yardimmm!!dogum kontrol hapi zararlari nelerdir ve hamile kalma riski nedir?

d.k hapları ile korunuyordum
bırakmadım sadece yurtdısında oldugum sürede ilacim bittiği için bi kaç gün içemedim ve zööönnnkkkk!
şu an 6 aylık bi kızım var

5 yıla yakındır kullanıyorum .........zarını görmedim aksine 6 tane kistim vardı yumurtalığımı saran ve adet olmamı engelleyen onlardan kurtuldum hap sayesinde.......:87:çocuk düşünmeye başladığım için bu ay hapı bıraktım bakalım nezamana kısmet....ama kız kardeşim 2 yıl kullandı bıraktığı ay hamile kaldı........2 arkadaşımda aynı şekilde hemen hamile kaldı .....hapları unutmazsan kullanırken hamile kalmazsın önemli olan doğru kullanman .......ben memnunum kendi adıma ..bir doktora danış zaten o sana uygun olan hapı önerir

Valla canım neresinden başlasam bilemedim şimdi Göğüslerde aşırı şişlik ve ağrı, bol miktarda selülit, duygusal çöküntü, ilk kullanımda aşırı yorgunluk vs. Ama hamilelikle alakalı bir sorun olacağını sanmıyorum nihayetinde dr veriyor bunları.. Ama müthiş sinir yaptığına garanti verebilirim. Yemek tuzlu oldu diye yumruğumu masaya vurup ağladığımı bilirim

ben 1 yıl kullandım bıraktım 6 ay sonra hamile kaldım

benim carsamba gunu doktor kontrolum vardi canim... yeni bi doktorda eskisehire yeni tasindigim icin neyse gecmisimi anlattim. 2008 de pko tanimi konuldu 3-4 tane kistim vardi 6-7 cm likte once ameliyat denildi sonra dogum kontrol hapi ile tedavi yapalim denildi.. 2011 ocak ayina kadar dogum kontrol hapina devam ettim... hic birakmadan tedavi icin bu arada her ay ultrasona giriyordum.. neyse ocak 2011 de kontrol oldum ve kistlerin tamamen gitmis denildi.. ama bu senenin mart ayinda evlencegim icin korunma amacli bu seferde hic birakmadim. Bu carsamba yeni doktora gittim eskisehire yeni tasindigim icin cunku son 2 adetim cok hafifledi.. 6-7 hunden 2-3 gune dustuk.. doktor a gecmisimi anlattiktan sonra smear test yapildi sonra kan test verdim ve doktorum artik dogum kontrol hapini birakmamin gerekli oldugunu soyledi.. 3 sene hic kesmeden kullandigim icin yumurtaliklarin tembellesmeye basliyor ve benim sana onerim bu ay birakip hamile kalmak icin calismalara baslaman dedi.. iyide ben yeni evliyim demi belki istemiyorum (cok sukur istiyorum) ama doktor yine de direk birak hamile kal dedi.. birde pko tanimi konulunca ( ki pko hastaligi hic birzaman gitmeyen birsey kistler yok olabilir ama geri gelme ihtimalleri COk yuksekmis o yuzden bir an evel dogur diyor bana) neyse.. cok yazdim durum boyle...

2 sene kullandım esımın baskısı uzerıne cocuk yapmaya karar verdım ve kontrl ıcın dr gttım troıd hastası oldugumu ogrendım :)) kansızlk vs yanı yasayan bı olu oldugumu ogrendım :))) cocuk yapmayı rafa kaldırdım ama ılacımı brktım esım korundu 8 ay korunduk degerdı oydu buydu suydu dıyerek 8 ay gectı yanı :))) gecn ay ılkkez denedık ve suanda hamıleyım :))) ALLAH herkese nasıp etsın ben dogmdn sonra tkrar hapla korunmayı dusunuorum sayısız faydası var bence ben cok memnundum tek zararı 35 ten sonra sıgra ıcıosan damar tıkanıklıgına yol acması okdr kar ve zarar karsılastırıldıgnda kesınlkle cok guvnlı ve kullanılması gereken bır yontem

Son düzenleme:
merhaba arkadaslar
bayanlarin uygulayabilecegi korunma yontemleri arasinda, baslamak icin regl donemini beklemeyi gerektirmeyen bir yontem var mi?

Hapı bıraktıktan sonra hamile kalmak Kişiden kişiye değişiyor.Yani normalde ne kadar sürede hamile kalacaksanız dk hapını bıraktıktan sonra da öyle.Bu sizle alakalı bir durum.
bende 3 ay kullandım fakat şuan bıraktım.İlk aylarda göğüslerde aşırı şiişlik ve ağrı oldu.Dokunamıyordum bile.
Ve bu kullandığım 3 aylık zaman zarfında aşırı derecede selülit sahibi oldum(önceden de vardı tabi o ayrı )Ama şuanda neredeyse dizlerime kadar inen selülitlerim var
Adet zamanları aşırı düzenli hale geldi.ve benim de 6-7 gün süren adetim 4 güne düştü ve ciddi miktarda azaldı.İyi yönleri de bu sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…