Yardımmm lütfennnnn

sugar candy

Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2012
18
1
18
Merhaba arkadaşlar

Benim size bilgi almak için sorularım olacak
bizim mahallede bi deli var hem esrar hem eroin bütün pislikler onda ve çoğu kişi de çok rahatsız 3 yıl önce bu bi kadını dövmüş ve kadın ile mahkemelik olmuş kardeşim de görmüş bunun dövdüğünü o deli şahıs şimdi kardeşimin şahitlik yapmasını istiyo fakat biz istemiyoruz çünkü böle şeyler alakamız yok geçenlerde geldi babam ile konuştu babama demiş ki polislerle gelicez ben ismini yazdırıcam bizde korktuk ve doğal olarak böle şeyleri bilmiyoruz
BU ŞAHIS İSTİYO DİYE DE YAZDIRBİLİR Mİ İSMİNİ KARDEŞİMİN BÖLE Bİ ZORUNLULUĞU VAR MI bu şahısın bi sürü pislikleri var ama işte giriyor çıkıyo arkasında adamları mı var artık bilmiyorum bende senden ön bi bilgi almak için yazıyorum ne yapabiliriz ki bu adama zorla şahit olarak yazdırabilir mi böle kanun var mı LÜTFENNN RİCA EDİYORUM BİLEN Bİ KİŞİ İLE İRTİBATA GEÇMEK İSTİYORUM YARDIM EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM....

Merhaba arkadaşlar

Benim size bilgi almak için sorularım olacak
bizim mahallede bi deli var hem esrar hem eroin bütün pislikler onda ve çoğu kişi de çok rahatsız 3 yıl önce bu bi kadını dövmüş ve kadın ile mahkemelik olmuş kardeşim de görmüş bunun dövdüğünü o deli şahıs şimdi kardeşimin şahitlik yapmasını istiyo fakat biz istemiyoruz çünkü böle şeyler alakamız yok geçenlerde geldi babam ile konuştu babama demiş ki polislerle gelicez ben ismini yazdırıcam bizde korktuk ve doğal olarak böle şeyleri bilmiyoruz
BU ŞAHIS İSTİYO DİYE DE YAZDIRBİLİR Mİ İSMİNİ KARDEŞİMİN BÖLE Bİ ZORUNLULUĞU VAR MI bu şahısın bi sürü pislikleri var ama işte giriyor çıkıyo arkasında adamları mı var artık bilmiyorum bende senden ön bi bilgi almak için yazıyorum ne yapabiliriz ki bu adama zorla şahit olarak yazdırabilir mi böle kanun var mı LÜTFENNN RİCA EDİYORUM BİLEN Bİ KİŞİ İLE İRTİBATA GEÇMEK İSTİYORUM YARDIM EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM....

Tanıklık Zorunlu mudur?
Evet. Tanık olarak gösterilen kimse Cumhuriyet Savcısına, hakime veya mahkemeye gelmek, bildiklerini anlatmak ve doğru söylediğine dair yemin etmek zorundadır. İstisnai durumlarda kanunda sayılan kişiler tanık (şahit) olmaktan çekinebilirler. Bu konuda aşağıda bilgi verilmiştir.

Bilmediğim Konuda Tanık Olarak Gösterildim, Ne Olacak?
Tanık olarak gösterildiğiniz olayda bilgi sahibi değilseniz mahkemeye gidip, bilgi sahibi olmadığınızı bildirmeniz ve gerekirse doğru söylediğinize dair yemin etmeniz gerekir.

Gitmezsem Ne Olur?
Tanıklık için adliyeye gitmezseniz polis ya da jandarma zoruyla götürülebilir ve gitmemeniz halinde bundan doğan masrafları ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Gidemeyecek Durumdayım, Ne Olacak?
Mazeretinizi derhal çağrıldığınız mahkemeye yazılı olarak bildiriniz. Size gelen çağrı kâğıdında (davetiyede) sizi çağıran mahkeme ve dava numarası yazılıdır. O mahkemeye hitaben, dava numarasını da belirterek bir dilekçe yazmalısınız. Ancak her türlü mazeretin kabul görmeyeceğini unutmayınız. “Çok işim var”, “o gün arkadaşımla buluşacağım”, “dükkânda duracak kimse yok” gibi beyanlar mazeret sayılmaz.
(
http://www.hukukiyardim.gov.tr/sayfalar/tanik.htm)

peki avukat tutsak elimizde belge olsa o zaman olur mu yani (gitmeyeceğimize dair o kişiden şikayet falan) biz böle bi işle daha önce çok ŞÜKÜR işimiz olmadı 3 sene önce olmuş bi olay çocuk hatırlamıyosa o zman ne yapacak yine de gidecek ozman öyle mi

olayı gördüm diyemiyorum kardeşim varmış ki oda hatırlamıyo sanırım benim anlayamadığım şey sadece sanık (zorla nasıl oluyor da kafasına istediği gibi şahit yazdırabiliyo hala anlamış değilim) açıkçası

tanık olarak çağırıldıysa gidip beyanda bulunmak zorunda,yoksa kolluk zoruyla götürülür mahkemeye, avukat tutsak gibi bir şey demişsiniz ama fark etmez.

Back
X