Biberonu veya başlığını sevmemiş olabilir mi acaba? Hala direniyorsa devam sutunden yoğurt,
muhallebi ,yoğurttan çorba yapabilirsin. Sadece kaynatmamaya sadece ısıtmaya dikkat etmeli bence. Ama oncelikle değişik bir biberon dene belki işe yarar. Kolay gelsin
başka marka bir mama deneyin isterseniz birde ml lere takilmayin derim kendinize gereksiz stres yaratmayin bebek alabildiğini alir.her gun ve her ogun ayni olcude mama içecek diye bir sey olmamali bence bizler nasil bazen istahliyiz bazense canimiz hic birsye yemek istemez bebeklerde oyledir yeme durumlari her ogun ayni olamaz
Cc ye takılma bencede her bebeğin ihtiyacı farklıdır. Bence bebeğin farklı tadları alınca devamsütünün tadını beğenmediği için içmiyor.Benim bebeğimde ek gıdaya başlayınca devamsütünü içmek istemedi uykusunda bile anlıyordu içmiyordu. Üstüne çok gitmedim mevye pürelerine ekledim ve yoğurdunu devamsütünden yaptım. Sonra devamsütünün içine tadlandırmak için tatlı üzümsuyu, armut rendesi suyu gibi şeyler ekledim hatta bazen cicibebe bisküvisi koydum hemen 1 tanecik ozaman içti. Bir iki gün bu şekilde içirdim sonra kestim ve içmeye devam etti.
İnan bunların hepsini denedim canım, ama fayda etmiyor. Eskiden 300 cc içiyordu, şimdi onu da içmez oldu. Sadece geceleri uyurken 2 defe 60 cc içiyor, bide sabah kahvaltısında bisküviye 40 cc koyuyorum ki, 6 aylık bebek için bu çok az. Uyanıkken kesinlikle mama içmiyor, aynı biberondan meyve suyu içiyor ama mama istemiyor. İnternet sitelerine bakıyorum en az 500 cc diyor. Zaten muhallebi de yemez olduÇok şaşkın ve stresliyim. Nasıl başedeceğimi bilmiyorum.
Anladım cnm. Muhallebi de yemiyorsa sence artık tatlımsı şeyleri sevmiyor olabilir mi?Benim abimin kızı da tatlı mamalar yemezdi çorbaları tercih ederdi. Ya da buaralar diş sıkıntısı vardır oyüzden huysuzluk yapıyordur. Hiç stres yapma canım sağlıklı olsunlar yeter ki. Ben bebeğim hasta olunca çok üzüldüm ve birisi bana korkma içinde canı olduğu sürece birşekilde büyüyecek dedi ve ben o an biraz rahatlar gibi oldum. Tabi insan yemezse yemesin deyip boşveremiyor ama den stres yapınca bebeğinde bunu anlıyorlar biliyorsun. Bence daha farklı tadlar dene. Valla ben artık biz ne yiyorsak ondan taddırıyorum ve çok hoşuna gidiyor.( tabi acı, tuzlu vs olmadan) Bugün ızgarada pişirilmiş köfte ve tuzsuz salataya ekmek banıp yedirdim bir tane bayıldı. Her bebeğin bünyesi ve yapısı farklı ben artık şu ayda şu gıda bu ayda bu çok bakmıyorum.(bal, çilek vs. hariç)
Biberonu veya başlığını sevmemiş olabilir mi acaba? Hala direniyorsa devam sutunden yoğurt,
muhallebi ,yoğurttan çorba yapabilirsin. Sadece kaynatmamaya sadece ısıtmaya dikkat etmeli bence. Ama oncelikle değişik bir biberon dene belki işe yarar. Kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?