Yarim gun kadin alicam ne yaptirilir bilmiyorum Lutfen yardim!

canım aynı benim durum bende haftada bir yarım gün alıyorum ,
artık evin huyunu suyunu bildiğinden ,ve geçen hafta ne yaptığını bildiğinden ona göre yapıyor temizliğini
,mesela geçen hafta cam mı sildi bu hafta koltuk siliyor ,haftaya mutfak dolapları filan ,bu döngü haftalık yine dönüp dolaşıp camlara geliyor,
yani ayda bir cam ayda bir dolap içleri ayda bir koltuk halı silme gibi .
ama her geldiğinde yapması gereken sil süpür toz al ve banyo tuvalet temizliği her geldiğinde yapılıyor ,zamanı kalırsa ütümü bile yapar ,çamaşır atar makineye gelir gelmez ,çıkarkende takar öyle çıkar ,eve bi geleirim ohhh mis gibi ..rahatlık ya ötesi varmı ,hem sen yorulmuyosun ,hem bu işten geçinenlere ekmek kapısı oluyor ..

Ay çok güzel ya moral oldunuz sağolun:46:
İnşallah benimki de bu şekilde yapabilir ki zaten ütü ve çamaşıra gerek yok bizde
Ben artık temizliğe zaman ayırmak istemiyorum bu şekilde bi düzende çok iyi olur

birde düşün yani benim ev yarı dubleks ,üst katta yatak odası çocuk odası teras ve banyo var ,onları bile yapıyor yetiştiriyor sabah 8 öğlen 2 benimki 6 saatte yapıyor .
ben evde olduğum zamanlar oluyor bazen ,hastaysam yada işe gitmediysem ,gelir gelmez ne yaptığını anlatayım sende aynısını iste
eve girer,soyunur giyinir ,
önce halı ,yolluk ,kilim balkona atılır ,dağınıklık varsa toplanır ,süpürge açılır ,
sonra cam silinecekse cama başlar ,
yoksa koltuk siler ,yoksa başlar önce salondan ,orayı bitirip ,diğer odalara tek tek ,siler süpürür,
banyoları bitirir ,en son toz alır ,camlar o esnada hep açıktır ,evde temzilik kokusu hakimdir ,bende vitrin filan olmadığından o tip işler olmaz ,en son tozları alır ,halıları çırpar ,yerlerine serer ,ortalığı derler toplar çıkar ,
ama mutlaka koltukları çekmeden koltuk altı silmez mesela ona dikkat et ,işi bitmeden çay içmez kahve içmez ,halı çırparken balkonda bi sigara içer tek molası bu ,yemek bile yemez ,kahvaltı ettimde geldim der öğlenleri yemiyorum :)) bu kadarda masrafsız üstelik 60 tl alır ,helali hoş olsun ..

ayy çok yattı benim aklıma da yarım gün kadın almak. bende mi alsam ne.

bu arada bazen bende çağırırım dip temel temizlik için ama başında durmam kayınvalidemi bekletirim kadına nasıl davranacağımı bilemem , sonuçta kadın benden büyük utanıyorum bazen ama ne bileyim işte. şunu yap bunu yap diyemiyorum .

siz nasıl davranıyorsunuz kadına. çünkü ben başında durursam bana yaptırır vallaha bende saf saf yaparım sesimi çıkaramam :)

Valla hayran oldum size, ben 3+1 evi 2 günde temizletemiyorum. Anlıyorum ki salak yerine koyuluyorum.

Birgün cam siliyor, pimapenleri avuyor.

Bir günde sil, süpür, mutfak banyo. Halı sildirmem 6 ayda bir yıkanıyor, koltuk sildirmem halıları almaya geldiklerinde koltukları yıkatıyorum.

Perdeleri ben yıkarım. Ütü yok, çamaşır yok.

100*2 = 200

15 günde bir 2 gün üstüste. Kısaca aylık 400 TL.

Bak şimdi çok sinirlendim. Harbi çok sinirlendim.

Son düzenleme:
Valla hayran oldum size, ben 3+1 evi 2 günde temizletemiyorum. Anlıyorum ki salak yerine koyuluyorum.

Birgün cam siliyor, pimapenleri avuyor.

Bir günde sil, süpür, mutfak banyo. Halı sildirmem 6 ayda bir yıkanıyor ve koltuk sildirmem halıları almaya geldiklerinde koltukları yıkıyorlar.

Perdeleri ben yıkarım. Ütü yok, çamaşır yok.

Bak şimdi çok sinirlendim. 100*2 = 200

işte bende aynen böyle oluyorum. kapıları silsin diye tembihliyorum eve geliyorum kapının üstüne elimi sürüyorum kontrol etmek için bir karış toz artık nasıl siliyorsa haddiii sonra ben yine siliyorum ne anladım bu işten.

of 200 milyp birde sinir olcağına kapıyı göster cnm hiç ugrasma bende her hfta oda temzletenleri anlmıyrm. kadn gelir sil süpür yapr yapar gider hfta full btün camları siler öyle her hafta 1 odayla baş olmaz yani. ama dolp içlerini bir zahmt boş gnünüzde siz yapın ki o vakit harcamasın hiç :34:

işte bende aynen böyle oluyorum. kapıları silsin diye tembihliyorum eve geliyorum kapının üstüne elimi sürüyorum kontrol etmek için bir karış toz artık nasıl siliyorsa haddiii sonra ben yine siliyorum ne anladım bu işten.

Ya bak geçen dedim ki birgün sadece mutfak banyo yap başka hiçbirşey yapma. Eve bir gittim mini fırının üzerindekileri bir kaldırdım toz içinde eee nasıl bir temizlik.

Ben evimi çok daha güzel temizlerim ama tek izin günü, yoruluyorum yapamıyorum ne yalan söyleyeyim gücüm tükeniyor tüm hafta.

Elma temizlik diye bir yer buldum, prezantasyon süper ama şikayet var da da bin tane şikayet.

Gerçekten dertliyim.

eylül sen temızlıkcı ısınde cok sanslıymıssın valla

ben de yarım gün haftada kapımcımızn eşini alırdım. camlar sil süpür banyoyu silerdi ama onları da eh işteydi. şimdi 15 günde bir ablayla anlaştım. 3+1 2 banyo küçük tuvalet. her taraf 15 günde bir camlar halılar koltuklar banyolar ve tuvalet temizlenir ütüm yapılır en sonda da bezlerim yıkanmış çamaşırlığa serilmiş şekilde bulurum. ekstradan iş varsa söylerim ypar. mesela 2 yastık yünümü yıkamıştım sopalar mısın diye yazmıştım mis gibi sopalamış kurutmuş bırakmış. mutfak dolaplarımı temizle demiştim onu da yapmıştı. böyle sağolsun yapabildiğini yapıyor kırmadı beni hiç. yaptıklarını kontrol edişyorum genel anlamda iyi arada ufak tefek pürüzler olabiliyor tabi. ben daha kötülerini gördüğüm için şimdilik memnunum. inş. böyle gider. haftalık yarım gün de bence arada farklı iş olmadığı sürece cam silip silme süpürme ve banyo wc yapması gerekir.

Hepiniz sağolun arkadaşlar
Bu işler zor anlaşılan
Ama ne boş bırakmak ne de çok incelemek lazım
Ben kendim çok titiz çok hızlı iş yaparım annemin işini bile beğenmezdim
Bekarken o da sen hızlı yapıyosun sen yap derdi
Şimdiye kadar kimseye iş yaptırmak istemedim ama şimdi düşünüyorum
Eve gelsem işler bitmiş olsa, eve hep düzenli kalsa çok güzel olacak
çocuğumuz yok kısmet bebek felan olursa diye şimdiden devretmek istiyorum
Artık çokta incelemeyeceğim mükemmel olmaz biliyorum
Ama klasik sil süpür yanında dönüşümlü diğer işleri de yaparsa güzel olur
Halı silmek, perde yıkamak gerekince tam gün alırım
Birde dolap içlerini mutfak olsun gardolap olsun siz ne kadarda bir temizliyorsunuz?

Bu temizlikçilerden çektiğimi yazsam roman olur vallahi

Evim 3+1 , pencerem çok, ayda bir derin temizlik için alıyordum herkese 100 TL bana 130 TL neden bacım, sizde kedi var diye bir cevap =)

Gelirler , temizlik olmamış, halı,koltuk,cam olduğu gibi duruyor eee sizde kedi var =))

Bir de korkuyorum kediler yanıma gelmesin diye bana bütün gün nöbet tutturanlar oldu =) Bir tanesi kedileri kapatmadan gelmem dedi, aklımı kaçırıyordum ben 13 yıldır, en yaramazını bile odaya kapatmadım, orası bizim evimiz.

Sonunda vazgeçtim, şimdi iki ayda bir camları sildirmek için alıyorum, temizliğimi de kendim yapıyorum, zaten halım az, her akşam işten dönünce süpürüyorum, kedilerin kumu zaten her gün değişiyor, duş almadan öncede banyoyu temizliyorum. Hafta sonları derin iş yapıyorum. Yoruluyorum ama kafam rahat, cebelleşmiyorum artık, ben temizliyorum kedilerim pisletiyor, sefası olsun yavrularımın =))

Son düzenleme:
Yorumları okumadım ama bize gelen abla bir hafta geldiğinde güzelce sil süpür yapar, öbür hafta cam-kapı siler, öbür hafta halıydı koltuktu siler,son hafta da salon büfesi indi çıktı raf temizliği yapar.Gerçi yarım gün alacakmışsınız, evinizin durumu müsaitse belki bu şekilde yaptırabilirsiniz.

benim yardımcı kadınım hem anneme hem ablama hem bana geliyor ,ben ayda veya işte 40 günde bir tam gün alıyorum ayrıca ,genel bir temzilik olsun diye ..
ama yatak odamda sadece sil süpür toz al yapıyor ,dolap içlerine karıştırtmam ,ben yaparım müsait oldukça ..

Back
X