• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımınıza ihtiyacım var :(

Konu ilgili bölüme taşınmıştır..

Millet kırk yıllık kocasını tanıyamıyor sen ne çabuk tanıdın.
Baba sözü dinle pişman olmazsın, yaşında küçük hayatını yaşa ekmeğini kazan ye.
5 sene sonra ki hayat görüşünle bu adamın üstüne para verseler almazsın belki.
Evde kalacak gibi ne bu evlilik acelesi anlamıyorum bu yaş grubunda.
Bekarken ki hayatın bir daha elinde olmayacak tadını çıkar.

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var akıl verebilirseniz yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. İçinden çıkamadığım bi durumdayım. 7 senedir görüştüğüm erkek arkadaşım var yaklaşık iki sene önce evlilik niyetine girdik fakat o zaman hem yaş olarak uygun değildik hemde ben okuyordum şuanda çok çok uygun değil aslında çevreye göre yaşım 20 ama kendimi hazır hissediyorum. Geçen sene erkek arkadaşımın ailesi babamın yanına gittiler niyetlerinin ciddi olduğunu söylediler ama babam benim yaşımın küçük olduğunu beni evlendirmek için büyütmediğini dile getirip geri göndermiş. Bu arada ailelerimiz yaklaşık 38 40 senelik dostlar uzun senelerdir birbirlerini çok iyi tanıyorlar. Her ailede olduğu gibi onların ailesindede aile düzenleri yanlış kurulu bi kaç kişi var ve babamın en samimi arkadaşları bu kişiler babamında aile hayatı pek düzenli sayılmaz fazla problemlerimiz oldu aile hayatımızda özellikle annem büyük sıkıntılar yaşadı. Aradan bi sene geçti biz hala babamla uğraşıyoruz önceden kesinlikle vermem aldatır döver içer diyodu bi senede biraz biraz yumuşadı bu bir sene sürede bana yapmadığı kalmadı. Neyse ki annemin çabasıyla ramazan bayramının son günü bayanlar görmeye geldiler tanıştık sonrasında söz olmasıydı umudumuz o niyetle geldiler gelenlerde bizde öyle sanıyoduk ama babam vericem ama şimdi değil diyo bi diyo bana zaman verin bi diyo ben sana nişan yapsamda kendin atarsın nişanı bi beş ay zaman diyo bi hazirana kadar zaman verin vermemek için elinden geleni yapıyo yani anlayacağınız vereceğine inanmıyorum zaman kazanmaya çalışıyo gün almaya çalışıyoruz söz için ama hep bağrış çağrış hakaret.. Bana ben vermem git başkası versin deden versin amcan versin ben vermem veya kaç istiyosan gibi cümleler kuruyo. Ananem olsun dedem çevremizdekiler artık babamın samimiyetine inanmamaya başladı. Görmeye geldiklerinden sonra ev istedi. Halbuki erkek arkadaşımın ailesinin oturduğu sokakta kendine ait evi var ama babam onlardan uzak başka bi ev bide kadrolu iş dedi. Dört duvar olsun kendinizin olsun dedi kayınpederimin dükkanları yerleri var yerleri satıp heba etmek istemiyor ileride iki üç daire kalıcak yerden bugün belki bi daire bile alamıcak ama kiranızı ben karşılıcam sözünü verdi bi dükkan kirasını erkek arkadaşıma verip evin kirasını karşılıcaklar arnavutlar birde tek erkek ben ev yapmadan bırakmam diyor babası tek oğlum var. Buna rağmen yine çarşı merkezine uzak bir artı bir daire aldılar ama erkek arkadaşım ben seni orda oturtturmam yine kirada oturucaz babanın gönlü olsun dedi evi olduğu halde hem farklı yerden ev aldılar hemde kira karşılamayı kabul ettiler. İşe gelince işi olduğu halde babam beğenmedi çıktı başka yere girdi orayıda istemedi şimdi ptt ye sokmaya çalışıyolar kadrolu ama yine yanaşmıyo babam. Bana ocağa kadar bekle diyo anneme hazirandan önce vermem diyomuş. Babam bu ev iş konularını hep benim aracılığımla karşı tarafa gönderdi hiç onlarla muhattap olmadı artık o tarafta laf olmaya başladığı için kaçırması için tetikliyolar erkek arkadaşımı babamla kayınpederim görüşmek istemiş babam kabul etmemiş araya hep yaşça büyük babamın hatırlarını saydığı insanlar girdi ama babam hepsiyle sert konuşmuş hatta en son kayınpederimin amcası babamı arayıp gelmek konuşmak istediklerini söylemiş nasıl olsun diye babam yokum dükkanda il dışına çıkıcam demiş amcada müsait olduğun bi zaman gelelim dediğinde babam gelmeyin siz düzeninizi kurdunuz mu şeklinde sert çıkışmış amcada bak oğlum bu işler böyle olmaz çocuklarla olcak iş değil oturup büyükler görüşsün konuşsun yarın bi cahillik yaparlarsa ben sana mahçup olurum demiş babam bunu tehtit algılıyo vay efendim ben kızımın boğazını bağlarım sizde oğlunuzu bağlayın ciğerime dokunanın ciğerini sökerim bu iş bitti bidaha aramayın demiş e biliyo babamda onlar normal şartta beni elli kere kaçırmışlardı ama etkek arkadaşım sağolsun annem içinde benim içinde sabrediyo annem kaçmış ama çok pişman babamın düzensizliğinden sebep ama ben erkek arkadaşımı tanıdığıma inanıyorum tabi ki aynı evi paylaşmadan net olarak tanıyamam ama yinede kendi ailemde gördüğüm olumlu olumsuz herşeyi tecrübe ettim yaşadım bi kız evladı olarak bazı şeyler çok canımı yaktı annem kadar sabırlı olamayabilirim gözüm kapalı ilerlemedim yani demek istediğim ama bunu babama anlatamıyorum çok inatçı kaçırcaklarını bile bile zora sürüklüyo ve ben gerçekten istemiyorum kaçmak ama bu evede kendimi ait hissetmiyorum artık huzursuzluk sebebiymiş gibi görüyorum kendimi kız kardeşim var onada annemede çok düşkünüm bu sıkıntılarımın onlara fazla geldiğini düşünmeye başladım erkek arkadaşımda kaçmaktan başka çaremiz yok baba hep sıkıntı çıkartıcak vermeye niyeti yok diyo napcam hiç bilmiyorum kimseye içimi dökemiyorum sizinle paylaşmak istedim dışarıdan daha iyi yorumlarsınız yardımcı olabilirsiniz belki benim göremediklerimi görürsünüz teşekkür ederim
Allah rızası için bir paragraf bir kaç noktalama işareti

Istersen dunyanin en asik cifti olun yas gercekten cok onemli sonra bi aksilik cikip ailenin lafina geldin mi gec olur hersey icin insan 20 yasinda dusundugune 24 unde gulup geciyo bekle cik gorus ama bekle seni seviyosa oda bekler erken evlenen biri olarak tecrubeyle soyluyorum beklemelisin

..bu zamana göre erken evlilik olur seninkisi .. bence gençliğin kıymetini bil. Aileler artık görüştüğünüzü biliyor zaten.gezin birbirinizi tanıyın.. Baban doğru zamanı bilir. Sen akışına bırak. Hem kimbilir daha bilmediğin neler var..

Millet kırk yıllık kocasını tanıyamıyor sen ne çabuk tanıdın.
Baba sözü dinle pişman olmazsın, yaşında küçük hayatını yaşa ekmeğini kazan ye.
5 sene sonra ki hayat görüşünle bu adamın üstüne para verseler almazsın belki.
Evde kalacak gibi ne bu evlilik acelesi anlamıyorum bu yaş grubunda.
Bekarken ki hayatın bir daha elinde olmayacak tadını çıkar.
Haklısınız normal şartlarda bende erken yaşta evliliğe pek sıcak bakmıyorum lise hayatım dahil öğrenim hayatım hem ders hem sosyal olarak çok başarılı geçti hedeflerim şuan bulunduğum durumla alakasız ne yazık ki yazdığımdada belirttiğim gibi aile içinde yaşadığımız uyumsuzluklar beni buraya getirdi. Okul olarakta iş olarakta hiç bi zaman bizim fikirlerimizi önemsemedi babam sadece ben değil bu durumdan şikayetçi olan. Örneğin resimde dünya 1.liğim türkiye derecelerim olmasına rağmen benim o kulvarda ilerlemene engel oldu bu şekilde uzaklaştırdı evlilik benim için kaçış değil yanlış ifade etmek istemem şuana kadar ilerleyemediğim yarım kalan hedefleriminde devamını getirmek inşAllah :)

İliskiniz cok erken baslamis 13 yasinizda. İnsanlarin istekleri karakteri bu zaman diliminde degisebilir. Cok uzun yazmssin hepsini okumadim ama evlenmek icin cok gencsin.

Yazının hepsini okuyamadım gözlerim yoruldu ama okuduğum kadarıyla üniv okuyormusun bilmiyorum ama bu devirde babana bile güvenme diye boşuna dememişler sen kendi mesleğini bir şekilde eline almadan evliliğin lafını bile etme kayınpederinin 3-5 evi dükkanı olması seni kurtarmaz yarın öbür gün aranız bozulur size verdikleri kesilirse kiranızı nasıl ödeyeceksiniz ? Babanıza hak verdim ben şahsen

Istersen dunyanin en asik cifti olun yas gercekten cok onemli sonra bi aksilik cikip ailenin lafina geldin mi gec olur hersey icin insan 20 yasinda dusundugune 24 unde gulup geciyo bekle cik gorus ama bekle seni seviyosa oda bekler erken evlenen biri olarak tecrubeyle soyluyorum beklemelisin
Doğru haklısınız geçen yıla göre bile görüşlerimde değişiklik var belki bu zaman zarfında birbirimizle alakalı düşünce değişikliği yaşıcaz ben veya erkek arkadaşım sonradan problem yaşamaktansa evlilik öncesi fark etmek daha sağlıklı olucak çok teşekkür ederimm ☺️

Yazının hepsini okuyamadım gözlerim yoruldu ama okuduğum kadarıyla üniv okuyormusun bilmiyorum ama bu devirde babana bile güvenme diye boşuna dememişler sen kendi mesleğini bir şekilde eline almadan evliliğin lafını bile etme kayınpederinin 3-5 evi dükkanı olması seni kurtarmaz yarın öbür gün aranız bozulur size verdikleri kesilirse kiranızı nasıl ödeyeceksiniz ? Babanıza hak verdim ben şahsen
Tabi ki olan dükkanında evinde değilim kesinlikle mal varlığına veya babasına güvenim yok ben erkek arkadaşıma güveniyorum. Erkek arkadaşımda çalışıyor bende çalışıyorum ama çok haklısınız ne kadar çalışıyo olsak bile bu zamanda ev kiraysa hele ki çocuk sahibi olduktan sonra geçim zor çok teşekkür ederim :)

İliskiniz cok erken baslamis 13 yasinizda. İnsanlarin istekleri karakteri bu zaman diliminde degisebilir. Cok uzun yazmssin hepsini okumadim ama evlenmek icin cok gencsin.
Evet o zamandan bu zamana büyük değişim gösterdik ikimizde ilişki başlangıcı derken yedi senemizde sevgili gibi geçmedi tabi ki ufak yaşta arkadaşlığımız daha sonra flörte döndü yanlış ifade etmişim kusura bakmayın tanıştığımız diyeyim çok teşekkür ederimmm

Haklısınız normal şartlarda bende erken yaşta evliliğe pek sıcak bakmıyorum lise hayatım dahil öğrenim hayatım hem ders hem sosyal olarak çok başarılı geçti hedeflerim şuan bulunduğum durumla alakasız ne yazık ki yazdığımdada belirttiğim gibi aile içinde yaşadığımız uyumsuzluklar beni buraya getirdi. Okul olarakta iş olarakta hiç bi zaman bizim fikirlerimizi önemsemedi babam sadece ben değil bu durumdan şikayetçi olan. Örneğin resimde dünya 1.liğim türkiye derecelerim olmasına rağmen benim o kulvarda ilerlemene engel oldu bu şekilde uzaklaştırdı evlilik benim için kaçış değil yanlış ifade etmek istemem şuana kadar ilerleyemediğim yarım kalan hedefleriminde devamını getirmek inşAllah :)
Evlilik yarım kalan hedefleinin devamı asla olamıycak bir kaç sayfa gez bak burda neler umup neler bulmuş kadınlar.
çalışıp sosyal güvencende oldumu istersen kuzey kutbuna git kimse karışamaz.
madem hedef ve hayallerin var git başka bir şehirde iş bul ev kur çalış hedeflerin gerçekleştir hayatını yaşa sonra evlen.
şuan evliliği kaçış görmüyorum diyorsun ama tamda bunu yapıyorsun.
o senin için ölüp biten herşeyi tozpembe gösteren erkekler nikahı kıydıktan sonra sadece dünyanın kaç köşe bucak olduğunu gösteriyor.

Evlilik yarım kalan hedefleinin devamı asla olamıycak bir kaç sayfa gez bak burda neler umup neler bulmuş kadınlar.
çalışıp sosyal güvencende oldumu istersen kuzey kutbuna git kimse karışamaz.
madem hedef ve hayallerin var git başka bir şehirde iş bul ev kur çalış hedeflerin gerçekleştir hayatını yaşa sonra evlen.
şuan evliliği kaçış görmüyorum diyorsun ama tamda bunu yapıyorsun.
o senin için ölüp biten herşeyi tozpembe gösteren erkekler nikahı kıydıktan sonra sadece dünyanın kaç köşe bucak olduğunu gösteriyor.
Evet bende sayfaları dolaşıyordum gerçekten dediğiniz gibi. Sizin görüşlerinize güveniyorum hayatı benden kat ve kat fazla tecrübe etmişsiniz dediklerinizde çok haklısınız. Dediğinizi düşündüm farklı bi şehire gidip çalışmayı ama kıyamet koptu evde :) nasip mutlaka biyerden bi kapı açılır ilginiz için çok teşekkür ederim sağolun :)

Evet bende sayfaları dolaşıyordum gerçekten dediğiniz gibi. Sizin görüşlerinize güveniyorum hayatı benden kat ve kat fazla tecrübe etmişsiniz dediklerinizde çok haklısınız. Dediğinizi düşündüm farklı bi şehire gidip çalışmayı ama kıyamet koptu evde :) nasip mutlaka biyerden bi kapı açılır ilginiz için çok teşekkür ederim sağolun :)
Kıyamet koparsa kopsun senin elinde maaşın oldumu isteyen kabul etsin isteyen kabul etmesin boşver.
Kendi hayatının dümeni senin elinde nereye çevirirsen oraya gidecek.

Kıyamet koparsa kopsun senin elinde maaşın oldumu isteyen kabul etsin isteyen kabul etmesin boşver.
Kendi hayatının dümeni senin elinde nereye çevirirsen oraya gidecek.
Babam baskın çok fazla bize karşı ben korkmuyorum ama çekiniyorum ondan. Çok düşkündüm bu yaşıma kadar hiç hayır diyemedim hep dediğini yaptım şimdiden sonra dediğim hayırlar sinirlerini bozuyo. Yapısı etrafındakiler kendi yönlendirmek kabul edilmediğinde tehtit ederek yaptırıyo yinede zorunda kalıyoruz maalesef onun dediklerini yapmakta.

Tabi ki olan dükkanında evinde değilim kesinlikle mal varlığına veya babasına güvenim yok ben erkek arkadaşıma güveniyorum. Erkek arkadaşımda çalışıyor bende çalışıyorum ama çok haklısınız ne kadar çalışıyo olsak bile bu zamanda ev kiraysa hele ki çocuk sahibi olduktan sonra geçim zor çok teşekkür ederim :)

Sevgiline degil kendine guvenmelisin bence evlenirken. Hayatta ne olursa olsun sadece kendine guvenerek gir derim.

Diploman yok, isin yok, gelirin yok, neyine guvenerek evleneceksin? 10 yil sonra evliliginin patlamayacaginin ne garantisi var?

Okulu bitir, is bul, maddi gucun olsun, bu evreleri tamamla yani yetiskin ol sonra git kiminle istersen evlen . Yasin da daha 20 , bu neyin acelesi?

Sevgiline degil kendine guvenmelisin bence evlenirken. Hayatta ne olursa olsun sadece kendine guvenerek gir derim.

Diploman yok, isin yok, gelirin yok, neyine guvenerek evleneceksin? 10 yil sonra evliliginin patlamayacaginin ne garantisi var?

Okulu bitir, is bul, maddi gucun olsun, bu evreleri tamamla yani yetiskin ol sonra git kiminle istersen evlen . Yasin da daha 20 , bu neyin acelesi?
Evlilik konusunda kendime güvendiğimi ilk yazıda söyledim, diğerinde söylemek istediğim maddi konuda tembel olmadığını ifade etmek istedim :) Diplomam var çalışıyorum, bende erkek arkadaşımda çalışıyoruz. Yaş konusunda evet erken dediğiniz gibi haklısınız.. Teşekkür ederim :)

Bunu gençler anlamıyor işte ne desekte, olmadı kaçıyorlar.
bu yaşlarda bende biriyle evlenmek istemiştim babam vermemek için çok diretti hem kültür hem aile yapımız çok tezattı.Benim babam hem çok mülayim hemde bizi çok özgür bırakmış biriydi ondan sevgi kadar bize olan güvenini hissederek büyüdüm.Şimdi babama dua ediyorum iyiki vermemiş beni.
Bir baba ne kadar sert olursa olsun evladına karşı yüreği su gibidir ve hepsinin ailesini koruma güdüsü farklı bunu bu yüzden yapıyordur eminim.
Bu kızımızda bizi dinler dinlemez onun sorunu sontavsiyem şu olur artık.
EVLİLİĞİ ÖZGÜRLÜK OLARAK GÖRMEK EN BÜYÜK ESRETTİR

Back
X