- 8 Ocak 2015
- 14
- 2
- 3
- 30
- Konu Sahibi mlssarac2015
-
Sevmediğin bir işi yapmak Çin işkencesinden beterdir. Bir ömür gibi ismin gibi taşımak zorundasın hep..Merhaba,
Siteyi uzun zamandır takip ediyorum.Yeni üye oldum ve ilk konum.
21 yaşındayım. İstanbul'da iyi bir devlet üniversitesinin İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde okuyorum.Bölümümü sevmiyorum,aile baskısıyla bölümümü tercih ettim.
Okula devam ediyorum,dondurma gibi şansım yok ama kendimi ileride bu mesleği yaparken göremiyorum.Hayalim hep hukuk okumaktı. Özel üniversitede okuma şansım yok.Sizce yaşım bölümümü bırakıp üniversiteye baştan başlamak için geç mi?
Lys sınavına 4 ay var. Sizce bu kısa sürede çok çalışsam kazanabilir miyim? Bölümümü değiştirmeyi gercekten cok istiyorum. Okula giderken çok huzursuz oluyorum,cevaplarınız için teşekkürler
Sevmediğin bir işi yapmak Çin işkencesinden beterdir. Bir ömür gibi ismin gibi taşımak zorundasın hep..
21 yaş o kadar erken ki bir bilsen keşke..
4 ay kala kazanabilir misin bilmem onu kendine sor. Kapasiten nedir?
Olmazsa bence bu dönemi bitir ve dondur. Çalış adam gibi.
Hiçbir şey için geç değil.
Aslında mantıklı olan bu durum ama aileme anlatamıyorum. Okulda geçecek kadar not alıp kalan zamanımda da sadece üniversite sınavına hazırlanmayı düşünüyorum bu durumda. Başka çare yok çünkü.Ailem onaylasaydı okulu donduracaktım. Alttan dersim kalsa cokta önemli değil . Bir şekilde hallederim. Ama inşallah kazanırımNiye donduramıyorsun? Mantıklı olan dondurup şansını denemek, diğer türlü kazanamazsan bu okulundan da olacaksın.
Bu kötü işte. Türkiye’de bizim kuşağın çoğu anne babasının idolünü okumuştur. Ben bunun değiştiğini sanıyordum ama meğer değişmemiş.Cevabınız için çok teşekkür ederim. Aslında sıkı çalışsam başarabilirim diye düşünüyorum ama yine de birazcık kaygılıyım. Okulu donduramam cünkü zaten geç girdiğimden dolayı ailem istemiyor. Onların yanında kalıyorum bu konuda çok katılar ikna edemiyorum
Ailem izin verse zaten okulu hemen donduracağım. Ama onların yanında kalıyorum ve asla okulu dondurmama izin vermiyorlar.Hatta onlara göre sınava tekrar hazırlanmak istemek bile yersiz bir düşünce. Bölümünü bitir diyorlar. Cevabınız için teşekkür ederimGerçekten hukukda kararlıysan dene bence sınava girmeyi tekrar. 4 ay sıkı çalışırsan olur. Okuldan da en fazla bir dönem kaybetmiş olursun. Ya da bir kaç dersten kalır, alttan verirsin.
Hukuk da olmazsa, en azından denedim dersin , değil mi?
Haklısınız, ama gerçekten mutsuzum bu bölümde.Konuyla alakasız olacağını biliyorum ama aklının bir kenarında bulunsun; bu ülkede bir çok kişi, eğitimini aldığı mesleği yapamıyor/yapmıyor zaten.
Aslında annem bölümümü sevmediğimi biliyor. Ben bir sene daha hazırlanacaktım ama ailem izin vermedi. İstemediğim bir bölüme girmek zorunda kaldım.Bu kötü işte. Türkiye’de bizim kuşağın çoğu anne babasının idolünü okumuştur. Ben bunun değiştiğini sanıyordum ama meğer değişmemiş.
Ailen zaman kaybın olmasın diye bu şekilde düşünüyor da olabilir. Keşke bilselerdi senin neler hissettiğini.
Konuşman çözüm vermiyor tabi demi?
Malesef açıköğretimde hukuk yok. Keşke olsaydıAçıköğretimden okuyamaz mısın? Ya da istediğin bölüm var mı AÖF'de?
Anladım hem okul hem de hazırlık zor olabilir 4 ay kalmışken. Ben olsam seneye kasardım. 4 ay kısa bir zaman okulla devam etmek için. İktisat da hani derse merse gitme salla denecek bir bölüm değil.Aslında annem bölümümü sevmediğimi biliyor. Ben bir sene daha hazırlanacaktım ama ailem izin vermedi. İstemediğim bir bölüme girmek zorunda kaldım.
Ailem zaman kaybetmemi istemiyor hatta tekrar sınava girmemi dahi istemiyorlardı ama okulu dondurma da ne yaparsan yap dediler baskılarıma karsılık :)
Cok kararsız kaldım önceki yıllardan kalmış temelim var aslında oldukca da iyi. Sadece biraz daha fazla matematik calıssam olabilecekmiş gibi. İnşallah olurAnladım hem okul hem de hazırlık zor olabilir 4 ay kalmışken. Ben olsam seneye kasardım. 4 ay kısa bir zaman okulla devam etmek için. İktisat da hani derse merse gitme salla denecek bir bölüm değil.
inşallah canım..Cok kararsız kaldım önceki yıllardan kalmış temelim var aslında oldukca da iyi. Sadece biraz daha fazla matematik calıssam olabilecekmiş gibi. İnşallah olur
Bölümümde devam zorunluluğu yok sadece önemli derslere girip kütüphanede sınava mı hazırlansam acaba?Okula gidiyorum de kütüphaneye git çalış her gün
Dün gidip öğrenci işleriyle konuştum birçok üniversitede var araştırdım. Ama ne hikmetse bizim okulda yok. Diğer bölümlerde varmış İktisadi İdari Bilimlerde yokmuşÇift anadal gibi bir şansın yok mu? Ben var diye biliyorum, ortalamanı yüksek tutup deneyebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?