Yardımlarınıza İhtiyacım Var

Tabiki değmez fakat ben özellikle sormuştum o takılarö.Satan hanfendi de özel olarak mesaj atmış.Ben de görmüď bulundum.Hem özellikle sorduğum için kendimi de mahcup hissettim o durumda.Zaten benim hatam da çok biliyorum ama hep o servis yuzunden.Şu sıcaklarda bir buçuk saat klimasız her gün yana yana geliyorum.Komik saçma ama mahvediyor beni işte.Sinirim bozuluyor servisten indiğim ilk yarım saatte hep aynı sorun.
Ortaokuluda liseyide günlük 2 - 3 lira harclikla geçirdim arkadaşlarım bir sey alıp yerlerdi ben oyle melum melum bakardım. Hep kıt kanaat zorluklarla bi yere gelmeye çalıştım ki hala daha çalışıyorum. Herkesin hayatinda zor donemler illa ki olmustur oluyodur da. Bu bahsettiğiniz seyler aslında ergenlik piskolojisine bağlı seyler. Hassas ofke kontrolü iletisim problemi v.s zamanla olgunlastikca asarsın.

Haklısınız.Konuşma tarzımın annemden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Kaçıp gitmek çok saçma ve evet çözüm değil.Biz bir aileyiz ama onun her kavgada babam ve beni yok sayması çok üzücü bir durum.Iki gün barışsak yine aynı şeyler oluyor ve bence birimimizin değişmesi gerekiyor ki o ben olmalıyım çünkü annem pek oralı gözükmüyor.Çok teşekkür ederim bakış açınız için. :KK66:
Hepimiz ailemizin yansımalarıyız canım.yaşının ve ergenlik döneminin verdiği sinir had safhadadır eminim.
Biraz sakin olup,sakince konuşabilmeyi denesen inan hayat senin için de annen için de daha kolay olur.
Annecim eline sağlık olsun da çok acıkmıştım ben,keşke pilavı şöyle yapsaydın iyi olurdu deseydin gerilim oluşmazdı tahminimce.
Yaşın çok küçük daha zaman içinde daha sakin olmayı öğrenirsin ve çok da üzme kendini tatlım.
Sarıl annene barışın,ergenlik döneminde anne kız çatışması çok olur ama ilerleyen yıllarda anne kız ilişkisi çok iyi oturur.

16 yasinda seninle yasit bir oglum var. Oglum bana bu sekilde hitaplarda bulunsa cok incinirdim.. parasi olmadigi zamanlarda bile aylik maddi durumumuzu sorgular eger cok ihtiyac gerektirmeyen biseyse ses etmez o da cocuk sen de.. sanirim anne ve baba ayriligini kaprislerinle lehine cevirmek icin ugrasiyorsun ama bu yol dogru degil guzel evladim. Daha naif ol annene karsi.. o da bosanmis bir kadin olarak kolay bir hayat surmuyor emin ol.

16 yasinda seninle yasit bir oglum var. Oglum bana bu sekilde hitaplarda bulunsa cok incinirdim.. parasi olmadigi zamanlarda bile aylik maddi durumumuzu sorgular eger cok ihtiyac gerektirmeyen biseyse ses etmez o da cocuk sen de.. sanirim anne ve baba ayriligini kaprislerinle lehine cevirmek icin ugrasiyorsun ama bu yol dogru degil guzel evladim. Daha naif ol annene karsi.. o da bosanmis bir kadin olarak kolay bir hayat surmuyor emin ol.
Hayır ayrı değiller.Sadece babam şehir dışında çalışıyor.Aslında durum babam yanımızdayken de pek farklı değildi.Sorun para da değil.Sudan sebeplerden birbirimize hakaret edip kavga ediyoruz çok şiddetli.Keşke daha sakin bir yapım olsaydı diyorum ben de.

Hayır ayrı değiller.Sadece babam şehir dışında çalışıyor.Aslında durum babam yanımızdayken de pek farklı değildi.Sorun para da değil.Sudan sebeplerden birbirimize hakaret edip kavga ediyoruz çok şiddetli.Keşke daha sakin bir yapım olsaydı diyorum ben de.
Yanlis anladigim icin ozur dilerim o halde.. sanirim fiziksel durumunu kafaya takiyorsun fazlasiyla ve etrafindaki insanlarinda seni bu yuzden sevmediklerini dusunmeye basladin.. ama sunu gonul rahatligi ile soyleyebilirim ki esi dostu bilmem ama bi anne baba icin cocugunun fiziksel farkliliklarinin hicbir onemi yok ister kisa boylu olsun ister sisman o evlat dunyanin en guzel ozelliklerine sahip evlattir.. biraz daha konusurken temkinli olursan zamanla hersey yoluna girecektir guzellik :) hersey gonlunce olsun..

Geçenlerde annemle ve kendimle alakalı bir konu açmıştım.O olaydan sonra zar zor barıştık.Bugün yine büyük bir kavga oldu.
Servisim 1 saatten fazla sürüyor,klimayı da açmıyorlar.Eve döndüğümde şaftım kaymış oluyor resmen.Bugün oruç tutmadım.Yarın tutmak istiyorum Allah izin verirse.Neyse eve geldim,kardeşimle atıştık.Sonra yemek yiyecektim.Pilav yeni piştiği için lapa gibiydi.Sinirlenip bari yeni yaptın kapağını kapamasaydın ya dedim az dinlenip soğusaydı dedim.O da beceriksiz o iş sabah süslenmeye benzemez karıştıracaksın diye bağırdı.Ben de ne süslenmesi ya dedim.
İnanın süslenmiyorum.Bi ruj bi rimel başka hiçbir şey yapmıyorum.Kiloluyum kıyafetlerime özen gösteresim gelmiyor.Her gün aynı pantolon üstüne bir body.Sonra tartışma bitti.Ben bi ay önce gümüş bir kolye küpe takımı beğenmiştim.Paranın dörtte üçü var bende.Kalanını ver de tamamlayıp alayım dedim.Internette bir sayfa.Sayfa sahibine söylemiştim gelince haberdar ederseniz alacağım diye.Bağırdı neyin ödülü elime ne sıçtın ki yüzüne onu sıvayayım filan.Okuldan geldim yorgunum kafam bi milyon.Düzgün cevap verecek halim yok.Git babanı banane dedi.Babam şehir dışında çalışıyor.Aradım istedim ben de.Babam da tamam kızım dedi.Gecen hafta da bi miktar para gondermisti bana.Annem başladı eger o para gonderilirse bosarim babani defol git bu evde senin de o baban olacak deyusu da gormek istemiyorum.Şu okul bitseydi naklin alinsaydi da yüzünü gormeseydim demeye.Bir anlik sinir dedim hep ama her kavgada beni dis gorunusum derslerim ne kadar aptal bir insan oldugumla vurmaya calismasi beni cok uzuyor.Gercekten yasama sevincim emiliyor.
Ben de ciddi ciddi düşünmeye başladım.Sizce babamla ikimiz yaşasak nasıl olur?Tek yapmam gereken derslerimle birlikte ev işi ve yemek yapmak.Bilmiyorum nasıl olduğunu ama öğrenemez miyim?Ne bileyim bir şekilde halledemez miyim?Ya da benim gözüme mi kolay geliyor her şey?En ufak şeyde beni istemediğini belirtiyor nasılsa sonra oyle demek istemedim dese de.Bu arada ben ona elimde şu kadar para var kolye icin üstünü tamamlarsin degil mi dedigimde ne zaman para vermiyorum sana alirim demisti.Telefonda babama "Yalan söylüyor.Ne dedigini bile hatırlamıyor.Istedigini yaptirmak icin yapiyor.Yalanci iste!"dedi.Ama cidden demiştim.Ona yalan söylemedim.Sir bile saklayamiyorum ama bana hic guvenmiyor.Hepiniz benden buyuksunuz.Lutfen bana bir akil verin.Ne yapmaliyim?Ustesinden gelebilir miyim?
Sanırım annenizin biraz sinirleri yıpranmış. Sizin açınızdan da bazı şeyler zor tabi ama ona karşı daha sessiz daha sakin ve saygılı olmayı deneyin. Bence bunları size normal bir psikoloji ile yapmıyor. Keşke bir terapi alabilseniz birlikte. Çözümsüz şeyler değil bunlar

Çık ayrı eve de anla o zaman annenin kıymetini.
Pilavın ağzı kapalı diye kavga ediyorsun kadınla. Yeni pişen pilavın ağzı kapatılır. Demlensin kendine gelsin diye. Annenin hatalı olduğu yerler var ama senin de var. Bu kadar fevri olmamaya çalış. Çok ararsın bu günleri

Back
X