- 14 Eylül 2014
- 20.475
- 96.464
- 798
- Konu Sahibi themis1990
Haberlerde suriyeliler in tüm yaptıkları olaylar çıksa millet ayağa kalkar eminim. Ki bu olay küçük bir olay değil. Bakın duymadık hiçbiryerde
Ankara'da bir kaç ay önce Suriyeli üç adam ev ve kuaför bastı tecavüz ettiler, kuaförü soymuşlar yetmemiş oradakilere de tecavüz etmişlerdi haberlerde de çıkmıştı. Başkentin göbeğinde yaptılar bunu. Yapılan açıklama da suça karışan sınır dışı ediliyor. Ediliyor tamam da sınırlardan kim giriyor kim çıkıyor belli değil yine gelmeyeceğinin garantisi yok. Tüm bunları görmezden gelip üzülmemiz yardım etmemiz bekleniyor.
Valiliklerden para yardımı da yapılıyor onlara bizim fakirimize böyle bir yardım yokken ben neden milyonlarca Suriyeliye yapılan yardıma sevineyim.
Gerçekten anlamıyor bu kadar hümanist olanları.
Bu konudaki çocuğa üzüldüm, küçücük çocuk gelmek zorundadır sahipsizdir, yapılan affedilir gibi değil. Ama ben ayrancı da Ankara'nın göbeğinde kümelenen bir sürü suriyeli adamdan da rahatsızım, hümanistlik de bu değil. Gece evime dönemez oldum bakışları ve laf atmalarından. Tek bir kelime Türkçe dahi bilmeden her yerde tacize uğramaktan korkar oldum. Kendi gibi sığınanları sahipsiz görünce çocuk demeden bunu yapan bizlere neler yapmaz.
Emek aşti tarafında pastaneler kan ağrıyor, orda sokakta yatıp kalkanlar, dilenenlerden kimse oradaki pastanelere oturamaz olmuş. Orada oturanlar metro yolundan korktuğu için evine geç dönemiyor. Bu küçük çocuğun yaşadığını hepimizin yaşaması mümkün şu ortamda. Cidden bir önlem alınmalı artık.
Adamların şu an kaybedecekleri hiç bir şey yok, ceza dahi almıyorlarken istedikleri kadar şiddete, tacize tecavüze yöneliyorlar.
O zavallı küçüğe bende çok üzüldüm ama biz ve bizim çocuklarımızın risk altında olmasına da çok üzülüyorum. Bir şeyler yapılmalı