yargılamadan cevap istiyorum lütfen

• Konu Sahibi Konu Sahibi k88
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

k88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2013
160
4
26
Ankara
kızlar ben öğretmenim daha doğrusu adayı..geçen sene sınavı kazanamadım alan sınavı geldi malum barajı geçtim felan ama atama için küsüratlarla kaybettim.. derdim şu ki herkes tarafından yargılanıyorum eşimin ailesi kendi ailem herkes beni arayıp senin iş ne oldu işsiz misin diyip duruyor işsiz olmak üni bitirmiş elinde mesleği olan biri için çok zor bir de beni aşağılayıcı sözler söylemeleri beni daha da yıpratıyor..dün de eşimin iş arkadaşları ile bir arkadaşları çiğ köfte yapıcakmış oraya gittik malum doğudayız arada böyle çiğ köfte için eve davet ediyorlar herneyse herşey iyiydi başta yemek yendi felan kalktık çay içilirken eşimin mesai arkadaşı ee nasıl gidiyor senin ders çalışma işleri dedi bende sıkıcı dedim bilirim zordur çalışmak dedi..sonra çaylar içilirken birden bire o mesai arkadaşı eşin çalışsın sen ye haha dedi ve ordaki herkesde güldü ama bunu şaka olarak demedi gözlerimin içine baktı ve aşğılayıcı bi tavırla söyledi o an ne desem diye kaldım sonuçta 15 tane tanımadığım insan var ve bu mesai arkadaşı ile daha önce kahve felan içmeye gitmişiz tanışıklığımız sohbetimiz de var neden böyle beni rezil etmeye çalıştı anlam veremedim kızlar başlıktan da anlamışsınızdır herkes tarafından yargılanıyorum ve bu durumdan çok sıkıldım son 8 ayda göz kırışıklarım arttı daha 22 yaşındayım.. hergün ağlıyorm gizli gizli ..eşimi de sürekli dolduruyorlar sen çalışıyorsun karın yiyor diye bi kaç kere denk gelmiştim..kendimi yük gibi hissediyorum önce aileme sonra eşime bu sene de atanamazsam asgari ücret olsun bii iş bulup çalışıcam 16 yıllık eğitimimi bi kenara bırakıcam..belki o zaman insanlar bana saygı duyar..
umarım çok uzun olmamıştır derdimi paylaşan herkese teşekkür ederim

Son düzenleme:
Yaşın ufak ya ondan patavatsız olmuşlardır hazır cevap değilsin anladığım kadarıyla bizim paramız ister yerim ister saklarım deseydin şakayla laf sokacaksın bunun gibilere seni gerdi seni

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yaşın ufak ya ondan patavatsız olmuşlardır hazır cevap değilsin anladığım kadarıyla bizim paramız ister yerim ister saklarım deseydin şakayla laf sokacaksın bunun gibilere seni gerdi seni

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
aynen hazır cevap olmayı pek beceremiyorum ne yazıkki..

İlginç bunların başka işi gücü yok mu..
Yemek ne çirkin bir kelime! bir defa, siz bi aile olmuşsunuz işsiz olabilirsin ve eşin sana destek olmak zorunda bu gayet normal..
Ben olsam eşime bozulduğumu belli ederdim, sonuçta onun arkadaşları ve o kalabalıkta çok şey söylenemez.
Aklıma da takıldı eşiniz arkadaşlarıyla paranızın lafını ediyor mu ki, onlarda böyle konuşma cesareti buluyor acaba???

Son düzenleme:
çok şükür işsiz olsamda eşim bana bakıyor deyiverip kapasaydın ağzını terbiyesizin kendi ne iş yapıyormuşta sana laf atıyor

• Beğen
Reactions: k88
Valla kimsenin hakkı kimsede kalmıyo.
Tez zamanda işten kovulursa bunu diyen hiiiiç şaşırmam hatta mis gibi olur aklı başına gelir.

kızlar ben öğretmenim daha doğrusu adayı..geçen sene sınavı kazanamadım alan sınavı geldi malum barajı geçtim felan ama atama için küsüratlarla kaybettim.. derdim şu ki herkes tarafından yargılanıyorum eşimin ailesi kendi ailem herkes beni arayıp senin iş ne oldu işsiz misin diyip duruyor işsiz olmak üni bitirmiş elinde mesleği olan biri için çok zor bir de beni aşağılayıcı sözler söylemeleri beni daha da yıpratıyor..dün de eşimin iş arkadaşları ile bir arkadaşları çiğ köfte yapıcakmış oraya gittik malum doğudayız arada böyle çiğ köfte için eve davet ediyorlar herneyse herşey iyiydi başta yemek yendi felan kalktık çay içilirken eşimin mesai arkadaşı ee nasıl gidiyor senin ders çalışma işleri dedi bende sıkıcı dedim bilirim zordur çalışmak dedi..sonra çaylar içilirken birden bire o mesai arkadaşı eşin çalışsın sen ye haha dedi ve ordaki herkesde güldü ama bunu şaka olarak demedi gözlerimin içine baktı ve aşğılayıcı bi tavırla söyledi o an ne desem diye kaldım sonuçta 15 tane tanımadığım insan var ve bu mesai arkadaşı ile daha önce kahve felan içmeye gitmişiz tanışıklığımız sohbetimiz de var neden böyle beni rezil etmeye çalıştı anlam veremedim kızlar başlıktan da anlamışsınızdır herkes tarafından yargılanıyorum ve bu durumdan çok sıkıldım son 8 ayda göz kırışıklarım arttı daha 22 yaşındayım.. hergün ağlıyorm gizli gizli ..eşimi de sürekli dolduruyorlar sen çalışıyorsun karın yiyor diye bi kaç kere denk gelmiştim..kendimi yük gibi hissediyorum önce aileme sonra eşime bu sene de atanamazsam asgari ücret olsun bii iş bulup çalışıcam 16 yıllık eğitimimi bi kenara bırakıcam..belki o zaman insanlar bana saygı duyar..

Bence sen abartıyorsun. İşin olsa bu sefer çocuğu sordular diyeceksin.
Ortak noktası daha doğrusu konuşacak şeyi olmayan insanlar ya havalardan konuşur ya da böyle genel konulardan.
Sormaları çok doğal.
Ben de sorarım şahsen ama budan sonra dikkat edeyim bari senin gibi alıngan olabilirler demek ki.

aa ne münasebet canım eşin çalış sen ye ne demekmiş, belli ki ne dediğini bilmeyen patavatsızın teki. sen onun eşisin zaman gelir sen çalışırsın o işsiz kalır, zaman gelir o çalışır sen işsiz kalabilirsin. hayat bu o kim oluyor da hem böyle bir söz söyleme hakkı görüyor kendinde dış kapının dış mandalı terbiyesiz. bence eşine söyle hemen konuya el atsın ağzının payını versin o adama :41:

çatır çatır yerim deseydiniz keşke. hayat bu, bu gün siz işsizsiniz Allah korusun ama belki yarın eşiniz??? kimseyi ilgilendirmez. aile kesesi birdir. bu hadsizler her yerde duymazdan gelmeli :34: ya da lafı yapıştırıp şakaya vurup hep beraber gülmeli :33::33::33:

Merak ettim annen ve kayınvaliden evlilikleri boyunca çalıştı mı ?

Yoksa kendi tabirleri gibi evde oturup koca parası mı yemişler ?

Bu itham çok çirkin ağlıyacağına sana böyle diyenlere baskı yapanlara cevabı yapıştırsana.

Son düzenleme:
İlginç bunların başka işi gücü yok mu..
Yemek ne çirkin bir kelime! bir defa, siz bi aile olmuşsunuz işsiz olabilirsin ve eşin sana destek olmak zorunda bu gayet normal..
Ben olsam eşime bozulduğumu belli ederdim, sonuçta onun arkadaşları ve o kalabalıkta çok şey söylenemez.
Aklıma da takıldı eşiniz onlarla para lafını ediyor da bunlar böyle konuşma cesareti buluyor acaba???
eşim yüksek lisans yapmam için araştırma yapmıştı eşim evde işsiz burda da yapacak bişey yok sıkılıyor demişti.. ama sanmam paramı yiyor demiş olamaz olmamalı tanıdığım kadarı ile ihtimal veremem.. bu mesai arkadaşı her ortamda beni aşağılıyor eşim doktor yüksek lisan yapıyor uzmanlık için bu adam kompleksli kendini beğenmiş biri yada bana öyle davranıyor sadece..geçenlerde yine bir arkadaşın evinde ben eşini anlamıyorum intörn stajer öğrencileri eve bırakmıyor ben bırakıyorum dedi bende izin vermem zaten dedimeşimin öyle yapmasına gece gece kızları eve bırakacakmış..sende evlenince bırakamazsın dedim ben bırakırım kimse bana karışamaz diye sinirlendi baya değişik biri insanlıktan nasibini almamış

Merak ettim annen ve kayınvaliden evlilikleri boyunca çalıştı mı ?

Yoksa kendi tabirleri gibi evde oturup koca parası mı yemişler ?

Bu itham çok çirkin ağlıyacağına sana böyle diyenlere baskı yapanlara cevabı yapıştırsana.
ikiside çalışmadı ben okudum diye beklenti içindeler biliyorum bende beklenti içindeyim kendimden..ayaklarım üzerinde durmak istiyorum ama kısmet olmadı ders çalışcağım 8-9 ay o kadar bile beklemediler ikinci şansı hak etmiyorum sanki..derse motive olamıyorum bunlardan dolayı

canım takılma boşver, bu tarz dusunmeden konusanlar heryerde var, ben ıstıfa ettım basımı dınleyım az dıye evlendıkten sonra bana bıle ne zaman baslayacagımı bıldıklerı halde soruyorlar, ben de var daha calısmama azıcık dınlenıyorum dıyor gecıyorum, bır de onları takarsak ooooo.....

annemle kv her konusmada soruyordu, üçümüz otururken onlarada dedım en sonunda, : neden sureklı soruyorsunuz? diye ıkısıne de soyledım.... aslında bazen konusacak laf bulamadıklarından, konusmak ıcın konuuslmus bısey bosver umursama

• Beğen
Reactions: k88
Bence sen abartıyorsun. İşin olsa bu sefer çocuğu sordular diyeceksin.
Ortak noktası daha doğrusu konuşacak şeyi olmayan insanlar ya havalardan konuşur ya da böyle genel konulardan.
Sormaları çok doğal.
Ben de sorarım şahsen ama budan sonra dikkat edeyim bari senin gibi alıngan olabilirler demek ki.
sormak var sormak var :) kocan çalışsın sen ye nasıl çirkin bi üsluptur insanlara böyle konuşacaksanız onları kıracaksanız demeyin daha iyi ;)

Canım böyle durumlarda eşinin ağzı armut mu topluyor. Sen madem naif kibar birisin ondan şunu söylemesini beklerim:
"O benim prensesim kalbimin ve her şeyimin sahibi. Çalışsa da çalışmasa da farketmez. Benim param onun parası yok. Benim her şeyim onun zaten"

Bunu tatlı tatlı esprili bir şekilde de söyleyebilir. İlla romantik bir havada olmasına da gerek yok. Böyle insanların ağzına lafı vermemek biraz da eşimize düşüyor. Onun mesai arkadaşına haddini bildirmek size değil bir iki güzel kelimeyle ona düşerdi. Beni yalnız bırakıyorsun ve üzüyorsun. Kendimi değersiz ve saygı duyulmayan biri giib hissediyorum diyebilirsiniz. Ve açıkçası eşinize güvenip (maddi anlamda değil) atanmadan evlendiyseniz ve de siz şu an bu haldeyseniz sizi manen destekleyememiş ve de çalışsanız da çalışmasanız da onun için değerli olduğunuzu başka hiç kimsenin de düşüncesinin önemli olmadığını vurgulayamamış. Sizin üzüntünüzü farketmiyor mu? Farketmiyorsa konuşun ve saçmasapan lafların size gelmesine engel olmasını sağlayın. Gerek telefonla gerek dost meclislerinde.

ağızlarının payını ver cnm herkesin eşi çalışmıyorki ev hanımı olan insanlarda var .yiyeceksin tabi kocanın parasını eşin takmıyorsa çevre hiç önemli değil yaşında genç yıllardır işsiz olduğunu sanmıyorum

ikiside çalışmadı ben okudum diye beklenti içindeler biliyorum bende beklenti içindeyim kendimden..ayaklarım üzerinde durmak istiyorum ama kısmet olmadı ders çalışcağım 8-9 ay o kadar bile beklemediler ikinci şansı hak etmiyorum sanki..derse motive olamıyorum bunlardan dolayı

Ne kadar karamsar bakıyorsun hayata? İnsanlar 40 yaşından sonra okul okuyorlar.
Kaldı ki sen çalışıyorsun, yani bir şeyler yapmaya çalışıyorsun.. Ellinden geleni yapmaya çalış sadece.
Bence biraz fazla abartıyorsun ve olaylara yanlı baktığın için insanların konuşmalarını yanlış anlıyorsun.
Benim mühendislik fak bitirip de evde sadece çocuğa annelik yapan arkadaşlarım var. Biraz kendine saygı duy lütfen.

espri yaptığını düşünüp patavatsızlık yapan insanlardan hiç haz almam.Ne cüretkarlar,hayret.Siz moralinizi bozmayın,daha çok çalışıp atanın,görsünler o zaman

sormak var sormak var :) kocan çalışsın sen ye nasıl çirkin bi üsluptur insanlara böyle konuşacaksanız onları kıracaksanız demeyin daha iyi ;)

O insanlar çalışıyor mu? Bir de kültür meselesi olabilir. Nasıl deyim sana yöreye göre normal konuşma tarzıdır belki.
Belki karşındaki insan görgüden yoksun biridir. Tek sana karşı değil herkese karşı öyledir belki.

eşim yüksek lisans yapmam için araştırma yapmıştı eşim evde işsiz burda da yapacak bişey yok sıkılıyor demişti.. ama sanmam paramı yiyor demiş olamaz olmamalı tanıdığım kadarı ile ihtimal veremem.. bu mesai arkadaşı her ortamda beni aşağılıyor eşim doktor yüksek lisan yapıyor uzmanlık için bu adam kompleksli kendini beğenmiş biri yada bana öyle davranıyor sadece..geçenlerde yine bir arkadaşın evinde ben eşini anlamıyorum intörn stajer öğrencileri eve bırakmıyor ben bırakıyorum dedi bende izin vermem zaten dedimeşimin öyle yapmasına gece gece kızları eve bırakacakmış..sende evlenince bırakamazsın dedim ben bırakırım kimse bana karışamaz diye sinirlendi baya değişik biri insanlıktan nasibini almamış

Yani ben değil siz tanıyorsunuz, anlattığınız kadarıyla muhabbet etmeyin o kişiyle, bir araya geldiğinizde merhaba diyip geçin madem hoşlanmıyorsunuz.
Başkalarıyla konuşun bir şey söylediğinde başka şeyle ilgilenin ( Kayınvalidem bunu çok yapar, işine gelmeyen bir şey söylersem hemen başka bişeyle uğraşır, dikkatini tv ye falan verir, resmen dinlemiyorum havalarına girer, sinir olurum ama mantıklı aslında :)

Back
X