yardımınıza ihtiyacım var.

Bende politik olamam.aklımda ne varsa söylüyorum.sinirli birisiyim 😊

arkadaşlar merhaba ;

ben burada yeniyim . bir hatam vs olursa söyleyın lutfen..

benm söyle bir sorunum var arkadaslar tecrubelerinize ihtiyacım var. 34 yasındayım. bu zamana kadar şu hazır cevaplık yada sana yapılana politik davranarak cvp verme kısmını bi türlü beceremedim. yani kısacası nerede ne şekilde davranmam gerektiğini biliyorum davranış olarak ama cvplamak olarak zayıflığım var. biri bişiy mi söyledi hemen terslıyorum yani benm zıttıma bir şey ise laf sokma gibi vs ise. Şu doğru zamanı kollamak var ya o bende yok. herkes böle ii diyor ama en azından yapmacık değilsin diyor ama bu bazen zor durumda bırakıyor beni..
mesela evliliğimde politik olmak şart bunu anladım öyle dan dan olmuyor . hemen koruma altına geçiyorum kendmı sakin kalamıyorum.. iş hayatımda da böyle.. politik davranmak olmak nasıl oluyor? bunu nasıl aşabilirim?
Tıpkı ben
Ben aşamadım bu durumu yıllardır
Can çıkıyor huy çıkmıyor bende.

arkadaşlar merhaba ;

ben burada yeniyim . bir hatam vs olursa söyleyın lutfen..

benm söyle bir sorunum var arkadaslar tecrubelerinize ihtiyacım var. 34 yasındayım. bu zamana kadar şu hazır cevaplık yada sana yapılana politik davranarak cvp verme kısmını bi türlü beceremedim. yani kısacası nerede ne şekilde davranmam gerektiğini biliyorum davranış olarak ama cvplamak olarak zayıflığım var. biri bişiy mi söyledi hemen terslıyorum yani benm zıttıma bir şey ise laf sokma gibi vs ise. Şu doğru zamanı kollamak var ya o bende yok. herkes böle ii diyor ama en azından yapmacık değilsin diyor ama bu bazen zor durumda bırakıyor beni..
mesela evliliğimde politik olmak şart bunu anladım öyle dan dan olmuyor . hemen koruma altına geçiyorum kendmı sakin kalamıyorum.. iş hayatımda da böyle.. politik davranmak olmak nasıl oluyor? bunu nasıl aşabilirim?

Bazıları huy demiş ama bu sadece kolaya kaçmaktır. Ben de çok inatçıyım mesela hatta sevgilim bu huyumdan rahatsızdı. En ufak şeye bile inat yapabiliyorum. Kötü bir huylarımızı en aza indirmek için şöyle yapmalıyız bence:

Birçoğumuz yanlış olduğunu vicdanımızca bilsek bile üstüne gidip yaptığımız çok olur. Olay burda başlıyor bence vicdanınla söyleyeceğin sözün doğru olup olmadığını idrak edip sonrasında söylemelisin. Huylu huyundan isterse kesinlikle vazgeçer. Bir yerden öğrenmiştim beynimiz güneşli bir günde kaşlarımızı çattığımızda sinirli olduğumuzu zannedip mutluluk hormonu olan serotonin hormonunu salgılamayı kesermiş.
Yani iş bizim beynimizi kandırmamızla başlayıp her huyumuzu yapmaya kalktığımızda engellemekle beynin bunu alışkanlık haline getirip huyumuzu engellemeye devam etmesinden unutmamıza kadar sürüyor.
Zaten huylu huyundan istese de vazgeçmez olsaydı Kur'anda doğru insan olmamız için cimrilik tembellik gibi huyları yapmamamız gerektiği ikaz edilmezdi. Ayrıca bilim de aynı şeyi diyor beyinle alakalı.
Yerinde davranmakla alakalı olarak da eşine ailene karşı bence frenlemekle başlamalısın en yakının sevdiğin kişiler onlar, ayrıca sana karşı edilmiş ortada hakaret yoksa anlayışla altında hafif uyarıcı güzel bir söz bence yeter de artar bile. Çok yazdım biliyorum ama ben de önceden tam tersiydim. Bana kaba davranan insanlara ne diyeceğimi bilemezdim. Bunun bile kitap okumakla çok alakası olduğunu düşünüyorum. Okudukça doğru kelimeleri yerinde kullanır oldum. Umarım söylediklerim işe yarar. Kısaca iş sende bitiyor yeter ki sen iste, zor olsa bile başaracaksın 😉

Çok kitap okuyorum ama bende sizin gibiyim.Sebebi tezcanlı bir insan olmam.Artık bana laf sokma potansiyeli olan insanlarla görüşmeden önce yapacaklarımı kafamda kurup öyle gidiyorum yanlarına :olamaz:

bende de tam tersi,
cok politigimdir normalde,
ama otuzu gecince, su aralar aman hic cekemicem sizin sacmaliklarinizi modundeyim.

Yas alinca olgunlasmak gerekmiyor muydu :olamaz:

ama su da var, neden bu kadar herkes size laf sokuyormus gibi hissediyorsunuz, bunu da bir degerlendirin derim,
bir kizlar grubu ile takiliyorum, tamamen ayni olaylara sahit oluyoruz, cok sevdigim bir arkadas surekli ay bana sunu demek istedi, bunu demek istedi modunda,
ki ben de onunlayim yani, birisi laf sokuyorsa aslinda ikimize de sokuyor,
ama bakis acisi farki iste, ben hic laf sokulmus hissetmiyorum.

O yuzden bence olaylara biraz pozitif yaklasmak sizi sakinlestirecektir diye dusunuyorum.

Back
X