Yardımınıza ıhtıyacım var..

isabella21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2009
7
0
86
Diğer
herkeze merhaba..
benim bir sorunum var yardimlarinizi bekliyorm..
2 yillik bir iliskim var , basta ne kadar farkli oldugumuzu gormeme ragmn ask gozumu kor etti va basladik.. ilk zamanlar cok guzeldi ama zamanla problemler , sorunlar basladi.. sorunumuz su.. erkek arkadasim dogulu, ailesinin akrabalarinin resimlerini gordum ve telefonla konustugumuzda, konusmalarina sahit oldm.. o kadar farkliyizki anlatamam.. ben normal bir ailenin kiziyim ama onlar asiri kapali ve kulturleri farkli.. napmam gerektigini bilemiyorm.. 1 yil sonra okulum bitiyor.. ciddi dusunuyoruz , ama aklimda soru isaretleri var.. kendiside cok kiskanc yani bilmiyorm napmam gerektigini.. aranizda ewli bayanlarda var.. sizlerden yardim istiyorm.. napmaliyim. seviyorum ama huzursuzum cok farkliyiz ileride pisman olurmuyum.. ayrildik birkac kez hayattan koptum hic birseyden zevk alamadim , o olmazsa sanki bidaha ne evlilik nede iliski dusunebilirim gibime geliyor buda beni korkutuyor hayat tek basina gecermi? cok aci cekiyorum ayri oldugumzda.. o kadar alismisimki birde ayni okudayiz surekli goruyorum.. napmam gerekiyor yardimlarinizi bekliyorum.. bilsemki unutabilcegimi suan ayrilicam ama cok zayifim..[/
:gitme:

Son düzenleme:
Öncelikle arada kültür farkı varsa bunun ileride problem yaratabileceğini düşünüyorum
Fakat ailesini ve akrabalarını bir tanıyın bakalım..
Belki de düşündüğünüz gibi olmayacaktır?
Evlilik için acele etmeyin
Sonuçta bu işler aceleye gelmez
Eğer anlaşamayacağınızı düşünürseniz üzülerek de olsa ilişkinize son vermelisiniz
Sonuçta hiç bir aşk sonsuz dek sürmüyor
ıleri de daha büyük sıkıntılar yaşamaktansa bu daha mantıklı geldi bana
Okulunuz bir bitsin ilk önce..zaman herşeyi değiştirilebiliyor

canım öncelikle '' doğulu işte '' cümlen çok yanlış her milletin her çeşiti var.. her neyse sorununa gelince belliki sen onun kıskançlığına ve doğulu ailesine katlanamıyorsun. zamanla unutulur herşey. ayrıl gitsin...

Bence sen beyninde bitirmişssin tatlım fakat alışkanlıkların olduğu için kolay kopamıyorsun..
Canım ilerisini düşünmüşsün ve farklı olduğunuzu anlamışssın bence nekadar erken davranırsan okadar iyidir derim... düşün yarın öbürgün ailene açılsan ailene anlatsan ve tanıştırsan ailen neder bu duruma sence ailen onay verirmi??

Aileler arasında farklılık olabilir önemli olan sizin aranızda düşünce yapınızda herhangi bir sorun varmı?Onun davranışlarını beğeniyorsan bence sorun yok.Ailelerde önemli ancak sizin kafa yapılarınızın uyuşması daha önemli.

bile bile lades...
daha en başında gördüğünde ayrılsaydın şimdi ayrılacağından daha az sıkıntı çekerdin...ben olsam hiç durmam ayrılırım.mantığımın kabul etmediği bi ilişkiyi kalbim hiç etmez...

ben de modern bir ailenin kızıyım ama 'doğuluyum işte ' Konuları açarken galiba sadece burda 'batılı ' insanların olduğunu düşünüyorsunuz. Kabalık,kapalılık vs doğulularda olması gereken doğulu işte dedirtten şeyler değildir.Ailelerimiz farklı onlar kapalı kıskanç vs demen yeterli zaten ,ama lı cümlelere gerek yok bence .

doğulu olması sizin için problem değil de aileniz için ilerde büyük sorunlar çıkartıcaksa ayrıl derim
ama yok ailem bişey demez diyosan sırf doğulu diyemi erkek arkadaşından ayrılıcaksın

ama şuda var eğer gerçekten ayrılmayı kafana koyduysan ayrıl ayrılanlar ölmüşlermi hiçte bişey olmuyo hayat devam ediyo belli bi süre sonra unutuyosun zaten merak etme

ama dediğim gibi çocuk seni seviyo ve değer veriyosa tek suçu doğulu olmak mı ?

yavrum senin derdin doğulu batılı değilki
sen baştan ilişkini kabullenememişsin
şimdiden utanıyorsun
evlenirsen neolacak
çoluğa çocuğa karışırsan
ya onun ailesi evinize gelince
ayrılda çocuk daha fazla ümitlenmesin evlilik hayalleride kurmasın
hem bence doğululuk batılılık önemli değildir
önemli olan insan kendini ne kadar geliştirmiş eğitmiştir

arkadaslar cok tsk ederim cevaplariniz icin.. YANLIS ANLASILDM GALIBA.. tabikide butun dogulular bir olmaz ben onu kucumsemek icin kesinlikle demedim benim baba tarafimda dogulu.. ustune basa basa soylememin sebebi dogulular hani orf ve adetleri bizden cok farkli anlaminda dedim.. herkezin memleketine kulturune saygim sonsuz yoksa.. yanlis anlamayin.. ben ileride problem olucagini dusunuyorm.. anneme anlatamiyorum biraz citlattim gibi ama o cok karsi kultur farkina cunku babamin ailesi ve annemin aileside cok farkli ve annem hep cekmistir babamin hal ve tavirlarindan.. annem ve babam istemez eminim.. ve ztn dusunceleri okulun bitmeden sakin evlilik dusunme.. universitem 1 yil sonra biticek.. 2 yilda master yapicam insallah.. 3-4 yil daha boylemi devam edicek? cok alistim ona onsuz bir hayat dusunemiyorm.. cok caresizim bagimlilik gibi birsey.. sizce psikolojik destek alsam biraz daha hafiflermi..

cnm utanmak degil.. benim sorunum bu degil.. etrafinizda goruyorsunuz mantigi birakip evlenip sonradan cok pisman olanlari bende o yuzden soyluyorm.. cok seviyorm ama anlasamiyoruz herseyimiz farkli

aşırı kapalı doğulu işte
bu laf çok hoşuma gitmedi çünkü ben de aşırı kapalıyım
doğulu olmak da suç gibi bahsetmişsiniz
burada dediğiniz gibi doğulu ve kapalı bir sürü bayan var
lütfen dikkat..
kültür farkı olarak görmeyip kültür zenginliği olarak görsenizkafanızda hiçbir problem olmaz bence..

aranızdaki kapanmaz farkları yavaş yavaş görmeye başlamışsın.hiç olmazları oldurmaya çalışma bigün zaten inceldiği yerden kopacak ya da aşk bi yere kadar taşıyacak bu ilişkiyi ...sırtına daha fazla yükler almadan henüz ailen ve çevren bu ilişkiye dahil değilken ayrıl derim.çünkü her geçen gün yeni bir sorun yeni bir sorumluluk sırtına binecek ve en sonunda geriye yorulmuş ve hırpalanmış sen kalacaksın..hangi acı geçmiyor ki aşk acısı geçmeyecek....insanlar ölüm acısından sonra bile hayata dönüyor kaldı ki bi gençlik aşkının acısı geçmesin...

tatlım sen bu çocuğu tanımadan etmeden paldur küldür hadi ilişki yaşalım diyemi çıktın ?? bilmiyormuydun baştan memleketini düşüncesini tarzını ailesini??

cnm utanmak degil.. benim sorunum bu degil.. etrafinizda goruyorsunuz mantigi birakip evlenip sonradan cok pisman olanlari bende o yuzden soyluyorm.. cok seviyorm ama anlasamiyoruz herseyimiz farkli

Bence sen beyninde bitirmişsin bu ilişkiyi ve bizlerden onay bekliyorsun gibi geldi bana..

tatlım sen bu çocuğu tanımadan etmeden paldur küldür hadi ilişki yaşalım diyemi çıktın ?? bilmiyormuydun baştan memleketini düşüncesini tarzını ailesini??

cnm bana basinda daha 2 haftadir gorusurken ayrilalim biz cok farkliyiz sen benle yapamazsin dedi.. ilk bastaydik.. gozum kor olmustu yapamadim sacmalama ne onemi var dedim ve o zaman 19 yasindaydim daha kucuktum zaman ilerledikce mantigim agir basmaya basladi.. suan bu kadar sorun yasiyorken ileride nasil olucaz diye dusunmeye basladm ..

anlaşamıyoruz herşeyimiz farklı diyorsan evlenmeyeceksin o zaman, burda bir derdim varda ki evlilerin sorunları oku bak,keşke geri dönsekte evlenmeseydik diyor boşanamayanlar.

kusura bakmayin .. bende inancli bir insanim.. inanc bakimindan demiyorum.. ben istanbulluyum oda diyarbakir.. simdi farki siz gorebilirsiniz dusununce.. niyetm kimseyi kirmak degil benim , herkeze saygiliyim ama ileride bir hayat geciriceksem bunlari dusunmem yanlismi?

bile bile lades demişsin ve çocuk sana demiş anlatmış herşeyi ama sen dedimya bile bile lades demişssin bi maceraya atlamışssın fakat şimdi büyüdükçe ve üniversitede belirli şeyler öğrendikçe çevren genişledikçe fikirlerin düşüncelerin değişdikçe şimdiki erkek arkadaşını ve ailesini beğenmemeye başladın.. Biliyomusuun çok açık ve net bişi diyim ne olur üzülme ve kırılma " erkek arkadaşın için üzülüyorum "

cok haklı sen en basında kabullenememışsın senınkı sevgı deıl artık bagımlılık ama unutma her hastalıgın bı ılacı her derdın bır dermanı vardır sorunları goruyosun mutsuz olucanı hıssedıyosun devzm edıyosun yapma derım ama şuda var ayrıl demıyorum ama ıyı düşün cnm evlılık kolay deıl sorumluluk ıster saygı sevgı emek ister zaman sana en iyisini göstercektir aklını kullan kalbını deıl unutma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…