Yardimmm 3 aylik oglum kendi basina k.. yapamiyor.

Geçmiş olsun bebeğinize. Sanırım her şeyden önce bir doktora danışmanız en güzeli olacaktır.
Benim oğlum da ilk üç ay kakasını yaparken çok zorlanırdı. Hem gazlı hem de kabızdı. Doktorumuzun tavsiyelerini sizle paylaşabilirim. Doktorumuz; ılık banyoda 10 dakika bekletmeyi ve suyun içindeyken karnına hafif hafif masaj yapmayı, banyo sonrası ılık zeytin yağı ile karnına, sırtına, topuklarına masaj yapmayı. ılık anason çayı içirmemi söylemişti. Bir de çok hırpalamayacak şekilde bisiklet çevirir gibi bacaklarını çevirebileceğimizi ama asla bacaklarını zorlamamamız konusunda uyarmıştı. Böylelikle bağırsaklarını hareketlendirebileceğimizi söylemişti. Çok zorda kalmadıkça fitil kullanmamamızı, iyi birşey olmadığını bilmemiz gerektiği belirtmişti. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Yine de en güzeli bir doktora danışmanız.

lavman var onu deneyin diyeceğim ama çok karın ağrısı yapar. ama içindeki herşey çıkar. benim oğlum 3 yaşında çişini öğrenirken yapmıştık.tutuyodu kakasını. doktor vermişti. ama sizin bebeğiniz küçük doktora götürün önce bi

Benim bebeğim de 3. Ayında birden kronik kabızlık sorunu oldu,sadece anne sütü almasına rağmen üstelik,zeytinyağı içiriyordum doktorumuzun tavsiyesi ile, fayda vermiyordu çoğunlukla fitille yapıyordu. Uzun zaman duphalac kullandık o bile çok işe yaramadı,ne çektik o kabızlıktan.. 6. Ayında ek gıda ile kendiliğinden çözüldü.. siz ishal yapacak şeyler yiyin biraz su verin bebeğinize.. geçmiş olsun.. sevgiler

Kakayi neden sansurlediniz?:KK53:

Tatilde yeme duzeniniz degismis olabilir o yuzden yapamiyordur kabizlik durumu varsa.
Sivi ve lifli gidalar tuketmesi gerek.
Ayrica burada da doktor var en iyisi doktora goturmek.
Gecmis olsun.
3 aylık diyo bacım şimdi lifli gıda dedin diye çocuğa yulaf kepeği neyim verir :KK53:

Tatilde yeme duzeniniz degismis olabilir o yuzden yapamiyordur kabizlik durumu varsa.
Gecmis olsun.

Çocuk daha 3 aylık bunları nasıl yesin :anneadayı:
Bende oğlumda çok çekmiştim. Saf zeytinyağı içiriyordum. Bazen düzeliyor bazen düzelmiyordu.
Allah kolaylık versin.

3 aylık bebek ,sadece anne sütü alıyorsa korkmayın 10 güne kadar kaka yapmaması normal

Anne sütünden başka bir şey vermeyin ne olur ,lifli gıda denmiş popoyu uyarin denmiş bunlar doğru şeyler değil

Karnına masaj yapabilirsiniz,banyo yaptırabilirsin

Kusura bakmayın ama Türkiye'de poposunu kulak copuyle uyarın demiyecek kadar bilgili dr lar var.bence siz burada bir götürün artık sürekli buraya gelirsiniz.

Gecmis olsun.
Ada daydik daha bu sabah döndük ada da da birtane hemsire koymuslardi o yüzden götürmedik.

Makatı uyarmayi bırakın bence, oncelikle mama mi anne sütü mu alıyor...
Anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar normal deniliyor...mama alıyorsa zeytinyağı kat, genel olarak karnına masaj yap bacaklarıni karnına cek ama her kaka yapmadığında popoyu mu uyaracksiniz... doktora gidin ve sürekli kabiz olan bir bebege popoyu uyar yapar diyen doktordan uzak durun
Anne sütünü istemiyor artik migdesini bulandirio mama ya gectik.

Mamasının içine 1 çay kaşığı zeytinyağı katın. Batın ultrasonu çekilmesi lazım çünkü henüz çok küçük ve kabız olacak kadar katı gıda almıyor bu nedenle bağırsaklarda bir sıkıntı olup olmadığına bakılması lazım.

ishal yapacak yiyecekler yedirin. kuru ve ya taze incir, kayısı, mısır vs. normalleşir o zaman yapa yapa.

Nasil tavsiye bunlar Allah aşkına! 3 aylık bebekten bahsediliyor.

Anne sütünü istemiyor artik migdesini bulandirio mama ya gectik.

Bir bebegin anne sütü istememesi midesini bulandirmasi gibi bisey söz konusu olamaz. Bebekler 3-4 ay civarinda disari ilgi arttığından dolayi memeye ilgi azalmasi olur kafasini cevirir ve ya sogan sarımsak gibi kokan seyler yemissindir acı biseyler yemissindir sütün tadi sadece o an icin bebege kötü gelmistir.
Emzirmek sabir işi tabi herkes ugrasamiyor.

Hergün 1 yada yarım çay kaşığı zeytinyağı içir başka bi sorun yoksa düzene girer inşallah

Benimde kızımda aynı sorun olmuştu kabızlıktan dolayı çok ağlardı götürmediğimiz doktor kalmadı en son bi profesöre götürdün kaka yapmak onun doğal görevi siz bu şekilde müdehale edemezsiniz demişti ciddi sonuçlar doğurabilr.beslenme alışkanlığı ile ilgili bir durum mutlaka doktora danışın ilaç bile verme ihtimali var ama sakın süreklilik oluşturcak şakilde çocuk poposuna müdehale etmeyin.

Back
X