Yargılama yapmadan soruma cevap bulabilirmiyiz ?

Ister kadın ister erkek olsun evliyken heyecan arayanları kınıyorum lütfen evlilik kurumunu zedeleyecek olanlar evlenmesin bekarları evlilikten soğutuyorsunuz:KK9:

Arkadaşın saplantı yapmış olabilir.. Ama olayın ruhsal yanı kendine saygısı yok ilk başta..
Kendine saygısı olan kişi, hata yaptığını idrak eder.. Devam etmez, beyninde bile.. Umarım psikolojik tedavisini alır..

Çocukla görüşmüyor yada bana öyle söyledi, çocuk yaşça kendisinden 5 yaş küçük olduğu için kabul etmez diyor, çocuk yuva yıkanın yuvası olmaz demiş ama evli olduğunu bilerek onunla çıkmış buda bir tezat.

Birde beni ne yapsın bekar birisini alır dedi bir ara, anladığım kadarıyla beraber olamamalarına kendi acısını hafifletecek bahaneler buluyor.

Benim tavsiyem bence siz çok fazla karışmayın çünkü yarın öbür gün olay ortaya çıkar arkadaşınızın eşi "sen biliyordun niye bana söylemedin" diye sizi suçlar. arkadaşınız "eşim senin yüzünden öğrendi bi tek sana anlatmıştım" diye suçlar vs. Herkes iyi olur yardım edeyim derken siz kötü olursunuz başıma gelmişti ordan biliyorum. Siz arkadaşınıza o adamı bir an önce unutması gerektiğini anlatarak görevinizi yapmışsınız zaten bu yeterli

Arkadaşınızın içinde var içinde,boşansa başka biriyle olsa da yine aynı şeyi yapacak.kocasında bulamadığını sevgilide,sevgilide bulamadığını kocada...ego tatmini,duygu tatmini v.s v.s :KK69:

Hem o adamı hemde eşini seviyor bide üstüne o adamla olanlar özel kocasını ilgilendirmiyor daha bunların üstüne söyleyecek lafım yok Allah doğru yolu göstersin

Bankada çalışan bir arkadaşım, evliyken başka birisiyle aşk yaşıyor ve kocası öğrenmeden ilişki bitiyor. Ve kız evliliğine geri dönüyor aradan yıllar geçmesine rağmen o çocuğu unutamıyor, face den profilini filan hergün inceliyor. Bana anlattığında çok şaşırdım hiç beklemezdim ondan şimdiki sorunu o çocuğu nasıl unutacam diyor, Çocuğun fotoğrafına baktım bağrı açık kıllarını gösteren tarzda yakışıklı değil .

Sen bağrı açık bu şekilde giyinen kişilerden nefret edersin diyorum oda anlam veremiyor neyine aşık olduğunu, Eşi ise çocuktan daha yakışıklı ikisinide seviyorum diyor çare araştırıyor. Çocuğu unutmak için doktora gidecek ama bunun hata olduğunu onu unutması gerektiğine benle konuşunca hak verdi. Daha önce bunu hata olarak görmemiş hatta onun için yazdığı yazıları gösterdi bunlar kendi özelim olduğu için eşime haksızlık olmaz dedi.

Bir kaç kere görmüştüm telefonundan bir fotoğrafa bakıyor sanırım çocuğun fotoğrafına gün içerisinde arada bir bakıyor.

Sanırım yaptığı hatada kendisine göre mantıklı bir cevap vermiş, ben bu işin beyinde çözüleceğine inanıyorum dedim sizce olay kalpte mi beyinde mi ?

Nete ancak akşam girebilecem :) şimdiden sağolun.
bence de bu bir hastalık kadını suçlamıyorum.doktor ve ilaçlar çare olacaktır.

Bankada çalışan bir arkadaşım, evliyken başka birisiyle aşk yaşıyor ve kocası öğrenmeden ilişki bitiyor. Ve kız evliliğine geri dönüyor aradan yıllar geçmesine rağmen o çocuğu unutamıyor, face den profilini filan hergün inceliyor. Bana anlattığında çok şaşırdım hiç beklemezdim ondan şimdiki sorunu o çocuğu nasıl unutacam diyor, Çocuğun fotoğrafına baktım bağrı açık kıllarını gösteren tarzda yakışıklı değil .

Sen bağrı açık bu şekilde giyinen kişilerden nefret edersin diyorum oda anlam veremiyor neyine aşık olduğunu, Eşi ise çocuktan daha yakışıklı ikisinide seviyorum diyor çare araştırıyor. Çocuğu unutmak için doktora gidecek ama bunun hata olduğunu onu unutması gerektiğine benle konuşunca hak verdi. Daha önce bunu hata olarak görmemiş hatta onun için yazdığı yazıları gösterdi bunlar kendi özelim olduğu için eşime haksızlık olmaz dedi.

Bir kaç kere görmüştüm telefonundan bir fotoğrafa bakıyor sanırım çocuğun fotoğrafına gün içerisinde arada bir bakıyor.

Sanırım yaptığı hatada kendisine göre mantıklı bir cevap vermiş, ben bu işin beyinde çözüleceğine inanıyorum dedim sizce olay kalpte mi beyinde mi ?

Nete ancak akşam girebilecem :) şimdiden sağolun.

Ne sevmesi ya esine karsi icinde sevgi saygi evliligine sadakati olan birisi nasil ask yasayabilir baska erkekle ? Hemde pisman olmak yerine daha dusunuyorsa o tipi olmadigini idda ettigi adami o evlilikte hicbirsey kalmamistir ki. Esi fark etmemiste bu sekilde hala romantik tripli havalarda takiliyor acaba esi fark etse evliligi bitme noktasina gelse hala bu kadar romantik olabilecekmiydi kendisi ???
Koskoca insanlarin kendilerini dusurdukleri hallere bakin. Aldatmaya karsi kadin da da erkekte de aynidir benim gorusum, bu kadin birde hala oteki adami dusunuyor, esimi seviyorum diye de kendini kandiriyor. Sevdigi esinin ve evlilik hayatinin verdigi guven duygusu muhtemelen madem seviyor kiymet veriyordu heyecan pesinde kosmasaymis.

Bir ara bana bu acıları yaşattı ya Allahından bulsun gelip benden af dilesin dedi .

Bende söyledim sana yaşattığı acı ne , unutamamanın suçlusu çocuk mu sen mi diye sordum ?

Anladığım kadarıyla kendisinde suç görmüyor çocugu suçluyor, buda unutmasını zorlaştırıyor onun gibi çirkin birisi benim gibi birisini nasıl bırakır demesi de olaya farklı yönden baktığını göstermez mi ?

Bir ara konuştuğumuzda baskıcı bir ailede yetiştiğini , eve giriş çıkışlarına babası müdahale ettiğini, Anne ve babasının sert tartışmalar yaptığını, rahat bir çocukluk yaşamadığını söylemişti, Bu yüzden üniversitede eşine aşık olduğunu hemen onunla evlendiğini ama acele ettiğini özgürlüğünü yaşayamadığını anlatmıştı. Sanırım Aile baskısı ve erkek evlilikte iyi birşey değil.

en iyisi fazla karışmamak, uzak durmak, konu sıkıntılı, ben doktora gitmesini tavsiye ettim.

bence arkadaşınız boşluğa düşünce eskileri kurcalamaya başlamış
eşiyle oynaşmaya vakit geçirmeye çalışsın

Bir ara konuştuğumuzda baskıcı bir ailede yetiştiğini , eve giriş çıkışlarına babası müdahale ettiğini, Anne ve babasının sert tartışmalar yaptığını, rahat bir çocukluk yaşamadığını söylemişti, Bu yüzden üniversitede eşine aşık olduğunu hemen onunla evlendiğini ama acele ettiğini özgürlüğünü yaşayamadığını anlatmıştı. Sanırım Aile baskısı ve erkek evlilikte iyi birşey değil.
ruhunu ve kişiliğini dolduracak şekilde kendine gerçek uğraşlar bulmalı.
özgürlük nedir?
huzur,mutluluktur.
başkalarının hayatlarına imrenme değildir.

Igrenc bir zihniyet mide bulandirici nefret ediyorum böyle midesiz gurursuz vicdansiz insanlardan. Yaptığı yanlışa kendi çapında mantıksız cevap bulmaya calisiyor

sosyal medyayı kullanmayı bıraksın.
ve kesinlikle destek alsın.

edit: bide empati yapmayı denesin.. demin okuduğum bir kitaptan alıntı

''...Çoğunluğa uymayan tek şey insanın vicdanıdır.''

Konuyla ilgisiz ama kitabın adını ve yazarını yazabilir misin rica etsem?

İki kişiye birden aşık olunmaz.
Eşi yakışıklı ve ideal eş normlarında biri muhtemelen, düzenini bozmamak uğruna devam ettiriyor.
Diğer adam yeni bir heyecan,kalp çarpıntısı belkide birlikte olamadığı için aklında kalmış ,bu sebeple cazip geliyor.
Kendi özeli diye birşey yok. Evli,eşine karşi sorumlulukları var. Eşi eski sevgilisine hissetse aynı duyguları,kıyameti koparır muhtemelen,o eşimin özeli demez.

Valla ben bir insana bile aşık olamıyorum arkadaşınız nasıl iki kişiye aynı anda aşık olmuş şaşırdım.
Yargılamıyorum ama ben olsam arkadaşlığımı bitirirdim ki bitirdim de.
Böyle insanlar olayların içine sizi de çeker demedi demeyin....

Back
X