yardımmm............

kaynana ve tayfası gelinin öğretmen mühendis avukat olmasına bakmıyor
gelin gelindir ve hizmetçidir
isterse başbakan olsun gelin bütün işi görmek yapmak zorunda
gelinin hasta olmaya uyumaya dinlenmeye gezmeye ihtiyacı yoktur..
gelin ev temizler bulaşık yıkar ütü yapar
kısacası gelin insan değildir
o yüzden sizin öğretmen olmanız haftasonları dinlenme tatil yapma ihtiyacı hissetmeniz onları pekte bağlamaz...
çünkü sen gelinsin ...
ohhhh rahatladım :64:
allah yardımcın olsun
eşinle ciddi ciddi konuş o gidiyorsa sen gitme
her hafta gitmekte neyin nesi 3 haftada bir gidin
rahatsızım de başım ağrıyor
iş al ortaya büyüğünden
perdeleri yıka ütüle
koltukları kaldır altını temizlemeye koyul
bugün işim cooooooooook de
işin bitincede yayıl koltuğa yat çok yoruldum diye
sinema bileti al haftasonuna bu hafta sinemaya gidecem de
otur çalışma masasına dosyalarıda aç yetiştirmem gereken işlreim var de
az işini çokmuş gibi şişirerek söyle

annemde sizin yaşadıklarınızın aynısını 25 sene yaşadı ve artık gitmiyor ben kendimi bildim bileli hafta sonları babannemin yanında olurduk daha sonra annem resti çekti gitmiyorum dedi son beş senedirde gitmiyor bayramdan bayrama ve artık babamda eskısı gibi gitmiyor zor bir durum

Yaşadığınız durum gerçekten çok zor
insanın gitmek istemediği bir yere zoraki gitmeside ayrı bir dert.
Bence eşinizle açık açık konuşun durumunuzu burda bize anlattığınız
gibi anlatın yoruluyorum,hafta sonu tatilleri benim için çok kıymetli
Senide anlıyorum ailendir,manevi sorumluluk hissediyorsun ama
benide anlamalısın,onları mutlu edeyim derken beni mutsuz ediyorsun
ve bunun farkında bile değilsin...Bu tarz bir konuşmayla belki
eşine derdini anlatırsın ve umarım o' da seni anlar...

Ben birşeyi hiç anlamayacağım galiba,
kendi eşimide dahil ederk söylüyorum genelde evlenmeden önce ailesine düşkün olmayan bu erkekler neden evlendikten sonra anneci- anne hakları- anneye görevler v.s gibi şeyleri birden bire hatırlarlar ki.. Hayır orta yolunu bulmak gibi bi özellikleride yok oysa ki..!
Evlenene kadar bizim peşimizde, evlenince onların..
Bide biz kadınları anlamanın zorluklarından bahsedip duruyorlar boş boş..
Sinirlendim walla, 3 yıldır hem işte çalış gel bide kaynananda çalış kendi evini özle eşin bunu anlamasın. Kesinlikle kendini suçlama, niye çalışıyoruz ki biz..
Eşinizle konuşmalarınız kavgayla sonuçlanıyorsa diğer ark. dediği gibi farkettirmeden uygulamaya geç.
Yavaş yavaş ayağınızı kesin, kendine işler çıkar, hafta sonlarına program yap, misafir davet et mesela..
Eşin seninle birlikteyken daha güzel ve eğlenceli vakit geçirmenin tadını alsın ondan sonra oraya gidince sıkılmaya bile başlar. Bir ihtimal tabi ama denemeye değer.
Ayda bir kere gidersnz onlarında gönlünü alırsınız, en güzel zamanlarınızı ziyan etmeyn.
Allah yardımcın olsn

Son düzenleme:
kaynana ve tayfası gelinin öğretmen mühendis avukat olmasına bakmıyor
gelin gelindir ve hizmetçidir
isterse başbakan olsun gelin bütün işi görmek yapmak zorunda
gelinin hasta olmaya uyumaya dinlenmeye gezmeye ihtiyacı yoktur..
gelin ev temizler bulaşık yıkar ütü yapar
kısacası gelin insan değildir
o yüzden sizin öğretmen olmanız haftasonları dinlenme tatil yapma ihtiyacı hissetmeniz onları pekte bağlamaz...
çünkü sen gelinsin ...
ohhhh rahatladım :64:
allah yardımcın olsun
eşinle ciddi ciddi konuş o gidiyorsa sen gitme
her hafta gitmekte neyin nesi 3 haftada bir gidin
rahatsızım de başım ağrıyor
iş al ortaya büyüğünden
perdeleri yıka ütüle
koltukları kaldır altını temizlemeye koyul
bugün işim cooooooooook de
işin bitincede yayıl koltuğa yat çok yoruldum diye
sinema bileti al haftasonuna bu hafta sinemaya gidecem de
otur çalışma masasına dosyalarıda aç yetiştirmem gereken işlreim var de
az işini çokmuş gibi şişirerek söyle

valla güldürdün beni.Sana katılıyorum ne kadar iyi gibi görünseler de ana gibi yar olmuyor.Eskiden huzursuzluk cıkmasın dıye bıse demıyordum gıdıyordum ama artık sizin desteklerınızle ısyan bayragını cekıyorumm.Benı dusunmeyen kocayı ben de dusunmuycem..Ben amelıyat oldum uc dort gun olmus adam dıyo kı neymıs bayram gelıyomus anası tatlı yapacakmıs yazıkmıs kadına tek basına cırpınacakmıs.Gıttım, annesı basladı tatlı yapmaya ben bıse yapmıyorum kıyıda oturuyorum bana dıyo kı senın karnın rahatsız dıye ben senden yardım ıstemedım dıyor.Bu ne demek sımdı yardım et demek..Ertesı aksam da sarma sardırdı bıze ,gunduz de mısafırlere hızmet et..Amelıyat olursan ol.Kımsenın tıınında degıl kocan da dahıl

bence birakin siz gitmediginiz zaman esiniz tek basina gitsin.
sonucta bunlar sizin degil esinizin sorumluluklari.
tamam yaslilar ilgi istiyor ve esiniz de kendini sorumlu hissediyor olabilir ama sizin her hafta gitmeniz gerekmiyor ki kendisi gitsin, her hafta ve her tatillerde sizi pesinde suruklemesin.
siz uygun gordugunuzde esinize katilin.
tek yapmaniz gereken sey esinizle konusmak, sizi anlayacagindan eminim.[/QUOTE
artık dedıgınız gıbı olacak bırbırımızle vakıt gecırebılecegmz tek zaman hafta sonu.Ama o da hep aılesının yanında olmayı tercıh edıyor ne yazık kı .Bana deger vermedıgını hıssedıyorum .Madem hep anasına gıdecektı benımle nıye evlendı?Ben buraya ayrı bır sehıre gelın gelmısım benım burda kımsem yok ve daha yenı tasınmısım dogru durust arkadasım da yok.A şıkkı kaynana gıt B şıkkı evde tek kal

annemde sizin yaşadıklarınızın aynısını 25 sene yaşadı ve artık gitmiyor ben kendimi bildim bileli hafta sonları babannemin yanında olurduk daha sonra annem resti çekti gitmiyorum dedi son beş senedirde gitmiyor bayramdan bayrama ve artık babamda eskısı gibi gitmiyor zor bir durum

25 sene mı? Yapma ya gozumu korkuttun ben de o kadar cekmem ınsallh:)gercı onlar cok sürmeden bence bızım yanımıza göçü atarlar.Aralarındakı bu büyük aşkla.Öyle bısey de yasarsam halim nıce olur bılmem.Benımkı benı atar da aılesıne olmaz dıyemez.Gelecege cok karamsar bakıyorum aılesı yuzunden.

Ben birşeyi hiç anlamayacağım galiba,
kendi eşimide dahil ederk söylüyorum genelde evlenmeden önce ailesine düşkün olmayan bu erkekler neden evlendikten sonra anneci- anne hakları- anneye görevler v.s gibi şeyleri birden bire hatırlarlar ki.. Hayır orta yolunu bulmak gibi bi özellikleride yok oysa ki..!
Evlenene kadar bizim peşimizde, evlenince onların..
Bide biz kadınları anlamanın zorluklarından bahsedip duruyorlar boş boş..
Sinirlendim walla, 3 yıldır hem işte çalış gel bide kaynananda çalış kendi evini özle eşin bunu anlamasın. Kesinlikle kendini suçlama, niye çalışıyoruz ki biz..
Eşinizle konuşmalarınız kavgayla sonuçlanıyorsa diğer ark. dediği gibi farkettirmeden uygulamaya geç.
Yavaş yavaş ayağınızı kesin, kendine işler çıkar, hafta sonlarına program yap, misafir davet et mesela..
Eşin seninle birlikteyken daha güzel ve eğlenceli vakit geçirmenin tadını alsın ondan sonra oraya gidince sıkılmaya bile başlar. Bir ihtimal tabi ama denemeye değer.
Ayda bir kere gidersnz onlarında gönlünü alırsınız, en güzel zamanlarınızı ziyan etmeyn.
Allah yardımcın olsn

amın canım ınsallh Allah bana bır cözum yolu gösterır.Ha bu arada şu evlendıkten sonra aıleye daha düşkün olma konusu yüzde yüz kanıtlanmış bişey.Biz nişanlıyken hatırlıyorum da eşim pek köye gitmezdi..Nolduysa evlendik sürekli köye gidesi tuttu.Ki bu konu yüzünden cok tartıştık ve ben cok ağladım, çok üzüldüm.Bunları hiç yaşamamış gibi hala bana hafta sonu olunca köye gidelim mi demez mi?Benim için oraya gitmenin işkence olduğunu bile bile(sebebi de uc yıldır zorla oraya gıtmem ve bende oranın fobı olması)Sırf bence beenı aılesıne hizmet ettirsin diye evlenınce oraya götürmek istiyorlar.Diyor kı biz oraya gıdınce aılesı mutlu oluyormus bızımle gurur duyuyorlarmıs ve kendılerını guvende hıssedıyolarmıs.Pekı ya ben ???Tatılde mutfakta yemek yap,ev temızle ..Ya benım duygularım burda herkez konus dıyor da cok konusmaya calıstım.Cok dedım yoruluyorum ama bana verdıgı cevap benım ıcın bıraz zorluga katlanamazmısın?Gezerken benı sevıyorsun da oraya gıtmeyınce mı sevmıyorsun.Benım butun cozum yollarımı kapatıyor ve bır bakıyorum kı haksız olan benım ..Daha büyük bir çaresızlıgın ıcındeyım.Benı anlamıyoorrrr......

birden ayağını kesemezsin zaten
yavaş yavaş acele etmeden
üstteki mesajdada yazdığım gibi
haftasonuna planlar yap
bahaneler uydur değişik yerlere gitme planları
o da anlayacakki hep köye gitmenin yersiz olduğunu
seni çok iyi anlıyorum yazın geberiyorum hastalıktan ayakta duramıyorum
bana iş buyuruyor kaynana
sen hastamısın ölüyor musun geberiyor musun umrunda değil
eşlerimiz annelerini kendi annelerimiz gibi sevmemimizi ilgilenmemizi istiyor
olmuyor olmuyor olmuyor
onlar bize kendi kızları gibi davranıyormu ki bizler kendi annelerimiz gibi davranalım
bizler el kızıyız onlara yabancıyız
bu ince detayı bilseler sorun olmayak
dediğim gibi ayağını yavaştan yavaştan kesmeye bak
yoksa ilerde çocuk olduğunda(vardır belki bilmiyorum:26:)
çok zorluk çekersin

birden ayağını kesemezsin zaten
yavaş yavaş acele etmeden
üstteki mesajdada yazdığım gibi
haftasonuna planlar yap
bahaneler uydur değişik yerlere gitme planları
o da anlayacakki hep köye gitmenin yersiz olduğunu
seni çok iyi anlıyorum yazın geberiyorum hastalıktan ayakta duramıyorum
bana iş buyuruyor kaynana
sen hastamısın ölüyor musun geberiyor musun umrunda değil
eşlerimiz annelerini kendi annelerimiz gibi sevmemimizi ilgilenmemizi istiyor
olmuyor olmuyor olmuyor
onlar bize kendi kızları gibi davranıyormu ki bizler kendi annelerimiz gibi davranalım
bizler el kızıyız onlara yabancıyız
bu ince detayı bilseler sorun olmayak
dediğim gibi ayağını yavaştan yavaştan kesmeye bak
yoksa ilerde çocuk olduğunda(vardır belki bilmiyorum:26:)
çok zorluk çekersin

ok canım tavsıyelerını uyguluycam.İşte burda yenıyım ve pek cevrem yok.Yavas yavas kendıme cevre yaparsam ve planlar yaparsam gıtmemek ıcın sebeplerım olur.Dedıgın gıbı esım de annem gıbı kaynanamı dusunmemı ıstıyor.Sankı yıllarca benım ıcın calısmıs,benım ıcın cefa cekmıs.Su an cocugum yok.Belkı olunca daha az gıtmek ıster.

Ben buradaki arkadaşlara katılmıyorum, bence bencilsin ne var sanki gitsen yardım etsen.
Şaka şaka :52:
Valla bencillikse ben de bencilim ben yardıma değil misafirliğe bile gitmek istemiyorum.
Biz bencilsek onlara ne demeli bilmiyorum bencil3(küp)
Önceleri ben de sürekli gidiyordum hatta bir süre onlarda kaldım işten geliyorum oturmuyorum sürekli iş yapıyorum bana sen yorulmuşsun demiyorlardı hatta yapmadığım zaman surat ediyorlardı.
Şimdi içimden gitmek bile gelmiyor, sevinsinler.
Benim annem de her yaz giderdi köye bizi de götürürdü, tarlaydı bahçeydi, yemekti, hayvanlardı sürekli iş yapardı.
Hatta babannem annemin yediğine içtiğine karışıyordu, hiç istemiyordu.
Dönüşte de ne meyve ne sebze annemin yetiştirdiği bahçe ürünlerinden bir kilo bile vermiyordu boş boş dönüyorduk.
Şimdi anneme soruyorum niye gidiyordun ki gitmeseydin diye, bilmiyorum gidiyordum işte diyor.
Malesef bizden de annelerimiz gibi olmamız bekleniyor.
Bu yüzden biz bencilsek iyi yapıyoruz, kendimizi ezdirmediğimiz için.

ben buradaki arkadaşlara katılmıyorum, bence bencilsin ne var sanki gitsen yardım etsen.
şaka şaka :52:
Valla bencillikse ben de bencilim ben yardıma değil misafirliğe bile gitmek istemiyorum.
Biz bencilsek onlara ne demeli bilmiyorum bencil3(küp)
önceleri ben de sürekli gidiyordum hatta bir süre onlarda kaldım işten geliyorum oturmuyorum sürekli iş yapıyorum bana sen yorulmuşsun demiyorlardı hatta yapmadığım zaman surat ediyorlardı.
şimdi içimden gitmek bile gelmiyor, sevinsinler.
Benim annem de her yaz giderdi köye bizi de götürürdü, tarlaydı bahçeydi, yemekti, hayvanlardı sürekli iş yapardı.
Hatta babannem annemin yediğine içtiğine karışıyordu, hiç istemiyordu.
Dönüşte de ne meyve ne sebze annemin yetiştirdiği bahçe ürünlerinden bir kilo bile vermiyordu boş boş dönüyorduk.
şimdi anneme soruyorum niye gidiyordun ki gitmeseydin diye, bilmiyorum gidiyordum işte diyor.
Malesef bizden de annelerimiz gibi olmamız bekleniyor.
Bu yüzden biz bencilsek iyi yapıyoruz, kendimizi ezdirmediğimiz için.

valla senın babannen de cok kotuymus beee:) kaynanamın hakkını yıyemem sagolsun o yonlerden cok düşünür benı kadıncagız. Bahcenın hepsını bana versın ıster.aslında benım sorunum onunla degıl.esımın anlayıssız olması benı ıstemesem de oraya göturmesı.kendım ıstedıgım zaman gıtsem bu kadar bıkmıycam yanıı....

Tabi canım annem çayı çok sever mesela babanem çay demlenmesini istemezdi söylenirdi, öldü Allah rahmet eylesin annem hep iyi yönlerini anlatır ama bazen bunları da hatırlıyor.
Hatta hep güzel şeyleri tatil için gelen diğer torunlarına saklardı, bahçeden topladıklarını da onlara gönderirdi.

artık dedıgınız gıbı olacak bırbırımızle vakıt gecırebılecegmz tek zaman hafta sonu.Ama o da hep aılesının yanında olmayı tercıh edıyor ne yazık kı .Bana deger vermedıgını hıssedıyorum .Madem hep anasına gıdecektı benımle nıye evlendı?Ben buraya ayrı bır sehıre gelın gelmısım benım burda kımsem yok ve daha yenı tasınmısım dogru durust arkadasım da yok.A şıkkı kaynana gıt B şıkkı evde tek kal[/QUOTE]

canim esin seni anlamak zorunda yani bu icinde bulundugun sacma durumu esine duzgunce anlatabilecegini dusunuyorum ben.
herkes ayri bir hayat yasiyor, herkesin ayri ayri sorumluluklari ve ayri sorunlari var.
esin seni anlar, anlamazsa da birak kendisi her hafta giderse gitsin ama sen gitme tatlim.
bize anlattiklarinin hepsini esine anlatip onun bu konuyu ve seni anlamasini saglamalisin, yoksa ariza cikarabilir.
yerinde olsam b sikkini secerdim, evde kal kendinle ilgilen. ya da kuafore, alisverise, yuruyuse falan git her hafta kaynanaya gidecegine :27:
merak etme canim cok buyuk bir sorun degil elbet duzelir :49:

Arkadaşlar şimdi sizinle paylaşmak istediğim şeyler var .Sizce ben mi çok bencilim yoksa bana mı haksızlık yapılıyor?Fiklrinizi söylerseniz sevinirm.Öğretmenim ve evliyim.Tahmin ediceiğiniz gibi koşuşturmacalı bir hayatım var.Hafta içi onca koşuşturmacadan sonra hafta sonu dinleneyim ya da gezeyim diyorum.Ama eşim her cumartesi köyüne gidiyor ve benim de onunla gitmemi istiyor.Ben bazen huzursuzluk çıkmasın diye gidiyorum.Bazen de yeter artık deyip gitmiyorum.Ama hafta sonları yaptığımız ortak hiçbişey yok.15 tatil de bir hafta onun ailesinde bir hafta kendı aılemde gecıyor.Bayramlarda da arife gününden beni köyüne götürüyor ve kendi ailemin yanına ya ikinci günü akşamı ya da üçüncü günü götürüyor.Yaz tatillerinde de en az bir ay fındık sebebiyle aılesının yanında kalıyoruz.Yani demek ıstedıgım uc senelık evlıyım ve hıc bı tatılde dogru durust evımın yuzunu goremedım.Ve şu anda bu konuda patlamak uzereyım.Eğer bu satıra kadar bu yazıyı okuaybılme sabrı gosterdıysenız bana yardım edın lutfen.Ne yapmalıyım?Sebep olarak da şunu dıyor:Annem ınek bakıyor ve evde yaşlı doksan yaşında babannem var ,altına kacırıyor .Anneme manevi olarak destek olmamız onun yanında olmamız gereklı..Son birsey bir de benden oraya gıttıgımde kaynanamın evını supurmem gıbı ısler beklıyor benden.....Allah rızası ıcın bana tavsıyede bulunun:58::58:

E canım afedersinde biraz bencillik yapıyorsun yani tam anlamıyla değil evet her tatilde gitmek doğru değil arada bir gitmelisiniz ama yani oraya gidince ev işine yardım etseniz elinize mi yapışır
bzim gelenek göreneğimizde anne baba evine gidilince evde bir iş varsa yapılacak daha söylenmeden teklif yaparız yani bunlardan bu akdar rahatsız olacak bir şey bulamadım ve zaten eşiniz de size açıklamasını yapmış babannem hasta bilmem ne falan size annesine bakmanızı istemiyor ki manevi destek olmanızı istiyor
ama bayrmlar konusunda haklısınız bende aileme ilk gün gideceğim deyin
annemler üzülüyor de
yani biraz anlayacağı dilden konuşun
ama dediğim gibi sizi %100 haklı yada haksız diyemem size
haklı olduğunuz yerlerde var haksız olduğunuz yerlerde var..

biliyomusun ben öğretmenlerin doktorların yani eğitim görmüş insanların bu tür şeyler yaşamadığını düşünürdüm hep burda öyle şeyler okuyorum ki bazen halime şükür ediyorum...
herneyse eşinle konuş anlat falan demicem burda hep denilen şey o zaten sonuç elde var sıfır zaten erkekler ince düşünebilseydi seni her hafta arkasından sürüklemezdi..
ya tabiki hastalık bu bizim ailelerimizdende hasta olan olmuş olabilirdi ozmanki tavrımızıda düşünmemiz gerekir fakat her zamanda olmaz ki...
insanın hayatı denilen bişiyi kalmıyo ortada çok yorucu ve yıpratıcı..
hayat kalmayınca özenti başlıyo başka hayatlara özeniyo insan yani başka evliliklere demek istedim..
bu seferde tartışmalar ve kavgalar diz boyu ALLAH herkezin gönlüne göre versin...

E canım afedersinde biraz bencillik yapıyorsun yani tam anlamıyla değil evet her tatilde gitmek doğru değil arada bir gitmelisiniz ama yani oraya gidince ev işine yardım etseniz elinize mi yapışır
bzim gelenek göreneğimizde anne baba evine gidilince evde bir iş varsa yapılacak daha söylenmeden teklif yaparız yani bunlardan bu akdar rahatsız olacak bir şey bulamadım ve zaten eşiniz de size açıklamasını yapmış babannem hasta bilmem ne falan size annesine bakmanızı istemiyor ki manevi destek olmanızı istiyor
ama bayrmlar konusunda haklısınız bende aileme ilk gün gideceğim deyin
annemler üzülüyor de
yani biraz anlayacağı dilden konuşun
ama dediğim gibi sizi %100 haklı yada haksız diyemem size
haklı olduğunuz yerlerde var haksız olduğunuz yerlerde var..

canım bazen bencıllık yaptıgımın farkındayım orda iş yapmaktan cok hoşlanmadıgım ıcn.Ama dedıgım gıbı arasıra gönüllü olarak gıtmeye karsı degılım ama her hafta sonu köye gıtme muhabbetı oluyor.mesela onbes tatılde ıllakı taılınson gunu mu evde olabıleyım.Ve bız gıresunda yasıyoruz aılem samsunda uzakta olan benım aılem.zaten kaynanama en gec ıkı haftada bır gıdıyorum cumartesı aksamı gıdıp pazar aksamı donuyorum oyle sabah gıt aksam gel de degıl. .neden bayramda barı aılemın yanına en azından ıkıncı gunu sabahı gıdemıyorum.Artık aılem de benden ıyıce umudu kesıyorlar her bayram son gun gıttgım ıcın. burada bana haksızlık yapıldıgını hıssedıyorum ben.Mesela dıyelım kı bır bayram ılk gun kendı aılemde gecırsem aslaaaaaaaaaa onun aılesı kutsal cok kızarlar ben gelınım kendımı ıkıncı sınıf vatandas gıbı hıssedıyorum.yaz tatıllerınde en az kaynannamda bır ay kalıyorum ama kendı aılemde gecen yaz 10 gun kaldım dıye cok kızdı bana....yaz tatılınde aılemde bıraz fazla kalmak bıle hos bıse degıl onun gozunde bu nasıl bı bencıllık nasıl bı bakıs acısı.aılesıyle bı sorunum yok ama o aramızdakı muhabbetı sogutuyor bence....

valla senın babannen de cok kotuymus beee:) kaynanamın hakkını yıyemem sagolsun o yonlerden cok düşünür benı kadıncagız. Bahcenın hepsını bana versın ıster.aslında benım sorunum onunla degıl.esımın anlayıssız olması benı ıstemesem de oraya göturmesı.kendım ıstedıgım zaman gıtsem bu kadar bıkmıycam yanıı....

aslında sorunu kendi ağzınla sölüyosun ısrarcı olmak çokda haklısın bi insan bişi 40 kere sölenirse yapıcağı varsada yapmaz bıkkınlık gelir seninkide o hesap

Back
X