Yardiminiza ihtiyacim var

shinee1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2013
359
21
48
İstanbul
Gunaydin kizlar
Ozel bi sirkette calisiyorum eylil ayinda yurt disi tatili herseyi sirket ayarliyor pasaportlari ve vizeyi biz aliyoruz sadece. Bununla ilgili 2 sorum var. Ben alkol kullanmiyorum smdi oraya eglenmeye gidilecek ve herkes alkol alacak ben kullanmadigim icinde biraz kotu bi durum olacak kaba bi tabirle millet g..tu basi dagitacak anlicaginiz bu durumda cok sklirmiym
Bilmiyorum kullanmiyorm diye bi dislanma durumu olurmu onda tereddutum var bu tatilede gitmek istiyorjm acikcasi firsat ayagima gelmisken! 2. Si ilk defa yurt disina cikicam bu yuzden daha once hic pasaportum olmadi pasaportu nasil alirim hemen alabirmym ne kdr sureli almam lazim
Ve ne kadar ucret oderim yardimlariniza ihtiyacim var internetten baktim ama sizlerin yasayip bana fikir vermesi dha iyi olacak diye dusundum

Yardimlariniz icin tesekkur ederim

1- Bizim şirketin de eskiden y.dışı değil ama y.içi eğlence ve yemekleri olurdu ve maalesef ben de onlar kadar dağıtmadığım için çok sıkılırdım. Bakın ben içerdim ama dozunda, millet başka yeriyle içince dağıtırdı. Ama y.dışı madem siz eğlenmenize bakın kendi kendinize takılın, olmadı kitap vs götürün (olabilir mi bilmem)

2- Pasaport bir haftaya geliyor. İlçe emniyete başvuruyorsunuz sonra ptt kargo ile adresinzie geliyor. 10 günlük bir süreç. Ücretleri de bilemiyorum ben alalı iki sene oldu.

www.emniyet.gov.tr

Bu adrese bakın pasaport kısmı da var.

Türkiye Pasaport Harç ve Defter Bedelleri
Harç Bedeli Defter Bedeli Toplam
6 AY 96,1 TL 75 TL 171,1 TL
1 YIL 140,5 TL 75 TL 215,5 TL
2 YIL 229,3 TL 75 TL 304,3 TL
3 YIL 325,5 TL 75 TL 400,5 TL
4 - 10 YIL 458,7 TL 75 TL 533,7 TL

Hangi ülkeye gideceksiniz ? Bir ön araştırma yapıp,gruptan ayrı nerelere nasıl gideceğini belirleyebilirsin.Böylece sıkıldıkça kaçarsın :) İçkili yerlere akşamdan akşama giderler onu da her akşam yapamazlar sanırım.Malum gezme,yorgunluk gibi sebeplerle.İstemiyorsan birinde yorgunum veya midem bozuk dersin kaytarırsın,birinde erken kaçarsın,bulursun bir yolunu.

Eğer bir kereliğine çıkacaksan bir yıllık al. Bazı ülkeler altı aylığa vize vermiyor. Yok bu daha başlangıç sonrasında devam ederim, maddi durum da müsait diyorsan direkt 10 yıllık al. Hem toplamda daha az ödemiş hem de 10 yıl rahat etmiş olursun.

İçki konusunu çok takma, kimse seni dışlamaz. Başka şeyler içersin ama o ortamda tek içmeyen sen olursan sıkılabilirsin. Çünkü kafa iyi olunca muhabbet bir değişik oluyor. Ya da eğer içmeme sebebin dini değilse, yani alkolü sevmiyorsan al önüne bi kokteyl bütün gece oyalan onunla olsun bitsin.

Yalan söylemene hiç ama hiç gerek yok. Kullanmıyorum dersin buzlu bir soda içine limon parçaları missss. Niye başkaların yüzünden sıkıntıya düşücen bence en iyi şekilde gittiğin yerin keyfini çıkart.

Niye seni dislasinlar ki? Herkes birbirine saygı duymak zorunda.
Onlar içmeye giderken sen de kafana göre baska yerlerde takılır eglenirsin. Simdiden o ulkeyle ilgili bilgiler edin. Gezilecek yerler falan..
Istersen güzel geçer istemezsen geçmez ;-)

bence kimse hem de şirketin ayarladığı bi tatilde dağıtacak kadar içmez, dışlanacağını düşünmüyorum ama sıkılabilirsin tabii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…