Yarım Kalan Eğitim - Motivasyona İhtiyacım Var

artikzamanigelmisti

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2025
44
30
3
Selamlar,

Öncelikle teşekkür ederim. Her derdim olduğunda geliyorum gerçekten.

Tam burslu kazandığım okulumu ailem yüzünden bırakmak zorunda kaldım. 2 sene devam ettim ancak sonrası ciddi bir hüsran oldu. Diplomaya hiç ihtiyacım olmadı iş hayatında çünkü tecrübeye dayalı bir alanda çalışıyorum. Ancak hala bir üniversite diplomamın olmaması beni vicdanen kötü hissettiriyor kendime karşı.

28 yaşındayım. Çok geç kalmış hissediyorum. Yeniden hazırlanmaya gücüm yok, ama hazırlanırsam da hukuk okumak istiyorum. Benzer süreçleri yaşamış, çalışırken sınava hazırlanmış ve okumuş olanlar var mı?

Hukuk bence mantıklı bi seçim değil günümüzde.
Tabi var bi tanıdığım ağda dükkanı işletirken hemşirelik kazandı 2 ergen çocuğu olmasına rağmen şuan okuyor :)
Azmin elinden bir şey kurtulmaz ama mesleki açıdan size avantaj sağlayacak bir bölüm için çaba göstermenizi öneririm 🙃

28 yaş geç bir yaş değil tabii ki yaparsınız. 35 yaşında Meb'de öğretmenim, iki oğlum var -8 ve 3.5 yaş- geçen dönem tezli yüksek lisansımı tamamladım. Ders döneminden bekar, çalışmayan arkadaşlarım vardı tez yazma sürecinde dönem uzatma hakkını tamamlayıp bazıları atıldı. Bence tamamen odaklanıp istemekle ilgili. Beyin ona göre kendini düzenliyor.

Selamlar,

Tam burslu kazandığım okulumu ailem yüzünden bırakmak zorunda kaldım. 2 sene devam ettim ancak sonrası ciddi bir hüsran oldu. Diplomaya hiç ihtiyacım olmadı iş hayatında çünkü tecrübeye dayalı bir alanda çalışıyorum. Ancak hala bir üniversite diplomamın olmaması beni vicdanen kötü hissettiriyor kendime karşı.

28 yaşındayım. Çok geç kalmış hissediyorum. Yeniden hazırlanmaya gücüm yok, ama hazırlanırsam da hukuk okumak istiyorum. Benzer süreçleri yaşamış, çalışırken sınava hazırlanmış ve okumuş olanlar var mı?
Biraktigiz bölüm neydi acaba?

keyfiyen okumak istiyorsanız hukuk güzel olur ama çalışmak istiyorsanız kolay atanabileceğiniz bir bölüm yazın derim. Sağlık bölümlerine bakabilirsiniz hemşirelik mesela 70 puanla atanıyorlar

keyfiyen okumak istiyorsanız hukuk güzel olur ama çalışmak istiyorsanız kolay atanabileceğiniz bir bölüm yazın derim. Sağlık bölümlerine bakabilirsiniz hemşirelik mesela 70 puanla atanıyorlar
Biraktigiz bölüm neydi acaba?

Biraz aslında işlerime destek olsun diye okumak istiyorum. Medya danışmanlığı veriyorum, hukuk da eklemek iyi olur diye düşündüm iletişim okudum.

Biraz aslında işlerime destek olsun diye okumak istiyorum. Medya danışmanlığı veriyorum, hukuk da eklemek iyi olur diye düşündüm iletişim okudum.
Hukuk öyle eklemek iyi olur diye okunacak bir bölüm değil maalesef. Hem de gerçek bir disiplinle ve özveriyle çalışmanız gerekir.Elbette bunu da yapabilirsiniz her yaşta ama boyle bir çalışma icin yani hukuk kazanmak icin daha etkin bir motivasyonunuz olmalı.
Ama zaten medya danışmanlığı veren bir kişi olarak iletişim okuyabilirsiniz yine. Hatta daha önce aldığınız dersleri saydirarak mezuniyet sürecinizi öne çekebilirsiniz. Ya da direk medya da okuyabilirsiniz. Bence yaşa takılmaniza hiç gerek yok.

Bu okudugun bolume devam etme sansin yokmu mesela afla falan. Hani hukuk kazanmasi ve okumasi biraz zor bir bolum bencee ama yinede senin kararin..

Selamlar,

Hukuk okuduktan sonra ya torpil olacak ya da zengin çevre . İkisi de yoksa emeğinize yazık. Dil ya da sağlık sektörü gibi evrensel birşey okumanızı tavsiye ederim

Yarım bırakılmış bir eğitimde bende var. Aslında veteriner sağlık okudum çok güzel bir puan ve onur derecesiyle mezun oldum. Gel gör ki 2 kez girdim KPSS ye ama atanamadım, özel sektörü de ben istemedim çünkü gece hekimi olarak çalıştırmak istiyorlar. Sonuç olarak yıllardır özel firmalarda sekreterlik, danışma, müşteri hizmetleri, ön muhasebe yaptım yaklaşık 10 yıldır. Şuan bir firmada muhasebeciyim ama diplomasız ve açıktan muhasebe vergi uygulamaları okuyorum. Çünkü hiç bir şey ergenken düşündüğümüz gibi olmuyor. Ekmeğini nerde kazanıyorsan mesleğin o oluyor bir yerde. Muhasebenin bu kadar zor olduğunu düşünmemiştim hep bir şekilde öğrendim kaptım yani kolay öğrenip mantık kuran biriyim. Ama okulu öyle değilmiş aslında her şeyi yapıyorum ama mali müşavirlik için diploma lazım. Şuan her akşam evde iktisat genel muhasebe çalışıyorum son hakkım olan KPSS de atanmak için birde bu alanı deneyeceğim. bir gün keşke çalışsaydım dememek için bugün bunca şeyi yaşıyorum. Ben denedim ben yaptım ama olmadı derken içim rahat olmalı.

28 de geç değil 38 de geç değil, hatta 48 58 de geç degil. Benim master sınıfımda 55 yaşında bi adam vardı.

Ama bu devirde üniversite eğitiminin pek bi manası yok o ayrı bi mesele 😅 Üniversite diplomam olsun diye düşünmeni anlıyorum ama onun için de gidip hukuk okumak açıkçası zaman kaybı diye düşünüyorum. Ben de sırf hevesimden dolayı gittim master yaptım, şimdi çalıştığım iş 6 ay kursa giderek girdiğim bi iş. Masterimla ya da lisansimla hiç alakası yok. Mastera harcadığım zamana ciddi üzülüyorum. Sadece kenarda Bi tecrübe eğlenceli zamanlar VS olarak kaldı.

Back
X