Yardımlarınıza İhtiyacım Var

sezenc

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2017
380
227
23
23
Geçenlerde annemle ve kendimle alakalı bir konu açmıştım.O olaydan sonra zar zor barıştık.Bugün yine büyük bir kavga oldu.
Servisim 1 saatten fazla sürüyor,klimayı da açmıyorlar.Eve döndüğümde şaftım kaymış oluyor resmen.Bugün oruç tutmadım.Yarın tutmak istiyorum Allah izin verirse.Neyse eve geldim,kardeşimle atıştık.Sonra yemek yiyecektim.Pilav yeni piştiği için lapa gibiydi.Sinirlenip bari yeni yaptın kapağını kapamasaydın ya dedim az dinlenip soğusaydı dedim.O da beceriksiz o iş sabah süslenmeye benzemez karıştıracaksın diye bağırdı.Ben de ne süslenmesi ya dedim.
İnanın süslenmiyorum.Bi ruj bi rimel başka hiçbir şey yapmıyorum.Kiloluyum kıyafetlerime özen gösteresim gelmiyor.Her gün aynı pantolon üstüne bir body.Sonra tartışma bitti.Ben bi ay önce gümüş bir kolye küpe takımı beğenmiştim.Paranın dörtte üçü var bende.Kalanını ver de tamamlayıp alayım dedim.Internette bir sayfa.Sayfa sahibine söylemiştim gelince haberdar ederseniz alacağım diye.Bağırdı neyin ödülü elime ne sıçtın ki yüzüne onu sıvayayım filan.Okuldan geldim yorgunum kafam bi milyon.Düzgün cevap verecek halim yok.Git babanı banane dedi.Babam şehir dışında çalışıyor.Aradım istedim ben de.Babam da tamam kızım dedi.Gecen hafta da bi miktar para gondermisti bana.Annem başladı eger o para gonderilirse bosarim babani defol git bu evde senin de o baban olacak deyusu da gormek istemiyorum.Şu okul bitseydi naklin alinsaydi da yüzünü gormeseydim demeye.Bir anlik sinir dedim hep ama her kavgada beni dis gorunusum derslerim ne kadar aptal bir insan oldugumla vurmaya calismasi beni cok uzuyor.Gercekten yasama sevincim emiliyor.
Ben de ciddi ciddi düşünmeye başladım.Sizce babamla ikimiz yaşasak nasıl olur?Tek yapmam gereken derslerimle birlikte ev işi ve yemek yapmak.Bilmiyorum nasıl olduğunu ama öğrenemez miyim?Ne bileyim bir şekilde halledemez miyim?Ya da benim gözüme mi kolay geliyor her şey?En ufak şeyde beni istemediğini belirtiyor nasılsa sonra oyle demek istemedim dese de.Bu arada ben ona elimde şu kadar para var kolye icin üstünü tamamlarsin degil mi dedigimde ne zaman para vermiyorum sana alirim demisti.Telefonda babama "Yalan söylüyor.Ne dedigini bile hatırlamıyor.Istedigini yaptirmak icin yapiyor.Yalanci iste!"dedi.Ama cidden demiştim.Ona yalan söylemedim.Sir bile saklayamiyorum ama bana hic guvenmiyor.Hepiniz benden buyuksunuz.Lutfen bana bir akil verin.Ne yapmaliyim?Ustesinden gelebilir miyim?

Annene karşi bu kadar fevri olma. Pilav pişirmiş dinlenmemiş hemen bağırıp çağırmanın bir anlamı yok. Seninle yaşıt bir kız kardeşim var günün en az dört saatinde onu bogmayı düşünüyorum, kendi ses tonunuzun, tavırlarınızın farkında değilsiniz belki ama cidden böyle insanı sinirden kudurtacak hareketleriniz var. Annen haklı demiyorum bu arada öbür konuna da baktım sen haklısın sadece davranışlarınla haksız duruma düşüyorsun. Yazın babanın yanına git onunla anlasabilirsen seneye naklini aldır. Ama hani bazen bir seylere aşırı öfkelenip bağırıp çağırmak istiyorsun ya işte o anlarda kendini frenle. Daha barışçil olmaya calış

Babam iş yerindeki erkek arkadaşlarıyla ortak bir evde kalıyor.Ya toptan ev gidecek ya da sadece ben.Gidip gorme gibi durumum yok.

Babanizla yasamak nasil olur denemeden bilemezsiniz. Ama annenize karsi da biraz daha baris yanlisi olun bence. İleride bu gunleri bile arayacak durumlara dusersiniz allahin sopasi yok derler
Biliyorum ama her gün ağlamak istemiyorum artık çok yoruldum.

Biliyorum ama her gün ağlamak istemiyorum artık çok yoruldum.

ilk taşı sen atmışsın ama.
belki sende kadının sınırlarını zorluyorsun.

Sinirlenip bari yeni yaptın kapağını kapamasaydın ya dedim az dinlenip soğusaydı dedim.

bu cümlenin zilyon tane kalp kırıp bağırmadan söylenme şeklini yazabilirim buraya..

Biliyorum hatalarım var.Hatta hatalıyım da diyorum ama ben bir soyluyorsam o bes soyluyor.Sabah 6.35 te cikiyorum 16.35 te geliyorum.Mutlu olamiyorum eve gelince.Sabrımın sınırları zorlanıyor sanki.

Geçenlerde annemle ve kendimle alakalı bir konu açmıştım.O olaydan sonra zar zor barıştık.Bugün yine büyük bir kavga oldu.
Servisim 1 saatten fazla sürüyor,klimayı da açmıyorlar.Eve döndüğümde şaftım kaymış oluyor resmen.Bugün oruç tutmadım.Yarın tutmak istiyorum Allah izin verirse.Neyse eve geldim,kardeşimle atıştık.Sonra yemek yiyecektim.Pilav yeni piştiği için lapa gibiydi.Sinirlenip bari yeni yaptın kapağını kapamasaydın ya dedim az dinlenip soğusaydı dedim.O da beceriksiz o iş sabah süslenmeye benzemez karıştıracaksın diye bağırdı.Ben de ne süslenmesi ya dedim.
İnanın süslenmiyorum.Bi ruj bi rimel başka hiçbir şey yapmıyorum.Kiloluyum kıyafetlerime özen gösteresim gelmiyor.Her gün aynı pantolon üstüne bir body.Sonra tartışma bitti.Ben bi ay önce gümüş bir kolye küpe takımı beğenmiştim.Paranın dörtte üçü var bende.Kalanını ver de tamamlayıp alayım dedim.Internette bir sayfa.Sayfa sahibine söylemiştim gelince haberdar ederseniz alacağım diye.Bağırdı neyin ödülü elime ne sıçtın ki yüzüne onu sıvayayım filan.Okuldan geldim yorgunum kafam bi milyon.Düzgün cevap verecek halim yok.Git babanı banane dedi.Babam şehir dışında çalışıyor.Aradım istedim ben de.Babam da tamam kızım dedi.Gecen hafta da bi miktar para gondermisti bana.Annem başladı eger o para gonderilirse bosarim babani defol git bu evde senin de o baban olacak deyusu da gormek istemiyorum.Şu okul bitseydi naklin alinsaydi da yüzünü gormeseydim demeye.Bir anlik sinir dedim hep ama her kavgada beni dis gorunusum derslerim ne kadar aptal bir insan oldugumla vurmaya calismasi beni cok uzuyor.Gercekten yasama sevincim emiliyor.
Ben de ciddi ciddi düşünmeye başladım.Sizce babamla ikimiz yaşasak nasıl olur?Tek yapmam gereken derslerimle birlikte ev işi ve yemek yapmak.Bilmiyorum nasıl olduğunu ama öğrenemez miyim?Ne bileyim bir şekilde halledemez miyim?Ya da benim gözüme mi kolay geliyor her şey?En ufak şeyde beni istemediğini belirtiyor nasılsa sonra oyle demek istemedim dese de.Bu arada ben ona elimde şu kadar para var kolye icin üstünü tamamlarsin degil mi dedigimde ne zaman para vermiyorum sana alirim demisti.Telefonda babama "Yalan söylüyor.Ne dedigini bile hatırlamıyor.Istedigini yaptirmak icin yapiyor.Yalanci iste!"dedi.Ama cidden demiştim.Ona yalan söylemedim.Sir bile saklayamiyorum ama bana hic guvenmiyor.Hepiniz benden buyuksunuz.Lutfen bana bir akil verin.Ne yapmaliyim?Ustesinden gelebilir miyim?
Pilav zaten kapağı kapalı dinlenir neyi sorun yaptınız da terslendiniz anlamadım düzgün ifade etseydiniz kendinizi keşke annen çok hatalo evet ama sende ergenlik geçiren şımarık kızlar gibisin belki kadın seninle baş edemediği için bu haldedir karşındaki kankan değil annen babayla yaşamak nasıl olur tecrübe etmeden bilemezsin git bir dene bu kadar mutsuzsan

Çok saygısız geldi bana konuşma tarzın.. Para verde tamamliyim, o pilav ne falan hiç hoş değil.Annene biraz sevgi göster annen mi düşmanın mı belli değil
Para ver de tamamlayayım derken kaba davranmak istemedim.Yani hani alacağım param yetmiyor dedim.Çünkü gereksiz geliyor ona.Evet yemek konusunda hatalıyım ama kardeşimle atışmıştım o yüzden.

Pilav zaten kapağı kapalı dinlenir neyi sorun yaptınız da terslendiniz anlamadım düzgün ifade etseydiniz kendinizi keşke annen çok hatalo evet ama sende ergenlik geçiren şımarık kızlar gibisin belki kadın seninle baş edemediği için bu haldedir karşındaki kankan değil annen babayla yaşamak nasıl olur tecrübe etmeden bilemezsin git bir dene bu kadar mutsuzsan
Soğuması için kapağını açık bıraksaydın dedim söyleme şeklim zaten yanlış kabil ediyorum.Her şeyi diyebilirsiniz ama hiçbir zaman şımarıklık yapmadım,yapmam da.Terslememin sebebi şuydu.Eve geldim kapıda bile karşılamadı beni.Kardeşimle atıştık üstüne öyle oldu işte.Ben deneme yanılma yoluyla onu bulmam pek mümkün görünmüyor.Ya olacak ya da hiç olmayacak.

Eski konularınızı bilmiyorum ailevi ilişkilerinizide sadece sizin anlatiminizla çözemem fakat kolye konusu çok ekstrem bi sey geldi bana. Hani çalışıp paranızı kendiniz kazandığınızda alsanız daha iyi olur. Acil bir ihtiyac degil bie sey degil sonucta bu kadar zitlasmaya degmez ki.

Tamam da çalışan bi bayanmışsınız yani bi zahmet kolyenizi kendi paranızla alın zira kimse size para vermek zorunda değil.

Eski konularınızı bilmiyorum ailevi ilişkilerinizide sadece sizin anlatiminizla çözemem fakat kolye konusu çok ekstrem bi sey geldi bana. Hani çalışıp paranızı kendiniz kazandığınızda alsanız daha iyi olur. Acil bir ihtiyac degil bie sey degil sonucta bu kadar zitlasmaya degmez ki.
Tabiki değmez fakat ben özellikle sormuştum o takılarö.Satan hanfendi de özel olarak mesaj atmış.Ben de görmüď bulundum.Hem özellikle sorduğum için kendimi de mahcup hissettim o durumda.Zaten benim hatam da çok biliyorum ama hep o servis yuzunden.Şu sıcaklarda bir buçuk saat klimasız her gün yana yana geliyorum.Komik saçma ama mahvediyor beni işte.Sinirim bozuluyor servisten indiğim ilk yarım saatte hep aynı sorun.

Hayır 16 yaşındayım.Elimde para varken tamamını vermesini istemedim ücretin.Kızacağını düşünerek.
Ergen olduğun için zamanlı zamansız atarların olsa da,annene davranışların yanlış olsa da annen de az değilmiş.
Annenin konuşma tarzı,kullandığı kelimeler çok kötü.Küfürler,deyyuslar havada uçuğmuş.
Ergenlik dönemleri öyle yada böyle geçiyor elinden geldiğince sakin olmaya çalış ve konuşma tarzını biraz yumuşatmayı dene.Tatlı dilli olmayı deneyin.
Sanırım ailecek iletişim probleminiz var ve siz bu konuşma tarzınızı da ailenizden edindiniz.Bu sorunların çözümü de babanın yanına bile olsa kaçıp gitmek değil.

Soğuması için kapağını açık bıraksaydın dedim söyleme şeklim zaten yanlış kabil ediyorum.Her şeyi diyebilirsiniz ama hiçbir zaman şımarıklık yapmadım,yapmam da.Terslememin sebebi şuydu.Eve geldim kapıda bile karşılamadı beni.Kardeşimle atıştık üstüne öyle oldu işte.Ben deneme yanılma yoluyla onu bulmam pek mümkün görünmüyor.Ya olacak ya da hiç olmayacak.
Ama buradan bakınca öyle görünüyor kapıda seni niye karşılasın neden böyle beklentiler içindesin bak anne diye hep o haklı değil belki de çok geçinsizdir bilemeyiz ama senin yazdığına göre zıtlaşan sensin biraz sevgi göster biraz kibar ol belki o da sana böyle davranmaya başlar çok basit şeyleri büyütüyorsun beni de annem hiç kapıda karşılamadı aksine kalkıp rahatsız olmasın diye ben zaten anahtarla açarım kıyamam bazı şeylere öyle tepkiler verir ki şok olursun o muhafazakar bende olabildiğince açık görüşlü bir insanım ama ne olursa olsun o benimle arasında kuşak farkı olan biri o bana uyamaz ben ona uyarım çünkü özünde iyi biri bilirim yine diyorum çok geçimsiz biriyse yapacak bir şey yok çek git ama biraz huyuna git kapıda karşılanmak mı istiyorsun ilk adımı sen at onu karşıla kapıda bir haftasonu öp sarıl hoşgeldin de pilavın kapağı saçma sapan sebep bağıracağına git öp sarıl güzel annem kapağı kapalı unutmuşsun bak fark etmedim dilim yandı de biraz yumuşa ona karşı

Ergen olduğun için zamanlı zamansız atarların olsa da,annene davranışların yanlış olsa da annen de az değilmiş.
Annenin konuşma tarzı,kullandığı kelimeler çok kötü.Küfürler,deyyuslar havada uçuğmuş.
Ergenlik dönemleri öyle yada böyle geçiyor elinden geldiğince sakin olmaya çalış ve konuşma tarzını biraz yumuşatmayı dene.Tatlı dilli olmayı deneyin.
Sanırım ailecek iletişim probleminiz var ve siz bu konuşma tarzınızı da ailenizden edindiniz.Bu sorunların çözümü de babanın yanına bile olsa kaçıp gitmek değil.
Haklısınız.Konuşma tarzımın annemden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Kaçıp gitmek çok saçma ve evet çözüm değil.Biz bir aileyiz ama onun her kavgada babam ve beni yok sayması çok üzücü bir durum.Iki gün barışsak yine aynı şeyler oluyor ve bence birimimizin değişmesi gerekiyor ki o ben olmalıyım çünkü annem pek oralı gözükmüyor.Çok teşekkür ederim bakış açınız için. ;)

Back
X