Yardm edin!

Eşinizle yaşadıklarınız nelerdir bilmem ama, son yaşadığınız olaya bakarak tek bir yorum yapabilirim, hatanın büyük çoğunluğu malesef sizde ve annenizde. Neden derseniz.
1- Çocuğunuzun kolu kırılmış (geçmiş olsun) bunun için anneniz bakmaya gelmiş, torununa bakmaya gelmişse bunu sorun etmeyecekti anneniz. Size ya ben bakamam diyecekti yada bakmaya geldiyse susup bakacaktı. Benimde oğlumun kolu kırılmıştı ve küçük bebeğim vardı o zaman ayrıca çalışıyorum, akşamları çocuklarımıda alıp evime geliyordum. Temizliğimi tam yapamasamda 2 çocuğumla da ilgileniyordum. Yani bu o kadarda büyütülecek bir konu değil. Sonuçta anneniz geldiyse illaki kayınvalidenizde bakmaya gelecek değil, kadın belki anneniz var diye gelmemiştir. Kaldı ki zaten uğraştığı başka şeyler varmış. Anneniz bunu sorun edip kavga çıkardıysa tabi ki eşinizde annesini müdafa edecektir. Sonuçta kayınvalideniz eve kadar gelmiş, muhtemelen sinirlenmiş ve ağzından hiçte hoş olmayan o sözcükler çıkmış. Benim annem 13 yıldır bakıyor çocuklarıma kayınvalidem elini bile sürmedi. Annem gıkını çıkarmadı. Yani sonuçta bakmak zorunda olmasa da kadıncağız bakarım dediği için lafını yemedi ve baktı hala da bakıyor.
2- Siz neden kavgalarınıza ailelerinizi bulaştırıyorsunuz ki. Aileyi yıkabilecek en büyük tehlikelerden biridir bu. Asla ve asla aileleri araya katmayın. Kavganız evinizde kalsın, kimse bilmek zorunda değil.
3- En kısa sürede bence annenizi evine gönderin ve bir bakıcı tutun. Eşinizle yanyana ateşle barut gibiler her an yeni bir patlama yaşayabilirsiniz.

Eşinizle yaşadıklarınız nelerdir bilmem ama, son yaşadığınız olaya bakarak tek bir yorum yapabilirim, hatanın büyük çoğunluğu malesef sizde ve annenizde. Neden derseniz.
1- Çocuğunuzun kolu kırılmış (geçmiş olsun) bunun için anneniz bakmaya gelmiş, torununa bakmaya gelmişse bunu sorun etmeyecekti anneniz. Size ya ben bakamam diyecekti yada bakmaya geldiyse susup bakacaktı. Benimde oğlumun kolu kırılmıştı ve küçük bebeğim vardı o zaman ayrıca çalışıyorum, akşamları çocuklarımıda alıp evime geliyordum. Temizliğimi tam yapamasamda 2 çocuğumla da ilgileniyordum. Yani bu o kadarda büyütülecek bir konu değil. Sonuçta anneniz geldiyse illaki kayınvalidenizde bakmaya gelecek değil, kadın belki anneniz var diye gelmemiştir. Kaldı ki zaten uğraştığı başka şeyler varmış. Anneniz bunu sorun edip kavga çıkardıysa tabi ki eşinizde annesini müdafa edecektir. Sonuçta kayınvalideniz eve kadar gelmiş, muhtemelen sinirlenmiş ve ağzından hiçte hoş olmayan o sözcükler çıkmış. Benim annem 13 yıldır bakıyor çocuklarıma kayınvalidem elini bile sürmedi. Annem gıkını çıkarmadı. Yani sonuçta bakmak zorunda olmasa da kadıncağız bakarım dediği için lafını yemedi ve baktı hala da bakıyor.
2- Siz neden kavgalarınıza ailelerinizi bulaştırıyorsunuz ki. Aileyi yıkabilecek en büyük tehlikelerden biridir bu. Asla ve asla aileleri araya katmayın. Kavganız evinizde kalsın, kimse bilmek zorunda değil.
3- En kısa sürede bence annenizi evine gönderin ve bir bakıcı tutun. Eşinizle yanyana ateşle barut gibiler her an yeni bir patlama yaşayabilirsiniz.

annemi şuan evine göndermem sözkonusu değil malesef.kızım iyileşene kadar bakmak zorunda.bu konuyla ilgili şuan için elimden birşey gelmez .herkeski buna bende dahilim kızım iyileşene kadar susma büyüklüğünü ve olgunluğunu göstermek zorunda.umarım gösterebilirler...

canım sende o zmana şöyle yap
annen uzaktamı oturuyor, eğer yakında ise akşamları evine gitmesini sağla
çünkü yanyana kaldıkları sürece sen daha çok dara girme ihtimalin çok yüksek o nedenle söylüyoruz

canım sende o zmana şöyle yap
annen uzaktamı oturuyor, eğer yakında ise akşamları evine gitmesini sağla
çünkü yanyana kaldıkları sürece sen daha çok dara girme ihtimalin çok yüksek o nedenle söylüyoruz

yakında oturmuyor canım.akşam gidip sabah gelmesi onun için çok zor.60 yaşında olan bir kadından bunu isteyemem gerçekten.yalnız ablam gelicek 10 günlüğüne falan kızımı çok merak ettiği için dayanamamış malesef.eşimle arası iyi,en azından annem onuda daha doldurmadıysa iyi olması lazım.belki annemi eve gönderip ablamdan yardım isteyebilirim,en azından gidene kadar.daha sonrada kızım tamamen iyileşince güvenebileceğim bir bakıcı bulabilirsem bakıcı tutarım yada kızıma annem yada eşimin annesi evinde bakar,bende akşamları alırım kızımı yada 2 günde bir eve alırım.bizde eşimle biraz yalnız kalmış,ailelerden uzaklaşmış oluruz.belki iyi gelir.

canım ne olursa olsun kavgalarınıza tartışmalarınıza hiç kimseyi karıştırmayın:olmaz:
anladığım kadarıyla siz en baştan ailelerinizi evliliğinizin içine sokmuşsunuz iyice yüz göz olunmuş şimdide işin içinden çıkamıyorsunuz
bence geç değil yinede bundan sonra ilişkinize büyüklerinizi karıştırmayın:1no2:çocuğunuz var yazık
dediğin gibi eşinle mümkün oldukça başbaşa vakit geçirmeye çalış.madem annanle kavga ettiler bir müddet annenle eşini görüştürmemeye çalış.kısacası ortamı elinden geldiğince yumuşat

canım ne olursa olsun kavgalarınıza tartışmalarınıza hiç kimseyi karıştırmayın:olmaz:
anladığım kadarıyla siz en baştan ailelerinizi evliliğinizin içine sokmuşsunuz iyice yüz göz olunmuş şimdide işin içinden çıkamıyorsunuz
bence geç değil yinede bundan sonra ilişkinize büyüklerinizi karıştırmayın:1no2:çocuğunuz var yazık
dediğin gibi eşinle mümkün oldukça başbaşa vakit geçirmeye çalış.madem annanle kavga ettiler bir müddet annenle eşini görüştürmemeye çalış.kısacası ortamı elinden geldiğince yumuşat

dediğin gibi bitanem işte,en baştan aileleri karıştırmakla hata yaptık.umarım dediğin gibi geç değildir ve birşeyler düzelir.herkesten çok kızım için istiyorum bunu.onun mutluluğu için...boşanırsam ve yarın öbürgün kızım bana bendendemi önemliydi anne diye bir cümle kullanırsa biterim çünkü.

düzelir tabi niye düzelmesin
sen vakit kaybetmeden eşinle konuş bir uzmandan yardım alma konusunu
baktın ikna olmuyor, sen tek başına git gerekirse
hatta eşinin haberi olmadan bile yapabilirsin bunu, taktik alır ona göre yaklaşırsın eşine
yada eşininde haberi olur gittiğinden, uzmanla konuştuklarınızı anlatır, sana sunduğu önerileri sende eşine anlatırsın
hiç belli olmaz belki böyle bile işe yarayabilir canım
yeterki sen iste ve bunun için bişeyler yap
eğer akışına bırakırsan bişey olmaz
annenin yanında da eşini yalnız bırakma yani ruhen bile olsa bırakma
eşinlede ilgilen
gerekirse eşinle akşamları 1 saat kısa yürüyüşlere çık
yada anenden çekinirsen akşamları halletmen gereken işler çıkar evle ilgili
eşinle yalnız kal bahanelerle
ne bileyim alışveriş yap, market alışverişi bile olsa
bigün çık çocuğuna herhangi bişey bakın birlikte, bahaneler bul yani
hem annenle eşin çok vakit geçirmemiş olur, hem sen eşinle vakit geçirmiş olursun, hem annende seni doldurmamış olur bu arada

düzelir tabi niye düzelmesin
sen vakit kaybetmeden eşinle konuş bir uzmandan yardım alma konusunu
baktın ikna olmuyor, sen tek başına git gerekirse
hatta eşinin haberi olmadan bile yapabilirsin bunu, taktik alır ona göre yaklaşırsın eşine
yada eşininde haberi olur gittiğinden, uzmanla konuştuklarınızı anlatır, sana sunduğu önerileri sende eşine anlatırsın
hiç belli olmaz belki böyle bile işe yarayabilir canım
yeterki sen iste ve bunun için bişeyler yap
eğer akışına bırakırsan bişey olmaz
annenin yanında da eşini yalnız bırakma yani ruhen bile olsa bırakma
eşinlede ilgilen
gerekirse eşinle akşamları 1 saat kısa yürüyüşlere çık
yada anenden çekinirsen akşamları halletmen gereken işler çıkar evle ilgili
eşinle yalnız kal bahanelerle
ne bileyim alışveriş yap, market alışverişi bile olsa
bigün çık çocuğuna herhangi bişey bakın birlikte, bahaneler bul yani
hem annenle eşin çok vakit geçirmemiş olur, hem sen eşinle vakit geçirmiş olursun, hem annende seni doldurmamış olur bu arada

çok sağol canım gerçekten,yazdıkları ile yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.hepinizin tavsiyelerini deneyeceğim emin olun.sizinle paylaşmak bile bir nebzede olsa rahatlattı beni.umarım en kısa zamanda burdan mutlu haberlerimide yazarım sizlere.allah kimsenin huzurunu,mutluluğunu bozmasın.çok zor birşey çünkü.gerçekten günlerdir neye üzüleceğimi şaşırdım.kızımın kolunamı,bitmek üzere olan evliliğimemi,ailelerle yaşanan tatsız olaylaramı....tükendiğimi hissediyorum artık.

hiç sıkma tatlı canını
moralinide bozma ve olabildiğinde pozitif düşün
hareket ederken sakin ve istikrarlı ol

Allah yardımcın olsun inşallah
bak göreceksin sen toparlayacaksın bu evliliği
hadi şimdi kolal gelsin sana
güzel haberlerinide bekliyoruz opuyorumnanaktan

şu sebeptir diyemiyorumki çünkü artık bizde herşey bir tartışma bir kavga sebebi.en kötü olanıda ailelerde bu tartışmaların hep içinde.baştan birşeyleri yanlış yaptık ama neyi bilmiyorum.severek evlendim yoksa eşimle.en son yaşadığımız olay annemle yaptığı büyük tartışma.ben bu tartışmaya karışmadım tek laf etmedim bile ortalık daha fazla karışmasın diye.eşime tek söylediğim sebep ne olursa karşısındaki insanın onun büyüğü olduğuydu.kızımın kolu kırık şuan ve evde yardıma ihtiyacım var.annem hep yanımda ama eşimin annesi akrabalarının çeyizi,kınası,düğünü vs.ile ilgileniyor ve yardıma gelmiyor.buda tabiki böyle bir durumda bana ve anneme ters geliyor.annem eşime tartışma esnasında bu durumu oldukça sert bir şekilde dile getirdi.aradan 1-2 saat geçmeden eşimin annesi evimize geldi.boşanın artık bıktım ben dedi.bunun yanında pek çok şey söyledi hatta.daha sonra eşime dönerek bunlar hep senin salaklığın yüzünden oluyor ama dedi.heralde eşimin bana çok yüz verdiğini söylemeye getirdi bilmiyorum ben öyle anladım.eşimde tamam anne kızım iyileşsin bitecek zaten herşey dedi.bende onayladım eşimi.olay pazar günü oldu,ben çalışıyorum.annem ve eşimin annesi kızıma bakıyor ve annem şuan gece-gündüz hep bende,öylede olmak zorunda.çünkü gerçekten evde yardıma ihtiyacım var kızım iyileşene kadar.ancak eşim ve annem tek kelime konuşmuyor.anneme senden gelip özür dilemek zorunda büyüğüsün çünkü dedim fakat annem bu özürü hiçbirşekilde kabul etmeyeceğini söyleyerek ağır konuşuyor.eşim ve benimde ogünden sonra pek bir paylaşımımız olmadı.aynı evde iki yabancıyiz.bu anlattığım en son yaşanan olay tabi.bunun geçmişide çok kalabalık arkadaşlar.hangi birini anlatayım size.

Offf canım ya çok yüz göz olmuşsun bu evliliği toparlasan neye yarar aile büyükleri işin içine girip yıprandıktan sonra ne zor bir olay kendi içinizde halletseydiniz tartışmalarınızı 3 gün geçer bir şey olmamış gibi barışırdınız belki anneler babalar kolay unutmaz içten içe üzülür kin beslerler anlamazsın bile
kanımca eşin anneni evde pek istemez gibi bir de tartışmışlar üstelik kayınvaliden gelmiş laf söylemiş nasıl düzelirki bu olay çok zor yani eşinle hala içinizde biraz sevgi kaldıysa o da kabul ederse başka şehre taşınmayı teklif et belki ortamdan uzaklaşırsanız aranızdaki bağ kopmaz ama aileler için artık çok zor geri dönüşü olmaz çünkü her iki tarafta herzaman kendi açısından görür olayları ve kendi çocuklarına hak verirler...

güzelim yardım etmiyor diye kassettiğim eşim değil annesi.benim kendi annem bukadar koştururken eşimin annesinin böyle rahat olması biraz rahatsız edici geliyor işte anneme ve tabi kendiside boş durmayıp beni dolduruyor bol bol

canım kendi annelerimiz yani kız anneleri daha verici oluyor maalesef bir gerçek çok beklenti içinde olma elbette haklısın kendi torunlar ama işte anlamıyuorlar bazen kendi annelerimize daha çok nazımız geçiyor benim annemde gelince hiç oturmaz hatta dün eşimin doğum günü bizdeydiler annem geldi hemen ne yapayım kızım yardım edeyim dedi yok dedim saolsun kayın validem de sordu ama ona yardım edin demem ben
annecim bizde kalmış sabah aradım evi derlemiş toplamış yemek yapmış bırakmış kayınvalidem hayatta bana söylemeden sormadan yapmaz dokunmaz ha yapsa kızarmıyım yok işime gelir bazen beklentim olur ama böyle daha ii bence mesafe koymak lazım...

Back
X