Yardımınıza İhtiyacım Var Tecrübeli Hamişler...

Neyusa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2011
546
118
133
Ağrı
Herkese merhabalar,2 günden beri interneti eledim diyebilirim ama sağlıklı bir bilgi bulmadım...Bana yardıumcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Ben güneydoğunun bir ilindeyim ve burda görevliyiz...Doktor problemi var anlıycanız...Özele gidiyorum ama doktor konusunda tereddütlüyüm...5+4 günlük hamileyim bu SAt'a göre ama doktoruma göre 3+5 günlük hamileim.Keseyi gördü...Ve bana hiçbir test yapmadı sadece folik asit verdi...Kilo takibim yapılmadı,bazı testler yapılması gerekiyor mu gerekiyorsa doktor bana bir şey söylemedi sadece 3 hafta sonra gel kalbiin dinleyelim dedi...Panik halindeyim ne yapmalıyım başka bir doktora mı gitmeliyim???

canim kan tahlili yapilmasi lazim bir kac tane..simdi baktim dosyama..Ama burasi Almanya belki farklidir bilmiyorum ama ..bende 5+1 ken kan testi yapilmis..17+4 ken kan alinmis test yapilmis..26+2 ken kan testi yapilmis..30+4 ten test yapilmis..birde her gittigimde idrar veriyorum halada öyle..
12+2 deyken ense kalnligina bakildi ve kanda alindi.. yani dosyamdaki bazi testler boyle..
yani senin doktorun 3+5 diyorsa zaten erkendir testler icin..ve folik asit hamile kalmadan 3 ay önce kullanmaya baslatti doktorum.baska sormak istedigin varsa bildigim olursa severek yanitlarim..

Son düzenleme:
benim doktorumda böyle yaptı telaş yapacak bişey yokki canım önce keseyi görür doktor sonra kalp sesini bu sıradada vitamin verir sonrasındada rutin kan testleri ister doktorunu değiştirmene gerek yok bence ama içine sinmediyse karar senin tabiki hamileliğinde hayırlı olsun Allah kucağına almayı nasip etsin :34:

detaylı kan testi ve idrar testi yapılması gerekiyor ama bundan önce bebeğinin kalbinin pıtpıtlarını duymayı bekleyecek doktorun belliki. ben hafta hafta hatırlamıyorum ama detaylı kan tahlili 10. haftamdan önce yapılmamıstı diye hatırlıyorum. sonra hamilelikte kilo artışına bazı doktorlar pek önem vermezken bazıları gıdım gıdım ölçerler ama tansiyon önemli normal tansiyonunu şimdiden bilsen iyi olur böylece yükselmişmi düşmüşmü daha rahat takip edersin. site ismi verebiliyormuyum bilmiyorum ama gebeliğini hafta hafta takip edebileceğin siteler var oralardan birçok bilgi edinebilrsin google a hamilelikte yapılması gereken testler diye ararsan baya detaylı bilgiler bulabilirsin. benden de bu kadar inş yardımcı olabilimişimdir. hamilelik çok güzel panik yapmamaya çalış ve tadını çıkar inş bebeğini sağlıcakla kucagına alırsın :nazar:

canim kan tahlili yapilmasi lazim bir kac tane..simdi baktim dosyama..Ama burasi Almanya belki farklidir bilmiyorum ama ..bende 5+1 ken kan testi yapilmis..17+4 ken kan alinmis test yapilmis..26+2 ken kan testi yapilmis..30+4 ten test yapilmis..birde her gittigimde idrar veriyorum halada öyle..
12+2 deyken ense kalnligina bakildi ve kanda alindi.. yani dosyamdaki bazi testler boyle..
yani senin doktorun 3+5 diyorsa zaten erkendir testler icin..ve folik asit hamile kalmadan 3 ay önce kullanmaya baslatti doktorum.baska sormak istedigin varsa bildigim olursa severek yanitlarim..

İşte bu benim 2. hamilelik ve 1.sinde her gittiğimde kilom ölçülüyodu,idrar ve kan veriyodum...İlkinde ankara hacettepedeydim araştırmaydı yani...Teşekkürler bu arada..

benim doktorumda böyle yaptı telaş yapacak bişey yokki canım önce keseyi görür doktor sonra kalp sesini bu sıradada vitamin verir sonrasındada rutin kan testleri ister doktorunu değiştirmene gerek yok bence ama içine sinmediyse karar senin tabiki hamileliğinde hayırlı olsun Allah kucağına almayı nasip etsin :34:

detaylı kan testi ve idrar testi yapılması gerekiyor ama bundan önce bebeğinin kalbinin pıtpıtlarını duymayı bekleyecek doktorun belliki. ben hafta hafta hatırlamıyorum ama detaylı kan tahlili 10. haftamdan önce yapılmamıstı diye hatırlıyorum. sonra hamilelikte kilo artışına bazı doktorlar pek önem vermezken bazıları gıdım gıdım ölçerler ama tansiyon önemli normal tansiyonunu şimdiden bilsen iyi olur böylece yükselmişmi düşmüşmü daha rahat takip edersin. site ismi verebiliyormuyum bilmiyorum ama gebeliğini hafta hafta takip edebileceğin siteler var oralardan birçok bilgi edinebilrsin google a hamilelikte yapılması gereken testler diye ararsan baya detaylı bilgiler bulabilirsin. benden de bu kadar inş yardımcı olabilimişimdir. hamilelik çok güzel panik yapmamaya çalış ve tadını çıkar inş bebeğini sağlıcakla kucagına alırsın :nazar:

Teşekkürler kızlar,cevaplarınız için,benim doktorum biraz gerçekçi bir adam,kan testi yaptırdım kandaki değere bakıldı hamilelik için ilkin 63 ıktı ve çok düşük dedi,2. sinde 183 çıktı ama hala hamilesin demedi...Keseyi görmeliyim dedi...Keseyi gördü ki hala hamilesin demedi...Bi gebelik var ama kesinleşmesi için kalp atışlarına bakmam lazım dedi...Yani pimpirikli adam...

O zaman bekliycem ,peki doğum hangisine göre oluyo kızlar yani SAT'a göre,doktorun ölçümüne göre mi???Neyse bunları öğrendiğim iyi oldu kalp atışlarından sonra kan ve idrar detaylı yapılacak anlaşıldı:):)

doktorun doğru yolda. sat'a göre geri olabilir gebeliğin, geç döllenmedir. kese ve embriyo boyutuna göre hesaplanıyor asıl haftan.

Doktorlar kalp atışını görmeden hamilesin demiyolar.Yanlış bişey yok.Önemli olan doktorun ölçümü çünkü sat yanlış hatırlanıyo olabilir.

Back
X