Yardımmmmmmm!!!!!!

uçağa aç bindirin,
inişte ve kalkışta emzirin ki basınçtan etkilenmesin.
zaten beyaz gürültü ve sallanarak uyuyorsa uçakta uyur.
bende aynı aylarda yolculuk yapmıştım, arkaya hostes ve hostların yemek hazırladıkları alanda müsade isteyip ayakta uyutmuştum.
sonra inerken de emzirmiştim sorun olmadı.
bebeğinizin aşısını gittiğiniz yerin sağlık ocağı yapar.
misafiriz demeniz yeterli.
Bilgilerin icin çok teşekkürler 💜

Ben bebegim 3 aylikken ucak yolculugu yapmistim.Endiselenmeyin,ucak kalkarken ve iniste emzirmeye calisin.Emzirme konusunda ise emzirme onlugunuz varsa sorun yasamazsiniz.
Emzirme önlüğü yok ama sal goturcem umarım yararlı okur bilgilerin icin çok teşekkürler 💜

Aaaa gerçekten mi hiç bilmiyordum yaa cok sagol ama her yere öneriyorlar ben bilmediğim için yavrumu o sesle unutuyordum peki simdi nasil vazgecirebiliriz napsam acaba bu ınsallah yavrumun kulağında bir sıkıntı yaratmamıştır peki sakinleştiren bir müzik var pedagoglarin önerdiği onda bir sıkıntı olur mu
Devamlı bununla mı uyutuyorsunuz dedi bize. Hayır dedim, radyasyondan dolayı açmadım, çok çaresiz kaldığımda bir kac kez açtım dedim. Sallayarak uyutun o daha iyi dedi. Beyin üzerine sanıldığı gibi zararı yok dedi, onu da bilimsel açıkladı. Ağladım orda tuhsf oldum, zarar vermis miyimdir kulağına dedim. Yok dedi, geçti zaten testten dedi. Ama asla bu yöntemde ısrarcı olmayın dedi. Bence pedagoglarin önerdiği ninnileri de açmayın. Kendiniz kısık sesle söyleyin.

Internetten araştırıp baktigim da ön sıraları çocuklu kişilere vermiyorlar yazıyor acaba firma farki mi sizinki hangi firmaydi ayrıca bebek ağlıyor diyelim susturmak icin ayağa kalkıp kucağımda gezdirmeye musade ederler mi emziriyirum sadece emzik malesef alıştıramadım ve ben bebegim icinde ayri bir fiyat ödedim
0-2 yaş Bebek için ücretsiz uçuş hakkı var. Zaten anne kucağında anneye bağlı olacak şekilde kemerle iniş kalkış yapılıyor. Acil çıkış kapısı olan orta bölümlerde bebekle oturmak uygun değil. Ön sıra dediğim yer hemen kokpitin arkası pilota ve hosteslere en yakın yer. Önünde bir duvar var ve önü geniş. Ortalarda ve cam kenarında oturursanız ve sürekli oturup kalkmaya çalışırsanız yasak olduğundan değil sadece yolcuları oturduğunuz yerden kalkarken rahatsız ettiğiniz için sorun olabilir. Yoksa gezmenizde bir sakınca yok sanırım. Dediğim gibi bizim önümüz geniş olduğundan daha kolay hareket ettik. Sıklıkla oturup kalkar gezeriz diyorsanız koridor koltuğunu seçin.

Aaaa gerçekten mi hiç bilmiyordum yaa cok sagol ama her yere öneriyorlar ben bilmediğim için yavrumu o sesle unutuyordum peki simdi nasil vazgecirebiliriz napsam acaba bu ınsallah yavrumun kulağında bir sıkıntı yaratmamıştır peki sakinleştiren bir müzik var pedagoglarin önerdiği onda bir sıkıntı olur mu
Biz de yigenim icin kullaniyorduk beyaz gurultuyu. Doktor bize de yapmayin demisti. Yetiskin insan bile bir sure sonra o seste deliye donuyor cocugunuza aylarca saatlerce nasil dinletiyorsunuz bunu demisti. Ben o sebepten hic acmadim kendi cocuguma. Sadece pis pis demekten yoruldugum anlarda youtubedaki pis pis sesini aciyorum. Arkasinda cok hafif bir dinlendirici muzik caliyor. Kurtariyor beni 😁
Bir de doktor bir arkadasima toygar isiklinin muziklerini de onermisti. Sakinlestirir diye. Isterseniz bir sure onu deneyin.
Ucak icin de korkmayin. Ben en gazli oldugu donemde binmistim. 2 aylikti. Sadece kalkarken uyanikti. Yazma ortup arkami donup emzirdim. Cam kenarindan ve en onlerden yerinizi ayirin. Yol boyu uyudu. Sanirim ucaktaki sesten ve sallantidan. Iniste de uyudugu icin memeyi emmedi. Bir ara uyandiriip zorla agzina emzigi verdim. Onu emdi iki dk kadar.
Ben de cok korkmustum. Aglayacak susmayacak diye ama ucakta uyuyorlar genelde. Korkma 😊

Biz de yigenim icin kullaniyorduk beyaz gurultuyu. Doktor bize de yapmayin demisti. Yetiskin insan bile bir sure sonra o seste deliye donuyor cocugunuza aylarca saatlerce nasil dinletiyorsunuz bunu demisti. Ben o sebepten hic acmadim kendi cocuguma. Sadece pis pis demekten yoruldugum anlarda youtubedaki pis pis sesini aciyorum. Arkasinda cok hafif bir dinlendirici muzik caliyor. Kurtariyor beni 😁
Bir de doktor bir arkadasima toygar isiklinin muziklerini de onermisti. Sakinlestirir diye. Isterseniz bir sure onu deneyin.
Ucak icin de korkmayin. Ben en gazli oldugu donemde binmistim. 2 aylikti. Sadece kalkarken uyanikti. Yazma ortup arkami donup emzirdim. Cam kenarindan ve en onlerden yerinizi ayirin. Yol boyu uyudu. Sanirim ucaktaki sesten ve sallantidan. Iniste de uyudugu icin memeyi emmedi. Bir ara uyandiriip zorla agzina emzigi verdim. Onu emdi iki dk kadar.
Ben de cok korkmustum. Aglayacak susmayacak diye ama ucakta uyuyorlar genelde. Korkma 😊
Radyasyondan da çok koruyun dedi bize işitme testi yapan doktor. Zaten biliyorsunuzdur dedi zararını ama, ben işitme yönünden zararından bahsediyorum dedi. Radyasyon da küçük bebeklerde işitme kaybına sebep olur dedi. Bu dediğimi yüzde yüz işitme kaybı diye düşünmeyin, aman canım olur mu demeyin. Belli oranda kayıplar olsa bile Allah korusun.. yani aslında hiç haşır neşir olmamak lazım bebeğin yanında o seslerle vs.

Merhaba bayanlar 5 aylık bir oglum var uzun zamandır ailemi görmüyorum ama sonunda gidicem cok heyecanlıyım ama kafamda bir sürü soru var ..
1 ay sonra ilk kez bir bebekle 2 saatlik bir uçak yolculuğuna çıkacağım bebeğim cok gazlı huysuz sallanarak beyaz gürültü ile uyuyan surekli kucak ilgi isteyen bir bebek onun icin çok teredutluyum nasil emziricem herkesin içinde ya cok ağlarsa huysuzlanırsa ucakdaki yolcular rahatsiz olur mu kızarlar mi bende cok panik yapan ve gerilen biriyim ayrıca il dışında olduğum tarih de bebegimin aşısı var farklı bir yerde de yapılabilir mi lütfen tecrübesi olan anneler yardim edin en kolay pratik fikirlerinize ihtiyacim var
Ben olsam kızmam. Çünkü bebeği kimse isteyerek ağlatmaz. Zaten 2 saatlik bir yolculuk herkes tolerans gösterecektir. Siz de stres olmayın. Bende kedimle seyahat etmiştim. Ve uyutmama, ilaç vermem rağmen uyanıp biraz mızmız yapmıştı.

Merhaba bayanlar 5 aylık bir oglum var uzun zamandır ailemi görmüyorum ama sonunda gidicem cok heyecanlıyım ama kafamda bir sürü soru var ..
1 ay sonra ilk kez bir bebekle 2 saatlik bir uçak yolculuğuna çıkacağım bebeğim cok gazlı huysuz sallanarak beyaz gürültü ile uyuyan surekli kucak ilgi isteyen bir bebek onun icin çok teredutluyum nasil emziricem herkesin içinde ya cok ağlarsa huysuzlanırsa ucakdaki yolcular rahatsiz olur mu kızarlar mi bende cok panik yapan ve gerilen biriyim ayrıca il dışında olduğum tarih de bebegimin aşısı var farklı bir yerde de yapılabilir mi lütfen tecrübesi olan anneler yardim edin en kolay pratik fikirlerinize ihtiyacim var
Merhaba, ben bebegim kucukken cok ucak yolculugu yaptim.
1. Bir kanguru alin bebek arabasi yerine onunla goturun bebeginizi.
2. Bir de emzirme ortusu.
Kanguruda zaten hemen uyuyorlar. Ben ucakta ortu ortup kangurudan cikarmadan emziriyordum zaten hemen uyuyordu. Ucaktaki ugultudan hemen uykulari geliyor.
Aşı kartini yaniniza alin bir saglik ocaginda misafir olarak aşı yaptirirsiniz.

Valla ben anne değil ama yolcuyum. Her uçakta ağlayan bebek/çocuk oluyor zaten insanlar kendini teslim ediyor :KK48: Çok da takmıyorum ben. 2 saat da çok değil zaten hemen geçip gidiyor.

Yolcular genel olarak inisiyatif gösteriyor ama bazılarına da hiç belli olmuyor. Eşimle yurt dışından dönüyorduk, 2 yolcu yemeğin yanına ayran istedi. Hostes arkadaş da yurt dışındaki yemek firmamız ayran sağlamıyor, sadece Türkiye sınırları içerisinde kalktığında bu sağlanıyor demişti. Yolcular da tersledi kadını işte, koskoca thy de nasıl ayran olmaz vb. deyip bozdular kadını.

Sorunlu çok. Umarım yaver gider şansınız.

İğneler başka yerde de yapılabilir ama keşke onlar gelseydi sizi görmeye.
Otobüste uçakta hastanede ağlayan huysuzlasan bebek evet rahatsız eder herkesi en çok da anneyi rahatsız eder. Ben böyle durumlarla karşılaştığımda tabiki rahatsız oluyorum neticede melodik aglamiyorlar:))) ama o bebek ve anne için dua ediyorum bebekte sakinlesin anne de rahatlasin diye. Yani bebek neticede kim tepki gösterirse göstersin sessizlesen bir mekanizması yok insanlara anlayış lazım ama siz de bu durumu bile bile çıkıyorsunuz yani ağlayan bir bebek olduğunu sallanma ihtiyacı olduğunu ve gaz sorunu olduğunu falan söylüyorsunuz öyleyse kusura bakmayın anne olarak siz de anlayışlı değilsiniz.

Internetten araştırıp baktigim da ön sıraları çocuklu kişilere vermiyorlar yazıyor acaba firma farki mi sizinki hangi firmaydi ayrıca bebek ağlıyor diyelim susturmak icin ayağa kalkıp kucağımda gezdirmeye musade ederler mi emziriyirum sadece emzik malesef alıştıramadım ve ben bebegim icinde ayri bir fiyat ödedim
Hiç öyle birşey yok .
Ben de seyahat ettim ve fiyat farkı vererek en önde geniş koltuk mesafesi satın aldım .en önde rahat rahat gittik .zaten önünüzde hosteslerden başka kimse olmuyor ,cam kenarını da alırsanız rahat rahat emzirirsiniz

Ay aynısından bi adet bende vardı :) uçuş boyunca uyudu maşallah hem giderken hem dönüşte.. bu tarz gazlı bebeklerde bence uçak aynı araba işlevi görüyor bi bakıma beyaz gürültü diyebiliriz.. tedirgin olmayın.. emzirme önlüğü alın rahatça emzirirsiniz örtünün altından.. ben dışarı çıktığımda örtümü yanımda bulundururdum kafede,sahilde uygun bi yere geçer emzirirdim şükür bi problem yaşamadım :) ağrı kesicisini yanınızda bulundurun malum bizlerde bile seyahat baş ağrısı yapabiliyor ekstra ekstra bi huzursuzlukta verebilirsiniz.. bu arada ağzı açılan şurupları lütfen en fazla 3 ay buzdolabında bulundurun süresi geçince yenisini doktordan yazdırın.. uzun süre ağzı açılmış ilaçların etkisi geçiyor haliyle sıvı olduğu için bakteri üretebilir mi o da başka bi bakış açısı..
gitmeden önce sağlık ocağınız ile görüşün onlar aşı için sağlıklı bi bilgi verir.. sağlık ocaklarında misafir girişiyle işlem yapılabiliyor.. sıkıntı olmazsa ailenizin yanında yaptırırsınız.. şimdiden iyi ve keyifli uçuşlar size..

2 aylıkken, 2 buçuk saatlik bir uçak yolculuğu yaptım bebeğimle. Hiç strese sokmayın kendinizi ben de günlerce düşünmüştüm nasıl yapacağım iyi halt yedim gitmesem olmuyo muydu gibi strese soktum durdum kendimi uçağa binince yersiz olduğunu anladım endişelerimin. Hostesler çok güzel ilgileniyorlar, yan koltukta oturanlar yardımcı oluyor filan gayet güzel geçmişti. Emzirmeyi dert etmeyin zaten tıklım tepiş olduğu için uçak kimse kimseyi görmüyo gibi bir şey ben emzirme önlüğümü takip emzirdim giderken, dönüşte ac değildi inişte emzik verdim ağzına o da engelliyor basıncı aklınızda bulunsun. Güzel bir yolculuk geçirin inşallah :anne:

Hiç öyle birşey yok .
Ben de seyahat ettim ve fiyat farkı vererek en önde geniş koltuk mesafesi satın aldım .en önde rahat rahat gittik .zaten önünüzde hosteslerden başka kimse olmuyor ,cam kenarını da alırsanız rahat rahat emzirirsiniz
Cidden ben deneyimledim ve o sıradan koltuk vermediler bana? Kanat kısmından verin dedim orası da geniş oluyor çünkü bebekli kişilere vermiyoruz ne önden ne de kanattan dediler. Hangi firmaydı sizinki sunexpress benimki o firma vermiyor

Uçak iniş ve kalkışında emzirin. Bende kızım 6 aylıkken tek başıma uçağa binmiştim. Üstelik o gün serumlarla ayakta durmuştum, eşim yanımda yoktu. İnce tülbent örterek emzirebilirsiniz. Ben havaalanında bile emzirdim- ki bu konularda çok çekingen olduğumu düşünürdüm ama öyle olmuyor. Uçakta koltuk seçimini önceden yapın, mümkünse orta koltukta oturmayın.

Cidden ben deneyimledim ve o sıradan koltuk vermediler bana? Kanat kısmından verin dedim orası da geniş oluyor çünkü bebekli kişilere vermiyoruz ne önden ne de kanattan dediler. Hangi firmaydı sizinki sunexpress benimki o firma vermiyor
Ortaya vermemelerinde bir sebep var ama ön için rica ederseniz verirler diye biliyorum. Tabii ki firmadan firmaya değişebilir.

Ucagin icindeki ses onlari cok rahatlatiyor endise etmeyin. Birse asilar icin uzun sureli bir gezi olacaksa yapiyorlar yoksa geri donunce yaptiriyorsunuz

Ortaya vermemelerinde bir sebep var ama ön için rica ederseniz verirler diye biliyorum. Tabii ki firmadan firmaya değişebilir.
Ben çok ısrar ettim bebekli yolculara verilmiyor dendi hangi firmaysa konu sahibine söylenilsin o firmadan baksın bari çünkü ara yerler çok sıkışık zorlanıyor insan cidden

Back
X