• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarım saat önce karşı apartmanda yaşanan olay

Haberlerde suriyeliler in tüm yaptıkları olaylar çıksa millet ayağa kalkar eminim. Ki bu olay küçük bir olay değil. Bakın duymadık hiçbiryerde

Ankara'da bir kaç ay önce Suriyeli üç adam ev ve kuaför bastı tecavüz ettiler, kuaförü soymuşlar yetmemiş oradakilere de tecavüz etmişlerdi haberlerde de çıkmıştı. Başkentin göbeğinde yaptılar bunu. Yapılan açıklama da suça karışan sınır dışı ediliyor. Ediliyor tamam da sınırlardan kim giriyor kim çıkıyor belli değil yine gelmeyeceğinin garantisi yok. Tüm bunları görmezden gelip üzülmemiz yardım etmemiz bekleniyor.
Valiliklerden para yardımı da yapılıyor onlara bizim fakirimize böyle bir yardım yokken ben neden milyonlarca Suriyeliye yapılan yardıma sevineyim.
Gerçekten anlamıyor bu kadar hümanist olanları.
Bu konudaki çocuğa üzüldüm, küçücük çocuk gelmek zorundadır sahipsizdir, yapılan affedilir gibi değil. Ama ben ayrancı da Ankara'nın göbeğinde kümelenen bir sürü suriyeli adamdan da rahatsızım, hümanistlik de bu değil. Gece evime dönemez oldum bakışları ve laf atmalarından. Tek bir kelime Türkçe dahi bilmeden her yerde tacize uğramaktan korkar oldum. Kendi gibi sığınanları sahipsiz görünce çocuk demeden bunu yapan bizlere neler yapmaz.
Emek aşti tarafında pastaneler kan ağrıyor, orda sokakta yatıp kalkanlar, dilenenlerden kimse oradaki pastanelere oturamaz olmuş. Orada oturanlar metro yolundan korktuğu için evine geç dönemiyor. Bu küçük çocuğun yaşadığını hepimizin yaşaması mümkün şu ortamda. Cidden bir önlem alınmalı artık.
Adamların şu an kaybedecekleri hiç bir şey yok, ceza dahi almıyorlarken istedikleri kadar şiddete, tacize tecavüze yöneliyorlar.
O zavallı küçüğe bende çok üzüldüm ama biz ve bizim çocuklarımızın risk altında olmasına da çok üzülüyorum. Bir şeyler yapılmalı

Ankara'da bir kaç ay önce Suriyeli üç adam ev ve kuaför bastı tecavüz ettiler, kuaförü soymuşlar yetmemiş oradakilere de tecavüz etmişlerdi haberlerde de çıkmıştı. Başkentin göbeğinde yaptılar bunu. Yapılan açıklama da suça karışan sınır dışı ediliyor. Ediliyor tamam da sınırlardan kim giriyor kim çıkıyor belli değil yine gelmeyeceğinin garantisi yok. Tüm bunları görmezden gelip üzülmemiz yardım etmemiz bekleniyor.
Valiliklerden para yardımı da yapılıyor onlara bizim fakirimize böyle bir yardım yokken ben neden milyonlarca Suriyeliye yapılan yardıma sevineyim.
Bu konudaki çocuğa üzüldüm, küçücük çocuk gelmek zorundadır sahipsizdir, yapılan affedilir gibi değil. Ama ben ayrancı da Ankara'nın göbeğinde kümelenen bir sürü suriyeli adamdan da rahatsızım, hümanistlik de bu değil. Gece evime dönemez oldum bakışları ve laf atmalarından. Tek bir kelime Türkçe dahi bilmeden her yerde tacize uğramaktan korkar oldum. Kendi gibi sığınanları sahipsiz görünce çocuk demeden bunu yapan bizlere neler yapmaz.
Emek aşti tarafında pastaneler kan ağrıyor, orda sokakta yatıp kalkanlar, dilenenlerden kimse oradaki pastanelere oturamaz olmuş. Orada oturanlar metro yolundan korktuğu için evine geç dönemiyor. Bu küçük çocuğun yaşadığını hepimizin yaşaması mümkün şu ortamda. Cidden bir önlem alınmalı artık.
Adamların şu an kaybedecekleri hiç bir şey yok, ceza dahi almıyorlarken istedikleri kadar şiddete, tacize tecavüze yöneliyorlar.
O zavallı küçüğe bende çok üzüldüm ama biz ve bizim çocuklarımızın risk altında olmasına da çok üzülüyorum. Bir şeyler yapılmalı
Daha bı şekilde kaç tecavüz olayı daha bu yaz millet böyle bir olay yüzünden ikitellide galyana geldi tüm suriyeli lerin evleri işyerlerine saldırıldı. Buda bir çözüm değil tabiki günah soz birine zarar vermemek gerek. Ama bunların da böyle ortalıkta İpsiz sapsız gezmemesi gerek. Dün geceden beri sinir küpüyüm. Kaç kere yazdım buraya ama dedim şimdi bunu yayınlarsam birde bunların yandaşları ile uğraşamam.

Bende sizin gibi düşündüm yahu bu çocuk sizin gibi evini vatanını bırakıp kaçmış tabi gerçekten savaş olan kısımdan geliyorlarsa. Sen ona kol kanat germek varken bunu nasıl yapıyorsun. Gözümün önüne geliyor defalarca tüğlerim diken diken oluyor. O çocuk ya siz ne olarak görüyorsunuz ona bakarken. Çok tehlikeli 3 adam yasal yoldan sınır dışı yasa dışı 3 gün sonra geri gelecek.
Dünden beri çocuk dünyaya getirdiğime bin pişmanım bu dünya çok pisss çok. Bir çocuğun masumluğunu hak etmiyor artık. Evde yatağında uyuyan çocuğum herkesin çocuğu tehlike altında . Allah aşkına dikkat edin dikkat edelim. Çocuklarınızı okula siz götürüp getirin. Bakkala vs göndermeyin kapı önünde olsa bile. Dün geceden beri uyumadım gözümü kapatıyorum çocuk geliyor aklıma

ama canim benim korkmam sirf suriyelilerden degil bizim insnalarimizdanda diger msj larimi okursan ne yasadigimi onceden anlarsin tepkimi.. tabiki anliyirum ama genel olarak tecavuzxsucuna bir yargi yoktu 15 yasindan sonra gonuk rizasi olup olmadigina bakiyorlardimm 15 yasinda ne gonul rizasi yaam daha yeni bu yas 18 oldu ve 15 yildan baslayan cezasi var. ama yeterli drgil yasal aciklik var
Evet işte ülke zaten yangın yeri adalet sistemi desen çürük. Yani 15 yaımdaki çocuğun gönül rızası olsa bile onunla ilişkiye giren (midem bulandı) mahlukat yine de cezalandırılmalı.. Hal böyleyken bir de sokakta herşeylerini kaybetmiş kimliksiz insanlar var. Herkesin iyikiliği hatta başta onların iyiliği sağlığı için güzelce kamplara yerleştirilmeliler.. Kimbilir daha neler var da biz duymuyoruz..

Daha bı şekilde kaç tecavüz olayı daha bu yaz millet böyle bir olay yüzünden ikitellide galyana geldi tüm suriyeli lerin evleri işyerlerine saldırıldı. Buda bir çözüm değil tabiki günah soz birine zarar vermemek gerek. Ama bunların da böyle ortalıkta İpsiz sapsız gezmemesi gerek. Dün geceden beri sinir küpüyüm. Kaç kere yazdım buraya ama dedim şimdi bunu yayınlarsam birde bunların yandaşları ile uğraşamam.

Bende sizin gibi düşündüm yahu bu çocuk sizin gibi evini vatanını bırakıp kaçmış tabi gerçekten savaş olan kısımdan geliyorlarsa. Sen ona kol kanat germek varken bunu nasıl yapıyorsun. Gözümün önüne geliyor defalarca tüğlerim diken diken oluyor. O çocuk ya siz ne olarak görüyorsunuz ona bakarken. Çok tehlikeli 3 adam yasal yoldan sınır dışı yasa dışı 3 gün sonra geri gelecek.
Dünden beri çocuk dünyaya getirdiğime bin pişmanım bu dünya çok pisss çok. Bir çocuğun masumluğunu hak etmiyor artık. Evde yatağında uyuyan çocuğum herkesin çocuğu tehlike altında . Allah aşkına dikkat edin dikkat edelim. Çocuklarınızı okula siz götürüp getirin. Bakkala vs göndermeyin kapı önünde olsa bile. Dün geceden beri uyumadım gözümü kapatıyorum çocuk geliyor aklıma

Gerçekten öyle. Çocuğu olanlar daha da hassaslar benden de fazla üzülmüşsünüzdür. Allah çocuklarımızı korusun ama biraz devlet olarak biz güvenliğimizi sağlasak keşke.
O verilen tepkileri bana veren bir kaç arkadaşım da var. Bir tanesi bana gaddar demişti, insanlık gereği sahip çıkmalıymışız kol kanat germeliymişiz. İşin ilginci iş çıkışında dilini bilmeyen bir Suriyeli bıçakla yolunu kesip telefonu cüzdanı alınca o da neden kampları yok diye ağladı bu kadar başıboş bırakılmaz diye dövündü. Yani görmeyen yaşamayan da daha idealist bir hümanistlik ay canlarım ayol diyebiliyor.
Hassas bir konu evet ama çok yanlış anlıyorlar. Ben atın savaşa geri ne yaparlarsa yapsınlar demiyorum ki, ülke olarak bizi de zora sokmadan bir çözüm bulunsa keşke diyorum. Yani ne onlar mağdur olsa ne de bizi mağdur etseler.
Böyle her yere rahat bir şekilde yerleşmeleri işte kendileri gibi sığınan çoluk çocuğun da günahına giriyor. Bir çoğu dilenci çetesine düştü o çocukların, kalanı parkta bahçede bu soğukta, kimi böyle tacize tecavüze uğruyor kimi direkt satılıyor... Tüm bunların sebebi de onların ülkeye bu kadar serbest sokulması. İyilik değil bu kötülük oldu. Hem bize hem onlara. Onlar sefillik içinde biz de bir kısmı yüzünden mağduriyetler yaşıyoruz. Çözüm de değil yani bu...
Bir kısmı bu kuralsızlıktan rahatlıktan memleketlerinde yapamadıkları her şeyi yapıyorlar kendi içlerinden gelen sabilere bile... Çok çok yazık hepimizi ve çocukları da Allah korusun artık ne denir bilmiyorum

arkadaşlar böyle üzülüp sızlanmakla elimize bişey geçmez.. bence bi kampanya başlatalım..bimere binlerce onbinlerce mail atarsak belki bişeyler yapılabilir..bilmiyorum bişeyler yapmalı.. oturup sızlanmamalılıyız..herkesin ailesi tehlikede..

arkadaşlar böyle üzülüp sızlanmakla elimize bişey geçmez.. bence bi kampanya başlatalım..bimere binlerce onbinlerce mail atarsak belki bişeyler yapılabilir..bilmiyorum bişeyler yapmalı.. oturup sızlanmamalılıyız..herkesin ailesi tehlikede..
Change.org da başlatalım o zaman ben varım!
Siz kampanya nasıl başlatılır biliyorsanız yapalım beraberce.

Change.org da başlatalım o zaman ben varım!
Siz kampanya nasıl başlatılır biliyorsanız yapalım beraberce.

ben bimerdeki şikayetlerin yerine ulaştığını biliyorum.. en azından iletiliyor.. ilgileniyorlar.. bir kaç şikayetimde hep geri dönüldü yardımcı olundu.. change.org u bilmiyorum ama bi konu açalım.. herkes bu konu dahilinde, hatta gördükleri ve yaşadıklarını anlatan kısa ve öz mailler yazıp göndersin.. en azından belki bi kampta toplarlar.. süreç hızlanır.. çok fazla mail olursa kayıtsız kalamazlar.. en azından denemiş oluruz..

arkadaşım bu işe ne zaman çare bulunur biliyor musunuz?
Kendi yakınlarının başına bir şey geldiği zaman .
Başka türlü bizi kimsenin önemsediği yok .

sadece şehir olarak değil suriyeliler kapmta toplansın vs gibi bir kampanya olabilir.. sadece burda değil bir çok yerde yayabiliriz mail kampanyasını.. direk başbanlığa cumhurbaşkanlığa şikayet edelim

Çok mantıklı yapmak lazım artık bence de

ben fatıhte oturuyorum.aksaray ne halde burda olan bılır...rezılll bı durum.yol ortasında bırbırın satan fuhus yapan var.yol kesen var.aksam kocam ısten gelırken aklımdan 50 turlu komplo gecıyor...bu ne ya...

banane abı surıyelılerden..ayyyh kıyamam onlar bızım kardesımız demesın bana kımse....vallahi esad'a hak verıyorum.boyle vatanına haınlık etmıs adileri kovmuş ulkesınden ama bızım basımızdakı padısahımız aldı basımıza bela ettı yaa

ıkı kızım olcak ınsallah.onları nasıl bır gelecek bekledıgı sımdıden belli.bunları bu ulkeye alan da bunlara acıyan da,bunları savunan da ınsallah surıyelıler tarafından bı gaspa darba her turlu zorbalıga ugrar da gorur dunyanın kac bucak oldugunu !!!

sadece şehir olarak değil suriyeliler kapmta toplansın vs gibi bir kampanya olabilir.. sadece burda değil bir çok yerde yayabiliriz mail kampanyasını.. direk başbanlığa cumhurbaşkanlığa şikayet edelim
kampta toplansın ne demek?insanları kafese mi kapatıyorsunuz .Çıkmayacaklar mı ordan?Yemini suyunu ver içerden çıkmasın der gibi olur mu öyle ?
Bu çözüm değil teklif bile edilemez .

kampta toplansın ne demek?insanları kafese mi kapatıyorsunuz .Çıkmayacaklar mı ordan?Yemini suyunu ver içerden çıkmasın der gibi olur mu öyle ?
Bu çözüm değil teklif bile edilemez .

Mülteci alımının kuralı mülteci kampıdır ama kamptan kasıt o. Bu kadar rahat bir şekilde bölelere şehirlere yerleşmeleri sakıncalı. Konu sahibi diyor işte esenlerde güvenlik yok diye

Back
X