birşey değil.
inşallah yararlı olur.

4 haftan var , haftaya 3-4 kitap okursan yetirtirirsin. Planlarını doğru ve gerçekçi yap. Bir de onemli olan konulara ve kitaplara oncelik ver. Onemsiz olanlari eleyebilirsin hatta. Onceki sinav sorularina goz at mutlaka. Nasil ve nelere calisacagin hakkında yol gösterici olacaklardır. Kronometreyle calismayi da deneyebilirsin. Ilk baslarda sıkıcı gelebilir , ama zaman kontrolu acisindan en iyisi.. Allah zihin acikligi versin. Basarilar.

Valla ben genelde renkler ve rakamlarla calisirim görsel hafizam cok iyi oldugu icin, rakamlarla da araniz iyiyse tavsiye ederim. Kitapta hizlica okurken önemli buldugunuz yerlerin altini renkli kalemlerle cizin, her konuya farkli bir renk belirleyin, sonra tüm bunlari renk ve rakamlandirarak bir deftere yazin, ezberlemenize gerek yok geneli aklinizda kalacaktir. Iyi sanslar.

Back
X