yardımınıza ihtiyacım var

fnrbhc44

Guru
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2013
487
150
323
Buranın çok güzel ve yardımsever bir site olduğunu bildiğim için ve çaresini bulamadığım için sizlere danışmak istedim.Bugün bi bayanla tanıştım kendisi izmir'li emekli öğretmen 58 yaşında bir bayan maddi gücü hiç yok bir oğlu varmış halk oyunları eğitmeni yaz sezonu olduğu için işsiz 16 yaşında kızı öğrenci bu kadınla bugün konuştum ağlıyordu Allaha (yaşa ) resmen isyan ediyordu ona bu yaptığının yanlış olduğunu anlattım ama o da çaresizlikten ne dediğini bilmediğini söyledi yaşının 58 olması iş bulmasına engelmiş yani kimse yaşlı diye çalıştırmak istemiyormuş.o ise çalışıp evine bakmak istiyormuş.(atladığım bir şeyi yazmak istiyorum oğlu eşinden boşanmış bu ablanın maaşından nafaka ve borçlar ödendiği için beş parasızlar) ben burdan yardım edemiyorum ne yapsam bilemedim sabahtan beri bana bir yardım edin bir akıl verin lütfennn. Çok üzüldüm bugün gerçekten fırına veresiye bayat ekmek almaya gitmiş fırıncı vermemiş akşama çocuklarım aç diye ağladı telde.

Oğlu başka bir is bulamiyor mu ki bütün maaş nafakaya gidiyormuş ilginç valla çocuğumu var ki bu kadar bütün emekli maasi gidiyor ayrıca adamin geliri belliyse ona göre nafaka alinir diye biliyorum issiz adam nafaka mi verir ya annesinin parasi gidiyor üzüldüm valla

Oğlu geçici bir iş bulabilir diye düşünüyorum. ALLAH yardım etsin maddi sıkıntı zor

Bu arkadasa katiliyorum ve hic inandirici gelmedi bu sebeplerden ötürü. Cocuklari küçük degil ki ac kalsinlar..

ben de öle anlattım oğlunun işi 8 ay sürüyormuş sanırım o arada boşanma işi gerçekleşti tam detaylı konuşamadım çünkü kadıncağız çok ağlıyordu.Sadece oğluna geçici kimse iş vermiyormuş şuan resmen açlarmış yani ben de bilmiyorum tam olarak o yüzden sizlere danışmak istedim.

Duyarliliginizi anlıyorum. Fakat bir arkadaşın belirttiği gibi devlet,kişinin gelirine göre nafaka bağlar diye biliyorum.
Ayrıca evde aç olan çocuklar bebe değil. Acinacak bir durum yok o yüzden. Evde koskocaman adam duruken anne mi düşmüş ekmek peşine. . Iste biz bu yuzden kaybediyoruz. Çocuklarımızın heer şeyini biz sirtlaniyoruz.sonra etrafta anne baba kanadindan çıkmamış asalak asalak yaşayan koca koca insanlar dolaşıyor. Çocukken verilmeli insanlara sorumluluk bilinci. Sonra 60 yaşında ki insanlar çıkar ekmek aramaya. .

Samimeyetine inaniyosan teyzenin ( ki ben kotu dusunmek istemiyorum olayi goren bilen sizsiniz ) ogluna is bulmakta yardim edebilirainiz. tanidiklariniz vs varsa araci olsunlar
Cunku en iyi iyilik.bi is bulmak bence
Bi laf vardir ya :
" bana balik tutmayi ogret,yemeyi.degil " diye o misal yardiminiz da kalici olur boylece
(soz yanlis olabilir hatirladigima gore yazdim anlamissinizdir umarim ) :)

ben tanımıyorum kadını sadece bana anlattıkları bunlar tesadüfen tanıştık diyebilirim oğlunun vefasız bir evlat olduğunu düşünüyorum çünkü oğlu karısından ayrılmış ve şuanda da oğlu işsiz olduğu için annesi ödüyormuş nafakayı.ayrıca kadında para pul istemedi sadece iş istiyorum dedi ben iş bulup para kazanırsam aileme bakarım diyor.

cnm.evdekıler buyuk kısıler..bır ıs bulup calısabılırler.kadın da kendı gelırınden nafaka vermıyebılır.adam ıssız ıse zaten ondan nafaka nereden alınacak kı.annesı odeyecek dıe bır sey var mı kıı...
baglı bulundugunuz beledıyeye gıdın.bayanla beraber.derdını anlatın ıs falan ısteyın.bakalım ne olacak.en dogrusu boyle.

nerede ıkamet edıyorsunuz.

Bilemicem cnm sen yardim etmek iatiyorum dedigin icin belki araci vesikesiyle is bulsan kalici bi yardimin olur bol bol duacin olur ne guzel
Oglu belki gercekten is bulamiyo ama o karisi acaba durum.buyken nasil nafaka isteyebiliyo o da var bilemedigim icin olabilecekleri soyluyorum dediginiz gibi kadin calismak.iatedigine gore oglunu kotulememek icin is bulamiyo diyedebilir halbuki oglu bilerek is bulmuuordur vs..

Nafaka neden kadının maaşından ödeniyor,oğlu sadece yaz sezonunda çalışmadığına göre bir maaşı var o zaman diğer aylarda aldığı oğlunun maaşından ödenir ayrıca nafaka ödüyorsa maaşına göre belirlenir nafaka,oğlu işte çalışabilir yazın bile geçici işler bulunabiliyor,cafeler lokantalar haftas sonları özelikklede yazın garson çalıştırıyorlar bağ bahçe işlerine gidebilir parası az değil fırıncılar bayat ekmeği neredeyse bedava veriyor ellerinde kalmasınlar diye daha bu sabah kahvaltı için ekmek almaya gittim kadının birisi bayat ekmek alıyordu fırıncı para almadı.

Canım senin bu iyi niyetin çok güzel bir şey ancak herkesin her söylediğine de inanmamak gerek çünkü insanları çok güzel kandira kişiler mevcut maalesef. ..doğru ise üzüldüm ancak bana pek mantıklı gelmedi. Madem işi 8 ay sürüyor bu işi bırakmaması için güzel para alması gerekir eğer maaşı iyi değilse de sürekli bir iş bakmayı düşünmesi lazım yoksa is yerleri kolay kolay 1.2 aylığına işçi alımı yapmazlar?

Bak sana bir örnek vereyim; geçenlerde bir bayan geldi kapıya evde bebeğim var is bulamıyorum o yüzden kapı kapı gezip çorap satıyorum ona süt alabilmek için, ne olur beni yanlış anlamayın ben dilenci değilim dedi.ben de safi ya inandım bir miktar para verdim bana dediki bu çok ben bunu alamam fiyatından fazlasını verdiniz dedi ısrarla verdim ve hiç çorap almadım onları başkasına sat dedim gibi konuşmalar geçti. Iyi niyetim için teşekkür etti tekrar tekrar rahatsız ettim dedi mahçup oldu ve vedalaştık. Buraya kadar herşey normaldi ve içten içe belki de ilk defa kapıya gelen birine inandım ve kendi kendimehelal olsun kkadına vs diye düşündüm.

Ancak sonra öğrendim ki bu kişilerin tuzağı imiş yani artık dilenci gibi gelenlere para verilmediği için böyle taktikler uyguluyor lari ve her sokakta başka duygu sömürüsü yapıyorlar mis. ..beni bile kandirdilar anlayacağınız ama o kadar da güzel rol nasıl yapıyorlar film şirketlerine girse ler daha güzel is tutarlar

yani demem o ki artık gerçekten bu tip kişiler yüzünden birbirimize guvenilir kaybediyoruz.bunlar yüzünden gerçek ihtiyacıolan birine denk gelip iinanmamaktankorkuyorum resmen.maddi olarak yardım etmeyi düşünüyor isen iyi araştır ama iş bulabilirim dersen o başka. ..dogru ise Allah yardımcıları olsun...
.

ınanamıyorum ya ...
naıl da guzel oynamıs
basta okurken ayyy ne kadar da ıyı huylu bı kadınmıs demıstım megerse oyunmus ...
boylelerı ınsanların ıyılık yapmalarını da engellıyo
hele bı adam gormustum haberlerde hala soktayım adamın evlerı mı ne vardı dılencılıkten kazandıgı paryla :)

Canim nafaka oyle kolay bisey degil.bu bayanin anlattiklari bana inandirici gelmedi.birdefa nafaka ödenegi erkegin maddi gucu dogrultusunda belirleniyor.simdi sezonluk calisan bi adama hakim kalkipta bir emekli maasi tutarinda nafaka baglamaz.akil var mantik var. bu adam aylik nekadar kazaniyrmusta nafaka bukadar yuksek baglanmis ayrildigi esine sacma.adam is bulup calisabilir.kadinda bi dershane ne bileyim ozel ders vs gibi seyler yapabilir.valilige ciksin biseyler yapsin.gercekten caresiz olana uzanacak el var devletten de millettende.ama iyi niyet avcilarina dikkat edin derim

Hikaye eksik yada yanlis anlatilmis size. Ortada bir yalan oldugu kesin ama.

Konu sahibi size anlatılan olaya nedense bende inanmadım,ortada bir yalan var bence.

Aynen canım....bir keresinde ben kendim gördüm gayet güzel bir arabayi park ettiler, içinden indiler dilenci görüşünü alıp gittiler ben tabi sok oldum...indikleri halleriyle dilencihalleri cok farkliydi...artik hicbir seyden cekinmiyorlar...yazik dedim yazik...

bende zaten bazı konuları bağdaştıramadım ve her hangi bişey de yapmadım kafamı çok kurcalıyor ama çok üzüldüm inanmak istedim kadına ama dediğiniz gibi bir çok dolandırıcı var böyle yapan gerçi kadınlar bir daha konuşmadım size akıl danışmak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…