Yardimmm 3 aylik oglum kendi basina k.. yapamiyor.

didem-yaz

Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2016
59
23
8
Merhaba cok caresiz kaldim.ve fikir almak istedim.
Neredeyse 3 hafta dir türkiye de tatildeyiz o nedenle kendi cocuk doktoruna da soramadim götüremedim.
Oglum dogdugundan beri cişini sürekli yapiyor ama büyük toiletini yapamiyor. Almanya dayken yine az da olsa bazen yapiyordu ama 3 hafta dir dogru dürüst yapmadi ve yaptiklarinda ya fitilin etkisinden veya kulak cöpünü az yaglayip yardim ediyoruz (ebe sine sorduk kendisi böyle yardim.edebilirsiniz demisti). Cok tedirginim üstüne birde esim de bende grip olduk oglum da hapşirmaya sanki bogazinda balgam varmis gibi sesler cikartiyor.
Bilgisi olan annelerde yasadiklarini yazarsa sevinirim
. Sagolun

Neredeyse 3 hafta dir türkiye de tatildeyiz o nedenle kendi cocuk doktoruna da soramadim götüremedim.
Oglum dogdugundan beri cişini sürekli yapiyor ama büyük toiletini yapamiyor. Almanya dayken yine az da olsa bazen yapiyordu ama 3 hafta dir dogru dürüst yapmadi ve yaptiklarinda ya fitilin etkisinden veya kulak cöpünü az yaglayip yardim ediyoruz (ebe sine sorduk kendisi böyle yardim.edebilirsiniz demisti). Cok tedirginim üstüne birde esim de bende grip olduk oglum da hapşirmaya sanki bogazinda balgam varmis gibi sesler cikartiyor.
. Sagolun

Türkiye de doktor yok mu neden götüremiyorsunuz?
Kabız olmuş bebecik eski usüller var bunu çözecek bir çay kaşığı sıvıyağ içirin 2 saat içinde tapar kakasını.

Sakın yabancı bir cisim ile makata müdahele etmeyin. Üstelik bebeğiniz erkek. Dikkatli araştırın ne gibi sonuçlar doğurabiliyor. Burada bir doktora gösterin hemen. Yazık yavruya.

Makatı uyarmayi bırakın bence, oncelikle mama mi anne sütü mu alıyor...
Anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar normal deniliyor...mama alıyorsa zeytinyağı kat, genel olarak karnına masaj yap bacaklarıni karnına cek ama her kaka yapmadığında popoyu mu uyaracksiniz... doktora gidin ve sürekli kabiz olan bir bebege popoyu uyar yapar diyen doktordan uzak durun

5 gün kaka yapmaya bilir sadece anne sütü alan bebek
5 gün ve sonrası sıkıntı
Doktor bizede kulak pamugunu zeytinyağına batırıp makat kısmına yağ sürün karnına masaj yapın ılık duş yaptırın 1 çay kasigida zeytinyağı icirin dedi

Ama bunu çok mecbur kalınca yapın hep yaparsanız alışır sonra hiç kaka yapmaz dedi

Yaptığında bizimki normal yapıyordu bide kabız bile değildi ... İlk 6 ay bu olabilirmis normalmiş

Kabız ise dediklerim yine işe yarar ve bebeğinize masaj yapın kabız olmamalı

Almanya serin burası çok sıcak. Terledigi için su kaybediyordur. Mama yiyorsa koyu mu yapıyorsunuz acaba?
Her halükarda biraz su verin. Kaynamış soğumuş hazır su olsun. Zeytinyağı bence tehlikeli 3 aylık olduğu için genizine kacirabilir. Ama mama veriyorsanız içine katılabilir. Direkt vermeyin ben bile yutamam öyle. Her alt değiştirmede poposuna zeytinyağı sürün bolca. Makat çeker faydası olur kaka yapması için. Bir de bu aylarda zor kaka yapma evresi oluyor.

Anne sütü alıp sıkıntısı olmuyorsa ve cıvık yapiyorsa bir haftada bile yapıyorsa sorun yok. Ancak sert yapıyorsa susuz kalmış demektir.

. Sagolun
Canim merak etme benimkide oyleydi yardım etmeden asla yapmazdi bende kulak cubuguyla yardım ediyodum iki gun yardım etmesem yapmazdı kabiz da değildi öyle alismisti ama 6 aylıkken bıraktı şimdi on aylik hergün 3 kere yapiyo artik yapma yeter bile diyorum

Bizim bir akrabanın cocugu da böyleydi doktor dışarda müdahale edin demişti ve bir yaşına kdr duzelmedim sanırsam çok uğraştılar ama zeytinyağı kayısı suyu ise yarıyor Azda olsa

Back
X