yardm lütfen

pembesekerr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
9
0
86
Diğer
merhaba ben 8 yıllık evliyim 2. aşılamamı üniversite hastanesinde yaptırdım 31 gün boyunca gonal f pen adlı iğneyi vuruldum 33. gün ohss riski nedeniyle çatlatma iğnesi vurulmadan aşılama yapıldı herşey normal dendi fakat aşılamadan 2 gün sonra adet oldum. sizce bu tedavi süreci bu kadar uzun sürer mi ? 4500 doz bir ayda bir hastaya verilebilir mi ? cevaplarsanız çok sevinirim.

evet verilebilir daha fazlasıda verilebilir. sizin gibi polikistik over sendromu hastalarında çok uzun süren indüksiyon yapılabilir. uygulama doğru, çatlatma iğnesi yapılmaması doğru. ancak bir dahaki tedavide farklı yöntem izlenmeli

iyide arkadas polistik over demiyor ohss diyor!!

benim nacizamne fikrim ohss riskiyle karsilasan bir hastanin yumurtalari oldukca cabik gelisir bende ayni durum oldugu icin biliyorum
sana bu kadar uzun süre ilac kullandirmalarida yanlis bana göre acaba yumurta takibine düzenli gitmemis olabilirmisiniz yani yumurtalarin gelisimine göre ilaci azaltmasi yada kesmesi gerekirdi

ayrica catlatma ignesini vurmadan yapilan asilamanin tutmayacagi bastan belliymis ama doktorunuz yinede sansinizi denemis o kadar ilac kullandiniz sonucta

güzel kardeşim ohss de polikistiklerde olur :)))
ayrıca yumurta çatlaması doğal olarakta olabileceği için aşılamanın tutmayacağının baştan belli olması iddianızda yersiz :)))

güzel kardeşim ohss de polikistiklerde olur :)))
ayrıca yumurta çatlaması doğal olarakta olabileceği için aşılamanın tutmayacağının baştan belli olması iddianızda yersiz :)))

hmm bak onu bilmiyordum sadece pco olanlarda oldugunu ögrendigim iyi oldusengözlerimebaksanab
iyide zaten ohss olmus bir sürü yumurta birden catlasa bile yumurtalar kalitesiz oluyo o bakimdan dedim yani benim doktor öyle demisti bana anlatabildimmi:icecream:

evet ohss polikistiklerde ve birde onun ultrasonografik olarak benzeri olan multikistiklerde olur. ve kesin olarakta ohss de gelişen yumurtalar kalitesiz olur denmez. bir çoğundaki yumurtalar yüksek kalitededir.

evet ohss polikistiklerde ve birde onun ultrasonografik olarak benzeri olan multikistiklerde olur. ve kesin olarakta ohss de gelişen yumurtalar kalitesiz olur denmez. bir çoğundaki yumurtalar yüksek kalitededir.

evet tabiki kaliteli yumurtalar oluyordur mutlaka
ayrica verdigin bilgi icin tklera.s.

ilginiz için teşekkürler ben 2 günde bir ultrasonla takip edildim 31. günün sonunda yumurtalarımdan biri18 mm idi fakat anlayamadığım nokta aşılamadan 2 gün sonra adet olmam. Birde 2ç tedavide nasıl bir yol izlenir bunu açarmısınız.

merhabalar oncelikle size cevap verebilmem icin kac unite dozla baslandi ve takip surecinde dozda arttirim veya azaltim ya da her ikisi birden oldu mu? takip sirasinda yumurtalarin gelisiminde bir duraksama oldu mu? hormonal duzeylerinize takip sirasinda hic bakildi mi? bunlara cevap verdiginizde surenin neden 31 gunu bulduguyla ilgili bilgi verebilirim diger konu ise asilamadan iki gun sonra adet olmanizin sebebi luteal faz yetmezligine bagli yani yumurtladiginiz yumurtalar yeterince progesterone hormonu salgilayamadiklari icin bir baska degisle kaliteli bir yumurtlama olmadigi icin cekilme kanamasi olmus sevgiler

adetin 4.günü 75 cc 10 gün daha sonra 125 cc yaklaşık 10 gün ve 31. güne kadar 300 cc uygulandı. adetin 3. gününde hormon tahlilleri yapıldı başka zamanlarda yapıılmadı yumurtalarda ilk 20 gün hiçbir gelişim olmadı doktorum buna ÇKS diyordu daha sonra 12,13,15,16,18 mm 2 günde bir büyüdü. çok zor ve geç yumurtladığım söylendi.bu durumda ben ne yapmalıyım lütfen bana yardımcı olun.çünkü tedavi süreci benim için çok meşakkatli geçiyor ve tedaviye başladığım ay adet döngüm uzuyor.
size bbirşey daha sormak istiyorum çok olmuyorsam eyvahedigeldismile aşılamadan sonra adetim düzene girmişti ve geçen ay ucu toplu iğne başı kadar kanlı tavuk derisi gibi 3-4 cm uzunluğunda beyaz birşey geldi ve ardından adet oldum hiç böyle bir şşeye rastlamamıştım.bu ne olabilir sizce cevaplarsanız sevinirim

merhaba senin gibi durumda olanlara tedaviye direncli vakalar diyoruz biraz acarsak yumurtalarini harekete gecirmek icin daha yuksek doza ihtiyac oluyor fakat o kadar yuksek dozlarda da asiri cevap verdiginiz icin tedavi tehlikeye giriyor veya sizin durumunuz gibi hormonal dengeler alt ust oluyor benim size tavsiyem bu direncinizi kirmak uzerine birtakim testler yaptirip buna uygun bir tedavi gormenizde fayda var hatta bu tedavi sonucu duzenli adet gormeye baslayabilirsiniz bu da onunuzu acar sevgiler

dr bey 13 mayıs ta aşılama oldum
adetimin 15.günü
iki kaliteli yumurtam vardı
dr 15.gn tahlil yap dedi
benim regl dönemim 25 günde bir
bugün aşılamanın 11. günü kanamam oluşmadı
olduğum iğneler ve vajenden konulan progestoron adet dönemini etkilermi
ben adet görmezsem 15.gün direk kan testimi yaptırıyım

dr bey benim aşılama hakkında bi sorum olacak size
geçen yıl 5 haftalık bebeğimi düşürdüm keseyi görememiştik henüz ama kan değerlerim normaldi
eşimin sperm yetersizliği nedeniyle aşılama yaptırmak istiyoruz dr um rahim filmi çekilmemi önermişti ama rahim filmi çekilme istemiyorum
aşılama için rahim filmi çekilmek şart mı?
düşükle sonuçlanan bi gebelik geçirdiğim için ben tüplerde sorun olduğunu düşünmüyorum

yardımcı olursanız sevinirim..
iyi çalışmalar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…