Yarım rahim unicorn uterus

Cnr4774

Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2020
325
124
23
33
Merhaba arkadaşlar..ben 3.tup bebege basliycam yeni bir doktorda tedaviye basliycam..benim rahim yarım..acaba yarım rahimle gebe Kalan ve sağlıkla kucağına alan var mı acaba..

unicornis durumunda serklaj öneriyor doktorlar. Ancak erken haftalarda attırmak gerek. 12. Haftalarda. Çok doğuran bar tabiki ama sıkı takipte olmak gerek.

Benimde yarım rahim 1.ci tüp bebek denemesi yaptık 3.cü gün embriyosu başarız sonuçlandı. 1 tane daha denicez oda 3.cü gün. İnşallah allah nasip eder olur

Merhaba ben de agustosta hamile kaldım 3 aylık kontrole gittiğimizde bebeğin kalp atışları durmış kürtaj oldum kürtajdan sonraki adetten sonra hsg çektirdik yarım rahim dedi doktor çok üzüldüm dünyam başıma yıkıldı sanki hiç anne olamayacakmışım gibi düşünüyorum , bizim için de ümit var dimi

Tabii ki var arkadaşım. Normal bir rahim 3 üz bile doğurabiliyorsa bizim rahimimiz de doğurabilir. Sıkı takip ve bilinçli olmayı gerektiriyor. Zamanla alışacaksın

Kızlar ben yarım rahimliyim. Hamile kalmakta sorun yaratmıyor yarım rahim. Ben hamile kalamadım ama benim nedenim farklıydı yumurta rezervim az, erken menopoza gireceğim. 8. ayımda doğal denerken hamile kaldım ama dış gebelik oldu (yatım rahimin yanında gelişmemiş küçül bir rahim daha vardı, oraya tutundu bebek) ameliyat oldum. Sonra zaten çok beklemeden tüp bebeklere başladım. Yumurta kalitem de çok iyi değil. 1.ve 2.denemeler negatif oldu. 3.denemede tuttu :)

Serklaj olmadım. Rahim ağzı iyiydi. Şimdi 27.haftamdayım her 2 haftada 1 kontrole gittim özellikle rahim ağzı için. Kısalırsa serklaj yapacaktı doktorum ama sorun yok şimdi.

Bugün bu haberi öğreneli 3 gün oldu alışmaya başladım bu duyguya sadece anne olmak istiyorum kendiliğimden gebe kaldım düşük yaptım bende 3 aylık cinsiyet öğrenmeye gittğmzde kalbi durmuş dedi doktor 40 gün oldu üzerine adet sonrası rahim filmi çektirdim yarım rahim dedi başta insan anlatılmaz kötü duygulara giriyor kabullenemiyor ama kabullenmeye başladım bu sitedeki yorumları okuyunca keyfim yerine geldi desem yeridir

Çok çok sevindm kendi adıma da ümitlendim Rabbim bize de nasip eder inşallah

Merhaba bende yarım rahimliyim tüp bebek tedavisi görüyorum. Çift embiriyo deneyeceğiz artık ikiz doğuran varmı aranızda yarım rahimle

Merhaba bende yarım rahimliyim tüp bebek tedavisi görüyorum. Çift embiriyo deneyeceğiz artık ikiz doğuran varmı aranızda yarım rahimle
Yarım rahimle çift embriyo denemek bile bile lades gibi bişey sanki. Bence embriyonuzu boşa transfer etmeyin. Zaten erken doğum riski olacak. Çift embriyo çok riskli. Nacizane tavsiyem. Doğuran var mıdır belki vardır ama hiç gerek yok bu kadar risk almaya. Sonradan tekini sonlandırmanız da gerekbilir.

Yarım rahimle ikiz gebelik yaşayıp doğuran varmış literatürde. Çok nadir olduğunda yayın yapıyorlar. Ben olsam o riski alamazdım ama. Tek bebeği bile zamanında doğurayım diye atmadığım takla kalmadı resmen.

Bu arada 38+6 da doğurdum :) normalde 39+2 ye sezaryen planlamıştık. Ama son kontrolde kasılmalarım başladı. Doğum başlayınca bekleyemedik.

Ben de aynı şekildeyim. Embryolarımız donduruldu, 4 gün evvel histereskopi yapıldı şimdi bekleme sürecindeyim. Histereskopi sonucu iyi giderse temmuz gibi transfer olacak.
Ancak benim doktorlarım daha ilk günden size çift embryo transferi yapamayız dediler, kesinlikle önermiyorlar. Zaten zorlu bir süreç bekliyor bizi, siz de iyi bir düşünün derim.
Ne kadar güzel, sağlıklı ve huzurlu güzel bir hayatı olsun :) Allah bağışlasın sizlere.
Doğum normal mi oldu peki öyle olunca? Rahim yarım olunca bebek genelde ters geliyor diye okudum hep, o yüzden merak ettim

Benim bebek dönmüştü. Kafası aşağıdaydı yani :) normal doğurabilirdim ama önceden geçirdiğim miyom ameliyatı ve yarım rahim nedeniyle doktorum riske atmayalım dedi benim de hiç olmayan hemoroidlerim gebelikte çıkınca ve normal doğumda ıkınmayla artacağından açıkçası işime geldi biraz sezaryen. O yüzden sezaryen ile doğdu kuzum. İsteyen herkese nasip olsun :) çok teşekkür ederim.

Ayy çok sevindim güle güle büyüt yavrunu. Akıllı bıdıkmış iyi beklemiş

Embiriyolarım çiftli dondurulmuş. Biri çöp olacak malesef. 4. Denemem ve 5. Gün embiriyoları tek tek denemiş olmama rağmen tutmadı. Hem son şansım bu ikili takım embiryolar. O yüzden şansımı arttıracağı için çift embiriyo denemek istiyorum. İkiside tutarsa doktorumda dedi biri sonlandırabilirim diye. Risk evet ama tutmuyor başka şansım da yok tek koysa yine tutmayacak 4 keredir sebepsizce tutmuyor çünkü

Doğrudur ama benim son 2 embiriyom takım donduruldu. 4 denemedir negatif hemde 5. Gün embiriyosu olmasına rağmen hepsi. Çöp olacağına risk alıp iki tane denemek istiyorum. Biri tutar biri tutmaz belki. İkiside tutsa biri sonlandırılabilirmiş. Evet risk ama böylede maddi manevi çok sarsılıyoruz

Öyleyse yapın tabi. Ben de 3.denememde hamile kaldım. Hepsi tek embriyoydu. Bu olmasaydı çift transfer olacaktım ki zaten tutmaz ama oldu ki ikisi birden tuttu birini sonlandırırız demişti doktorum. İnşallah gerek kalmaz en güçlüsü tutar bir daha uğraşmazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…