Yardımmm!!! Bebeğim devam sütü içmiyor!

Biri30

Guru
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
28
3
288
Azerbaycan
Arkadaşlar, 5.5 aylık bebeğim var. sadece 3 ay anne sutu içti, sonra sutum yetmedi. Aptamilin devam mamasını veriyordum, ek gıdaya da başladık. Ama bebeğim 1 haftadır devam sutu içmiyor. Meyve ve sebze purelerini yiyor, muhallebi içiyor, ama kesinlikle devam sutu içmiyor. saatlerce aç bıraksam bile içmemekte direniyor. Siz boyle bir sorun yaşadınız mı? Nasıl devam sütü içire bilirim. Devam sutlerinin ustunde en az 750-800 cc içmesi gerektiği yazıyır. Benim oğlum 300 cc bile içmiyor. Acaba muhallebisine devam sutu katsam olur mu? Ama onu ustunde zaten sutlu pirinöli yazıyor. Yardım edin lütfen bana. Kendimi çok kotu hiss ediyorum.

Biberonu veya başlığını sevmemiş olabilir mi acaba? Hala direniyorsa devam sutunden yoğurt,
muhallebi ,yoğurttan çorba yapabilirsin. Sadece kaynatmamaya sadece ısıtmaya dikkat etmeli bence. Ama oncelikle değişik bir biberon dene belki işe yarar. Kolay gelsin😊

başka marka bir mama deneyin isterseniz birde ml lere takilmayin derim kendinize gereksiz stres yaratmayin bebek alabildiğini alir.her gun ve her ogun ayni olcude mama içecek diye bir sey olmamali bence bizler nasil bazen istahliyiz bazense canimiz hic birsye yemek istemez bebeklerde oyledir yeme durumlari her ogun ayni olamaz

Biberonu veya başlığını sevmemiş olabilir mi acaba? Hala direniyorsa devam sutunden yoğurt,
muhallebi ,yoğurttan çorba yapabilirsin. Sadece kaynatmamaya sadece ısıtmaya dikkat etmeli bence. Ama oncelikle değişik bir biberon dene belki işe yarar. Kolay gelsin

Cevabın için sagol canım. Biberon hep içtiği biberondu, ona ragmen değiştim fayda etmedi. Mama agzıntu tutuyor, sonra dokuyor içmiyor. Ama bir de yogut ve çorba deneyeyim. Belki o işe yarar.

başka marka bir mama deneyin isterseniz birde ml lere takilmayin derim kendinize gereksiz stres yaratmayin bebek alabildiğini alir.her gun ve her ogun ayni olcude mama içecek diye bir sey olmamali bence bizler nasil bazen istahliyiz bazense canimiz hic birsye yemek istemez bebeklerde oyledir yeme durumlari her ogun ayni olamaz

Sorun da o zaten canım, bebeğim acıkıyor bunu anlıyorum, ama süt içmiyor. süt dışında bişey verirsek yiyor. Sütü sadece gece uykudan uyanınca sorunsuz içiyor. Aslında doktoru da 750 şart değil, 400-500 cc yeter dedi ama onu da içmediği için çok stres yapıyorum. İnşallah yakında düzelir.

Cc ye takılma bencede her bebeğin ihtiyacı farklıdır. Bence bebeğin farklı tadları alınca devamsütünün tadını beğenmediği için içmiyor.Benim bebeğimde ek gıdaya başlayınca devamsütünü içmek istemedi uykusunda bile anlıyordu içmiyordu. Üstüne çok gitmedim mevye pürelerine ekledim ve yoğurdunu devamsütünden yaptım. Sonra devamsütünün içine tadlandırmak için tatlı üzümsuyu, armut rendesi suyu gibi şeyler ekledim hatta bazen cicibebe bisküvisi koydum hemen 1 tanecik ozaman içti. Bir iki gün bu şekilde içirdim sonra kestim ve içmeye devam etti.

Cc ye takılma bencede her bebeğin ihtiyacı farklıdır. Bence bebeğin farklı tadları alınca devamsütünün tadını beğenmediği için içmiyor.Benim bebeğimde ek gıdaya başlayınca devamsütünü içmek istemedi uykusunda bile anlıyordu içmiyordu. Üstüne çok gitmedim mevye pürelerine ekledim ve yoğurdunu devamsütünden yaptım. Sonra devamsütünün içine tadlandırmak için tatlı üzümsuyu, armut rendesi suyu gibi şeyler ekledim hatta bazen cicibebe bisküvisi koydum hemen 1 tanecik ozaman içti. Bir iki gün bu şekilde içirdim sonra kestim ve içmeye devam etti.

İnan bunların hepsini denedim canım, ama fayda etmiyor. Eskiden 300 cc içiyordu, şimdi onu da içmez oldu. Sadece geceleri uyurken 2 defe 60 cc içiyor, bide sabah kahvaltısında bisküviye 40 cc koyuyorum ki, 6 aylık bebek için bu çok az. Uyanıkken kesinlikle mama içmiyor, aynı biberondan meyve suyu içiyor ama mama istemiyor. İnternet sitelerine bakıyorum en az 500 cc diyor. Zaten muhallebi de yemez oldu :( Çok şaşkın ve stresliyim. Nasıl başedeceğimi bilmiyorum.

İnan bunların hepsini denedim canım, ama fayda etmiyor. Eskiden 300 cc içiyordu, şimdi onu da içmez oldu. Sadece geceleri uyurken 2 defe 60 cc içiyor, bide sabah kahvaltısında bisküviye 40 cc koyuyorum ki, 6 aylık bebek için bu çok az. Uyanıkken kesinlikle mama içmiyor, aynı biberondan meyve suyu içiyor ama mama istemiyor. İnternet sitelerine bakıyorum en az 500 cc diyor. Zaten muhallebi de yemez oldu :( Çok şaşkın ve stresliyim. Nasıl başedeceğimi bilmiyorum.

Anladım cnm. Muhallebi de yemiyorsa sence artık tatlımsı şeyleri sevmiyor olabilir mi?Benim abimin kızı da tatlı mamalar yemezdi çorbaları tercih ederdi. Ya da buaralar diş sıkıntısı vardır oyüzden huysuzluk yapıyordur. Hiç stres yapma canım sağlıklı olsunlar yeter ki. Ben bebeğim hasta olunca çok üzüldüm ve birisi bana korkma içinde canı olduğu sürece birşekilde büyüyecek dedi ve ben o an biraz rahatlar gibi oldum. Tabi insan yemezse yemesin deyip boşveremiyor ama den stres yapınca bebeğinde bunu anlıyorlar biliyorsun. Bence daha farklı tadlar dene. Valla ben artık biz ne yiyorsak ondan taddırıyorum ve çok hoşuna gidiyor.( tabi acı, tuzlu vs olmadan) Bugün ızgarada pişirilmiş köfte ve tuzsuz salataya ekmek banıp yedirdim bir tane bayıldı. Her bebeğin bünyesi ve yapısı farklı ben artık şu ayda şu gıda bu ayda bu çok bakmıyorum.(bal, çilek vs. hariç)

Anladım cnm. Muhallebi de yemiyorsa sence artık tatlımsı şeyleri sevmiyor olabilir mi?Benim abimin kızı da tatlı mamalar yemezdi çorbaları tercih ederdi. Ya da buaralar diş sıkıntısı vardır oyüzden huysuzluk yapıyordur. Hiç stres yapma canım sağlıklı olsunlar yeter ki. Ben bebeğim hasta olunca çok üzüldüm ve birisi bana korkma içinde canı olduğu sürece birşekilde büyüyecek dedi ve ben o an biraz rahatlar gibi oldum. Tabi insan yemezse yemesin deyip boşveremiyor ama den stres yapınca bebeğinde bunu anlıyorlar biliyorsun. Bence daha farklı tadlar dene. Valla ben artık biz ne yiyorsak ondan taddırıyorum ve çok hoşuna gidiyor.( tabi acı, tuzlu vs olmadan) Bugün ızgarada pişirilmiş köfte ve tuzsuz salataya ekmek banıp yedirdim bir tane bayıldı. Her bebeğin bünyesi ve yapısı farklı ben artık şu ayda şu gıda bu ayda bu çok bakmıyorum.(bal, çilek vs. hariç)

Sağol, canım. rahatlattın beni. cok teşekkur ederim sana.

muhallebi ,yoğurttan çorba yapabilirsin. Sadece kaynatmamaya sadece ısıtmaya dikkat etmeli bence. Ama oncelikle değişik bir biberon dene belki işe yarar. Kolay gelsin

Benimki de 2den 3 e geçtiğimizde aynı şeyi yapmştı..asla içiremiyordum... Galiba sıkılıyorlar bir süre sonra ya da ek gısaların tadını almaya basladıkça mamalar tatsız geliyor bilmiyorum. Ben hipp e gecmiştim o zaman onu içmişti. Bence de marka değiştirmeyi de deneyebilirsin hiç içmemesinden iyidir. Cunku beslenme eksikliğinin yaı sıra ( hani onu bir şekilde takviye etsek bile ) gece aç uyudukları zaman çabuk uyanıyorlar, uykularıı almadıkları zaman huysuz oluyorlar vs vs uzayıp gidior. ;) kolay gelsin...

merhaba,
bebeğin büyümüş artık devam sütünün yanında ek gıdalara geçebilirsin. meyva püreleri yaparsan hem sever hem de sindirimi çalışır bir de mideyi kazındırır hemencik sende arkasından devam sütünü rahatça verebilirsin.

mevsim itibariyle bütün meyvalar mevcut, cam rende ile vermeni tavsiye ederim.

Devam sütü olarak SMA ve HIPP daha kaliteli ve organik. tatile gitmeden önce bir yer tavsiye etmiştim. herkes telefonlarla ulaşmış ve mamaları bitirmişler, bana da tanıyanlar çok teşekkür ettiler, böyle fırsatlar oldukça sizlerle paylaşacağım. tatil dönüşü uğradım, SMA kampanyası stoklarla sınırlı olduğundan bitmiş, hipp kampanyası devam ediyor, o da stoklarla sınırlıymış, 1 adet 800 gr hipp 38 TL, 3 adet alırsanız 99 TL (33 TL ye geliyor) ve 3 alımda 1 adet ücretsiz ( kapak kampanyası varmış) yani 46 TL lik 800 gr Hipp mama 21 TL ye geliyor iletişim bilgilerini yine veriyorum.

herkese iyi günler

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X